Of is de man die altijd een grote “draaikont” genoemd werd, in feite de meest consistente minister van de eeuw? En verdient die een medaille?

De vorige regering is gevallen door de houding van Bos. Men zegt nu dat hij de ene persoon was waar het op hing. Hij was tegen, hield vol en het kabinet viel!

En dat terwijl hij onder druk werd gezet door al zijn collega’s die graag Amerika wilden opvrijen. Hij stond onder druk van Amerikaanse diplomaten die werden ingeschakeld om Bos om te praten.

NOS: “Voormalig minister van Defensie Van Middelkoop geeft toe dat hij aan NAVO-partners heeft gevraagd om de druk op Wouter Bos op te voeren. In Nieuwsuur bevestigde hij berichten van de Amerikaanse ambassade die zijn gelekt via WikiLeaks.”

Van Middelkoop noemt het “volstrekt normaal” dat de druk op toenmalig vicepremier Bos werd opgevoerd.”

Maar nog erger, volgens Wikileaksberichten heeft zelfs de koningin zich ermee bemoeid: “Koningin Beatrix zou in augustus 2009 de Amerikaanse ambassadeur in Nederland verzekerd hebben dat de Nederlandse missie in Afghanistan verlengd zou worden. Dat melden NRC Handelsblad en RTL Nieuws.”

Koningin Beatrix gaf tegenover de ambassadeur, tijdens de plechtigheid van het aanbieden van haar geloofsbrieven op 19 augustus, als commentaar dat het vinden van een manier om verder te komen inzake Afghanistan ‘moeilijk zou zijn’, maar het moet gebeuren’.

Uiteraard is het moeilijk de meeste van die “gezegdes” te verifiëren.

Wel is het frappant dat er zo veel van dergelijke berichten over politici en Amerikanen zijn. En meer nog, als je oplet hoe er op die berichten gereageerd wordt, dat kan het bijna niet anders of het is allemaal voor een groot deel waar.

In ieder geval moet hierdoor een kiezer die een beetje nadenkt een veel beter inzicht krijgen in hoe het land geregeerd wordt.

Streven naar het afschaffen van macht van politici lijkt in dit kader een noodzaak.

Dat is dan ook wat het libertarisme wil.

11 REACTIES

 1. Hoe red je Nederland.

  Nederland is financieel al gered als de bestuurders de banken niet meer een voorkeursbehandeling geven en DNB zelf hypotheken tegen 2 % verschaft en hypotheekaftrek dan afschaft. Goed voor de woningmarkt en de economie. En de bankiers moet zichzelf maar redden daar hoeven de burgers via de overheid niet extra voor belast worden.

  Als “ alle” in Nederland verblijvende mensen gaan werken tot hun 65e jaar, dan hebben we niet nog meer buitenlanders nodig, en als je niet wilt werken krijg je geen geld en dan ga je maar naar een ander land. Als je niet meer kunt werken ligt dat anders, daar betalen we wel aan mee.

  Een Europa en de lonen zijn overal ongelijke waardoor mensen vluchten naar het land waar de lonen hoger zijn. Dat is een groot probleem van één Europa met open grenzen.

  De bestuurders die collectivisme invoerden hebben nu allemaal grof betaalde banen, en dat past gewoon niet bij het principe wat ze bedacht zelf hebben, of was dat alleen bedoelt voor anderen, dus moet dat veranderen.

  De fout is dat we vertrouwden op de politiek en dat menigeen dacht dat alles kon en het allemaal gouden bergen waren. Iedereen was welkom, althans volgens sociaal naïeve mensen dan. Nu vallen er brokstukken ellende op ons neer, want het was geen goud maar lucht waar iedereen van profiteerde.

  Nu wordt het puinruimen en iedereen moet bloeden en iedereen die profiteerde van de staat, of het nu subsidie was voor zijn hobby of geldsmijterij, is in de fout gegaan, en met alle landen van europa er bij wordt het pompen of verzuipen !!

  Een eerlijk en betrouwbaar bestuur, daar is het wachten op, en het baantjes verdelen van politici onder elkaar moet maar eens afgelopen zijn. Nu kun je het beleid niet in één keer en op korte termijn omschakelen, maar een visie voor een langere termijn ontwikkelen zou wel een noodzakelijk zijn. Wij zijn geen politici nodig maar verstandige mensen !!!

  Hoc Voluerunt [7] reageerde op deze reactie.

 2. Grappig, Hub, ik dacht spontaan hetzelfde toen ik de Wikileaks-onthullingen las. De slechtste minister van Financien en Fortisschurk heeft dan toch een keer iets goeds en principieels gedaan. Voor 1 keer kreeg ie mijn goedkeuring. Niet slechts voor zijn standpunt als dusdanig maar vooral voor het zich niet onder druk laten zetten. Heb het nl. niet zo op met consensus-mosselen.

