En de “Victator komt aan het roer”. Dit zijn twee berichten ui de EU Observer die duidelijk aangeven waar Nederland/Vlaanderen in de EU op weg zijn. Een duidelijk begin in de eerste week van 2011 dat aangeeft wat er te verwachten is.

Griekenland gaat een muur bouwen langs de 206 km lange grens met Turkije, volgens model van de grens die de Verenigde Staten aanleggen langs de grens met Mexico.

Frappant is dat de EU (nog)  geen protest laat horen, terwijl ze wel volop protesteren tegen de “muur” die Israël bouwt langs Palestina! Over consequent zijn gesproken.

De EU stuurt wel 175 bewapende grenscontroleurs uit 25 EU landen naar Griekenland onder leiding van het  ” EU Frontex border control Agency” met hoofdkwartier in Warschau.

Zo krijgen we een beeld van het gebruik van de miljoenen euro’s belastinggeld die we moeten betalen als hulp aan Griekenland. Zie  http://euobserver.com/9/31588

Dit bericht wordt gevolgd door het bericht dat nu Hongarije EU voorzitter wordt. Daar regeert Premier Viktor Orbán die in het Hongaarse het parlement een comfortabele tweederde meerderheid heeft . De TIJD zegt daarover: “Daar wringt het schoentje. Zonder schroom gebruikt Orbán zijn dominantie om zijn vaak obscure politieke agenda door te drukken.”

Zo is er de nieuwe perswet: “De Hongaarse pers moet voortaan ‘evenwichtig’ berichten en de Hongaarse waarden verdedigen, luidt het. Journalisten moeten op eenvoudig verzoek van de autoriteiten hun bronnen bekendmaken. Bij een overtreding hangen de media boetes tot 700.000 euro boven het hoofd.”
Europese bedrijven zijn al aan het protesteren. Of het helpt  is de vraag.

Ook een voorbeeld is dat Victor onlangs de grondwet aanpaste, “speciaal om het Grondwettelijk Hof wat bevoegdheden af te pakken. “Het Hof had de premier immers op de pik getrapt door ongezouten kritiek te geven op enkele omstreden besparingen. Achter de schermen werkt Orbán aan een nieuwe grondwet. De wijzigingen zijn naar verluidt zo radicaal dat volgens sommigen alleen de bepaling overblijft dat Boedapest de hoofdstad is van Hongarije.”

Aan de methodes heeft hij een goed voorbeeld hoe het “Verraad van Lissabon” tot stand gekomen is!!

“Het beleid onder Orbán heeft een typisch Poetin-trekje waarbij de politieke en economische belangen samenvallen. Orbán trekt radicaal de kaart van het nationalisme, zelfs in zijn economisch beleid. Buitenlandse bedrijven voelen zich geviseerd door de forse verhoging van de winstbelasting in sectoren waar net zij dominant zijn.”

Kortom we gaan interessante tijden tegemoet.

Hoe kan Nederland/Vlaanderen uit die EU ontsnappen?

31 REACTIES

 1. Maar zo’n hek is dus een gevolg van die open grenzen. Het arme Griekenland is daarmee buitengrens geworden voor al die gelukszoekers (naar uitkeringen) die mede willen profiteren van die EU. Griekenland kan dat niet aan, zo’n instroom.
  Hadden we gewoon allemaal nog binnengrenzen, zou ik me veiliger voelen, waren drastische maatregelen niet nodig, en zaten juist de armere landen niet opgescheept met de grensbewaking van die EUSSR.

  Tony [3] reageerde op deze reactie.
  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 2. Vergeet niet dat ze een enorme belasting op hebben gelegd aan buitenlandse bedrijven. Met TERUG WERKENDE KRACHT. Om ‘de kosten voor de crisis terug te betalen’. Hongaarse bedrijven hoeven niet te betalen. Nederlandse zoals ING wel…

 3. @beek [1]:

  Die EUSSR is de wens van alle nationale Europese overheden die jij als noodzakelijk en goed ziet.

  Het is uitkomst van de collectieve wens van mensen met de macht die wens uit te laten komen.

