Allerlei onderzoeken en bewijzen stapelen zich op die aantonen dat bijna iedereen (meer dan 80%) ervan overtuigd is dat een militaire/politie missie naar Kurduz zinloos is en weggegooid geld. Weggegooid geld door “leiders” die de macht hebben gekregen door een groot deel van de bevolking die hen in die positie hebben gestemd. En die dan in het immorele parlementaire democratische stelsel al ritselend hun eigen doelstellingen kunnen verwezenlijken.

Ik dacht vanochtend iets te schrijven over het besluit van de Tweede Kamer die na dagenlang discussiëren de afgelopen nacht vóór die missie stemde. Maar ik vond niets nieuws toe te voegen aan de diverse stukjes die afgelopen weken al op de Vrijspreker verschenen zijn.

Alleen een correctie in een reactie die opmerkte dat het bij die lieden geen domheid, maar slechtheid is!

Toch, niet tevreden, eens verder gaan kijken en vond toen toch elders twee stukjes die vanuit een andere hoek misschien iets toe te voegen hebben .

Eerst een artikel op “GeenNieuws” dat een beschouwing geeft over de waarde van Kurdusche garanties dat me deed denken aan een opmerking van Arnold Karstens: “Karzai, die tekent onmiddellijk alles wat je hem voorlegt!” (misschien niet letterlijk onthouden)

En op “Herstel de Republiek” wordt gepleit voor een “Opstand tegen de elite”.
Uiteraard wil ook dit citaat niet zeggen dat ik het met alles van die club eens ben, maar wel met de laatste zinnen van dat artikel:

Bij de aankomende statenverkiezingen is te hopen dat de kiezer dit kiezersverraad in gedachte houdt.
Maar waar zou je dan in vredesnaam nog op kunnen stemmen? We blijven helaas vaststellen: de “vertegenwoordigende democratie” is failliet, het zal anders moeten.

Ik denk dat we verder moeten denken over een geweldloze opstand.
Wie heeft er ideeën hoe deze op gang te brengen?

33 REACTIES

 1. Ingezonden via INFO:

  Nepdemocratie.

  Ideëel gesproken is er niets mis met de politie-opleidingsmissie. De gedachte erachter is immers om van Afghanistan een democratische rechtsstaat te maken!

  Helaas zal dat behartigenswaardige idee bij de Afghanen als totaal ongeloofwaardig overkomen, gezien het feit dat ons beleid geen enkele boodschap heeft aan de Nederlandse publieke opinie, die in meerderheid tegen de missie is. In feite komt onze aanwezigheid in Afghanistan komt dan ook neer op het promoten van nepdemocratie, ofwel het verkopen van schone schijn.

  Gebakken lucht waar wij-Nederlanders zwaar voor moeten bloeden, financieel gesproken.

  Wouter ter Heide.
  P.E. Middelkamp [3] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [17] reageerde op deze reactie.

 2. Hoe wij in Ned van dit bestuur af kunnen komen is samenwerken,en dat is het probleem vaak.

 3. Er wordt ook steeds gesproken over ‘wederopbouw’… Hoezo? Dat impliceert dat Afghanistan voor de oorlog een welvarend en normaal functionerend land was zoals Nederland voor WO2.

  Ik vond de term ‘politionele acties’ wel mooi gevonden. “Het is geen oorlosmissie maar een politiemissie!” Tja…

 4. Ik vind het echt schandalig dat er omwille van politieke / diplomatieke spelletjes mensenlevens op het spel gezet worden.

  Gisteren heb ik delen van het debat gevolgd en de heren en dames politici waren als kinderachtige pubermeisjes met elkaar aan het kibbelen.

  En wat betreft opbouwen, geef die mensen alle vrijheid om zelf hun maatschappij te ontwikkelen, maar geef ze niets cadeau. Dan zul je zien dat over een paar honderd jaar het daar ook welvarend is. De Afghanen zijn namelijk niet gek!!!