 3. Nu we het toch over Bos hebben: ik heb een paar weken terug op deze site al eens terloops gemeld dat het internetbankieren via de ABNAMRO bank opvallend vaak niet mogelijk is. Dit wegens ‘een storing’. Dan heb ik niet het over een paar uurtjes maar over hele dagen. Ook vroeg ik me af waarom de media hier geen melding van maakten…

  Maar nu begint het mij zo onderhand de strot uit te komen: Gisteren (Zondag) de gehele dag andermaal geen internetbankieren mogelijk. Vandaag opnieuw geen internetbankieren mogelijk. (Zie mededeling rechts boven)

  http://www.abnamro.nl/nl/index.html

  Dus als er iemand nog een staatgefinancieerde bank zoekt…

  Sander [4] reageerde op deze reactie.
  Katjong [10] reageerde op deze reactie.

 4. Wouter Bos mag dan wel de correcte politicus lijken maar hij heeft wel mooi aan de hand van Nout Wellink Nederland verkocht aan de banken.

  Dus aan de ene kant heeft hij met dat Afghanistan-gedoe zijn eer gered, maar aan de andere kant heeft hij de banken (en de DNB en het IMF) vollédig in de kaart gespeeld door ons Nederland zo te compromitteren. Het heeft er alle schijn van in mijn beleving dat hij daarvoor nu rijkelijk beloond is met een baantje van 4 ton per jaar. Ik snap niet dat de PvdA achterban dit soort mensen nog op een voetstuk laat staan. Net zoals Femke Halsema die nog een half jaartje langer lid bleef van de 2e kamer om de 12,5 jaar vol te maken voor haar volledige pensioen vanaf 44 jaar terwijl dit volgens de partij-regels niet mag (3 x 4 jaar is max).

  Je kunt van dit soort politici toch helemaal niks verwachten als gewone burger.

  Ik ben behoorlijk ziek van al die liegende en bedriegende mensen.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [7] reageerde op deze reactie.

 5. @reiny [1]: Uhum…
  Ik heb geen buitenlandse arbeiders nodig en ik ben dan ook niet financieel verantwoordelijk voor andere mensen in Nederland, noch dat elders de lonen hoger of lager zijn.
  Dat zijn namelijk de aanbieders van die lonen en wat betreft de migraties, die hebben mensen zelf in de hand.
  Ik……. ben soeverein
  Nederland… is geografisch gebied… de STAAT!!! heeft dit alles nodig… ik niet.
  @Benjamin [5]:

  Daar zijn het toch politici voor, of denken mensen werkelijk dat het engeltjes zijn die met heel hun hart en goedheid u willen dienen zonder ook maar een seconden aan eigenbelang te denken en met hun harpjes alle problemen in de wereld oplossen.

  @Hub Jongen [6]:
  Nee hoor, want die vrat blondi op

 6. Als iemand voor 1 keer iets goed doet, ben ik geneigd te denken dat het per ongeluk is gebeurd.

  Maar alle gekheid op een stokje. Rechts is (‘uiteraard’ zou ik willen stellen) niet de vertegenwoordiger van vrijheid, dus de kans bestaat altijd dat een links persoon uit puur opportunisme iets goeds zegt of doet, gewoon omdat rechts het tegenovergestelde doet.

  En aangezien rechts (Wilders uitgesloten) graag bij Amerika op schoot zit m.b.t. Afghanistan, is het niet zo vreemd dat iemand die links is het eens een keer niet doet. Maar dan niet omdat hij een “Eureka” moment heeft, maar gewoon puur uit opportunisme.

 7. Minister Verhagen erkent: er zijn kernwapens in Nederland

  Voor het eerst heeft een Nederlandse minister openlijk erkend dat Amerikaanse kernwapens in ons land liggen opgeslagen.

  Documenten
  Dat blijkt uit geheime documenten van de Amerikaanse ambassade in Den Haag, de zogenaamde Wikileaks-cables, waarover RTL Nieuws en NRC Handelsblad beschikken via de Noorse krant Aftenposten.

  Nooit toe willen geven
  Al jaren wordt gesuggereerd dat op de luchtmachtbasis Volkel in Brabant Amerikaanse kernwapens liggen opgeslagen. De Tweede Kamer probeert al 30 jaar uitsluitsel hierover te krijgen, maar het kabinet heeft nooit willen toegeven dat Nederland over kernwapens beschikt.
  xxx

  Voor zover een krantenbericht vandaag.
  Alle grote partijen hebben in die 30 jaar in die regeringen gezeten, soms ook kleinere partijen. dus wisten die het niet al die tijd?
  De Tweede Kamer probeert al 30 jaar uitsluitsel hierover te krijgen? Kom nou toch! Die gasten zaten toch een tijd in zo’n regering en wisten het?
  En ook brave Wouter Bos wist van niets zeker? De man van de partij die tegen kernwapens was en met name in Nederland!BAH!

Comments are closed.