  Dat arme Griekenland is een onderdeel van EUSSR en moet dus niet zeuren. Zij maken vrijwillig onderdeel van een politiek instituut dat alle grenzen ophief, waardoor iedereen buiten Europa Griekenland als een portaal naar de rest van Europa is gaan zien.

  Mensen die meewerken aan het scheppen van hun eigen problemen verdienen geen medelijden.

  Misschien dat sommige overheden ooit nog eens gaan begrijpen wat de prijs is die je betaalt voor politieke ambities, maar eerlijk gezegd geloof ik daar niet in, aangezien de rekening van dergelijk beleid altijd aan de bevolking kan worden gepresenteerd.
  Diezelfde bevolking die bij de volgende verkiezingen weer net zo enthousiast het stemhokje inkruipen en later weer steen en been klagen over wat die politici ze toch allemaal heeft aangedaan.

  Dat is wat je krijgt als je macht, wapens en monopolie geeft aan mensen die uiteindelijk niet hoeven meedelen in de gevolgen van wat ze met die macht, wapens en monopolie doen.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.
  beek [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Tony [3]:

  “……. de collectieve wens van mensen …..

  Dat arme Griekenland is een onderdeel van EUSSR en moet dus niet zeuren. Zij maken vrijwillig onderdeel van een politiek instituut dat alle grenzen ophief, waardoor iedereen buiten Europa Griekenland als een portaal naar de rest van Europa is gaan zien.””

  Hoe bedoel je dat?
  Het klinkt nogal collectivistisch??

 5. IJdele hoop, want de “illegalen” weten zelfs Spitsbergen te vinden. Te koud voor andersgekleurden? Welnee, ook in Iran kan het ’s winters behoorlijk spoken.

 6. @beek [1]:

  Maar zo’n hek is dus een gevolg van die open grenzen.

  Een hek is het gevolg van de afwezigheid van een hek, je snapt niet hoe iemand het uit zijn mond kan krijgen en nog verwacht serieus genomen te worden.
  Dat er een muur om Beek zijn huis moet worden heengebouwd is het logisch gevolg van het feit dat er geen muur omheen staat.

  beek [9] reageerde op deze reactie.

 7. het is mij idd niet helemaal meer duidelijk of die muur er is om Turken buiten te houden of Grieken binnen. Misschien moet er eens iemand gaan kijken naar welke richting de mitrailleurs wijzen. Het zal wel een ontwerp met flexibiliteit zijn.

 8. @pcrs [7]:

  Je begrijpt kennelijk niet dat het voor iemand die Europa wil binnenkomen dus voldoende is om Griekenland binnen te komen: daarna is er vrij toegang tot de hele EUSSR. Dat is zeer aanlokkelijk voor de horden die hebben gehoord over uitkeringen ontvangen zonder te werken.
  Bestonden er nog landsgrenzen, beseften de gelukszoekers dat ze na Griekenland op een volgende barriere zouden stuiten, waardoor de aantrekkingskracht om de Griekse grens over te steken al een stuk minder wordt.
  En inderdaad staat er een muur om mijn woning omdat die er niet stond: muren weghalen is een echte uitnodiging voor alle klaplopers en profiteurs.

  Maar jij hoeft me niet serieus te nemen, want het is wederkerig.

  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 9. Met een europa wat de inwoners afgekeurd hadden maar bestuurders graag wilden hebben wij wel alle ellende over ons hee gekregen.EU wil Turkije ook laten aansluiten, ook al zeggen ze van niet, maar kijk maar hoeveel geld EU al geinvesteerd heeft in de infrastructuur van Turkije. Redenen Gas en Olie doorvoer.

  P/S BEEK ; goed uitgelegd,

 10. @beek [9]: De EU binnenlopen is niet voldoende om een uitkering te ontvangen. Je moet eerst een Burger Slaaf Nummer krijgen.
  Als jij nu overal muren gaat bouwen waar geen muren staan en bruggen bouwen waar geen bruggen staan (en geen rivieren zijn) en torens bouwen waar geen torens staan.
  Gewoon midden in een weiland een brug gaan bouwen en dan zeggen: “ik Beek, bouw hier een brug, als logisch gevolg van het feit dat er geen brug is.”
  Ik wil het wel filmen.

  beek [12] reageerde op deze reactie.

