Eerder berichtte ik al over diverse gevallen van massale vogel-, vis- en krabsterfte, maar dit mysterie krijgt nog een staart. Gisteren zijn er meldingen gekomen over 200 dode koeien, en honderden zeehonden die aanspoelen.

Main stream media (26 seconden!)

Zijn dit op zichzelf staande gevallen?

Over de koeien wordt gerapporteerd dat ze zijn overleden aan een mysterieuze infectie. Na onderzoek in laboratoria in Madison zijn de officials niet instaat om de exacte oorzaak te identificeren. Wel “weten” ze dat, wat het ook is geweest, de kans erg klein is dat het andere dieren of mensen in deze regio treft. (waar is dat dan op gebaseerd?)

Wel worden locale media toegang geweigerd tot deze boerderij.

In een andere zaak melden inwoners, aan de noordkust van het Canadese Labrador, dat ze “een groot aantal dode zeehonden” hebben zien aanspoelen.

Het Canadese “Department of Fishing and Oceans” (DFO) is nog testen aan het uitvoeren op de karkassen. Een theorie is dat in het gebied de populatie zeehonden te groot is geworden, wat zou resulteren in de massasterfte. Wat ik persoonlijk niet geloofwaardig vind. Als dit waar zou zijn, gebeurt dit NOOIT in 1 dag.

In beide gevallen geloven wetenschappers dat er een rationele verklaring moet zijn, echter door de vele andere gevallen van mysterieuze massasterfte in de afgelopen weken blijven de vragen omtrent samenhang naar voren komen.

Andere gevallen

Sinds het begin van dit jaar zijn er gevallen van massale vogelsterfte gerapporteerd in Arkansas, Alabama, Kentucky, Louisiana, North Carolina, Texas en Florida.

Ook is er gerapporteerd over massaal dode vissen en krabben.

Andere, niet verklaarde dierensterfte, is gerapporteerd in Ontario, Canada, Italië, Brazilië, Zweden, de Filippijnen, Groot-Brittannië, Haïti, Australië en Nieuw Zeeland.

Het aantal verschillende gevallen van dode vissen en vogels in de wereld wordt overal anders uitgelegd. Totaal uiteenlopende verklaringen worden er gegeven over de oorzaak.

Meer speculatieve oorzaken als vuurwerk, locale hagel, stroom kabels, of andere tijdelijke fenomenen, waardoor de vogels in paniek zouden zijn geraakt en tegen elkaar opvlogen zijn, lijken niet geloofwaardig. Tevens verklaren deze niet de overeenkomstige gevallen overal ter wereld.
Ook wordt dit nieuws verdacht UIT de main stream media gehouden (??)

Als het wordt benoemd, is het een item van enkele seconden, en wordt één van bovenstaande redenen genoemd.
Misschien dat nu er ook grotere dieren sterven, er meer aandacht aan wordt geschonken???

Nog altijd blijven de vragen:

-Wat is het geweest?
-Wie is het geweest?
-Zo ja, Waarom?

Ingezonden door Doompie

15 REACTIES

 1. Lees je eigen linkjes svp iets beter, je stelt met betrekking tot je zeehonden:
  Een theorie is dat in het gebied de populatie zeehonden te groot is geworden, wat zou resulteren in de massasterfte. Wat ik persoonlijk niet geloofwaardig vind. Als dit waar zou zijn, gebeurt dit NOOIT in 1 dag. Als je het linkje had gelezen had je dit geweten: People on the north coast of Labrador say scores of dead seals have been washing ashore since early December. A conservation officer with the area’s Inuit government estimated late last week that hundreds of adult and young seals have died in the area between Hopedale and Makkovik this winter

  Er staat dus dat deze winter enkele honderden zeehonden zijn gestorven. Een winter duurt langer dan 1 dag.

  Voor de vogelsterfte linkjes die je aanhaalt zijn soms ook best valide verklaringen te vinden, in north carolina is dit aan de hand: TOPSAIL ISLAND – Over 100 dead pelicans have been found along the beaches of Topsail Island within the past month with injuries that suggest they were intentionally killed.“I don’t believe they died naturally,” said North Carolina Wildlife Resources Commission Law Enforcement Officer Doug Jones. The birds have been mutilated and harmed in such ways as being stabbed, cut, shot, tendons sliced, decapitated and their wings cut off. “These are not accidental deaths,” said Jones. “They are malicious and deliberate.” Staat keurig in het linkje dat je meestuurt, hier is helemaal niets onverklaarbaars aan. Iemand haat die pelikanen (visser?) of heeft gewoon een woede probleem.

