Oud-rekenkamerlid Maarten Engwirda heeft een boekje opengedaan over de fraude in de EU. Dat is natuurlijk niets nieuws. We hebben er in de Vrijspreker al vaak op gewezen dat bvb de EU nog nooit een goedkeurende accountantsverklaring heeft kunnen produceren. Maar ondanks dat wel hun uitgaven elk jaar weer verhoogden en meer belastinggeld verbruikten.

Het bijzondere is dat nu een echte insider eindelijk eens de waarheid durft te zeggen.

Zelfs de NOS rapporteert:

“Volgens Engwirda was er in de Rekenkamer “een cultuur van toedekken”. Leden uit onder meer Frankrijk en Italië verwijderden kritische passages uit rapporten en intimideerden hun collega’s, om nationale belangen te beschermen. ”
“Het was een praktijk van het verwateren zo niet het geheel weghalen van kritiek”, zegt Engwirda.”

En NU.nl rapporteert:

Ook zou de Europese Commissie zelf geen interesse tonen in een goede begrotingscontrole. ”Al die misstanden kwamen nooit naar buiten door de Kremlinachtige informatie die wij verschaften. Maar het heeft onze reputatie geen goed gedaan.”

De Rekenkamer controleert de uitgaven van de Europese Unie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft het instituut nooit een goedkeurende verklaring afgegeven over de EU-begroting, aldus Engwirda.

PVV-Europarlementariër Lucas Hartong zegt niet verbaasd te zijn over de uitspraken van Engwirda. ”En dat uit de mond van een D66’er! Doorgaans wordt de PVV als kritisch en eurofoob neergezet, maar als een partij als D66 er al over begint, dan kunt u zich voorstellen hoe erg het gesteld is in Europa.”

Hartong zegt als lid van de begrotingscommissie van het Europarlement ”dagelijks mee te maken hoe Europa met belastingeld omgaat.” De praktijk is volgens hem ”nog veel erger dan Engwirda zegt”.

Tel daarbij nog de bezigheden van de Europese Centrale Bank (ECB). Die is al wekenlang bezig met valsemunterij. Zij maken elke week vele tientallen miljoenen euro’s uit blauwe lucht. Gewoon een paar toetsen indrukken op de computer en hocus pocus pas, en de zwendel kan weer even doorgaan.

Beter dan Tom Lassing in BeursBox kan ik het niet zeggen:

“Hoe lang kan dit bedrog voortduren? Hoe lang kunnen we onszelf en anderen zo in de mailing blijven nemen? Ik weet het antwoord op die vraag echt niet. Dat het echter een keer vreselijk fout gaat is zonneklaar. Het einde komt echter op een ongelukkig moment en sneller dan we ons op dat moment kunnen voorstellen is het spel ineens uit.”

Hypocriete VVD. De Volkskrant schrijft vandaag:

“De VVD wil van minister Jan Kees de Jager van Financiën opheldering over de berichten over gesjoemel en misstanden binnen de Europese Rekenkamer. VVD-Kamerlid Han ten Broeke wil De Jager daar vanmiddag in het nieuwe vragenuurtje in de Kamer over spreken.

Zou de man nu echt niet weten dat er nog nooit een goedkeurende verklaring geweest is? En dat ook de VVD kort geleden de verhoging van het budget van de EU met weer 3 % heeft goedgevonden?

Nog veel hypocrieter: “Minister van Financiën Jan Kees de Jager is geschrokken over het bericht dat binnen de Europese rekenkamer fraude werd gepleegd. Hij wees er dinsdag in de Kamer echter ook op dat het functioneren van de rekenkamer een Europese aangelegenheid is, en zijn mogelijkheden om in te grijpen.”
Geplakt uit:  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3374998.ece/Fraude_rekenkamer_schokt_De_Jager.html

Ik kan eindigen met een heel klein vleugje hoop. Maar wees niet teleurgesteld als er niets van terecht komt:

In het Britse parlement wordt een poging gedaan om veranderingen in de EU-regels (Verraad van Lissabon) te onderwerpen aan een referendum:

British MPs to debate EU ‘referendum lock’

EUOBSERVER / BRUSSELS – Eurosceptic Conservative MPs are expected to test the authority of British Prime Minister David Cameron on Tuesday (11 January) when the House of Commons debates a European Union Bill, designed to prevent the transfer of powers to Brussels without a national referendum first taking place.