 11. afgezien van het feit dat illegalen geen uitkering krijgen, is het ook van den zotte dat mensen in de overheid wel iedereen een uitkering moeten geven die in hun omgeving komt, zodat ze daarom wel een muur moeten bouwen, zodat ze niet zoveel mensen in hun omgeving zien.

  Ik weet een veel goedkopere manier om die mensen niet te zien: een plastic emmer over je hoofd zetten.

 12. “Gewoon midden in een weiland een brug gaan bouwen en dan zeggen: “ik Beek, bouw hier een brug, als logisch gevolg van het feit dat er geen brug is.”

  Dat het hek wordt gebouwd, omdat het er niet is, klopt, maar dat is niet de causa finalis, waarin we als politologische discussianten in geïnteresseerd zijn. Van deze fysieke reden is het noemen pas zinvol, wanneer er bijvoorbeeld niets van een natuurlijke grens aanwezig is of als antwoord op de vraag, dat “foei” de vluchtelingen niet tegenhoudt.

  pcrs [15] reageerde op deze reactie.

 13. @Vilseledd [14]: ook het idee dat als er ergens geen natuurlijke grens is, je er 1 moet maken, is waanzin. Iemand van een andere planeet die in een ruimteschip boven deze regio zweefde, zou je onmogelijk kunnen uitleggen waarom er ergens een muur moet worden opgetrokken. Het argument dat er geen natuurlijker grens is, zal hem niet verder helpen. Hij kijkt rond en ziet vele plaatsen waar geen natuurlijke grens is. Aan de ene kant lopen mensen, aan de andere kant lopen mensen. Die mensen verschillen niet in enige substantieele wijze van elkaar. Er was ooit een StarTrek aflevering waar ze voorbij een planeet kwamen waar een vreselijke oorlog woede. De strijdende partijen hadden beide een half wit en een half zwart gezicht. De bezoekers hadden eerst niet door wat het verschil was. Toen werd hen uitgelegd:maar zij hebben de rechterkant zwart en de linker wit en wij andersom. Daar was tenminste nog een verschil.

  Je hebt nog meer kans om de ruimtewezenz uit te leggen waarom op 1 plaats mensen met veel moeite goud uit een gat in de grond halen om het ergens anders weer in een gat in de grond op te slaan.

  beek [17] reageerde op deze reactie.

 14. http://www.hbvl.be/limburg/sint-truiden/asielcentrum-haalt-zelf-vluchtelingen-in-buitenland-2.aspx ……. http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/284072/Ontwikkelingshulporganisatie-nam-asielzoekers-mee.htm?rss=true

  Hoe krankjorum is de EU/NL? Hoorde onlangs het verhaal van een gezin wat al 30 jaar een hoekhuis huurde en deze noodgedwongen moest verlaten toen er asielzoekers naast hen kwamen wonen en een rustig leven onmogelijk maakte. Deze mensen werd nadat ze hadden geklaagd geadviseerd zich te laten behandelen en konden via een gratis cursus leren hoe te integreren met de nieuwe buren. Deze mensen zijn dus maar verhuist gevlucht…Ik vraag me werkelijk af waarom men de EU/NL als hoeren verkopen die geld toegeven en verrot gedrag belonen? De EU-RMA Titanic die willens en wetens economisch en demografisch ramkoers vaart, joepie!. Het is niet de vraag of we naar de kloten gaan, het is alleen de vraag wanneer en hoe diep. Hekken zijn dus weggegooid geld, daar kan men beter villa’s voor bouwen VOOR….

 15. @pcrs [15]:

  Tja…
  Een vermeend ruimtewezen als bron van waarheid.