  Doompie [9] reageerde op deze reactie.

 5. Ik persoonlijk vind het best dat NL er militairen heen stuurt. Ik neem aan dat het militairen politie-opleiders zijn die staan te trappelen op daar mensen af te schieten op te leiden.

  Maar alle debielen op een stokje, ik ben voor als NL mee mag
  delen in de grote buit, want alleen dan levert dit hele project ook wat op.

  Winst is winst en zaken zijn zaken en wij zijn NL’ers en die doen alleen niets voor niets. “Of niet dan VVD, partij van en voor de zakenmens”…. Jullie gaan nu toch niet vertellen dat je bent vergeten te onderhandelen? …..

 6. Jolande Sap heeft idealen (zegt ze zelf) en één daarvan is dat we (= Nederland) onze bondgenoten niet in de steek kunnen laten en ook niet de Afghanen. Mits het natuurlijk allemaal heel netjes gaat en iedereen zich aan z’n woord houdt en beloftes worden nagekomen en het dus vooral bij een politie-opleiding blijft.

  Jolande Sap gelooft óók in sprookjes. Dat kan niet anders want ze denkt dat een gemaakte afspraak met iemand als Karzai (die volgens Arnold Karstens bloed aan zijn handen heeft, want anders kom je in zo’n land niet aan de macht) ook door hem zal worden nageleefd. Maar zelfs als Karzai dat zou willen, kan hij dat niet waarmaken, want het nakomen van zo’n belofte hangt dan toch af van de bevelhebbers in een bepaald gebied.

  Kortom, als onze politie-opleiders aldaar zich aan hun opdracht zouden houden en de Taliban komt op hen af, dan zouden ze vooral niet éérst mogen schieten, maar “sitting duck” moeten zijn.
  O ja, hè, hè, er gaan natuurlijk ook nog enkele honderden militairen mee en een paar F-16’s om hen zo nodig te verdedigen. Maar het wordt geen militaire missie, hoor!

  Het ideaal van Jolande Sap mag kennelijk wel wat mensenlevens en een berg euro’s kosten.
  Nu is Jolande natuurlijk niet de enige die in bovenstaand sprookje gelooft – helaas!

  Af en toe heb ik het gevoel dat ikzelf in een boos sprookje terecht ben gekomen en de weg eruit kwijt ben.
  Waar is het rode pilletje ???

  Saartje in Wonderland

 7. @WT [6]:

  Precies,

  ik ben overtuigd van de historische vorming van de maatschappij.

  Vrijwel elke staat/land is begonnen als een bananen republiek.
  Ook NL.

  dan volgen periodes van “privaten”, zoals de taliban op dit moment in afghanistan, die de bevolking in het gereel houden.

  de volgende stap is een dictatuur, daarna een vorm van democratie.

  wat uiteindelijk moet lijden tot een volledig vrije maatschappij en zelfbeschikking..

  Maar dit zijn processen van 100en jaren..

  wij in het westen, als meest ontwikkelde samenlevingen, zijn nu beland om het omschakel punt van democratie naar vrijheid en zelfbeschikking.. alleen zal daar eerst nog een boel moeten gebeuren om de orde te verwerpen, en de filosofie bekend te maken..

  Maar vergeet nie dat dit afhankelijk is van de kennis n ontwikkeling van (alle) burgers om dit te bereiken..

  Als ik weer eens op internet lees dat “so you think you can sing with popstars”
  meer als 4 miljoen kijkers trekt, denk ik weer, ons land is nog niet klaar om volledige zelf beschikking te krijgen…

  Joh [14] reageerde op deze reactie.

 8. @reiny [2]:

  “Praten met de Taliban is het enige juiste middel.”

  “Kunnen we eerst niet eens met elkaar praten?”, zei het konijntje tegen de hongerige wolf.

