Deze Amerikaanse “inflatie associatie” heeft leerzame en duidelijke artikelen en beschouwingen over de inflatie/deflatie ontwikkelingen. Uiteraard in eerste instantie voor Amerika, maar de feiten en ontwikkelingen zijn eenvoudig op Nederland toe te passen. Vandaar het de moeite waard is om hun “Top 10″verwachtingen voor 2011 een te bekijken.

NIA’s Top 10 Predictions for 2011
(Origineel met uitgebreider tekst te vinden onder de link. Hieronder alleen kort commentaar in het Nederlands)

1) The Dow/Gold and Gold/Silver ratios will continue to decline.
Dat stelt dat in verhouding tot de beurs (Dow) goud meer waarde krijgt waardoor beleggers beter af zijn mer goud.
Maar zilver doet het nog beter dan goud.

2) Colleges will begin to go bankrupt and close their doors.
Studenten kunnen moeilijker geld lenen en gaan trachten eerder geld te verdienen. Universiteiten die te veel hebben geïnvesteerd in allerlei leuke faciliteiten zullen het moeilijk krijgen.

3) U.S. retailers will report declines in profit margins and their stocks will decline.
Veel hebben hebben in 2010 nog producten gekocht met grote kortingen. Bedrijven zullen hun prijzen moeten verhogen waardoor weer minder gekocht gaat worden.

4) The mainstream public will begin to buy gold.
Op dit moment koopt de gemiddelde burger nog geen goud. Doordat de informatie , kennis en belang van goud algemener gaat worden, zullen meer mensen goud gaan kopen en er hun spaarcenten in beleggen. Al wordt er op dit moment veel gepubliceerd over de goudbubbel, NIA verwacht in 2011 nog een prijs van $ 2000 per troy ounce (nu $ 1330 )

5) We will see a huge surge in municipal debt defaults.
Regeringen hebben een drukpers om geld bij te drukken om hun tekorten aan te vullen. Gemeentes hebben dat niet en zullen in de problemen komen.

6) We will see a large decline in the crude oil/natural gas ratio.
Door de stijging van de olieprijs zullen meer mensen overschakelen op gas waardoor die prijs ook gaat stijgen.

7) The median U.S. home will decline sharply priced in silver.
Dit werkt van twee kanten. Ten opzichte van dollars (euro’s) zullen huizenprijzen nog dalen. En door het gelijktijdig stijgen van de zilverprijs zal de verhouding sterk dalen.

8) Food inflation will become America’s top crisis.
De reeds aan de gang zijnde stijging van voedselprijzen zal doorzetten. NIA stelt zelfs dat gedurende de eerste helft 2011 voedselprijzen meer dan 10 % zullen stijgen. Dit kan (zeker in de volgende jaren) leiden tot crisissituaties

9) QE2 will disappoint and the Federal Reserve will prepare QE3.
Zelfs in de EU zien we dat het fout blijft lopen met de financiën van de overheden. Er zal nog veel geritseld worden en ook in Europa is een hogere inflatie duidelijk te verwachten.

10) Sarah Palin will announce she is running for President as a Republican. Dit is de politieke factor!
NIA zegt dat Palin jammer genoeg niet onafhankelijk genoeg is en te veel danst naar de pijpen van het republikeinse establishment. En de republikeinen zijn net zo goed verantwoordelijk voor de huidige crisis als de democraten.

NIA zou veel liever een libertariër als Ron Paul hebben en zegt al vast toe om hem te steunen waar mogelijk.

8 REACTIES

 1. Zal ik dan nog maar een keer zeggen dat je bij bullionvault en goldmoney fysiek btw vrij edelmetaal kan kopen dat verzekerd in hun kluis bewaard wordt.

  Om in te haken op het banken artikel van gisteren. Dit is de ideale manier om je tegen inflatie te beschermen en ondertussen de banken een poot uit te draaien.

 2. Wat schiet ik er mee op als het in HUN kluizen wordt bewaard.

  Wie geeft mij de zekerheid dat ik erover kan beschikken als de boel in elkaar gestort is?

  Een papiertje met IOU x gram goud is dan waarschijnlijk net zoveel waard als papiergeld.

 3. Ja, ik vraag me ook af hoe ik mijn geld of goud van goldmoney teug moet vragen als ik bijvoorbeeld geen internet en telefoon meer heb, de benzine op is, mijn bank failliet is en de postbode staakt en manifesteert. Het is dan een eind fietsen naar die kluis in Zwitserland…

  Ik bewaar het ook liever in de buurt.Het probleem is tegen die tijd om het op een discrete manier te verkopen of te ruilen waarschijnlijk.

  Toch is het scenario waar alles (binnenkort) in elkaar stort slechts één van de scenario’s. Ik heb dan ook een rekening geopend bij goldmoney om van de nu tijdelijk dalende goudprijs te profiteren, en in een later stadium, hopelijk voor alles in elkaar stort, winst te boeken en van het verschil leuke hebbedingetjes te kopen.

  Het één sluit het ander niet uit toch?

  fuqua [6] reageerde op deze reactie.

 4. Inderdaad Simba. Kijk, als alles instort heb je sowieso niet zo heel veel meer aan goud, Klaas. Dan zijn veiligheid en voedsel de eerste prio lijkt mij zo. Alhoewel goud altijd geld zal blijven en geld slechts voor de kachel zal dienen.

  Ik voorzie echter geen totale instorting van alles om ons heen maar grote inflatie en daar helpen goud en zilver wel tegen, die werken namelijk contra in prijs.

  Bovendien is het grote verschil dat het edelmetaal bij deze banken gegarandeerd 1 op 1 aanwezig is, waar bij een bank alles gegarandeerd NIET aanwezig is in de kluis.

  Wat dat I-owe-you betreft, alles staat of valt met vertrouwen. Blijf jij maar lekker veilig bij je bank. Ik zie eerder de pinautomaten uitvallen als een totale ineenstorting van alle beschaving.
  KlaasDenHelder [7] reageerde op deze reactie.

 5. @peetar [4]:

  >>Ik voorzie echter geen totale instorting van alles om ons heen maar grote inflatie en daar helpen goud en zilver wel tegen, die werken namelijk contra in prijs.

  Ik voorzie wel een totale instorting en heb dan meer vertrouwen in tastbare zaken dichtbij en in eigen beheer

  >>Wat dat I-owe-you betreft, alles staat of valt met vertrouwen. Blijf jij maar lekker veilig bij je bank.

  Die bank vertrouw ik ook niet, ik wilde alleen horen of de door jou gepromote goudverkopers dat vertouwen wel verdienen. Je antwoord heeft me niet kunnen overtuigen.

 6. Beste Klaas,

  Wanneer je goud wilt kopen doe dat dan gewoon bij een instelling die aanbevolen wordt door de world gold council. Dit is het overkoepelende orgaan voor alle goud relateerde handelingen. Dus ook de verkoop.Ik ben behoorlijk op mijn Qui-vive als het op het aankopen van zulke producten gaat. Wat meteen opvalt zijn de vele taalfouten die je op bovenstaande site kan vinden.
  Ga dus naar http://www.gold.org/investment/why_how_and_where/where_to_invest/ hier vindt je alle aangesloten verkopers. Succes

Comments are closed.