Jan Kees de Jager, de man die het de mooiste dag van zijn leven vond toen hij een keer naast Angela Merkel mocht staan, (HPdeTIJD), verklaart nu dat hij (Nederland) zich niet langer verzetten zal tegen verhoging van het Europese steunfonds (750 miljard euro) dat landen moet helpen om meer geld uit te geven dan ze ontvangen.

Eerst heeft deze minister het volk verteld dat uitbreiding helemaal niet nodig is. Er was genoeg geld beschikbaar dat de belastingbetalers al was opgedrongen.

Nu gaat hij kennelijk akkoord met een verhoging. Maar wel zegt hij erbij “op voorwaarde dat het totale bedrag dat uitgeleend kan worden (750 miljard euro) niet omhoog gaat.”(zie onderstaand NOS-bericht).

Dit lijkt me voor een normaal mens niet te begrijpen. Waarom verhogen als het niet gebruikt mag worden? Mis ik iets?

Is het omdat “Ook Duitsland zou op die lijn zitten.”? Heeft Angela hem dat ingefluisterd?

Jan Kees is ook de man die beloofde dat al die miljarden die Nederland besteedde voor hulp aan Griekenland en Ierland en ..??… De Nederlandse burger geen cent kosten! In tegendeel, het levert grote winsten op aan terugbetaling en rente.

ALS ze dat terugbetalen!
Nederland kan beter uit die EU treden!

—————————————————————

NOS: Nederland staakt verzet eurofonds

Nederland is bereid na te denken over een versteviging van het reddingsfonds voor de euro. Om de kredietwaardigheid van het fonds op peil te brengen, moeten er tientallen miljarden euro’s extra in worden gestopt.

Minister Jan Kees de Jager van Financiën verzet zich daar niet langer tegen.

De Jager zei tot nu toe dat er genoeg geld in het fonds zit. Hij wil nu toch over uitbreiding praten, op voorwaarde dat het totale bedrag dat uitgeleend kan worden (750 miljard euro) niet omhoog gaat.

Ook vindt De Jager dat de voorwaarden voor leners nog strenger moeten worden. Ook Duitsland zou op die lijn zitten.

15 REACTIES

 1. 750 Miljard euro??? Ik las vorige week dat dat al te weinig was. 1500 Miljard euro moest het minstens worden..

 2. Dan wil ik toch weten wie nederland is..
  “Nederland is bereid na te denken over een versteviging ”
  Waar woont hij/zij/het en wil iemand dit personage even een boek van Mises, Hayek of Rothbard sturen a.u.b.

  En als met Nederland, iedere burger in Nederland bedoelt wordt, dan is dat niet waar want ik ben het er niet mee eens.

  Om die zin om te vormen naar enige logica is zelfs voor einstein niet mogelijk.

  WIE IS NEDERLAND!!!!!
  Ik in ieder geval niet.

  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 3. Media welke generaliseerd door over Nederland te spreken is toch niet nieuw??

  Lees dit artikel eens op FD
  Daar staat wat expliciter beschreven wat die crimineel nog meer van plan is…

  Quote:
  De zes gezondste eurolanden overwegen nadrukkelijk om zelf de schulden van noodlijdende lidstaten te financieren…..
  Voorafgaand aan een vergadering van de zeventien eurolanden kwamen de ministers van financiën van de zes kredietwaardigste eurolanden (alle triple A) samen. Zij bestuderen de mogelijkheid om zelf de obligaties op te kopen die het Europese noodfonds uitgeeft. Daarmee zouden ze indirect de schulden van zwakke lidstaten financieren. Bij het overleg waren de ministers van Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Finland en Luxemburg aanwezig

  De Jager bleek gisteren bereid om desnoods de Nederlandse garanties aan het fonds te vergroten. ‘We moeten zorgen dat het geld dat we hebben beloofd, ook echt aanwezig is.’ Hij zei expliciet een ophoging van de huidige bijdrage van euro 26 mrd niet uit te sluiten. Liever zoekt hij echter andere oplossingen. Ook Duitsland staat niet te trappelen om meer geld te reserveren voor het fonds.

 4. De gemiddelde Nederlander is gewoon een zielloze lege huls zonder enig ruggengraat. Nog meer schulden maken en in die bodemloze put flikkeren. Gisteren las ik op z24 nog een artikel over de problemen die je kan ondervinden om een hypotheek te krijgen voor je 2e huis in buitenland. Hoe dom kan je zijn om je zelfs voor die luxe in de schulden te steken. Er wordt over gesproken alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

  Maar goed, dit is dus onze quantitative easing op weg naar wereldwijde (hyper)inflatie. Ik zeg fysiek goud maar vooral zilver kopen.
  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 5. @peetar [7]:

  Denk maar niet dan een 1e of 2e huis een luxe is, ik zou niet graag de schulden en de enorme lasten willen hebben van mensen die aan de buitenkant zo verdomd gelukkig lijken met al hun overgewaardeerde shitzooi.
  Achter de grote luxe façade gaat meer ellende schuil dan we ons kunnen voorstellen.

  Schiet me opeens te binnen dat ik vorig jaar hier in de buurt een rondje liep met een rechercheur en we kregen het over de mooie huisjes waar we langsliepen en dat men het toch allemaal maar even kan doen. Hij vertelde mij niet het fijne, maar hij kende veel huizen en het kwam hierop neer dat er zich achter vele voor hem bekende huisdeuren meer leed en ellende afspeelde dan een simpele ziel als ik zich kan voorstellen. De huizen zijn mooi, maar echter de druk om alles in de lucht te houden is abnormaal groot. Je moet van goede huize komen en behoorlijk wat in je mars hebben om een dergelijk leven in stand te houden.

  Ik ken nog een wijk aan de rand van de stad, een nieuwbouwwijk met veel elan, hoog stront-wie-heeft-je-gescheten-gehalte en behoorlijk verhypothekeerd en grote statige huizen. De sociaalwerkers lopen daar de deuren plat en niet alleen zoals men ons wil doen laten geloven in de zogenaamde mosterd en meelbuurtjes.

  Er blijft één schrale troost; als we gaan, dan gaan we met z’n allen en niemand uitgezonderd. Als men denkt de dans, op wat voor manier dan ook, te kunnen ontspringen dan heeft men het mis. De slachtbank zal er voor rijk en arm, voor hoog en laag zijn, totdat iedereen weer bij zijn positieven komt.
  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [10]:

  Inderdaad, ogenschijnlijk een ietwat collectivistische gedachte, maar ik bedoel te zeggen dat degene die in een ontkennende face zit en gelooft hoog en droog te zitten ook de dans niet zal ontspringen.

  Maar misschien ben ik niet half maar compleet gek en heb ik het totaal bij het verkeerde eind en zien we allemaal spoken. Misschien worden even lekker bij de neus genomen en verkeren we in een artificiële, door de elite opgevoerd toneelstuk.
  Doompie [14] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [11]:

  Dat we in een toneelstukje leven werdt vanmorgen goed duidelijk:

  Staats bezoek van China aan de US..

  Wie zitten er aan tafel??

  Enkele diplomaten en HOLLYWOOD ACTEURS..

Comments are closed.