 9. Alleen een correctie in een reactie die opmerkte dat het bij die lieden geen domheid, maar slechtheid is!

  Ik mag hopen dat de correctie van domheid naar slechtheid was en niet andersom.

  Want ik kan je verzekeren dat die mensen absoluut niet dom zijn.

 10. Eerst hebben de Engelsen in Afghanistan hun tanden kapotgebeten, toen de Russen en nu de VS en consorten.
  De eerste twee hadden geen last van scrupules (media, openbaarheid) en het lukte al niet…..

  Het is gewoon schandalig dat zuurverdiend geld(belasting) alleen maar voor “het er bij horen” door de plee getrokken wordt.

 11. Prachtig dat GroenLinks uitverkoop houdt, waarschijnlijk ten gunste van 1 of andere milieubizarre tegemoetkoming van Rutte later in ’t jaar. Het toont prima aan dat idealen in de politiek alleen vlak voor de verkiezingen met de mond beleden worden waarna men snel overgaat op het gebruikelijke liegen, bedriegen, zelfverrijking en opportunisme. De sloophamer kan in de voormalig Pacifistische Socialistische Communistische Partij Radicalen, wie volgt ?!

 12. @Doompie [9]:

  Je vergeet iets.

  Namelijk dat staten niet altijd bestaan hebben.
  Sterker nog, slechts 3% van de menselijke geschiedenis is er sprake van staten.
  Staten zijn van hun begin af aan (sinds de eerste staat in Mesopotamië, ongeveer 5000 voor Christus) gebouwd op oorlog en verovering op statenloze samenlevingen.

  Het idee dat er een “ontwikkeling” is die leidt tot hetgene dat we al 99,7% van onze geschiedenis als mensheid hadden VOOR de uitvinding van de staat is nogal vreemd, vooral als idee dat alleen “ontwikkelde samenlevingen” naar zelfbeschikking overgaan terwijl hoge mate van zelfbeschikking historisch gezien juist de minst ‘ontwikkelden’ toebehoorden, en de ontwikkelingen sindsdien juist het tegenovergestelde is.
  Van statenloze samenlevingen naar kleine staten geleid door stamhoofden die dorpen veroverden voor hun land en grondstoffen, naar steeds grotere staten, naar koninkrijken, naar keizerrijken, naar natie-staten, naar continentale staten (zoals de EU) tot de laatste stap, een wereldregering.

  En waarom? Omdat historisch gezien, territorium door de sterksten wordt geclaimd qua agressie.
  De EU is overigens een interessante ontwikkeling. Het is een soort annexatie door machthebbers die volledig geweldloos heeft plaatsgevonden, puur op basis van vertrouwen in de misleiding, lethargie en passiviteit van het gepeupel.

  De ontwikkeling is naar ultieme centralisatie van macht, niet naar decentralisatie en vrijheid.
  En democratie is geen ontwikkeling naar vrijheid maar een fopspeen om de meute in het gareel te houden, als een glimmend voorwerp waarmee dommeriken worden gehypnotiseerd. Dat bewijst deze nieuwe Afghanistan missie wederom.

  De hoeveelheid geconcentreerde macht groeit. De groeiende “vrijheid” is een farce en niets meer dan een privilege om de productie hoog te houden en daarmee de fondsen voor de projecten van de machthebbers.

 13. Hadden jullie in jullie oneindige wijsheid maar PVV moeten stemmen 🙂

  Ik vind dat ze de hele Nederlandse politiemacht wel naar Koeskoes kunnen sturen, kunnen ze de politie daar leren laseren en flitsen. Kan ik hier eindelijk eens zonder de hele tijd de vangrail in de gaten te houden knetter hard rijden.

  Waar blijven ze nou met die 130. Ja, scheen niet mogelijk te zijn op sommige wegen. Ik ben het levende bewijs dat het vaak wel mogelijk is om veel te hard te rijden. Zonder ongelukken.

