Het kabinet wil persé dat er een Nederlandse missie naar Afghanistan gaat. Het lijkt er heel sterk op dat huidige ministers en hun ex-collega’s dat beloofd hebben aan Amerikaanse en/of EU “hoge” collega’s. Bij voorbeeld om persoonlijk te mogen komen luisteren wat de G20 met elkaar bespreken! Dit belangrijkheidcomplex is zo groot dat bvb ene Jan-Kees zijn aanwezigheid aldaar de mooiste dag van zijn leven noemt!

Het vorige kabinet is gevallen omdat Bos-PvdA tegen die missie was. Maar het huidige kabinet, waarin enkele van die oude ministers zitten, gaat gewoon zijn zin doordrijven.

Ten koste van Nederlandse belastingbetalers.

“Nederland” heeft niet eens geld om de kosten voor die missie te betalen. Daarom moet er bezuinigd worden op zorg, onderwijs, en nog veel andere zaken. Om de zogenaamde democratie naar Afghanistan te brengen!!

En dan blijkt ook nog uit een poll dat 74 % van de Nederlanders tegen die missie is!! Maar dat is kennelijk een andere soort democratie!

Maar dit kabinet wil niet alleen zijn zin doordrijven, het wil nu al over een paar weken militairen erheen sturen. Ongeveer 60 opleiders onder bescherming van 4 F-16 !!!

Zijn ze nu helemaal gek geworden of zijn de geesten van politici voor normale stervelingen niet te volgen?
—————————————–
P.S>
Helemaal verbazend is het dan als je leest in TROUW vandaag:

De plannen om een trainingsmissie naar Afghanistan te sturen lijken de positie van premier Mark Rutte en zijn kabinet niet te schaden. In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond stijgt de VVD van 33 naar 35 zetels.

16 REACTIES

 1. De democratie kan anders ingericht worden:

  – Allereerst moet de overheid zich niet bemoeien met wat aan de markt kan worden overgelaten.

  – Uw buren hebben niets te zeggen over de inrichting van uw huis. Het is niet meer dan logisch dat bewoners van een wijk met elkaar beslissen over hun wijk, en niet Brussel of Washington.

  – Democratische kringen dienen zo klein mogelijk gehouden te worden.

 2. 74% van de belastingslaven is tegen een dergelijke missie, maar wat doen die er toe? Ooit zei Rutte dat Hayek op zijn nachtkastje stond (hoewel hij er snel aan toevoegde dat hij het niet in alles met hem eens was). Zulke medestanders heb je liever niet.

 3. Ja waarom schaad het de positie van de VVD niet omdat mensen nou eenmaal van daadkracht houden en niet van het eeuwige gezever om tot een besluit te komen .Daar had het vorige kabinet nog wel eens last van. Van mij persoonlijk hoeft die missie niet zo nodig ik heb genoeg dingen gehoord om tegen te zijn.
  Ze weten niet eens zeker wie ze nou precies opleiden en wat er uiteindelijk met die kennis gedaan word,al schijnt 90 tot 95% daar analfabeet te zijn.
  En het heeft ook te maken met het willen pleassen van de Amerikanen.

 4. Ach we zullen wel zien of ze er schade van oplopen. Aanhangers van de Hond heb ik nu niet zo heel erg hoog zitten 😛

 5. @alida [5]:

  “Rutte kan dit toch niet in zijn eentje doordrijven,als er zoveel tegen zijn…”

  Daar ben ik niet zo zeker van. Kwestie hoe goed hij kan ritselen en de burgers laten slapen.

  Afgelopen week hoorde ik bvb ook iemand op TV zeggen dat het kabinet formeel de steun van de Kamer helemaal niet nodig heeft om militairen en jachtvliegtuigen te sturen.

 6. Amerikanen zijn de baas, de EU is het schoothondje van ze en het Nl’s kabinet zijn de half zachte vlooien die domweg op commando van de éne hond naar de ander wippen. Wilders, Rutte zijn deze mensen met de dood bedreigd of zijn ze gewoon een stel smerige draaikonten. Eén ding is zeker met deze politieke kamikaze actie kom je niet voor een tweede keer in het pluche, rood lacht zich dood….al zou dat mooi zijn als het letterlijk gebeurde.

  Hebben ze Bin Laden al te pakken? Vreemd toch dat met alle moderne technieken deze peer nog steeds boodschappen kan versturen en vrolijk verder leeft.
  Wie in GODSNAAM gelooft deze onzin, dit hele circus is van een kwaliteit die ver beneden peil licht, zoiets is toch niet te verkopen. Maar de prijs van dit circus is er één van de bovenste plank. Zonder dat we een ziekte hebben mogen ze ons Europeanen bloeders noemen, tot de laatste drup zullen we bloeden, voor de HONDEN!

  IIS [10] reageerde op deze reactie.

 7. Het kabinet zit er voor de amerikanen blijkbaar! Het nederlandse volk kan barsten en niets anders trouwens, zij hebben het volk altijd voor het lapje gehouden en besodemieterd denk maar eens aan het referendum. Het wordt nu tijd dat daar eens verandering in komt.

  Hub Jongen [15] reageerde op deze reactie.

 8. Zowel wbt buitenland beleid als europa beleid als militair beleid zit je goed bij Geert Wilders als vrijspreker. Niet leuk om te horen misschien. Gelukkig heb ik al een tijdje niet gehoord over meer blauw op straat. Dat is nou echt mijn nachtmerrie, nog meer van die lege hulzen. Nog meer belastinggeld wegspoelen.

  Hé waar blijft die 130km per uur nou? Fuk rutte, fuk wilders, mijn cruise control staat op 150.

