Heb je Human Action en Man, Economy and State achter de kiezen? En ervan genoten? Hazlitts boek voor de vijfde keer gelezen? Ervan overtuigd geraakt dat de Oostenrijkse a priori-benadering van de economie de juiste is? Ooit in Auburn geweest? Of overweeg je er een keer heen te gaan? Is de zelfstudie wat eenzaam? En heb je interesse om je samen met anderen verder te scholen in het Oostenrijkse perfectief?

Mail me dan via info@vrijspreker.nl, want ik wil graag een Oostenrijks economische leesclub starten met mensen die de economische basis wel kunnen dromen en die uitgedaagd willen worden door zichzelf en door elkaar om dieper op de materie in te gaan.

Ik zie je reactie met spanning tegemoet.

Katjong

7 REACTIES

 1. Ik wil twee opmerkingen plaatsen

  1] onderschat dit niet, Engelstalige economisch filosofische teksten begrijpend lezen is lastig,

  2] met mede libertariers praten over een boek is erg inspirerend.

  Ik heb afgelopen weekend met mede libertariers over Hoppe gediscussieerd en ben daar enthousiast over geworden en heb een 5-tal artikeltjes kunnen schrijven door het lezen van 1 hoofdstuk van Democracy, the god that failed en de daarop volgende discussie. Eerste artikeltje plaats ik as zaterdag ochtend.

 2. @Sjaak Afhaak [3]:

  Het zou kunnen beginnen met wat “huiswerk”, een paar hoofdstukken lezen van het betreffende boek. Daarna met een groepje mensen bij iemand thuis bijeen komen en discussie over die hoofdstukken. Iemand kan advocaat van de duivel spelen om discussie op gang te brengen, iemand kan een voordracht houden over wat hij gelezen heeft, je kan het hebben over dingen die je zelf mooi vond uit het boek, of die je niet begreep.

  Door samen erover te praten hoor je ook hoe iemand anders het leest en merk je dus ook andere invalshoeken op. Die je zonder discussie niet zo snel zou opvallen.

  Katjong [5] reageerde op deze reactie.

 3. @MG [2]:
  Dank je MG voor de tip.
  Ik zal Peter vragen of dat wat ik voor ogen heb al loopt.
  Op de website van Peter zie ik echter onder de boekentips geen “Economics in One Lesson”. Dus mogelijk is het door hem vanuit een breder of meer liberaal perspectief opgezet.

  Mijn wens is om met Oostenrijks economisch geinteresseerden die al wat (eenzame) studie op dit gebied achter de kiezen hebben een leesclub te starten. Ben je: “Prepared to get schooled in your Austrian perspective.”? Mail me dan via Vrijspreker.
  http://www.youtube.com/watch?v=d0nERTFo-Sk

  @Ratio [4]:
  Inderdaad, gewoon in het echt met mensen bij elkaar komen. Dat verruimt je blik en het zet je aan het denken (om vervolgens te eindigen met een borrel).

  @Sjaak Afhaak [3]:
  Heb je ook de “Study Guides” van Murphy? Die maken het wat makkelijker te behappen. Mail je?

Comments are closed.