Vrijspreker: U vroeg zich laatst af wanneer je iets kwijt bent, is dat niet duidelijk?
Opperdienaar: Nee, ben je je sleutels pas kwijt als je je hand in je zakt stop om de deur open te maken en merkt dat ze er niet zijn? Of was je ze al kwijt toen ze 1 kilometer terug uit je jaszak vielen?
Was je je partner pas kwijt toen de handtekeningen onder de echtscheiding stonden, of al toen het vuur gedoofd was?
Ben je je geld pas kwijt als de Griekse overheid je vertelt:’Helaas je krijgt je geld niet terug’, of was je het al kwijt toen de kredietbeoordeler de obligatie tot rotzooi afwaardeerde, of misschien raakte je het geleidelijk kwijt naarmate de markt een steeds hogere verzekeringspremie vroeg voor die obligatie? Misschien was je het geld al kwijt toen je de obligatie kocht? Of was je het al kwijt toen Jan Kees de Jager het van je afpakte?
Moeilijke vragen, maar ik denk dat je het al kwijt bent voordat het formeel bevestigd is en dat je dan ook wel weet. Zo vertrouwt maar 1 op de 5 Nederlanders de overheid wat betreft hun AOW. Zijn ze het nu al kwijt of pas als ze 65 zijn?
Wat nu te denken van een bank die een hefboom van een factor 30 heeft? Dit is mogelijk doordat als de bank iemand een hypotheek geeft van bijv. 200.000 euro, ze de hypotheeknemer een papiertje sturen met het getal 200.000 daarop gedrukt, maar dat er niet een bericht uitgaat naar de andere 200 rekeninghouders bij de bank, dat hun saldo vanwege de succesvolle vertrekking van een hypotheek, met 1000 euro verminderd is. Dit resulteert er in dat meerdere mensen denken dezelfde euro te kunnen uitgeven. Technisch heet dit kredietgroei. De hoeveelheid geld is strict genomen niet toegenomen, want als iedereen al zijn geld probeert te pinnen is het een stoelendans (dat leuke spelletje waarmee het je jong wordt geleerd). Praktisch gezien is de hoeveelheid geld die goederen en diensten najaagt en dus prijsstijgingen veroorzaakt, wel toegenomen. Doordat de banken vele malen meer geld uitlenen dan ze hebben, vangen ze veel meer rente.
Er ontstaat altijd pas een probleem als 1 bank dit in veel sterkere mate deed dan een andere bank. Het geld dat deze bank uitleent wordt namelijk in min of meer gelijke mate bij andere banken bijgeschreven. Die andere banken merken dat ze steeds meer tegoed hebben van die ene bank. Zodra deze bank dan gevraagd wordt om boter bij de vis, valt die bank om.
In plaats van boontje zijn loontje te laten krijgen, werd het probleem verholpen door de oprichting van een centrale bank, die zorgde dat alle banken even snel hun krediethoeveelheid lieten toenemen. Deze centrale bank kreeg een overheidsmonopolie, met verplicht lidmaatschap, zodat het hele zaakje niet om kan vallen door een verdwaalde eerlijke bank die om boter bij de vis vroeg. Het world economic forum berekende onlangs dat er in de komende 10 jaar 103000 miljard aan krediet moet bijkomen om de economie te laten groeien. Volgens deze mensen is het dus belangrijk dat nog meer mensen tegelijkertijd denken over dezelfde euro te kunnen beschikken. Om de vergelijking met de stoelendans te maken: Het is belangrijk dat de kinderen denken dat er vele stoelen zijn, die er in werkelijkheid niet zijn. Het is cruciaal voor de groei van de economie dat de onderdanen in niet bestaande 103.000.000.000.000 euros geloven. Hun geloof moet sterk zijn.
Tevens is het belangrijk om door te hebben dat het zonder bank kartel misloopt als er
- 1 bank bij zit die te weinig integriteit heeft
- 1 bank bij zit die teveel integriteit heeft
Zowel een rotte appel als een te perfecte appel verpesten het voor de rest van de fruitmand.
De onderdaan is echter geen onderdeel van het verplichte bank kartel en die zou zomaar de integriteit kunnen tonen, die het systeem doet omvallen (boter bij de vis vragen). Daarom is het belangrijk dat hij nooit zijn niet bestaande euros opvraagt. Het is van het uiterste belang dat onzichtbare logisch tegenstrijdige dingen niet op waarheid getest worden. De onderdaan moet de angst en paniek voelen als hij al op het idee komt. Daarom is oproep tot een bankrun dan ook door de heersers verboden. Wanneer is de onderdaan nu zijn geld kwijt? Is dat pas bij de bankrun als de muziek ophoudt? Of is hij het eigenlijk nu al kwijt? Wanneer is hij zijn geloof kwijt? Ik laat het uiteindelijk aan de lezer over.
