De volksopstand in Egypte geeft aan dat een overheid heel lang het volk kan onderdrukken, maar uiteindelijk knapt er iets en neemt de bevolking het heft in handen. Zeker wanneer de meerderheid niks meer te verliezen heeft, komt er een vorm van revolutie
Was dat in Frankrijk 300 jaar geleden zo, nu in Noord Afrika.

Dat is ook een reden voor het bestaan van Vrijspreker.nl. Hier wordt verslag gedaan van de druk en onderdrukking van de Nederlandse en EU overheid. Waarbij uw vrijheid steeds meer wordt ingeperkt en u steeds meer betaalt, voor minder overheidsdiensten.

Het Egyptisch verzet, geeft hoop dat uiteindelijk ook hier het volk erachter zal komen dat de overheid niet de oplossing, maar het probleem is.

Laten WE ons best doen dit bewustzijn via  verdere bekendmaking en ondersteuning van Vrijspreker.nl verder te bereiken.

60 REACTIES

 1. Israël bestaat omdat het wordt gesteund door de VS. In de VS is een machtige lobby actief waarin veel Joden plaats hebben met een pro-Israël houding, naast pro-Israël christenen. Hier in Nederland hebben we onze eigen afgevaardigde van die lobby, Rosenthal, die na het ophangen van een Iraanse vrouw met een Nederlands paspoort oproept om alle contacten met Iran te verbreken. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Rosenthal – naast anderen – deel uitmaakt van de lobby.

  Wat gaat er met Israël gebeuren in de toekomst als de VS nog verder in armoede vervalt? Goede kans dat de Britten en de Fransen (en mogelijk de Russen) dat niet laten gebeuren. Vandaag bemoeien ze zich met de situatie in Egypte: “De Franse president Nicolas Sarkozy, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron hebben president Hosni Mubarak van Egypte opgeroepen geen geweld te gebruiken tegen ongewapende betogers.” meer: http://www.telegraaf.nl/binnenland/8876080/__Appel_aan_Mubarak__.html?p=23,1

  Interessante documentaire: “Houden de Verenigde Staten Israël staande? En hoe lang gaan ze daar nog mee door? Mag je in Verenigde Staten wel kanttekeningen plaatsen bij die realiteit, of is de pro-Israël lobby financieel en politiek zo sterk dat de relatie tot Israël taboe is en daarmee onbespreekbaar? En wat gebeurt er met hen die het onzegbare toch aan de kaak durven stellen?”

  Meer: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2006-2007/plaats-des-oordeels/de-israel-lobby.html
  beek [43] reageerde op deze reactie.

 2. Sorry voor de dubbele post. Vrijspreker gedraagt zich een beetje raar, er staat dat mijn comment gedelete is voordat ie gepost wordt (door WP HashCash oid). Heel vaag.

 3. @Nico de Geit [1]:

  “Straks gaat Egypte Iran nog achterna”

  Kun je me dat eens uitleggen?

  Beide landen worden bestuurd door dictators, dus volgens mij is er geen verschil.Het verschil die jij waarschijnlijk ziet is gecreeerd door propaganda van de US.Zij maken onderscheid maken tussen goede en slechte dictators. Dictators die doen wat zij zeggen en dictators die niet doen wat zij zeggen. Daarom is Ahmedinejad een slechte dictator en Mubarak een goede dictator volgens Amerika.
  Bewijst maar weer al te goed hoe naief het volk de propaganda napraat. Bewijst maar al te goed dat de US geen enkele moer geven om democratie in het midden oosten.Ze ondersteunen dictators zoals Mubarak en vroeger Saddam. Zolang ze maar doen wat de US zegt is er niks aan de hand maar owee als die dictators hun eigen weg gaan bewandelen.
  Leugens leugens en nog eens leugens en het volk blijft er maar in trappen.

  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 4. Zolang wij dagelijks kunnen vreten zullen er geen opstanden komen

  Maar het balletje is gaan rollen. In Chili pas geleden nu Noord Afrika en straks misschien de rest van de wereld.

