Hoewel bijna ieder logisch denkend mens de hele milieuhype doorziet, is bijgaand filmpje toch aardig. Vooral om de “vragen” die hij aan haar stelt en de klassieke antwoorden van haar. Toch is de klimaatdreiging nog niet helemaal over zoals ook blijkt uit artikel:

“Global Warming: Dire Prediction for the Year 3000”

In dit Global Warming artikel wordt onder andere gezegd dat de ijskap kan verdwijnen en de zeespiegel 4 meter stijgt zoals “bewezen” uit een computermodel.

Lijkt me inderdaad zorgelijk hoe we dan in het jaar 3000 moeten leven!

Kijk maar eerst naar het leuke filmpje:

.

6 REACTIES

 1. Het is grappig hoe u begint met “hoewel bijna ieder logisch denkend mens de hele milieuhype doorziet”. Dit geeft aan dat u net als alle anderen in een staat van cognitieve dissonantie bent geraakt.
  Ik zou hier zo een soortgelijk statement kunnen scrhijven: ‘ieder logisch denkend mens weet dat klimaatverandering alleen maar ontkent wordt door de enorme oliebelangen in de wereld’.

  Het probleem met het onderwerp klimaatverandering is dat er veel belangen mee gemoeid zijn, zowel bij voor- en tegenstanders. Het onderwerp is dus gegijzeld door politiek en veel wetenschappers hebben zich hiervoor laten gebruiken.
  Het is alsof klimaatverandering een democratisch besluit is geworden.

  Het maakt eigenlijk niet eens zo heel veel uit. Het is uiteindelijk toch beter voor iedereen om voor duurzame energie en produktie te gaan omdat het een hoop problemen oplost die niet eens zozeer met klimaatverandering te maken heeft, maar meer met zaken als kwaliteit van de leefomgeving, afhankelijkheid van ondemocratische landen, etcetera.

  Daarnaast is de makkelijkste oplossing voor een hoop wereldproblemen nog altijd een significante inkrimping van de mensheid. Maar voorlopig is daar nog geen sprake van. Daar zouden we in Nederland al mee kunnen beginnen, door het hebben van meer dan twee kinderen financiëel onaantrekkelijk te maken.

 2. Leuke video Huub
  Geeft precies week hoe Diderik Samson en de zijnen nog steeds uit hun nek l….
  Zij kunnen niet terug volgens hun, want dan lijden ze gezichts verlies,en moeten ze zich verantwoorden voor de vele miljarden die er nog steeds aan die flut wordt uitgegeven

 3. Als 1 van de ijskappen verdwijnt dan is het afgelopen met de wereld, niet omdat de zeespiegel 4 meter stijgt maar omdat de polen destabiliseren en zo ver verschuiven dat de aardkorst dit niet aan kan. En voor de resultaten van zo’n grapje zie de film 2012.

  Albert S. [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Maen [4]: Wat is het bewijs hiervoor? Graag wat meer onderbouwing en empirische voorbeelden uit het geologische verleden.

 5. Amsterdams kroeg-gezegde: Als de hemel naar beneden valt hebben we allemaal een blauwe hoed.

  Computer-model tot 3000?? Tjongejonge, 1 variable 1 ppm anders en er komt wat anders uit. Garbage in garbage out.

Comments are closed.