En de “Victator komt aan het roer”. Dit zijn twee berichten ui de EU Observer die duidelijk aangeven waar Nederland/Vlaanderen in de EU op weg zijn. Een duidelijk begin in de eerste week van 2011 dat aangeeft wat er te verwachten is.

Griekenland gaat een muur bouwen langs de 206 km lange grens met Turkije, volgens model van de grens die de Verenigde Staten aanleggen langs de grens met Mexico.

Frappant is dat de EU (nog)  geen protest laat horen, terwijl ze wel volop protesteren tegen de “muur” die Israël bouwt langs Palestina! Over consequent zijn gesproken.

De EU stuurt wel 175 bewapende grenscontroleurs uit 25 EU landen naar Griekenland onder leiding van het  ” EU Frontex border control Agency” met hoofdkwartier in Warschau.

Zo krijgen we een beeld van het gebruik van de miljoenen euro’s belastinggeld die we moeten betalen als hulp aan Griekenland. Zie  http://euobserver.com/9/31588

Dit bericht wordt gevolgd door het bericht dat nu Hongarije EU voorzitter wordt. Daar regeert Premier Viktor Orbán die in het Hongaarse het parlement een comfortabele tweederde meerderheid heeft . De TIJD zegt daarover: “Daar wringt het schoentje. Zonder schroom gebruikt Orbán zijn dominantie om zijn vaak obscure politieke agenda door te drukken.”

Zo is er de nieuwe perswet: “De Hongaarse pers moet voortaan ‘evenwichtig’ berichten en de Hongaarse waarden verdedigen, luidt het. Journalisten moeten op eenvoudig verzoek van de autoriteiten hun bronnen bekendmaken. Bij een overtreding hangen de media boetes tot 700.000 euro boven het hoofd.”
Europese bedrijven zijn al aan het protesteren. Of het helpt  is de vraag.

Ook een voorbeeld is dat Victor onlangs de grondwet aanpaste, “speciaal om het Grondwettelijk Hof wat bevoegdheden af te pakken. “Het Hof had de premier immers op de pik getrapt door ongezouten kritiek te geven op enkele omstreden besparingen. Achter de schermen werkt Orbán aan een nieuwe grondwet. De wijzigingen zijn naar verluidt zo radicaal dat volgens sommigen alleen de bepaling overblijft dat Boedapest de hoofdstad is van Hongarije.”

Aan de methodes heeft hij een goed voorbeeld hoe het “Verraad van Lissabon” tot stand gekomen is!!

“Het beleid onder Orbán heeft een typisch Poetin-trekje waarbij de politieke en economische belangen samenvallen. Orbán trekt radicaal de kaart van het nationalisme, zelfs in zijn economisch beleid. Buitenlandse bedrijven voelen zich geviseerd door de forse verhoging van de winstbelasting in sectoren waar net zij dominant zijn.”

Kortom we gaan interessante tijden tegemoet.

Hoe kan Nederland/Vlaanderen uit die EU ontsnappen?

31 REACTIES

 1. wat in dit stuk niet word vermeld is dat buitenlandse bedrijven en banken jarenlang geen cent belasting hebben betaald in Hongarije hen aangeboden door de socialistische regering. Daarnaast stond Hongarije (lees hongaarse volk/belastingbetaler) garant voor eventuele gemiste winsten.
  De nieuwe mediawet is niet wat er in dit stuk van gemaakt word.
  De media in Hongarije werd tot op heden en nog steeds gedomineerd door de oude machtselite met de daaraan verbonden propaganda.
  Ook vraag ik mij af wie (die kritiek heeft) hier de nieuwe mediawet in zijn geheel heeft gelezen????
  Wat is er mis met gezond nationalisme en eigen identiteit?
  Ik lees een hoop kritiek op de zogenoemde EU(ssr) nu dus eindelijk een land en volk wat niet ten onder wil gaan in de multiculturele leugen van de EU!
  Nederland en de Nederlanders zouden daar iets van kunnen leren!

Comments are closed.