Wederom het bewijs dat bezit niet bestaat, het gaat slechts om materie, wat je hier mag laten als je Moeder Aarde verlaat.
Het houd de meesten onder ons een leven lang bezig en leid af van hetgeen je wel bezit, namelijk jeZelf.
De tijden zijn aan het veranderen, bovenstaand topic laat dat duidelijk zien.
Het bewust-zijn is aan het veranderen, maar het heeft allemaal nog wat tijd nodig.
Duidelijk lijkt mij, dat de wereld zoals we die gewend waren te ervaren aan het verdwijnen is.
Vanuit de onzekerheid voor wat de toekomst ons brengen zal, houden de meesten vast aan de oude paradigma’s die snel hun waarde verliezen, zoals het begrip geld.
Laat het los, stel jezelf open voor de veranderingen.
Groet, Zé.
Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
@Zé [1]:
“Laat het los, stel jezelf open voor de veranderingen.”
Dit is een wijze raad. En toch hoeft het niet te betekenen dat je maar niets moet doen.
Want alles wat de opperdienaar of de Haagse maffia wil, HOEFT niet te gebeuren als bvb veel meer mensen begrijpen wat er gebeurt.
Bij voorbeeld, als al die 80 % mensen die tegen de nieuwe waanzin van een Kunduz-missie zijn, nu zouden eisen dat het niet door gaat, en een relevante actie bedenken.
Bvb al een protest=demonstratie, of beter nog, geen belasting meer betalen; om te beginnen geen aangifte meer in te sturen.
Een probleem is, dat velen het idee hebben dat zij de enige zijn en daardoor gemakkelijk gepakt kunnen worden.
Zé [3] reageerde op deze reactie.
@Hub Jongen [2]: Hoi Hub,
Nee, ik heb het niet over niets doen, er dient juist een hoop te gebeuren, echter we dienen bij onszelf te beginnen, dat moge onderhand duidelijk zijn.
Van de overheid hebben we weinig tot niets te verwachten.
Armand zong reeds in de jaren 60 over de Nederlander die een meelzak is, je kunt hem nog zo hard slaan, hij gaat toch nooit staan.
De hersenspoelprogramma’s werken goed, zo te zien.
Veel mensen zijn ontevreden, en klagen, maar niemand doet iets.
Platgeslagen, uitgeblust, kijkend naar de onzinmantra’s op het NOS journaal, leugens, leugens.
Een paar mooie NOS dames met licht uitdagende kledij, en niemand hoort nog wat ze te zeggen hebben.
Langzaam aan is iedereen vergiftigd, door de lucht, het eten, medicijnen etc.
En iedereen slaapt lekker door.
Tis triest. Veel mensen die ik deze website doorstuur, willen het niet eens weten, ze vinden het vaak cynisch en sarcastisch.
Ze denken dat ze al vrij zijn, dat ze in een van de beste landen ter wereld wonen.
Hoe heeft het zover kunnen komen?
Groet, Zé.
Doompie [5] reageerde op deze reactie.
“De onderdaan is echter geen onderdeel van het verplichte bank kartel”
niet direct, maar ZEKER indirect.
Het is in Nederland VERPLICHT om je salaris op een bank te laten storten…
Als je objectief kijkt, werkt men voor niks.. Een getalletje wat iets (euros) vertegenwoordigd welke al 10x zijn uitgegeven, en waarvan de waarde op niets is gebasseerd..
Helaas is dit de mensheid door de strot geduwd, en is nu het systeem falliet..Het enige wat er de laatste jaren gebeurt is uitstel van executie..
dit is allemaal voorop gezet, heel systematisch is het geld systeem afgebroken tot iets fictiefs waar mee aangerommeld wordt..
Na het ontkoppelen van Dollars van goud, Guldens van Marken, enz. EN door de SDR’s aan het IMF toe te kennen is het hek van de dam gegaan..
Welke ‘Oplossingen’ worden er aangedragen?
Precies, NOG een iets hogere organisatie, nog een centrale bank..nog meer fictief geld creeren. Oplossingen die al 20 jaar op de plank liggen, en nu in uitvoering gebracht worden..
Dat getalletje op uw bank rekening kan morgen verdwenen zijn..Niemand heeft ook maar een vorm van vermogens garantie op zijn bankrekening.
Zogenaamd “garandeerd” de overheid tot 100k euro (van welke geld?), maar als dit morgen 100 of 0 euro wordt, kan niemand er iets tegen inbrengen..
Daarom stel ik:
Profiteer nog nu het kan, zet uw niets om in iets..(gondstoffen, metalen, goederen)
@Zé [3]:
terrechte tekst Zé..
Bijna triest om te zien en te horen dat NLers reageren als struisvogels..
Vaak hoor ik:
“Waarom zo ‘zeuren’, we hebben het toch goed?”
en zaken als: “ik vindt het geen probleem om mee te betalen..”
