Vrijspreker: U zat laatst naar opsporing verzocht te kijken en verbaasde zich nogal over dit programma en u hebt enkele voorstellen voor verbetering.

Opperdienaar: Het programma is totaal onrealistisch. Er worden bijna alleen maar echte misdaden behandeld, zoals mishandeling, diefstal en moord door mensen met ongure tronies die nauwelijks te zien zijn op wazige beelden van beveiligingscamera’s. Op de achtergrond bij opsporing verzocht zit een aantal heersers driftig te schrijven met stralend witte overhemden.

Vrijspreker: Is de politie daar niet voor dan?

Opperdienaar: Het bestrijden van echte criminaliteit waarin een slachtoffer is aan te wijzen, is alleen maar een façade om een monopolie op te zetten waarmee een veel grotere hoeveelheid slachtofferloze misdaden kunnen worden gebruikt om ontzettend veel geld van de productieve onderdanen binnen te harken. Dit zonder dat de onderdaan de handdoek in de ring gooit, maar in plaats daarvan zich zelf voor het hoofd slaat uit schuldgevoel over het overtreden van onze uit de gratie gods geboren regels. Onze onbaatzuchtige regels die niet voortkomen uit enige lust en van een onbevlekte ontvangenis zijn. Om een representatief beeld te geven zou opsporing verzocht veel meer over dit veel grotere stuk werkzaamheden van de heersers moeten gaan. In de meeste steden komen we immers niet eens meer in actie voor dingen als inbraak bij de onderdaan. Je moet aan een verhouding denken van echte misdaden:slachtofferloze misdaden van 1:99. Dit is ook te zien aan de inhoud van de vele heilige wetboeken.

Vrijspreker: Kunt U een voorbeeld geven van wat voor soort dingen opsporing verzocht dan zou moeten behandelen?

Opperdienaar:  Gewaardeerde onderdaan (in onze boeken gewaardeerd voor 80% van uw productie), fijn dat u weer aan de buis gekluisterd zit voor een uitzending van opsporing verzocht dat vandaag een meer representatieve vorm heeft. In onze eerste zaak is de politie is op zoek naar iemand met een Kaukasisch uiterlijk van ongeveer 1.82m die afgelopen weekeinde terugkwam uit Singapore met 3 nieuwe tablet PCs, dioe hij had gekocht tegen de veel lagere prijzen daar, omdat de heersers in Singapore geen BTW pakken. De tablets waren vermoedelijk voor de dader zijn zwager en 2 collega’s. De politie heeft de telefoonlijnen bemand om uw tips omtrent de identiteit en locatie van de misdadiger te noteren. Een tip die leidt tot zijn opsporing en arrestatie wordt beloond met een memory stick (die we van een andere passagier in beslag hebben genomen en die ons tevens vertelde over de passagier met de 3 tablet PCs). Hier zijn beelden te zien van de zondaar.

Verder zijn we ook op zoek naar iemand met een donkere huidskleur van 1.70m die volgens onze afluister ‘dienst’ probeerde schoenen te kopenvan iemand in Azië, zonder aan ons een bedrag te betalen dat het onmogelijk zou hebben gemaakt zaken te doen met de Aziatische fabrikant. Wij hadden geld aangenomen van een Europese schoenenfabrikant om handel met zijn Aziatische concurrenten duurder te maken. Op de videobeelden ziet u 1 van zijn ex klanten die ondanks deze ‘aansporing’ toch naar de Aziatische fabrikant was uitgeweken en probeerde aan onze diefstal te ontkomen. Als u iemand in uw buurt gelukkig ziet zijn met nieuwe schoenen en u vermoedt, dat hij/zij ze eigenlijk niet zou moeten kunnen betalen, neem dan direct contact op met onze medewerkers. Tips die tot aanhouding leiden, worden beloond met een namaak Rolex horloge dat onze dienstverleners op Schiphol gestolen hebben en dat waarschijnlijk na 3 weken uit elkaar valt.

Vrijspreker: Een interessante nieuwe invalshoek die de werkzaamheden van de politie inderdaad veel beter weergeeft. Bij Vrijspreker zaten we nog te denken aan de volgende uitbreiding: De politie is op zoek naar Kaukasische, ietwat vadsige ogende man een jaar of 40 met de uitstraling van een snackbar eigenaar. Hij heeft 5 miljard gestolen van een groot aantal mensen en heeft het uitgeleend aan een groep Griekse afpersers. Hij heeftplechtig beloofd dat ze alles zullen terug betalen omdat ze onder toezicht staan van een groep mensen die jarenlang fraude verdoezelden. Dit ondanks het feit dat hij achter in de rij staat bij terugbetaling. Onlangs verlaagde een rating agency echter deze belfote tot junk statusDe vadzige Caucasier verklaarde geschrokken en onthutst te zijn, maar hij was bemoedigd door hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. De groep fraude verdoezelaars beloofde een hardere aanpak van zondaars, waarmee ze overigens niet op zichzelf doelden. De Griekse afpersers geven het geld nuttig uit door een muur te bouwen die mensen uit elkaar moet houden die kennelijk graag met elkaar in contact willen komen. De dader is te zien op deze haarscherpe HD video beelden en op onderstaande foto, waarbij zijn genereuze donatie hem een plaatsje op het hoekje (links onder) van het podium opleverde.

De dader kijkt naïef uit zijn ogen, maar pas op, benader hem niet, want hij is vuurwapengevaarlijk en vliegensvlug. Hij heeft zijn handen in je zakken, voordat je er erg in hebt, maar ook als je er wel erg in hebt, kun je niets doen, omdat hij een groot aantal handlangers heeft die niet voor geweld terugdeinzen, als je hem weigert te betalen. Tevens is het een recidivist en heeft hij sindsdien weer toegeslagen voor 2.7 miljard.

Opperdienaar: Wacht even, dat lijkt me niet zo’n goed idee

6 REACTIES

 1. Het is vergelijkbaar met de Twee Minuten Haat uit Orwells “1984”.

 2. @Katjong [2]: Inderdaad en de heersers hebben de onderdanen perfect onder controle en die vinden het eerlijk om gedwongen te worden voor anderen te werken, dus wat zou er n hemelsnnaam mis kunnen gaan? Ik kan JkDJ zijn gedachtengang prima volgen.

 3. @pcrs [4]:
  Uit nu.nl:

  Hij eist wel dat alle eurolanden dan maatregelen treffen om hun begroting te saneren en hun economie te versterken, zoals Nederland dat ook doet. ”Het fonds is een onderdeel van de totale strategie, maar niet het belangrijkste.”

  En als JKDJ dat eist, dan zal dat ook zo gaan gebeuren: alle onderdanen veilig, hoera! (Gelijk de resultaten van alle voorgaande afleveringen van de JKDJ-show. Het is een wonder dat het hem steeds opnieuw lukt om Spijkerharde Garanties te krijgen van mensen met een heel groot gat in hun hand. Hulde.)

  Peter [6] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.