  En waarom? Door hebzucht, mensen op de beurs die op grondstoffen en voeding gaan speculeren.Die voedsel straks onbetaalbaar maken voor een overgrote deel van de bevolking. Walgelijke hebzuchtige klootzakken zijn het.
  Ze zijn al ontzettend rijk en willen alleen maar meer en meer. Ten kosten van miljoenen mensen als het moet.Ze gaan gewoon over lijken. Zolang ze maar met hun rolex en porsche kunnen showen. Dat is hun ethiek en niks anders.
  Het gedrag van het westen is walgelijk en destructief voor de hele aarde!

  GB [12] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [32] reageerde op deze reactie.

 5. @Rogier [7]:

  “Straks gaat Egypte Iran nog achterna”

  Kun je me dat eens uitleggen?”

  Ik vind islamitische staten enger dan socialistische staten. Ik ben liever gedwongen solidair dan gedwongen om vijf maal daags te bidden.

  Ellian:

  “Dankzij de islamitische propaganda aangaande de voortplanting van de moslims kwamen in de afgelopen tientallen jaren er miljoenen Egyptenaren bij. Zijn er nog banen voor die miljoenen mensen? Is er voldoende voedsel? Nee.”

  Zie link in post nr. 1

  Zoals in post 1 betoogd: “In moeilijke tijden wenden mensen zich tot het geloof. En laat dat geloof nu net de oorzaak zijn van die moeilijke tijden.”

  Geloof is rampzalig, gebruik je verstand.
  Rogier [10] reageerde op deze reactie.
  Rogier [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico de Geit [9]:

  Niet het geloof maar de mens is rampzalig. En niet een beetje!
  Ik zie nog meer intelligentie in een hond dan in de meeste mensen die rondlopen.

  Je kan er weer een etiket islamitisch of socialistisch voor plaatsen maar de feiten in die landen zijn precies gelijk. Dat is precies weer zoiets als iets rechts of links noemen. Alsof dat iets aan de realiteit moet veranderen. Een linkse moordenaar is precies hetzelfde als een rechtse moordenaar.
  Een links persoon die steelt of verkracht of een rechts persoon die hetzelfde doet is precies hetzelfde. Gebruik jij je verstand dus maar en stop met die bewoordingen te gebruiken die de politiek je geindoctrineerd hebben. Bewoordingen die bedoeld zijn om 2 precies dezelfde situaties op 2 verschillende manieren te interpreteren en de ene goed te praten en de andere slecht.Maar het blijven 2 dezelfde situaties!

 7. @Nico de Geit [9]:

  Hij moordt in naam van democratie en een ander weer in naam van allah.

  In mijn ogen is en blijft het gewoon moorden. En de één is niet beter of slechter dan de ander.

  Feit is wel dat het ene het andere uitlokt.Terrorisme hebben we aan onze leiders te danken. En aan niemand anders. Geloof maar dat ik ook terrorist zou zijn geweest als ik ergens in een gebombardeerd Afghaanse dorp geboren was geworden.

  Heel Den Haag is overstuur door die Nederlandse -Iraanse vrouw die opgehangen is geworden. Maar over het feit dat er complete gezinnen worden uitgemoord in naam van olie en grondstoffen lees je haast niks.
  Kranten schrijven pagina’s vol over 1 persoon en aan de andere kant worden er 100 duizenden gemoord zonder er maar 1 regel over te schrijven.

  Al met al, democratie is net zo eng als een islamitische staat. Ik vond Bush zelfs enger dan Saddam. Kijk maar eens hoe Irak er nu aan toe is, tienmaal slechter dan met Saddam in ieder geval.Een oorlog in naam van democratie weet je nog?

 8. @Rogier [8]:

  *En waarom? Door hebzucht, mensen op de beurs die op grondstoffen en voeding gaan speculeren.Die voedsel straks onbetaalbaar maken voor een overgrote deel van de bevolking. Walgelijke hebzuchtige klootzakken zijn het.*

  Je richt je woede tegen de verkeerde mensen. De speculanten zijn slechts het gevolg. Als je de economie volgens keynesiaans recept overspoelt met gratis geld zonder enige dekking dan zal dat zich onherroepelijk een weg banen naar wat op dit moment het minst risicovol is en een “harde” waarde vertegenwoordigt.
  Dat zijn vooral de primaire grondstoffen (voedsel & energie).
  Kun je het landen kwalijk nemen dat ze puur uit voorzorg voedsel en energie gaan inslaan als ze inzien dat het papiergeld op korte of langere termijn waardeloos dreigt te raken?