  Om weer even on-topic van deze site te komen. Door de enorme belasting die je in Nederland betaald om half Nederland permanent vakantie te laten vieren maakt het weinig meer uit hoe hoog de boete is. Het is belasting, linksom of rechtsom.

  Het grappige is natuurlijk wel dat wij zelf volop in de schulden zitten en dan nog moeten bijlenen voor dit soort “rechtse” hobbies 🙂 Of gaat dit van ons eigen politiebudget af? 🙂

  Genoeg geneuzel over politiek, ik ga weer even naar de stand van edelmetalen staren, want ik voel dat er ergens weer anderhalf miljard dollar bijgedrukt gaat worden.

 14. @Hub Jongen [1]:

  Ideëel gesproken is er niets mis met de politie-opleidingsmissie. De gedachte erachter is immers om van Afghanistan een democratische rechtsstaat te maken!

  Ik hoop niet naar “ons model” gezien hoe die er momenteel bijligt ( lees bovenstaande posting nog even door).

  Helaas zal dat behartigenswaardige idee bij de Afghanen als totaal ongeloofwaardig overkomen, gezien het feit dat ons beleid geen enkele boodschap heeft aan de Nederlandse publieke opinie, die in meerderheid tegen de missie is.

  Zeg wie ?

  In feite komt onze aanwezigheid in Afghanistan komt dan ook neer op het promoten van nepdemocratie, ofwel het verkopen van schone schijn.

  Ja die Kazai tekent alles wat je hem voorlegt , nou mijn inziens Den Haag ook.

  Gebakken lucht waar wij-Nederlanders zwaar voor moeten bloeden, financieel gesproken.

  Ach de groei prognoses zijn weer naar boven bijgesteld…..over een paar maanden weer naar beneden.

  Collapse of the dollar ?

  vrijeradikaal [18] reageerde op deze reactie.
  Doompie [21] reageerde op deze reactie.

 15. @vrijeradikaal [17]:

  Amerika verdient jaarlijks miljarden aan de drugshandel in Afghanistan. Afghanistan produceert jaarlijks 4.600 ton opium en de jaarlijkse winst bedraagt 400 tot 500 miljard. Volgens het IMF vormt geld-witwas de vijfde economie op aarde met bijna $1.5 triljard en vormen drugs het grootste deel daarvan. En dan wordt van de Nederlandse en Afghaanse bevolking verwacht dat ze geloven dat de Nederlandse soldaten en dienders (?) humanitair werk verrichten in Afghanistan? Er wordt slechts dan ingegrepen als er winst valt te behalen in de vorm van geld of in de vorm van macht; het één staat niet los van het ander.

  Antwoord volgt.

 16. Wat het wisselgeld voor deze actie was zullen we over een aantal jaar wel weer op wikileaks te lezen krijgen.

  Obama die belooft gloeilampen uit te roeien?
  Geen terrasverwarmers op afghaanse terassen?

  @vrijeradikaal
  Hoezo verdient amerika geldt aan de drugshandel?
  Bedoel je omkoopgelden ofzo?
  ik ben het met je eens dat het allemaal bullshit is, maar ik zie niet hoe Amerika zelf aan die handel verdient.

 17. PROMOTIE in de openbare ruimte voor de alternatieve media:
  http://www.nieuwemedianieuws.nl

  Daar staat vrijspreker ook bij en zo is een heleboel alweer gekoppeld!
  http://3.bp.blogspot.com/_UV8ODogh4yE/TTs9I0z6SDI/AAAAAAAAA5k/8dKpeSd_vI4/s1600/foto.HART.NMN.goed.JPG

  Op http://www.plakkaattraktaat.blogspot.com
  is een overdaad aan posters en flyer-materiaal te vinden.
  Print het uit, plak het erbij.
  De orgie van reclame in de openbare ruimte heeft aanvulling nodig!