Forced into an uneasy coalition with the pro-European Liberal Democrats last year, Conservative rightwingers claim the new bill fails to preserve national sovereignty, ….If passed by the British parliament, the new bill would ensure that any “significant” EU treaty changes must be approved by a national referendum in the future.

Ministers would be able to wave through treaty changes deemed as “not significant”, something London is expected to do regarding the establishment of a permanent European Stability Mechanism to aid struggling eurozone states.

Any example of government rather than citizen approval would be open to challenge via a judicial review however.

Proposals to introduce the ‘referendum lock’ on European powers were first suggested by David Cameron in 2009 after he ruled out a referendum on the Lisbon Treaty following its ratification by all 27 EU member states.  Geplakt uit <http://euobserver.com/9/31619>

Hoe kunnen we bevrijd worden van die EU? DWZ: hoe kunnen we onszelf bevrijden?

7 REACTIES

 1. Foei, dat mag niet.

  En ons word verplicht dat wij een goede en eerlijke administratie bijhouden en aangifte doen elk jaar.
  Doe je dat niet, dan riskeer je een gevangenisstraf.

  Dat vooruitzicht heb je dan met al je verplichte werken en afdrachten!!

  De hebzucht in dat wereldje van de EU is het einde nabij.

 2. De EuSR ambtenaren komen voort uit gemeenten, provincies etc.
  ZE WETEN NIET BETER !
  http://www.leoverhoef.nl/

  leve het pikmeet arrest ! leven boven de wet immuniteit voor het leven voor politici, bankers en ambtenaren.

  Jhon

 3. De EU is na de oorlog door de joden opgezet om geheel de Westerse Wereld van Haar Centjes te beroven en mede te onteigenen en ontikken.

  De exportmarkten naar oncontroleerbare landen ook.

  Àán die andere kánt záten….wéér zij zélf…mooi weer en redder te spelen en geen idioot die zag dat zij als enige winst namen over al!

  Nu is israel en de joodse wereldgemeenschap boomimg,hoé dé Rést er bij ligt weet u wel!

  Deze Terreuracties hebben er ook mee te maken.
  http://samuel-heinemann.blogspot.com/2011/01/joods-terrorisme-via-economie-en-oorlog.html

 4. Het is altijd opmerkelijk dit soort bekentenissen. “Ik heb er jaren lang aan meegewerkt, er niets tegen gedaan, en nu mijn belangen veilig zijn gesteld, praat ik er over”.

  Doet mij denken aan een andere politicus, een tijdje geleden, die met een vergelijkbare uitspraak kwam. Ben even vergeten wie dat ook al weer was.

  Overigens kwam mij laatst een aardige fraude-constructie ter ore om ambtenaren vanaf hun 55e met pre-pensioen te laten gaan. Al betreft het waarschijnlijk alleen hogere ambtenaren.
  Reorganiseer de afdeling, regel ontslag voor persoon X. Persoon X krijgt dan wachtgeld en andere compensatiebetalingen (inclusief pensioenopbouw) tot het officiele pensioen, vut, e.d. van start gaan. Dat is vervroegd pensioen -bij de overheid- zonder dat het zo heet.
  Het gepeupel mag doorwerken tot 67 en ‘solidair’ zijn met de hardwerkende (hahaha) kameraden bij de overheid.

 5. Volgens mij is het pikmeerarrest nu van de baan. Zeker weet ik het niet.

 6. Waarom heeft Engwerda dit 15 jaar geaccepteerd en er geen
  verantwoordelijkheid meer voor genomen?
  Het hoge salaris zal hierin wel een rol hebben gespeeld!

 7. Kredietcrisis.
  Dankzij de EUSSR is de crisis voor ons een stuk beroerder geworden: we moeten nu tevens miljarden euro’s pompen in landen die hun boekhouding niet serieus nemen en die met nog groter graagte op de pof willen leven. De EUSSR heeft de crisis voor ons vele malen verergerd.
  Het smijten met miljarden euro’s moet voorkomen dat dit zichtbaar gaat worden voor Jan Publiek. Want dat betekent het ‘redden’ van de euro: de ramp moet gecamoufleerd blijven.

Comments are closed.