  Het is puur monetaire inflatie en heeft helemaal niks te maken met misoogsten, climatechange, of andere bullshit die regeringen ons op de mouw proberen te spelden om hun eigen straatje schoon te vegen.
  Albert Spits voorspelde het al ongeveer een jaar gelden op het libertarische seminar;

  http://www.youtube.com/watch?v=3wVCrkI-xnE

  De huidige inflatiegolf in commodities die direct in verband staat met de onlusten in die landen vindt zijn oorzaak in het beleid van Bernanke, Trichet en hun politieke slippendragers zoals Jan Kees de Jager.
  Zij zijn de veroorzakers en de verantwoordelijken.

  Naast de dictatoriale regeringsleiders in die zandlanden die er een corrupt zooitje van hebben gemaakt natuurlijk.
  Maar ja wat wil je?
  Deze landen zullen nooit vrije welvarende landen kunnen worden zolang de Islam het dagelijkse leven daar bepaalt.
  De ene dictatuur zal daarom ingewisseld worden voor een andere (moslimfundamentalistische?) dictatuur.

  Rogier [14] reageerde op deze reactie.
  tamso [58] reageerde op deze reactie.

 9. ÉN SADAM SCHEEN EEN STUK OF 10 DUBBELGANGERS TE HEBBEN, DUS WELKE VAN DE 10 IS OPGEHANGEN???
  REGERINGEN PLEGEN MEER TERRORISTISCHE DADEN DAN WIE DAN OOK.
  MAAR KLAARBLIJKEL;IJK HEBBEN WE AL DEZE ELLENDE NODIG OM WAKKER TE WORDEN, MAAR HET DUURT WEL ERG LANG ZO.

 10. @GB [12]:

  Ik richt me niet tegen de verkeerde mensen.Speculanten hebben de keus! Ik kan vanaf morgen ook gaan speculeren op voedingsstoffen. Dat is heel rendabel, maar vooral egoistisch!Dus aan mij de keus om dat niet te doen.
  Ik vind dat jij je op de verkeerde personen richt. Wie geeft er gevolgen aan die oorzaken? Wie verkochten die woekerpolissen bij DSB bank?
  Er is maar 1 idioot nodig om iets onethisch te bedenken maar er zijn honderden of duizenden anderen idioten nodig om die dingen gewetenloos uit te voeren.En die neem ik het meer kwalijk dan de bedenker!

  Nico de Geit [15] reageerde op deze reactie.
  GB [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Rogier [14]:

  “Ik kan vanaf morgen ook gaan speculeren op voedingsstoffen. Dat is heel rendabel”

  Ik zit tot in mijn nek in grondstoffen en energie. Het was weer gedaald. Wanneer komt dat rendement dan eens? Sinds 2007 heb ik per saldo nul rendement. Ik had mijn geld beter op een spaarrekening kunnen zetten dan had ik 2% rente gekregen.

  Maar ik ga niet al mijn geld in valuta stoppen, maar zoek de juiste mix tussen aandelen, valuta en onroerend goed om het risico te spreiden.

  Je kunt het mij toch niet kwalijk nemen dat negers in Afrika mobiel bellen omdat aandeelhouders het mogelijk hebben gemaakt om daar een mobiel netwerk neer te zetten? Ook voedselproductie is kapitaalintensief, het benodigde geld komt ergens vandaan. De geldschieter heeft het doel om de vruchten te plukken van zijn investeringen.

  Maar jij mag je zuur verdiende geld aan een goed doel geven, geen punt.

  Rogier [16] reageerde op deze reactie.

 12. @Nico de Geit [15]:

  Ik heb het over voedingsstoffen. Cacao, suiker, palmolie etc etc
  Allemaal producten die 300 tot 700% duurder zijn geworden de laatste 10 jaar.

  DE GROOTSTE TERRORIST OP AARDE IS HET KAPITALISME!