  Lees je je eigen linkjes wel?

  Ik ben een beetje fel op artikelen met vage verdachtmakingen die volgens mij ook nog eens slecht onderbouwd zijn. Vandaar dat ik nu iets directer reageer dan gebruikelijk. Zie het svp niet als iets persoonlijks.

 2. Sinds oktober zijn hier alle blaadjes van de bomen gevallen. Misschien door straling?

 3. ja vrijspreker ringen van licht boven moskou in het nieuws vogels wiens organen vloeibaar zijn en dood uit de lucht vallen ik kan de hele dag doorgaan er is iets niet in orde op aarde en wetenschappers staan erom bekend te liegen voor poen van de regering lees de bijbel over deze tijd heftig bewijs zie de iluminati card game ook bewijs en dan nostradamus allen hebben de voorspellingen goed en de rest volgt logischer wijs.

 4. @Ratio [2]:

  Geen punt, toch bedankt.

  Om er even feedback op te geven:

  Nergens in dit artikel stuur ik naar enige verdachtmaking.
  In het vorige benoemde ik mogelijkheden, input om onderzoek te doen op het net.
  ik geef input wat er door de media verspreid is, ik stel hier kritische vragen bij, zodat een ieder zijn eigen conclusie kan maken.

  Als voor u de aanname “een pelikaan hater” sluitend is, dan bent u zo klaar met discussieren toch?
  Ik neem dit niet voor waar aan en stel hier wel vragen bij.

  Ook wat betreft de zeehonden..
  “this winter washed up” zegt niets over het sterf moment.

  Als er sinds November groepjes van 30 a 40 tegelijk sterven, is dat niet verdacht?

  Persoonlijk vindt ik dat u te snel conclusies trekt.

  Als ik lees: “Officials do not know the cause of death and are investigating.” gaan er belletjes rinkelen.

  En de koeien dan? is dat verklaarbaar?
  Waarom wordt de media geweerd op die boerderij??

  Tel daarbij op dat dit al speelt sinds November en dat geen deze gevallen wordt genoemd op staats journaal. Allemaal gevallen welke alle schijn van toevalligheid tegen hebben…

  Dus ik begrijp uw reactie niet goed.

  Ratio [11] reageerde op deze reactie.

 5. Kleine aanvulling nog:

  http://ecosalon.com/pelicans-are-falling-out-of-the-sky-and-other-mysterious-mass-animal-deaths/

  Daar wordt nog verder ingegaan op de pelikanen..

  Ook staan er meer “hystorische” gevalen genoemd van dolfijnen, zeeschildpadden, andere gevallen zeehonden en dat allemaal Sinds 2005/2006.

  Wat het voor mij verdacht maakt:
  – er wordt 1 diersoort getroffen
  – Geen duidelijke oorzaak overleiden
  – weinig tot geen aandacht in de MSM
  – uiteenlopende excuses in de media

  Maar dat is allemaal normaal?
  Meer dan een miljoen overleden dieren in 2 maanden?

  Hier een linkje naar google maps, waar alle op dit moment 30 locaties van gevallen gepinned zijn, met links naar alle artikelen:

  http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=201817256339889828327.0004991bca25af104a22b

  Sla ook de comments niet over..

  Daar is terug te vinden:
  – Gisteren weer 200 vogels in south dakota
  – 1000en octopussen in portugal: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8438477.stm
  – Varkens in korea: http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80%932011_South_Korea_foot-and-mouth_outbreak
  – Oesters: http://redoubtreporter.wordpress.com/2010/11/24/shell-shock-%E2%80%94-thousands-of-ninilchik-clams-wash-up-on-beach-in-unusual-die-off
  – 7000 dead cows and buffalo in Vietnam

 6. “Wel worden locale media toegang geweigerd tot deze boerderij.”

  Het passivum is handig, wanneer je het onderwerp van de handeling niet wil vermelden. Misschien schopt de boer zelf wel het journaille eruit.

 7. Het zal wel door God komen, die wil ons allen iets duidelijk maken. God kan de aarde laten beven, God kan levens geven en nemen, God zorgt ervoor dat je gelukkig wordt of juist ongelukkig bent. Zolang je gelooft in God hoef je je verder niks meer af te vragen, het komt, het gebeurt, het gaat, omdat God het wil. Verstand op nul en gaan met die kokosnoot der gelovigen, even bovenop de schedel laten vallen van grote hoogte en je bent voor het leven een heerlijke gek.

