Enkele dagen geleden hadden we een artikel “Het Kabinet is helemaal gek geworden” Vandaag merken we dat de regering ook nog helemaal debiel geworden is.

Dat zou op zichzelf nog niet erg zijn. Het erge is dat ze die debiele argumentatie gebruiken om hun zin door te voeren. In dit geval om militairen en “politie-opleiders” naar een land van analfabeten te sturen en daarbij verwachten dat de 80 % van het Nederlandse volk die “TEGEN” zijn, die debiele argumentatie slikt.

Lees onderstaand NOS-bericht:

Eigenlijk is voor uw oordeel de eerste zin al voldoende:

Het kabinet wil met de Afghaanse autoriteiten afspreken dat door Nederland opgeleide agenten niet worden ingezet als militairen.”

Wat denkt u dat die “Afghaanse autoriteiten” zullen beloven? Met de wetenschap dat ze daarmee die militairen en handen vol Nederlands belastinggeld zullen ontvangen?

En wat is de sanctie? Wel: “Als de Afghanen zich er niet aan houden, kan de uiterste consequentie zijn dat er een eind komt aan de missie, aldus Rosenthal.”

Lees goed: De uiterste sanctie!!

Maar het gaat nog verder. Ook uw “volksvertegenwoordigers” schijnen niet veel beter te zijn: “Deze toezegging is met name voor GroenLinks en ChristenUnie belangrijk.”
Ik neem aan dat deze domheid geen toelichting nodig heeft.

Ik ga toch niet stemmen omdat ik al jaren geleden tot de conclusie gekomen ben dat NIET STEMMEN beter is dan een stem uitbrengen die toch geen enkele invloed heeft. (Zie het Referendum!).

Maar iedereen kan dit natuurlijk voor zichzelf uitmaken. En toch hoop ik dat partijen die de stem van hun kiezers gebruiken om voor de missie te stemmen, bij de verkiezingen op 2 maart NUL stemmen zullen halen.

17 REACTIES

 1. Tja, Nederland en regeren wat moet je daar nu van zeggen. De VVD en het CDA willen dolgraag naar Afghanistan om daar de politie op te leiden.

  Erg jammer dat:

  * de politie daar corrupt is;
  * de politie gewoon militairen zijn in een apenpakje;
  * de regering hier niets van wil weten;
  * de oppositie partijen nog gekker zijn dan de regering;

  Gelukkig is er nog een gedoogclubje die de rug wel recht kan houden.

  Als we naar Afghanistan gaan, moet Rutte er wel voor zorgen dat er voldoende lijkzakken meegaan. Ik gok op een stuk of 545.

 2. Wie o wie kan mij uitleggen, wat Nederlandse militairen komen doen behalve tegen een taliban-guerilla te vechten? Heeft Afghanistan Nederland a. de oorlog verklaard? b. ooit Nederlands gebied ingepikt of Nederlanders of de staat schade berokkend? c. Nederland diplomatiek dan wel ondiplomatiek beledigd?

  Nou, als dat drie keer ja is weet ik betere redenen om 550 soldaten met F16’s en volle uitrusting naar Belgie te sturen. Of wat dacht u van een militaire expeditie op Angela Merkels grondgebied? Lijkt me best legitiem in dit licht gezien.

 3. Tja, om dat soort varkentjes te wassen hebben ze ‘zwaargewichten’ al Uri Rosenthal binnengehaald. In het land der blinden is immers éénoog koning.

 4. Laten we de volgende deal eens voorstellen:

  Wij sturen onze jongens en meisjes daar de bergen in om voor de amerikanen de nodige hand en spandiensten te verrichten en…

  de amerikanen sturen ONS goud dat in de kluizen van de Ney York FED ligt (een paar honderd ton) naar Nederland zodat we het zelf kunnen opslaan. Zoals Frankrijk ook haar goud enkele decennia geleden opgehaald heeft.

  Fair deal, toch?

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 5. Als zo’n missie dan toch moet:

  Ik zag ergens op internet de volgende oplossing: stop een KLM lijntoestel vol met Afghaanse aspirant-agenten, haal ze naar NL, leid ze op en stuur ze terug. Goedkoop, efficient en geen risico op gewonden en/of doden.

 6. @WT [6]:

  Dan mag je nu weer klagen en protesteren want jij bent nu niet meer verantwoordelijk voor wie daar zitten te klungelen.
  Als je wel stemt, heb je je mandaat afgegeven en moet je verder je mond houden.

 7. @Uncle Scam [4]:

  “Fair deal, toch?”