  Europa subsidieert de hele landbouw en veeteelt kapot en dit gaat ten kosten van arme landen. Dat Afrika nog arm is hebben ze aan ons te danken. Het is een super rijk continent , wel 100 keer rijker dan Europa in ieder geval. EN het westen heeft er alle baat bij om hun arm en dom te houden en zelf alles te exploiteren. Ze houden daar,net als in Egypte,bewust dictators in stand en sturen bakken vol met ontwikkelingsgeld aan die dictators om vervolgens dikke vette shell contracten te tekenen.

  Zuid Amerika probeert er alles aan te doen om die vrijhandelsakkoorden met Europa tegen te houden.
  Akkoorden die WEER EENS alle arme boeren de dupe laat worden van het kapitalisme.En de inheemse bevolking niet vergeten, die straks weer met geweld plaats moet gaan maken voor grote multinationals!

  http://www.noticias.nl/globalisering_artikel.php?id=2663

  Sjonnie [21] reageerde op deze reactie.
  tamso [58] reageerde op deze reactie.

 13. @Rogier [14]:

  Rogier;

  Je ontkent de menselijke natuur en redeneert vanuit het socialistisch principe dat de mens en de maatschappij maakbaar is.
  Elk mens is (in meer of mindere mate) uit op eigenbelang en handelt egoistisch.
  Als er hier morgen Egytische toestanden komen en er is maar een beperkte hoeveelheid eten dan kies ik in de eerste plaats voor mezelf en dan misschien ook nog voor een ander.
  En jij?
  De grenzen waarbinnen men kiest voor zichzelf of voor een ander liggen hooguit anders bij elk individu.
  Diegenen die de mond vol hebben over solidariteit en “samen delen” wantrouw ik over het algemeen het meest omdat het vaak vrijblijvend gelul is vanuit een weldoorvoed buikje en warm huis.

  De een gaat voor het grote geld, een ander voor de roem of de erkenning. Maar het is in principe allemaal eigenbelang.
  Deze menselijkeeigenschap heeft ons ook vooruitgang gebracht.
  Je moet het systeem zo inrichten dat machtsmisbruik tot een minimum beperkt kan worden.
  Dit kan alleen door decimeren van de centrale macht van de overheid en de EUSSR en het afschaffen van het geld- en geweldsmonopolie van overheden is mijn mening.
  Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut dus dat moet je afbreken tot controleerbare proporties.

  Jij kijkt naar de pionetjes die het systeem in stand houden en vaak het grote beeld niet overzien.
  Ze zijn vaak bijzaak en inwisselbaar als je maar met voldoende zelf bijgeprint geld zwaait en ze afhankelijk houdt.
  Je vergeet de grote jongens achter de schermen die hoofdschuldig zijn vooral omdat ze een crimineel monetair fiatsysteem in stand houden.
  En die grote jongens blijven in het huidige syteem juridisch buiten schot met hulp van de door hen uitgezette slippendragers in de politiek en het rechtssysteem.

  Rogier [19] reageerde op deze reactie.

 14. Geef Kapitalisme niet de schuld.

  In deze wereld is er geen sprake van zuivere kapitalisme. Dat zou namelijk vrijemarkt betekenen.

  nog maar eens een poging tot verduidelijking:
  “De politieke filosofie van het libertarisme ziet het kapitalisme als het logische gevolg van vrijheid. De vrije markt, ofwel het kapitalisme, is volgens deze visie een systeem waarin alle relaties tussen mensen (zoals die tussen werkgever en werknemer; koper en verkoper) vrijwillig zijn. Kapitalisme bevordert daarmee het ideaal van menselijke vrijheid.”

  Nederland in Afghanistan omdat het moest van de koningin omdat er olie leidingen erdoor moeten van de “koninklijke Shell” is de oude naam..Het zijn belangen door zelf ingerichte monopolies.

  Uiteraard probeert zuid Amerika onder die handels akkoorden uit te blijven, dit is namelijk stap 1 van de totstandkoming van de EU..en we zien inmiddels waartoe dat heeft geleid.
  Helaas raken (zijn) ook de grootste landen van zuid Amerika betrokken bij de currency war..Zowel Brazilië als Argentinië maken deel uit van de G20.

