Politie agenten opleiden in een land waar de Taliban al jaren lang een guerrilla oorlog voert is levensbedreigend voor alle betrokkenen. Nu verwacht men dat “onze” jongens daar niet mee mogen vechten en dat de Taliban ze dan met rust zal laten. Als je dat aanhoort dan denk je, weten ze wel waar ze het over hebben en weten ze wel hoe oorlogvoeren gaat?

In ieder geval is het geen computerspelletje kan ik ze wel vertellen. Voor de Taliban zijn er geen spelregels en als ze onze jongens in handen krijgen, gaan ze er  niet zachtaardig mee om. En daarbij is de foto van een jongen aan touw gebonden, waar Kamerleden vol afkeer en ontroostbaar hun verdriet openlijk voor uitspreken, in vergelijking met wat Taliban strijders met onze jongens doen nog niets.

Als deze jongen en meisjes straks uitgezonden worden en in een gesloten kist terug komen, staan die politici allemaal huilend aan de kant en vinden het afschuwelijk wat er gebeurt, maar ze vergeten dat ze mede schuldig zijn aan dat soort zaken als ze mensen naar een oorlogsgebied sturen waar de vijand vrij spel heeft en ze zich niet mogen of kunnen verdedigen, omdat dat buiten de afspraken valt.

Daarnaast wil men analfabeten een politietaak geven dan is men niet realistisch bezig. Naast de opleiding, in hun vrije tijd, zijn het misschien wel Taliban strijders! Die herken je namelijk niet, en die zitten uiteraard tussen de gewone bevolking.

Daarnaast wil je mensen een politietaak uit laten voeren dan zal dat jaren duren voor dat het werkt, en de vraag is dan aan welke wetten moeten ze zich houden De Taliban heeft haar eigen wetten van oudsher en die kun je die zomaar eenzijdig veranderen, en geloof nu maar niet dat deze mensen zich ook maar iets van deze nieuwe wetten aan zullen trekken. Het zijn guerrillastrijders en daar kunnen zelfs landen met een groot leger als Rusland en VS al niets tegen beginnen.

Al met al een onmogelijke taak voor een land als Nederland waar democratie de macht bepaalt en gezien de steeds wisselende machten blijft het aanmodderen in Nederland.

Ingezonden door Reiny

RED: Kan maar één conclusie: Geen missie, dan is er bovendien weer een half miljard+ bezuinigd!

4 REACTIES

  1. Als het dan toch moet:

    Ik zag ergens op internet de volgende oplossing: stop een lijntoestel vol met Afghaanse aspirant-agenten, haal ze naar NL, leid ze op en stuur ze terug. Goedkoop, efficient en geen risico op gewonden en/of doden.

  2. willen we eigenlijk een nederlandse politiemacht die in eigen land niet eens in staat is de meeste simpele dingen oplossen ook nog een keer als voorbeeld naar afghanistan sturen. Dat vraag ik me eigenlijk veel meer af. Ben je zo trots op een compleet falend rechtsysteem dat je dat ook nog wilt exporteren ?

  3. Kans bestaat dat de politie trainers door hun eigen studenten afgemaakt worden.

    Wat te doen als alle 50 trainers het loodje leggen? Sturen ze nog 50 andere, zouden de agenten dat aandurven, als 50 van hun kamaraden afgeslacht werden?

Comments are closed.