  Mijn ervaring is dat posters lang kunnen blijven hangen:
  ligt aan de locatie en of het op die plek zinnig is.
  Voor voorbeelden kijk op http://www.jokerposter2.blogspot.com

 18. @vrijeradikaal [17]:

  Voor de collapse of de dollar is de handtekening al gezet tijdens de G20..

  Voorop gezette crisissen, formele geluiden over world currencies..

  The currency war involves several major nations, from America, to Brazil and China, seeking to depreciate their currency in order to make exports more attractive, so their central banks (all of which cooperate on global governance at the BIS), buy and sell each others’ currencies, attempting to decrease the value of their own currency while increasing the value of competitor currencies. In short, it’s a race to the bottom.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Currency_war

 19. Het is al net zo een Amerika kontenlikker als balkenende.
  Ik wacht de stemming in Maart maar af,hoop dat hij op zijn bek gaat.,

 20. Dat is nu altijd een misvatting dat je een geweldloze revolutie kunt beginnen.
  Er is maar een manier om deze samenzwering van idioten uit het zadel te wippen en dat is dat je hun eigen smerige methoden gebruiken maar dan nog smeriger.
  Als dat niet werkt is er maar een oplossing en dat is geweld gebruiken.

  Wenn alle untreu werden.

  Klaag niet , maar strijd

 21. Ongetwijfeld is dit geen weggegooid geld.

  Voor de burger is dit weggegooid geld, niet voor de multinationals die de relatie met Amerika goed willen houden.

  Conclusie:

  De multinationals kopen een goede relatie met Amerika van het belastinggeld van de burgers, door goede contacten en invloed in de politiek.

 22. Geen Kunduz-missie maar hervorming VN.

  Ondanks het doorgaan van de Kunduz-missie, is het duidelijk dat een meerderheid binnen en buiten het parlement hier geen vertrouwen in heeft. Op de vraag hoe stem te geven aan die ongebonden meerderheid, die het – democratisch gesproken – voor het zeggen zou moeten hebben, zal er een antwoord gecreëerd moeten worden op de vraag ‘maar wat dan?’.
  Hoe is het onrecht waaronder de Afghanen dagelijks lijden te bestrijden, zonder machtspolitiek te bedrijven? Daarvoor zullen we ons vertrouwen in de VS moeten overhevelen naar de VN, waar ook Afghanistan lid van is. Wat het realiseren van het ideële VN-doel betreft behoren Nederland en Afghanistan, als gelijkwaardige VN-leden, zich dan ook gebroederlijk in te zetten voor het universele vredesideaal. Daarvoor zal echter eerst het polariserende links-rechts denken, dat aan het bedrijven van machtspolitiek ten grondslag ligt, doorbroken moeten worden. De vraag is alleen hoe die geestelijke doorbraak tot stand kan komen.
  Voor het antwoord daarop is allereerst een gezamenlijk ideaal nodig dat het links-rechts-denken overstijgt. Het VN- of vredesideaal leent zich daarvoor. Helaas is het ons (als mensheid) na 65 jaar nog steeds niet gelukt dat gezamenlijke ideaal gemeenschappelijk van de grond te krijgen. Desondanks heeft de mogelijkheid daartoe zich in ’89 voorgedaan, bij de val van de Muur. Jammer genoeg is de diep ingrijpende ‘fluwelen revolutie’, die wereldwijd destijds een geweldig elan teweegbracht, als historische eindoverwinning van rechts geïnterpreteerd. Een dramatische misinterpretatie, die de VS en daarmee het militair economische establishment het wereldleiderschap bezorgde, wat automatisch ten koste is gegaan van de VN en het daaraan gelieerde vredelievende establishment. Op één schip kunnen nu eenmaal niet tegelijkertijd twee kapiteins met tegengestelde overtuigingen de koers bepalen. Vandaar dat het vertrouwen in de Verenigde Naties en het daarmee gepaard gaande geloof in vrede, langzaam maar zeker tot het nulpunt is gedaald.