  Dat ruimtewezen zal misschien ook wel denken dat auto’s verlamd raken door het licht van rode stoplichten.
  Of dat auto’s de bloedlichaampjes der aarde zijn.
  Of dat ronde ballen in netten tot schreeuwen leiden.
  Of dat trillende lucht leidt tot een verbijf in cellen.
  Of dat mensenwezens orders ontvangen van kleine kastjes in hun hand.
  Of dat honden mensen uitlaten.
  Of dat goud nooit in de grond mag blijven.
  Of dat orkesten appaludisseren voor klappende zalen.
  Of dat trillende lucht uit monden magische krachten heeft.
  Enz enz.

  Ik zei het al: pcrs is dol op sprookjes.

  pcrs [18] reageerde op deze reactie.

 16. Elke randdebiel kan toch op zijn vingers natellen waar dit op uitdraait! Chaos en niets anders, wat de heren van de politiek en de beleidsambtenaren willen, om een nog grotere politiemacht aan te wenden om het volk in elkaar te ranselen! De politiestaat is in wording, het wordt een tweede DDR met stazies en verklikkers!

  pcrs [20] reageerde op deze reactie.

 17. @K.Lavrijsen [19]: idd, ik vraag me af of mensen in de DDR destijd ook met zoveel verve de muur verdedigden? In de film “Goodbye Lenin” kwam de propaganda een beetje naar voren. De moeder die in coma was tijdens de val van de muur, werd bij wakker worden, verteld dat de westerse autos in de straten vluchtelingen uit west duitsland waren, toegelaten tot de DDR heilstaat.

  “pcrs haalt waarheid uit een speelfilm” bespaard hem weer wat typewerk.

  beek [23] reageerde op deze reactie.

 18. “Hoe krankjorum is de EU/NL? Hoorde onlangs het verhaal van een gezin wat al 30 jaar een hoekhuis huurde en deze noodgedwongen moest verlaten toen er asielzoekers naast hen kwamen wonen en een rustig leven onmogelijk maakte.”

  Ja, anders wordt het baantjeswezen bedreigd. Die mensen kunnen niets anders. Het lijkt me lastig als je ineens met normale collega’s lidwoorden en de indicatief van werkwoorden weer moet gebruiken.

  “Dat ruimtewezen zal misschien ook wel denken dat auto’s verlamd raken door het licht van rode stoplichten.”

  Als het kan denken, kan het ook oorzaak en gevolg onderscheiden en beslissingen nemen, dus al je voorbeelden zijn nonsens.

  beek [24] reageerde op deze reactie.
  pcrs [25] reageerde op deze reactie.

 19. “De moeder die in coma was tijdens de val van de muur, werd bij wakker worden, verteld dat de westerse autos in de straten vluchtelingen uit west duitsland waren, toegelaten tot de DDR heilstaat.”

  Met beelden kun je heel suggestief werken. In de Sovjet-Unie lieten ze ook rijen voor Amerikaanse winkels zien. Die kwamen echter niet voort uit armoede (wel morele armoede), maar dat bleek de uitverkoop te zijn. En misschien waren de rijen in de Sovjet-Unie dat ook.

  Er zijn bovendien ook genoeg mensen uit de BRD gevlucht naar de DDR met bijvoorbeeld een crimineel verleden. De DDR-leiding kon je natuurlijk makkelijk wijsmaken, dat het kapitalisme de criminaliteit veroorzaakt had, want in de DDR hoefde je natuurlijk niet te stelen. In beide landen trad dus autoselectie der bevolking op.

 20. @pcrs [20]:

  Je zegt toch ECHT zelf dat, als je het niet kunt uitleggen aan dat vermeende ruimtewezen, het dus wel onzin moet zijn. Daarmee wordt dat vermeende ruimtewezen je ijkpunt voor waarheid.
  En dus vanzelf de bron voor je waarheid.

  Misschien zeg je het niet, het volgt wel logisch uit wat je zegt. Je houdt toch zo van logisch denken?

  @pcrs [20]:

  Je hebt muren en muren.
  Voor een ruimtewezen is dat natuurlijk allemaal een pot nat.
  Maar voor een gevangene is een muur een muur ter opsluiting, terwijl diezelfde muur voor de anderen een muur ter bescherming tegen die criminelen is. Daar snapt een ruimtewezen natuurlijk niks van.