 15. @GB [17]:

  Vooruitgang gebracht??? Heb ik iets gemist? Oh , jij bedoelt natuurlijk een huis, 2 auto’s, internet enz.
  Dat bedoel je zeker met vooruitgang. Volgens mij is de westerse mens nog nooit zo arm geweest. Straatarm zijn wij! Jij meet vooruitgang natuurlijk aan de hand van euro’s en aan het BBP en economische groei.Precies zoals regeringen jou geleerd hebben.Ik meet het aan de hand van innerlijke rijkdommen, geluk, gezondheid, liefde. Die hebben absoluut niks met geld te maken. Die kun je ook niet met geld kopen. Voor elk mens die voor het grote geld gaat zijn er honderden of duizenden de pineut. Dit systeem is door en door verrot en de mens is ook door en door verrot.

  De mens is zeker maakbaar, en dat beseffen regeringen als geen ander. Als men het goede onderwijst zal men ook het goede doen. Maar het goede is nou eenmaal niet datgene dat economisch goed is voor een land. Er moeten boeven zijn, er moet kanker zijn er moeten problemen gecreeerd worden. Producten mogen niet lang meegaan etc etc etc Precies het tegenovergestelde van wat we werkelijk zouden moeten doen. Egoisme zit niet in de natuur van de mens, het wordt je aangeleerd en heeft gigantische economische belangen.

  GB [24] reageerde op deze reactie.

 16. In mijn directe omgeving ken ik tenminste 5 stelletjes, onder de 30 jaar, die in de giga- schulden vertoeven. En dan heb ik het over bedragen van 100.000 euro of meer, en dat op deze leeftijd. Loonbeslag, (bijna) geen ww, geen schuldsanering (giga wachtlijsten), gemeenten die naar elkaar afschuiven, en dat alles direct of indirect gelieerd aan de crisis.

  Het gaat er bij mij niet in dat uitgerekend ik als enige dit soort jonge stelletjes ken…

  Ik ken horden 55 plussers die niet aan een baan komen, en als ze dat al wel lukt hebben ze een uitzendbaan met een chef van 25 jaar boven zich. Nu is daar aan sich niets mis mee, maar het is wel onnatuurlijk. Gevoelsmatig klopt het gewoonweg niet, en naar mijn idee kan het op de langere termijn daarom ook niet functioneren. Het is alsof de kleinzoon aan opa gaat vertellen hoe, wat, en wanneer hij iets moet doen en hem een standje geeft als het niet helemaal naar wens van de kleinzoon is. Kortom: een gekunselde situatie die om problemen schreeuwt.

  Kern van mijn betoog: deze samenleving is een farce! Deze samenleving is verworden tot e-e-n g-r-o-t-e f-a-k-e-!

  Alles, maar dan ook werkelijk alles is krom. Er is geen respect, geen rechtvaardigheid, geen recht, en -last but not least- geen geld, en daardoor ook geen perspectief. Waar perspectief ontbreekt, ontbreekt ook het leven.

  Ierland, Griekenland, UK, Spanje, Portugal…

  Ik moet plots denken aan Tunis, Algerije, en Egypte.

 17. @Rogier [16]:

  Speculanten helpen juist de prijzen stabieler te maken door prijzen sneller op te drijven zodat het interessanter wordt om het product te produceren, en zodoende dqnkzij de speculanten zal de betreffende grondstof beter verkrijgbaar zijn.

  Idem andersom, als er teveel van is, dan rammen de speculanten de prijs omlaag zodat er minder boeren die overbodige rommel produceren.
  Speculanten…. Noem het maar gewoon ” de vrije markt” , voor elke koper een verkoper.

  Maargoed…..dream on….lekker doordromen….dat eerlijke kopers en verkopers oorzaak van problemen zijn… En waarom zo afgeven op porsches? Als je toch niet geeft om het materiele, waar maak je je uberhaubt druk om?

  Rogier [22] reageerde op deze reactie.

 18. @Sjonnie [21]:

  Jij hebt zeker economie les gehad op de mavo.

  De oorzaak dat de voedings prijzen zo extreem zijn gestegen komt door asociale speculanten en niks anders. Van die figuren die over lijken gaan zolang ze maar voor de buitenwereld goed over komen. Van die lege omhulsels die menen dat ze het helemaal gemaakt hebben. Hetzelfde gebeurt met grondstoffen maar met voedingsstoffen houd het wel in dat je de halve wereld populatie steeds meer verstikt met hoge voedsel prijzen. Ik weet niet of je het in de gaten hebt maar de oorzaak in Egypte was: steeds duurdere voedsel prijzen.En dit terwijl er echt niet minder geproduceerd wordt en de olie prijs op 90 dollar staat. Dus droom jij maar lekker verder!