Als je daarop doorvraagt zegt men gewoon bereid te zijn andere te dwingen mee te doen..
Volledig geindoctrineerd met het geloof van het socialisme..
volledig overtuigd dat het leven wat ze leiden het beste is wat je kan bereiken..En dat dat vrijheid is..
Ik verbaas mij vrijwel dagelijks hoeveel mensen gewoon GEEN IDEE hebben hoe de wereld functioneert, goed gelovig zijn in de regeringen, alles slikken en accepteren, of “zich erbij neerleggen”.
Want ja waar is het niet zo?
Alle (voortvarende) landen zijn overgenomen door dictator clubjes, welke stap voor stap zich alles hebben toegeeigend.
Volledig ondermijnd wordt de nederlander, en nog gebeurt er NIETS..
Het enige waarvoor men de straat op gaat is als het voetbal clubje falliet dreigt te gaan..
Zé [6] reageerde op deze reactie.
@Doompie [5]: Tsja, waar is John Galt?
Zé.
“Nee, ik heb het niet over niets doen, er dient juist een hoop te gebeuren, echter we dienen bij onszelf te beginnen, dat moge onderhand duidelijk zijn.
Van de overheid hebben we weinig tot niets te verwachten.”
Daarom willen we niet meer tot diep in juli voor haar werken, dus daar begint het toch, alle verlichte meesters ten spijt, maar er zal wel een strijd geleverd moeten worden, net als in Egypte.
Zé [8] reageerde op deze reactie.
@Vilseledd [7]: Hoezo tot diep juli?
En ja die strijd zal geleverd moeten worden, maar door wie?
Door Nederlanders? En wie gaat dat organiseren? De paashaas?
“Er moet de komende 10 jaar 103000 miljard aan krediet bijkomen”
Nee.
KREDIET = SCHULD
“Er moet de komende 10 jaar 103000 miljard aan SCHULD bijkomen”
Dat geloof je toch niet? Overigens is zelfs de auteur van dit artikel in het woordspelletje gestonken… Krediet my ass! Schuld! Daar hebben we het over.
Zé [10] reageerde op deze reactie.
pcrs [11] reageerde op deze reactie.
juliusjoker [14] reageerde op deze reactie.
@Eddie Willers [9]: Zou het dan misschien beter worden als iedereen, maar dan ook iedereen schuld heeft???
pcrs [12] reageerde op deze reactie.
@Eddie Willers [9]:
Als je zegt dat
KREDIET = SCHULD
dan zijn deze 2 gelijk en uitwisselbaar, dat is wat het gelijkteken beweert. Je zegt dus dat deze 2 begrippen gelijk zijn, maar staat er toch op dat de 1 door de ander wordt vervangen. Hoe zit dat?
Het nieuwe krediet is een belofte op geld dat er niet is, en dus idd schuld. De kredietcrisis is ook een schuldcrisis.
@Zé [10]: Je bent verschuldigd aan je heersers, onderdaan. Voel je diep en diep schuldig en dan verkopen wij je weer verlossing van je schuld.
Je kunt wel een miljoen-miljard extra krediet uit het niets creeëren maar vroeg of laat loop je weer tegen fysieke grenzen van de markt aan. De hoeveelheid extra geld zal zich dan aanpassen aan de beperkte hoeveelheid commodities.
Ofwel simpel gezegd; monetaire (hyper)inflatie.
In 2008 dreigde dit toen de olieprijs richting 150$ liep en door de oplopende kosten van het dagelijkse leven én rentestanden de onderlaag niet meer haar schulden konden afbetalen aan de banksters.
Waar de trigger deze keer ligt is gissen maar vooral het oplopen van de energieprijzen (die weer indirect hun gevolgen hebben voor de voedselprijzen) is er een om in de gaten te houden.
Misschien dat door een plotseling conflict in het Midden Oosten (al dan niet geregiseerd) er een spike in de olieprijs komt met een bankholiday als gevolg. De draaiboeken van hoe of wat zullen na 2008 heus wel klaar liggen bij de grootbanken en de politiek.
En dan is je virtuele illusie die fiatgeld heet plotseling foetsie.
Het vervelende is dat er steeds meer personen mee doen aan die stoelendans en het aantal stoelen door meer monetaire verruiming steeds minder worden.
Er worden nl telkens illegaal weer stoelen weggehaald door banksters en politici waar ze zelf met hun vette reet op gaan zitten.
@Eddie Willers [9]:
is stuivertje wisselen!
Als je leent, om iets te kopen, heb je SCHULD aan de bank.
Je geeft dit geld uit, die persoon brengt het naar de bank (of het gaat gewoon van de bank naar een andere bankrekening), in ieder geval: voor de 2e persoon is het BEZIT.
Comments are closed.