  De DDR-muur was een muur om te voorkomen dat men uit de DDR-gevangenis wilde ontsnappen. Niet een muur om westerlingen die naar de DDR wilden vluchten tegen te houden.

  De Israelische muur is een muur om de eigen inwoners te beschermen tegen zelfontploffende moslims. Die ontploffende moslims beschouwen die muur natuurlijk als een misdadige hindernis.

  De Griekse muur moet voorkomen dat hele horden onze landen overspoelen om van gratis geld te genieten. ZEKER is dat die Griekse muur NIET ene pcrs tegen wil houden die naar Turkije wil vluchten.
  Maar de ruimtewezens van pcrs zullen dergelijk subtiliteiten niet kunnen begrijpen wellicht.

 21. @Vilseledd [21]:

  Dan is het voorbeeld van pcrs ook nonsens.
  Want het ruimtewezen van pcrs ziet alleen maar mensen en snapt niks van grenzen, muren enz.
  Snapt dus geen zak van oorzaak en gevolg.
  Gek dat je mijn voorbeelden belachelijk vindt (wat ze ook bedoeld waren te zijn), maar dat van pcrs niet. Zal wel een soort vriendjespolitiek zijn.

 22. @Vilseledd [21]:
  “Als het kan denken, kan het ook oorzaak en gevolg onderscheiden en beslissingen nemen, dus al je voorbeelden zijn nonsens.”
  Dat is ook wel aannemelijk als ie een ruimteschip kon bouwen en besturen.
  Ik zou het denk ik als volgt proberen uit te leggen:
  Er zijn 2 gebieden. In het ene gebied wonen mensen die graag in het andere gebied willen werken. In het andere gebied zitten dan ook mensen die ze aan willen nemen voor werk. Dat brengt een stroom mensen op gang en als dat toegestaan wordt, wordt iedereen gelukkiger getuige hun ongedwongen wil.
  De 2 gebieden kennen echter ook heersers die mensen in hun gebied, dat hun gebied eigenlijk niet is, met geweld bedreigen plus een aantal onnozelen die ze nakakelen. Die heersers willen niet dat die andere gelukkiger worden en daarom bouwen ze een muur tussen de gebieden (met het geld van mensen die willen verhuizen)

  Ik heb ook een keer een chinees uit het destijds communistische china ontmoet die hier in de jaren 80 voor uitwisseling kwam. Die concludeerde aanvankelijk dat er niets te koop was in de winkels hier, omdat er geen rijen stonden.

 23. “Niet een muur om westerlingen die naar de DDR wilden vluchten tegen te houden.”

  Ze waren anders toch niet zo blij met Westerlingen, die van één van de drie corridoren af zouden wijken. Die waren bezaaid met wachttorens.

 24. “Want het ruimtewezen van pcrs ziet alleen maar mensen en snapt niks van grenzen, muren enz.”

  Ze zullen inderdaad niets snappen van grenzen, net als kinderen daar ook verwonderd over kunnen zijn. Je rijdt door Vaals langs een grenshuisje en aan het landschap verandert niets, maar je zit wel in “Duitsland”, je ziet mensen, maar die noemen ze “Duitsers” en jou noemen ze “Nederlander”. De neger, die voor 1975 uit Suriname is gekomen, is hetzelfde als jou, maar de bijna gelijk uitziende en de hetzelfde dialect sprekende Duitser zou iets heel anders zijn. Kortom: een grens is iets volstrekts willekeurigs en interessant genoeg om na te spelen maandag op school, alwaar je het dan misschien wel begrijpt.
  De grens zelf is nog niet zo gek, maar we zouden toch gek opgekeken hebben, wanneer we bij Mamelis een grenshuisje moesten passeren, waar een ambtenaar wil controleren, wat je zoal van Wittem naar Vaals wil “smokkelen”. Ook zoiets, “meenemen” heet ineens “smokkelen”. Als ik iets van Bos en Lommer naar Oud-Zuid wil meenemen, heet het meenemen, maar breng ik het naar de Verenigde Staten, dan kan het als “smokkelen” worden uitgelegd.
  Het fenomeen verkeerslicht is daarentegen een volstrekt begrijpelijke manier om het verkeer te regelen, sommige voorbeelden zijn wel onlogisch. Met “ruimtewezen” bedoelen we dan een buitenstaanders, voor wie wij ook ruimtewezens zijn overigens. De vraag is, of ze er met observeren achter kunnen komen, waarom al die mensen bij dat huisje stoppen of waarom door Londen geen muur loopt en deze door Berlijn wel liep?