  Mijn punt, de politiek zal altijd geld verkwisten aan zaken die wij niet zien zitten, draaien of compromissen sluiten.

  @nico geit, als de grond door jou gekocht is, waarom moeten anderen dan nog oordelen over wat je daarop doet? Er huist toch niet stiekem zo’n bestemmingsplan ambtenaar in je he? 🙂

 9. @IIS [7]:

  dit hele circus is van een kwaliteit die ver beneden peil..licht?…ligt..jemig de pemig.

  Zou men na tien jaar Afghanistan al enige vooruitgang hebben geboekt? En zit men in Afghanistan werkelijk te wachten op nog meer bemoeienis vanuit het buitenland? Dat men in Afghanistan leeft onder zeer primitieve omstandigheden en vrouwen afranselt is niet onze zaak. Verder zou men eerst maar eens moeten bewijzen dat Al Qaida of Bin Laden werkelijk in de voorgeschotelde hoedanigheid bestaat. Het lijkt zo langzamerhand wel alsof men daar vecht tegen het luchtledige.

  Hoelang wil Amerika in dat land blijven en tegen wel prijs? Een prijs die ons NL Europese belastingbetaler (de NL’er bestaan niet meer, helaas) dagelijks heel veel klauwen met geld kost.
  IIS [11] reageerde op deze reactie.
  IIS [14] reageerde op deze reactie.

 10. @IIS [10]:

  We zullen in september denk ik nog wel iets horen van onze Bin, met geverfde baard??.., de man zal wel niet verstek laten gaan bij het 10 jarig jubileum….De Amerikanen zullen graag getrakteerd worden op balletjes heroïne tijdens de gala voorstelling….. Oranjes beste handel voor de afpersing van de burger.
  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 11. @Hub Jongen: “Nederland” heeft niet eens geld om de kosten voor die missie te betalen. Daarom moet er bezuinigd worden op zorg, onderwijs, en nog veel andere zaken. Om de zogenaamde democratie naar Afghanistan te brengen!!”

  468 miljoen tot 2015. Vanaf 2002 heeft deze werkverschaffing van het NL leger sinds de rus er het bijltje bij heeft neergelegd al 3,5 miljard gekost:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2796/Afghanistan/article/detail/1827496/2011/01/24/Missie-Kunduz-veel-duurder-dan-begrote-467-8-miljoen-euro.dhtml

 12. @IIS [10]:

  ……In eerste instantie denkt hij aan Jordanië, Turkije of de Verenigde Arabische Emiraten omdat daar opleidingsmogelijkheden waren. In ons land discussiëren partijen op dat moment over het kabinetsvoorstel om een politie-opleidingsmissie naar de provincie Kunduz te sturen. Om veertig opleiders te beschermen moeten honderden militairen mee.

  Minister Atmar doet zijn voorstel volgens het ambtsbericht omdat er in Afghanistan een tekort aan trainers en trainingsruimten is. Atmar schat de kosten op 3000-4000 dollar per leerling-agent per jaar en wil het liefst dat het plan vijf jaar lang wordt volgehouden. Hij hoopt dat Jordanië de kosten voor het verblijf voor zijn rekening neemt en dat transport, eten en trainingsmateriaal betaald worden door de NAVO.

  Trainen buiten Afghanistan heeft volgens de minister een aantal voordelen. Europese landen zouden eerder bereid zijn om trainers te sturen naar veilige landen. Daarnaast is het vooruitzicht van een training in het buitenland aantrekkelijk voor jonge, goed opgeleide Afghanen en die kan het korps goed gebruiken.

  Ten derde haalt het de aspirant-politiemannen even weg uit de sfeer van corruptie. Verder stelt Atmar voor om elke internationale trainer twee Afghaanse assistenten te sturen die van hem het vak moeten leren, zodat na drie jaar de Afghanen in staat zijn zelf hun politiemannen op te leiden. (NOS)

  Kosten per jaar 3000-4000 dollar. Hoelang en hoe duur, voor later? En daarna politieagentje spelen in een corrupt land?? Dat is dus water naar de zee dragen. Gaan de agenten/zwervers/ex-opiumtelers met hun gummiknuppel de corruptie in dat land even te lijf? Is het land al ‘schoon’ genoeg om deze zogenaamde van straat geplukte agenten een veilige baan te kunnen garanderen?

  Het opleiden van ‘agenten’ in Afghanistan lijkt me een heel strak plan.

 13. @K.Lavrijsen [8]:

  “… Het wordt nu tijd dat daar eens verandering in komt.”

  Mee eens.
  Welke concrete zaken kunnen er gebeuren?
  Wat stel je voor om te doen?

  Zonder idee WAT te doen en waarvoor, zal er nooit wat gebeuren.

 14. Groen links. Groen rechts. Groen links. 2 3 4

  aan al die mensen die tegen de missie in Afghanistan zijn, zou ik willen zeggen kijk nou eens een keer niet naar Rutte en Verhagen
  die worden denk ik radiografisch bestuurt door Amerika.

  probeer eens het zogenaamde linkse blok te laten doen waar ze voor zouden moeten staan, stel daar eerst eens orde op zaken.
  ik vind het een stelletje theeleuten, jaknikkers en mafkezen.
  neem nou groen links: een paar dagen geleden dacht ik nog dat ik een stukje groen aan de horizon zag verschijnen

  oeps……..vergissing dus :…………..

  oproep aan alle leden van groen links.

  ieder lid met tenminste een hersencel net genoeg om niet naast de pot te schijten, verlaat dit zinkende torpedoschip van kapitein Sapperdeflap want ik vind dat zij haar totale achterban aan haar bruine laars lapt.

  vriendelijke groetjes
  Frank Wijers

Comments are closed.