  En die eerlijke verkopers? Ik ken er niet veel!

  Ik geef niks af op porsches, ik geef af op die mannetjes die bedriegen en over lijken gaan om zo’n ding te rijden. EN dat zijn er heel wat!
  En op de asociale westerse manier van leven geef ik ook af. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken!

 19. Rogier, het enkele feit dat je op internet zit geeft al aan dat je je schuldig maakt aan een westers consumptiepatroon. Gelukkig maar, want anders zou je er zo maar eens ‘echte last’ van kunnen hebben dat er zo veel landbouwareaal onttrokken wordt voor de klimaathype, dat mensen die toch al op de rand leefden, nu door de gestegen prijzen niet anders rest dan de hongerdood. Maar ach, de reinheid van jouw geweten mag natuurlijk best iets kosten, al wordt de prijs in mensenlevens betaald.

  Rogier [25] reageerde op deze reactie.

 20. @Rogier [19]:

  *Vooruitgang gebracht???*

  Ja zeker vooruitgang!
  Het feit dat jij dit verhaal in een verwarmd huis met een goedgevulde koelkast kunt intikken op je PC is vooruitgang.
  Dan heb ik het nog niet eens of secundaire luxe goederen die het leven leuker/eenvoudiger maken.
  Dit ontkennen is m.i. hypocriet.
  Ik meet vooruitgang echt niet alleen af aan euro’s dus hou je vooroordelen svp voor je.

  *Voor elk mens die voor het grote geld gaat zijn er honderden of duizenden de pineut.*

  Iemand als Bill Gates of Anton Philips hebben met hun handelen honderden mensen benadeeld?
  Je praat complete onzin en verwart het huidige corporatistische systeem (met vooral de rol van de banken daarin) met kapitalisme op de vrije markt.
  Het zou volgens veel linkse bloggers aan de neoliberale markt liggen dat we in deze crisis zitten.
  Wat is er in hemelsnaam liberaal aan het feit dat banken het exclusieve recht van overheden hebben gekregen om bergen geld uit het niks te creeëren en de winsten zelf op te strijken cq verliezen op de samenleving af te wentelen?

  *De mens is zeker maakbaar, en dat beseffen regeringen als geen ander. Als men het goede onderwijst zal men ook het goede doen*

  Je bent in goed gezelschap met je opvattingen. Ook Hitler, Stalin, Pol Pot, Kin Yong Ill en Castro geloven in de maakbare samenleving.
  Wat is volgens jou goed onderwijs? Ik neem aan dat jij dat zelf voor andere mensen wilt bepalen?

  *Egoisme zit niet in de natuur van de mens,*

  Hoe kan het dan dat een communistisch systeem waarin iedereen gelijk zou moeten zijn keer op keer compleet faalt?
  Je ontkent natuurwetten. De mens is een iets beter doorontwikkeld dier.
  Heb je in de natuur ooit een leeuw een gnoe zie slaan om het vervolgens puur uit naastenliefde af te geven aan een groep hongerige hyena’s?

  Rogier [26] reageerde op deze reactie.
  Rogier [29] reageerde op deze reactie.
  tamso [60] reageerde op deze reactie.

 21. @Caroline [23]:

  Tja, als ik in Amerika was geboren had ik nu waarschijnlijk 2 computers, 2 auto’s, een dikke villa gehad en 100 kilo gewogen. En enorme schulden natuurlijk.
  Als ik ergens in India op het platteland was geboren had ik nu waarschijnlijk met mijn blote voeten in een rijstveld gestaan.
  Dat ik dus hier geboren ben en een computer, auto en warm huis heb is niet zo gek.
  Het had zelfs niet veel gescheeld en ik had me ook in de schulden gewerkt om te consumeren. Net als 75 % van de bevolking die the American dream proberen na te bootsen. Mensen die precies doen wat politici en tv beelden zeggen wat ze moeten doen. Vanaf hun jeugd tot hun graf. Het zijn net robots die opdrachten uitvoeren.