  Onderzoeksbureaus is weggegooid geld, speuren op het net is tijd vergooien, vragen stellen en onderzoeken is zinloos, want alle antwoorden liggen bij God. Ga allen maar braaf weer in de kerkbanken zitten, vraag God om vergeving, want je bent per slot van rekening jarenlang een afvallige geweest, luister naar de koningin en de prins die door de Goddelijke vinger zijn aangewezen als degene naar wie we moeten luisteren, politici en autoriteiten zijn Goddelijke knechten en daar mogen we niet ongehoorzaam aan zijn. Belasting betalen is Gods wil, net als slaaf zijn van de overheid. De Vrijspreker en alle libertarische sites en aanverwante vrijheidsstrijders kunnen hun toko wil opdoeken, God is terug….”Ga naar het licht, want daar is de weg, het licht is uw bevrijder”…. http://www.youtube.com/watch?v=YKy3cLovr-U

 8. Gebeurt elk jaar. Alleen nu zijn er mensen die al deze berichten koppelen. Volgens jaar koppelen de media en websites als deze het niet, maar gebeurt het nog steeds dat er ‘overwachts’ en ‘onverklaarbaar’ groepen dieren dood gaan.

  De steften zijn echter niet oorzakelijk verbonden, maar door tal van diverse – en doorgaans ook goedverkklaarbare – oorzaken.

  Helaas dus geen hollywood script … 🙂

 9. @Doompie [5]: Dus ik begrijp uw reactie niet goed.

  Ten eerste: hoe geloofwaardig is je artikel als je zelf stelt: “Wat ik persoonlijk niet geloofwaardig vind. Als dit waar zou zijn, gebeurt dit NOOIT in 1 dag” terwijl iedereen kan controleren dat dit niet zo in het linkje staat. Begrijp je dan niet dat iemand die wel de moeite neemt dit linkje te controleren je hierop aanspreekt? Is dit het deel van mijn reactie die je niet begrijpt?

  Als er sinds November groepjes van 30 a 40 tegelijk sterven, is dat niet verdacht? Dit is iets heel anders dan dat er honderden op een dag sterven. Als in het hart van de winter een paar honderd zeehonden sterven op een populatie van 8 duizend is dat niet iets om je druk om te maken. Het kan een virusje zijn, het kan ouderdom zijn, het kan een voedselgebrek zijn. In NL zijn er soms ook sterftes van zeehonden door bijvoorbeeld een virus.

  En dan kom ik op een tweede punt. Je mag best kritisch zijn, maar ga niet overal een conspiracy zoeken. Of iets onverklaarbaars. Als Pelikanen doodgeschoten zijn beschouw ik persoonlijk dat als een actie van een mens. En ga ik niet stellen dat dit de schijn van toevalligheid heeft. En zoeken naar een groter verband.

  Je stelt onder andere:
  – Geen duidelijke oorzaak overleiden
  – weinig tot geen aandacht in de MSM
  – uiteenlopende excuses in de media

  Bij de pelikanen is het nogal duidelijk als de kogels in de kadavers gevonden worden en is er een duidelijke reden van overlijden.
  Dat de MSM hier geen aandacht aan besteed wil niets zeggen, ze hebben het ook niet over duidelijk bewezen fenomenen als de grote sneeuwman, de vliegende hollander of het monster van het Brasemermeer.
  Uiteenlopende excuses in de media is min of meer in tegenspraak met het feit dat er geen aandacht is in de MSM. Ze behandelen het niet maar er staan wel excuses in?

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

 10. @pcrs [12]:

  Er moet een oorzaak zijn, zegt pcrs.
  Ben ik het nog met eens ook. Hoe is het mogelijk.
  Zei Bredero niet ‘Het kan verkeren?’
  Maar het slot slaat in als een bom: ‘De vraag is WELKE oorzaak.’
  Wat een wijsheid heeft die man.

 11. De oorzaak een inside job, zoals 9-11 ook was! De macht van de bilderbergers om angst en paniek te scheppen! Nu mooi niet, daar trappen we niet in deze praktijken.

 12. And then the people went to us and cried help us, and we
  replied with a simple No!
  But who is gonne watch the watchmen now?
  Is the watchman going to watch the watchmen?

Comments are closed.