  Desondanks zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het inzicht dat wij – als mensheid – geen verschillende maar dezelfde belangen nastreven, die met links-rechts-denken en de daaraan gekoppelde machtspolitiek nooit waargemaakt kunnen worden, groeit namelijk met de dag. Op het moment dat de media oog krijgen voor dit (mondiale) inzicht en zich serieus gaan buigen over de (mondiale) maatschappelijke vertaling daarvan, via het organiseren van een Brede Maatschappelijke Discussie (BMD) daarover, is het hek van de dam. De BMD is namelijk nodig om de publieke opinie te mobiliseren ten behoeve van de broodnodige hervorming van de VN, als richtinggevend politiek idee of alomvattende politieke prioriteit. Wat de broodnodige hervorming van onze volkerenorganisatie betreft, waartoe artikel 109 van het VN-Handvest de mogelijkheid biedt, moet met name worden gedacht aan de opheffing van de totalitaire (vetorecht!) Veiligheidsraad en de overheveling van zijn (democratische) vredes- en veiligheidstaak naar de Algemene Vergadering. Daardoor krijgt dit orgaan eindelijk de ruimte zich te ontwikkelen van een ongeloofwaardig mondiaal praatcollege, waarin het recht van de sterkste heerst, tot een geloofwaardig mondiaal daadcollege met bovennationale bevoegdheden. Een gezaghebbend wereldforum dat kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de wereldbevolking, omdat het zich in zijn beleid niet laat bepalen door religie, ideologie en economie maar door de alom onderschreven mensenrechten (moraal) en onze ongeëvenaarde ‘know how’(kennis) op elk terrein. De mondiale rechtsstaat en democratie in optima forma ineen.

  Kortom, voor de meerderheid tegen de Kunduz-missie die door alle partijen heenloopt, schuilt het uiteindelijke gelijk in de hervorming van de VN. De moeilijkheid van de realisatie daarvan is dat de discussie daarover eerst op de politieke Haagse agenda gezet moeten worden. Vraag is alleen welke politicus uit het anti Kunduz-kamp genoeg visie en lef heeft om daartoe het initiatief te nemen op Het Binnenhof. Dat persoonlijke initiatief (helaas is dat Alexander Pechtold, Andre Rouvoet noch Jolande Sap gegeven) vormt in feite de plaatselijke aftrap voor de totstandkoming van een wereldomvattend politiek spektakelstuk in het VN-gebouw aan de East River, te weten: “Een algemene VN-conferentie ter herziening van het Handvest”. Een ongehoord baanbrekend gebeuren, resulterend in de creatie van een boven het nationale en partijpolitieke gekrakeel uitstijgend wereldbeleid, onder auspiciën van de tot wasdom gekomen Verenigde Naties. Een onafhankelijk beleid waarmee de wereldproblemen adequaat kunnen worden aangepakt, ofwel waar alle VN-leden (dus ook álle Nederlanders en álle Afghanen) de vruchten van plukken zullen op duurzaam humane of vreedzame wijze.

 23. Mijnheer Hub, wat uw mening is over deze Herstelderepubliek website is niet echt belangrijk, maar wel dat er op die website leugens worden verteld, die tot doel hebben een afleidings maneuvre te vormen voor de werkelijke machthebbers.

  Betreft Kurduz, bedankt voor de informatie. Het is gewoon weer een stapel leugens van politici die met steekpenningen aan het graaien zijn. Dat steekpenningen de belangrijkste motivatie is voor beslissingen door de ongeschofte omgedraaide strop dragers, is bewezen door de 8 miljard naar Lockheed Martin enige jaren terug, waarbij iedereen in dit land weet, dat de Lockheed affaire een schandaal was rond steekpenningen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lockheed-affaire

  De Joint Strike Fighter is een product van Lockheed Martin.