  Ik maak me dus zeer zeker niet schuldig aan het westerse consumptie patroon. Ben eigenlijk te druk bezig om mezelf te herstellen van deze leegmakende, moderne, technische levenswijze. Een levenswijze die je moet laten denken dat hoe meer je hebt hoe gelukkiger je bent. Nou , dacht het niet hè. Als ik zie hoe sommigen jatten en bedriegen om meer te hebben vraag ik me toch echt af hoe je dit nog kunt denken. Als ik zie hoe groot de schulden zijn hier in NEderland , wil ik de mensen nog wel eens aanhoren als straks de economie werkelijk inzakt zoals in Spanje of Ierland bijvoorbeeld.

  Jammer dus Carolina, maar je hebt het tegen de verkeerde. Als je mijn auto, computer en huis zou zien zou je dat goed begrijpen.

  Rogier [26] reageerde op deze reactie.
  Rogier [27] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [37] reageerde op deze reactie.

 22. @Rogier [25]: @GB [24]:

  Wat je schrijft bewijst maar al te goed dat je het allemaal nog niet door hebt.Al die moderne techniek en luxe is helemaal geen vooruitgang. De mens op zich wordt er alleen maar armer van. Straatarm! Ze vreten bij het leven antidepressiva,hebben slaapproblemen,bedriegen,liegen,snuiven, liggen in scheiding,krijgen ziektes zoals suiker, kanker,tumors alzheimer etc etc.
  Dit is wat jij vooruitgang noemt. Nederlanders staan wereldwijd bovenaan de lijst met de ziekte kanker!
  Ook door die zogenaamde vooruitgang van de manipulaties van voedsel natuurlijk.

  En het ergste van alles is dat de mens zich zo nep voordoet. ZO onnatuurlijk. Van die kunstmatige mannetjes in pakken die maar steeds weer opnieuw hetzelfde nakalken wat ze op cursussen hebben geleerd.Ga eens naar een arm land en ontdek de puurheid van zulke mensen.De warmte die die mensen hebben, de sterke familiale banden. Daar kan geen techniek of wat dan ook tegenop. In het westen zijn deze dingen allemaal verdwenen. Alles draait om economische groei en geld.Je hebt er kennelijk geen idee van hoe slaafs en geindoctrineerd jou geest is!

  Van alles wat je op tv hoort en ziet is 80% gelogen. Is dat vooruitgang? Mensen leren liegen en bedriegen? In naam van de economie en statistieken?
  Vooruitgang zit helemaal niet in techniek. Absoluut niet! Vooruitgang vind plaats in de mens zelf. In zijn hoofd en in zijn handelen.En als jij nou vindt dat er vooruitgang zit in de manier waarop mensen handelen weet ik het ook niet meer hoor.De mens wordt steeds zieliger. Men kan door op een knop te drukken miljoenen mensen vernietigen en dat noem jij vooruitgang! Ik noem dat ziek!Psychisch gestoord! Duizenden miljarden in wapens steken terwijl er (vaak door ons schuld) mensen creperen van de honger.

  Er bestaan zeer zeker wel bevolkingsgroepen die in vrede met elkaar leven en volgens echte normen en waarden leven. Net zoals er steden bestaan waar er honderden mensen per dag vermoord worden. En dat is zeer zeker beinvloedbaar. Het begint bij je opvoeding.Als we vanaf morgen kinderen zouden opvoeden met enkele basisbegrippen zoals: respecteer je medemens,steel niet,lieg niet, geluk zit in jezelf en niet in één of ander metaal voorwerp zouden we over 20 jaar al een hele andere wereld hebben.

  Een kind breng je heel makkelijk normen en waarden bij. Maar dat is niet wat men wilt. Men wilt mensen die liegen, bedriegen en stelen. De economie draait op zulke mensen.ALs je deze eigenschappen niet hebt zul je nooit hogerop komen in een bank of bedrijf. Hoe goed je kan liegen,bedriegen en stelen is bepalend voor je carriere.Zo krom is onze vooruitgang ja!