  “De 2 gebieden kennen echter ook heersers die mensen in hun gebied, dat hun gebied eigenlijk niet is, met geweld bedreigen plus een aantal onnozelen die ze nakakelen.”

  Dat kan een ruimtewezen alleen met een rijke fantasie bedenken en de kans is groot, dat het iets anders bedenkt. De observerende Middeleeuwer of Oudheidsmens zou het ook niet begrijpen. Het was de Prins-Bisschop volledig worst, of deze of gene onderdaan in de Nederlanden ging werken, zolang hij maar de belasting over zijn grond betaalde. Ook was het hem worst, of je kinderen ontbeten, naar school gingen, al liep met 0,5 jaar en of jezelf te veel at en of je cholesterol te hoog was. De overheid was autoritairder en nam zeker geen halve maatregelen tegen misdadigers, maar de inbreuk in de persoonlijke levenssfeer was gering. Hoe het bij een ruimtewezen is, weet ik niet, maar misschien is het beter de Middeleeuwer naar ons handelen te laten kijken.

  “Ik heb ook een keer een chinees uit het destijds communistische china ontmoet die hier in de jaren 80 voor uitwisseling kwam. Die concludeerde aanvankelijk dat er niets te koop was in de winkels hier, omdat er geen rijen stonden.”

  Waarschijnlijk had hij de levendige straathandel in Iran beter begrepen en geconcludeerd, dat er wel iets te koop was, omdat daar een natuurlijkere invulling van de openbare ruimte is. Natuurlijk zijn onze slaapsteden volstrekt niet.

  pcrs [28] reageerde op deze reactie.

 25. @Vilseledd [27]: mooi uitgelegd, goede post. Het kind is idd ook net als het ruimtewezen een prachtig voorbeeld van onbevangenheid om de idiotie weg te filteren die de indoctrinanten elke dag in je hoofd zaaien en die wordt ondersteund door woorden als :smokkelen (meenemen), emigreren(verhuizen), oorlog(moorden) en ga zo maar door.

 26. Samengevat: Vroeger, voor de EUSSR had een Turk de keus of hij naar Griekenland wilde vluchten of niet . Dat was alles.
  Nu, met de open grenzen van de EUSSR, weet de Turk dat, als hij eenmaal in Griekenland is, hij de rest van die EU erbij kan krijgen.
  Dat wordt veel aanlokkelijker dan alleen Griekenland.
  Geen wonder dat Griekse grenzen extra moeten worden beschermd vanuit de rest van Europa.
  Intussen mag pcrs gewoon zonder problemen die EU verlaten als hij dat wil.
  Daar helpen geen vermeende ruimtewezens tegen.
  Kinderen trouwens ook niet. Sinds wanneer is het kindstadium de norm? Zijn jonge vogeltjes de norm voor het vogeldom?

  pcrs [30] reageerde op deze reactie.

 27. @beek [29]: ik zeg niet dat kinderen en ruimtewezens de norm zijn.
  Voor jou zijn onzichtbare logisch tegenstrijdige niet bestaande ruimtewezens de norm, voor mij niet. Niet projecteren graag.
  De functie van kind en ruimtewezen in mijn verhaal is de onbevangen blik verschoond van propaganda. Aan die blik heb jij totaal geen behoefte. Niets houdt jou tegen uit de EUSSR te vertrekken en illegaal in Turkije als imam te gaan werken. Ik denk persoonlijk dat je er best aardig mee zult verdienen.

Comments are closed.