  De leugens van Herstelderepubliek zijn lastig te onmantelen, omdat er zoveel gelogen wordt over de geschiedenis, dat bij dergelijk initiatieven meer mensen werken die de leugens geloven, dan leden van het militair industrieel complex, die dergelijke zaken organiseren. De meeste demonstraties in Nederland worden door geheime diensten georganiseerd, wat gemakkelijk te zien is als je de geheime agenda kent. Maar ook de meeste filosofien, vooral als de ontstaan zijn in de 19de eeuw, na de inval van Napoleon Bonaparte. Bij mij viel die website meteen door de mand, omdat de Republiek der Nederlanden de Prins van Oranje als beschermer had, maar die website beweert onterecht dat zonder bescherming strijden verstandig is. De Republiek is in eerste instantie gesaboteerd door de Patriotten Factie, niet door de Prins van Oranje.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Patriotten
  Pas op, die wikipedia pagina staat vol met propaganda!

  In ieder geval, de gevluchtte Patriotten kwamen terug met Napoleon Bonaparte, hebben zo de Republiek vernietigd. Herstelderepubliek ondersteunt de Patriotten, dat zijn de lieden die deze republiek vernietigd hebben, dus hun agenda was al meteen duidelijk voor mij.

  Hub, u bent als een oase in een woestijn.
  P.E. Middelkamp [27] reageerde op deze reactie.
  pegasus [28] reageerde op deze reactie.

 24. @Geus [26]: Beste geus, u bent liefhebber van achterhoedegevechten?

  Om te beginnen zomaar iedereen voor van alles en nog wat en dan met name “leugenaar” uit te maken en daarbij tevens voor het gemak maar vaststelt, dat de “leugens” moeilijk zijn te ontmantelen?

  Het enige wat u deze website kunt verwijten is de onverbloemde stellingname tegen de kartel-monarchie, dus alles wat daar mee te maken heeft. Misschien zou u de artikelen eens moeten lezen, dat helpt doorgaans wel.
  Want door u niet te verdiepen in de materie en vervolgens alles als leugens weg te zetten, doet u uzelf tekort.

  Patriotten zegt u? Dat is toch al meer dan tweehonderd jaar terug? Waren ze er nog maar, voorvechters voor een directe democratie, recht op zelfbeschikking, allemaal zaken waar die site voor staat.

  Wat u beoogt met uw aantijgingen is mij althans volstrekt onduidelijk. Bovendien raakt uw filosofie kant nog wal als u het heeft over het vernietigen van de republiek van weet ik hoeveel jaar geleden. Als u niet regelmatig de term “volkssoevereiniteit” op die site bent tegengekomen, dan leest daar blijkbaar overheen.

  Als ik u was zou ik uw toon maar wat matigen en een integere website als Herstel de Republiek als een soort verzameling leugenaars weg te zetten; vooralsnog wordt er vrij weinig weerlegd als het om de ingenomen standpunten gaat.

  En de prins van oranje opwerpen als “beschermheer” van de republiek is van alle tijden. U wilt van mij aannemen dat ’s mans eigen belang toch echt ver boven alles stond. Je kon bij hem elk geloof kwijt, als hij er maar beter van werd. De geschiedenis verdraaien is al gebeurd, waarde Geus, maar u weigert dat botweg te accepteren. Vreemde gang van zaken.

 25. @Geus [26]: Beste Huub, U liegt glashard.Kijk ik hoef niet met bewijzen te komen,immers dat doet u ook niet met uw stelling over herstelderepubliek.Dat daar(herstelderepubliek) de feiten aantoonbaar weer worden gegeven zegt meer over uw onzin als over herstelderepubliek.
  Verwijzen naar wikipedia maakt u wel heel zwak,temeer omdat bekend is dat Mabel Wisse Smitt(de marmot en wapenexpert) haar eigen wikipedia site kon en mocht wijzigen.
  Meer feitenlijke informatie verzamelen best Huub,zou u geen kwaad doen.
  Vriendelijke groet

  pegasus [29] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.