  Bekijk deze documentaire maar eens en zie hoe belachelijk en ouderwets jou ideeen zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

  Sla het eerste stukje maar over als je dat niet interessant vind. Het tweede deel (vanaf 40 minuten) gaat over kapitalisme en mensen zoals jij.

  Ben zo blij dat deze documentaire uit is gekomen en dat er binnen enkele dagen 1,3 miljoen mensen het bekeken hebben. Dat noem ik vooruitgang en bewustwording!

  GB [30] reageerde op deze reactie.

 23. @Rogier [25]:

  Begint vanaf 42 minuten. Maar ik denk dat je het niet aandurft. De waarheid zal weleens te hard kunnen zijn voor je.

  Dit is werkelijk de beste documentaire die ik ooit gezien heb. En niet alleen omdat ik keer op keer bevestigingen zie van alles wat ik al dacht.Maar meer omdat ik nu weet dat mijn ideeen helemaal niet gek zijn en dat ik niet de enigste ben die zo denkt. Al lijkt het er in dit land wel vaak op dat ik alleen ben met deze gedachten.

  Echt een aanrader voor deze site! EN zeker voor Hub Jongen, Peter en Mavado! Ik zal hem in ieder geval nog vaak linken.

 24. De Egyptenaren willen niet langer onderdrukt worden en vrij zijn? Hmm, ik zou de Egyptenaren willen adviseren om te beginnen bij hun vrouwen en kinderen

 25. @Rogier [26]:

  *Wat je schrijft bewijst maar al te goed dat je het allemaal nog niet door hebt.*

  Ik ben blij dat jij het wel allemaal doorhebt, Rogier.
  Je hebt nou eenmaal superieuren die even zeggen hoe anderen moeten denken en leven.

  Je veralgemeniseert en gaat je te buiten en vooroordelen en een misplaatst superioriteitsgevoel.
  ZE vreten antidepressieva, ZE liegen, ZE snuiven….kom op man!
  Ten eerste heb je hier in NL nog steeds zelf de keuze of je daaraan meedoet of niet.
  Als sommigen mensen zich nep voordoen dan moeten ze dat vooral zelf weten. Ik stoor me er niet aan en leef mijn eigen leven.
  Ik geef ook geen waardeoordeel over wat een individueel persoon met zijn leven doet zolang ie het zelfbeschikkingsrecht en eigendomsrecht van een ander individu maar respecteert.
  En daar zit hem helaas nou eenmaal de kneep in deze verregaande socialistische samenleving.

  Over die ziektes wil ik het volgende zeggen. Voor een deel zullen ze best wel welvaartsgerelateerd kunnen zijn maar ik stel desondanks vast dat de levensverwachting bijna nergens zo hoog is als in NL.
  Ontwikkelingslanden (waar ik genoeg ben geweest) komen nog niet eens in de buurt. Je romantiseert het leven daar.
  Er kan veel mis zijn met bv de pharma industrie maar dit zijn de harde cijfers!

  *Er bestaan zeer zeker wel bevolkingsgroepen die in vrede met elkaar leven en volgens echte normen en waarden leven.*

  Over het algemeen zijn het volken met een hoge mate van vrijheid en weinig staatsbemoeienis van bovenaf. Als je het hebt over staatsonderwijs van bovenaf om kinderen bepaalde normen en waarden mee te geven gaan bij mij alle alarmbellen af.
  Dat niet liegen, iemand anders respecteren zal verder gaan in gedwongen solidariteit en aangeven van diegenen die zich hierin (terecht) niet kunnen vinden.
  Je onderwijsbeleid leidt tot een totalitaire staat zonder zelfstandig en kritisch denkende burgers.
  Ik vind je naief op dit punt.

  *Bekijk deze documentaire maar eens en zie hoe belachelijk en ouderwets jou ideeen zijn.*

  Ik heb Zeitgeist 1 en 2 gekeken en deze zal ik nog wel eens een keer meepikken. Vaak zijn ze goed qua analyse maar met deoplossingen(in deel 2 bv) kan ik weinig tot niks.
  Totaal utopisch en een ontkenning van de menselijke aard.
  De road to hell is paved with good intentions.
  Ik blijf graag kritisch naar wat ik kijk. Zowel op mainstream als op internet.

  Rogier [31] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [32] reageerde op deze reactie.
  Rogier [42] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.