  NEEN. Dat goud moet sowieso terug. Het is immers “ONS” goud.
  Om dat aan de gang te zetten hoeven toch alleen maar Jan-Kees en Nout dat te eisen?
  En omhen dit te doen eisen, zou eerst openheid over de NL goudvoorrad moeten komen.
  Daar kun je, (iedereen) aan meewerken door te zorgen dat de lopende petitie daarvoor voldoende stemmen krijgt. Het zijn er nu pas 677.
  Kun je helpen? Zie:
   http://openheidovergoudvoorraad.petities.nl/

 8. “Het kabinet wil met de Afghaanse autoriteiten afspreken dat door Nederland opgeleide agenten niet worden ingezet als militairen.”

  Nou nou, wat een beresterke garantie, en daar moet je echt voor gestudeerd hebben om tot zulke uitspraken te komen en dan zullen we het nog niet hebben over het salaris wat ze “krijgen” ipv. verdienen.

  Met dat salaris horen ze daar zelf te zitten, dan gaat er die grote mond wel af.

  Nederland heeft daar niets te zoeken !!

  En wat stemmen betreft, nooit of te nimmer !!

 9. Heerlijk dit
  “Als de Afghanen zich er niet aan houden, kan de uiterste consequentie zijn dat er een eind komt aan de missie, aldus Rosenthal.”


  met andere woorde de Afganen houden zich niet aan dat woord omdat die de missie helemaal niet willen.

  Zoiets als, als u geen belasting gaat betalen.. als straf schaffen we de belasting wet af… dat zal ze leren.
  hihi

  Leuk om dat land te laten dokken voor vanalles en er tegelijkertijd met man en macht voor zorgen dat de enige grote inkomste van de boeren (papaver planten) opgerold wordt.

  tegenstrijdigheid allom.

 10. Debiel zijn ze zeker niet. Ze hebben hun zaakjes heel goed voor elkaar. Het is denk ik hun onbewuste doel dat je hun daden aan domheid weidt ipv aan de werkelijke reden :slechtheid.

 11. Ik denk dat de nieuwe slogan van de politiek wordt…..met de kennis van straks zouden we het nu anders doen…

  Afghanistan is zoveel gevaarlijker dan nederland.Dus als iedere nederlandse agent net zo weinig training krijgt en dan de amsterdamse straten worden opgejaagd weet je zeker dat ze het niet lang volhouden.

  Kijk ook eens naar de kwaliteiten van de nieuwe aanwas die vaak niet kunnen lezen of schrijven.Het gezever dat ze geen militaire taken op zich mogen nemen is een wasse neus.

  Iedere agent zal in oorlogstijd militaire taken vervullen.Als er in nederland een gewapend conflict komt zal dit ook het geval zijn.

  Maar neem nu eens een simpele ME inzet.Dat lijkt toch meer op een leger dan een politiemacht.

  Kortom leg de body-bags maar alvast op voorraad en laat de krijgsmacht en politie verder bankroet gaan omdat ze al geen geld meer hebben voor haar normale vredestaken.

  Dit doet me denken aan een familie die geen geld heeft voor voeding en kleding maar doodleuk een vakantie boeken naar de spaanse zon…oke afghaanse zon.Wie bedenkt toch zoiets en uiteindelijk gaat het net als bij mijn eerste uitzending naar Kabul.Je gaat aanvankelijk met 300 man en binnen 3 maanden komen ze met een verhaal over dreiging en zit je in no time met 1200 man

 12. Het is gewoon een groot poppenspel, onder morele voorwendselen brengt een klein groep zogenaamd de missie in gevaar, en om hun zover te krijgen dat ze mee doen, wordt de missie warempel verlengt, en om het nog wat moreel te spelen, eist men een of ander nietzegende toezegging van de Afghaanse regering.

 13. in afghanistan ligt voor 1000 miljard aan bodemschatten de russen wouden het ook in de jaren 80 en nu de usa en die gebruiken ons weer om mee te helpen.hoe dan ook groep bilderberg wil poen en ook de nieuwe wereld orde elite en olie en bodemschatten zijn doel de mensheid is pion om het veilig te stellen miljoenen doden maar daar heeft de elite niks mee te maken.

 14. 1. Amerika wil Nederlandse inbreng.
  2.Nl is kontenkruipertje van de USA, maar dit geldt op persoonlijk niveau: Verhagen: Rutte: wat brengt het mij persoonlijk op straks? Leuk baantje VN of EU Ambassador? In ieder geval veel geld “verdienen”.
  3. Opium: hoe kan Nl hier geld mee verdienen
  4. Mineralen: er ligt een kapitaal in de grond: hoe kan Nl mee profiteren?
  5.Dode soldaten: who cares? We (kabinet) zeggen gewoon dat we (weer) geschokt zijn, en that’s it.

 15. Wat een ongelofelijke naieviteit spreiden het kabinet en sommige
  oppositiepartijen ten toon. Voor een plaatsje aan de G20 tafel
  moet de belastingbetaler 500 millioen neertellen.
  En dan te bedenken dat we aan die tafel alleen mogen luisteren
  en niets mogen zeggen!

Comments are closed.