Nigel Farage is bijzonders scherp en goed om in één minuut de vinger op de wonde plek te leggen. Aan Barosso en en zijn boeren die kiespijn hebben te zien, zouden ze Farage het liefst een spreekverbod opleggen.
Geniet ook van een minuutje scherpe waarheid.

.Ingezonden door Dikke Leo

15 REACTIES

 1. @Fluminis [2]:

  Een wapen is enigszins te vergelijken met democratie, in de verkeerde handen richt het dramatische schade aan.
  Misschien, ik zeg misschien, zou democratie goed kunnen werken, mits het oprecht en zuiver wordt gespeeld, en groepen mensen niet uitsluit en individuen niet op een zijspoor zet. Communisme, fascisme, rechts of links, religie, collectivistische systemen die individueel denken, handelen en leven afwijzen zullen hoe dan ook altijd slecht uitpakken met de daarbij behorende ellende, voor iedereen.

  Alex [4] reageerde op deze reactie.

 2. Farage gebruikt hier de term democratie als kapstok voor een samenlevingsvorm waarin individuen meer over hun eigen leven te zeggen hebben dan in een totalitaire staat zoals de voormalige SU. Dat een democratie voor libertariërs nog bij lange na niet voldoende individuele vrijheid biedt doet hier niets aan af.

  Farage pleit eenvoudigweg voor meer vrijheid dan de EU wil. Dat hij hiervoor Hongarije prijst dat niets van EU inmenging moet hebben, terwijl het land zelf de persvrijheid aan banden legt, is briljant.

  Farage verdedigt de souvereine opstelling van Hongarije dat zich als jonge democratie heeft ontworsteld aan het juk van de totalitaire SU, en zet zo de bemoeizuchtige EU voor schut, maar tegelijkertijd neemt hij Orban in de maling omdat deze slechts een op macht beluste opportunist is die binnenlands helemaal niets op heeft met democratie en individuele vrijheden.

  Helemaal super! 🙂
  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Peter de Jong [5]:
  Ja, heel goed gezegd.

  Veel verwarring onstaat door het woord “democratie” dat bij veel mensen het tegengestelde is van “dictatuur”.

  Het lijkt nuttig over die woorden nog eens een artikel ter discussie te stellen.

  Een democratie (zeker zoals het nu is) is een samenleving waarin zaken beslist worden door meerderheid van stemmen.
  50+1 bepaalt, 50-1 wordt gedwongen!

  Daar moeten we af en naar een Rechtsstaat, waarin zaken beslist worden op basis van individuele rechten. (Ook wel Republiek genoemd)
  Peter de Jong [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Alex [4]:

  Democratisch NL, het is, volgens veel knappe koppen annex ruifeters, altijd al op vrijwillige basis geweest. Je hebt diverse mogelijkheden waar je vrijwillig voor kunt kiezen; hier blijven und maul halten, verkassen of een stuk touw pakken.

  Remember the Alamo, remember Lisboa.

 5. Farage moet wel uitkijken, ondanks dat sommigen om hem kunnen lachen als een boer met kiespijn, dat hij niet wordt weggezet als de clown van Brussel.

 6. @Hub Jongen [6]:

  Absoluut! Onze huidige democratie is, ondanks alle overlegmogelijkheden, checks and balances die het poldermodel biedt, niets anders dan de dictatuur van de meerderheid.

  Feitelijk zelfs de dictatuur van een minderheid, want de invloed van de individuele burger is nog steeds zo gering, dat het elitaire clubje machthebbers redelijk ongehinderd haar gang kan gaan.

  Op zich is er weinig tegen als burgers bepaalde mensen afvaardigen om zaken voor hen te regelen, maar het kan niet zo zijn dat die afgevaardigden vergeten wie er werkelijk de baas is en hun positie misbruiken voor eigen gewin, of dat van hun vriendjes, ten koste van degenen die zij officieel vertegenwoordigen.

  Een republiek met een grondwet die de rechten van individuele burgers waarborgt tegen inbreuken door andere burgers, maar ook tegen inbreuken door de gekozen overheid, is de logische volgende stap naar een rechtvaardiger samenleving met meer individuele vrijheid.

  ===

  “The smallest minority on earth is the individual. Those who deny individual rights cannot claim to be defenders of minorities.”

  ~ Ayn Rand (1905-1982)
  IIS [10] reageerde op deze reactie.
  beek [15] reageerde op deze reactie.

 7. @Peter de Jong [9]:

  Een republiek met een grondwet die de rechten van individuele burgers waarborgt tegen inbreuken door andere burgers, maar ook tegen inbreuken door de gekozen overheid, is de logische volgende stap naar een rechtvaardiger samenleving met meer individuele vrijheid.

  Is er een land in de wereld die een dergelijk systeem reeds kent?

  Dijk [12] reageerde op deze reactie.

 8. Farage vertegenwoordigd het over grote deel van de europese inwoners, omdat de euro en de unie opgedrongen is. Zonder enig democratisch proces storten deze EU honden ons nu in schulden om banken en landen te redden. Dit is geleend virtueel geld en gaat ook nooit terugbetaald worden. Wat er over blijft is inflatie. Waarom leiden al mijn reacties de laatste tijd tot goud en zilver?

  De EUSSR is walgelijk. Computers en tv hebben ons in watjes veranderd. Waar blijven de guillotines?

  Mensen als Farage heb je waarschijnlijk niks aan als het om eigen oplossingen gaat in plaats van reacties op andere, maar ik wil liefst zo min mogelijk te maken hebben met politiek of de maatschappij, laat staan europa. Farage mijn stem heb je!

 9. @IIS [10]:
  Precies.

  Dat systeem kan hoogstens een tussenstadium zijn naar een staatloze samenleving. Het idee dat een groep mensen met een monopolie op geweld en wijdverbreide ideologische ondersteuning niet zo groot groeit en zo veel macht verzamelt als mogelijk vind ik eerlijk gezegd idioot.

 10. @Cassandra Troy [13]:

  Bedankt voor de link.
  Ik heb grote waardering voor zowel Farage als Boekovsky. (Boekovsky volg ik al vele jaren).
  Maar ik sta ervan te kijken dat ik in deze draad positieve woorden hoor over de democratie.
  Ik kwam tot dusver alleen maar tegen dat democratie de maffia-staat is.
  Verwarrend. Eerder meldde Oscar dat het anarcho-kapitalisme wel een overheid kon hebben. Ook nog nooit gehoord.
  Het lijkt wel A=B.

 11. @Peter de Jong [9]:

  Mevrouw Rand wist waarschijnlijk niet dat dit in Nederland al heel lang bekend was.
  Het gezegde luidt niet voor niets:
  Een Nederlander is een theoloog.
  Twee Nederlanders is een kerk.
  Drie Nederlanders is een kerkscheuring.

  Hetzelfde schijnt voor seculiere ‘filosofen’ te gelden.

Comments are closed.