Allerlei onderzoeken en bewijzen stapelen zich op die aantonen dat bijna iedereen (meer dan 80%) ervan overtuigd is dat een militaire/politie missie naar Kurduz zinloos is en weggegooid geld. Weggegooid geld door “leiders” die de macht hebben gekregen door een groot deel van de bevolking die hen in die positie hebben gestemd. En die dan in het immorele parlementaire democratische stelsel al ritselend hun eigen doelstellingen kunnen verwezenlijken.

Ik dacht vanochtend iets te schrijven over het besluit van de Tweede Kamer die na dagenlang discussiëren de afgelopen nacht vóór die missie stemde. Maar ik vond niets nieuws toe te voegen aan de diverse stukjes die afgelopen weken al op de Vrijspreker verschenen zijn.

Alleen een correctie in een reactie die opmerkte dat het bij die lieden geen domheid, maar slechtheid is!

Toch, niet tevreden, eens verder gaan kijken en vond toen toch elders twee stukjes die vanuit een andere hoek misschien iets toe te voegen hebben .

Eerst een artikel op “GeenNieuws” dat een beschouwing geeft over de waarde van Kurdusche garanties dat me deed denken aan een opmerking van Arnold Karstens: “Karzai, die tekent onmiddellijk alles wat je hem voorlegt!” (misschien niet letterlijk onthouden)

En op “Herstel de Republiek” wordt gepleit voor een “Opstand tegen de elite”.
Uiteraard wil ook dit citaat niet zeggen dat ik het met alles van die club eens ben, maar wel met de laatste zinnen van dat artikel:

Bij de aankomende statenverkiezingen is te hopen dat de kiezer dit kiezersverraad in gedachte houdt.
Maar waar zou je dan in vredesnaam nog op kunnen stemmen? We blijven helaas vaststellen: de “vertegenwoordigende democratie” is failliet, het zal anders moeten.

Ik denk dat we verder moeten denken over een geweldloze opstand.
Wie heeft er ideeën hoe deze op gang te brengen?

33 REACTIES

 1. @P.E. Middelkamp [3]:

  Wij moeten de Afghanen gaan onderwijzen hoe democratie werkt. Ik ben van mening dat men zelf in Den Haag niet meer weet hoe dat werkt.
  Wij hebben hier geen democratie meer, maar een monarchistische dictatuur. Door Beatrix zitten onze jongens zo meteen weer in Afghanistan. Zij vindt dat het “moet”. Dus wringt Rutte zich in allerlei bochten om dit door te duwen. Anders durft hij waarschijnlijk maandagmiddag niet meer bij dominante Bea op de thee.
  Die 80%+ die tegen is, moet zich nu eens bewust worden, wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor deze beslissing. Met deze grote groep moet het mogelijk zijn om de verantwoordlijke mevrouw van Amsberg van haar troon te stoten en het land uit te sturen. Dat is de enige manier om onze democratie weer te herstellen.

  P.E. Middelkamp [32] reageerde op deze reactie.

 2. @Andre [31]: De “regering” hier komt alleen maar in actie als er signalen “van boven” komen, een ongekozen factie. Signalen uit het electoraat worden afgevangen door “de politiek”, door middel van lagere overheden, via ontelbare ambtelijke tussenlagen naar de Rijksoverheid. In het parlement wordt er op zijn best een “enquete” georganiseerd, inmiddels is dat synoniem voor doofpot-missie.

  Wij hebben in dit land een structureel probleem, maar te veel hebben blijkbaar nog baat bij het gedwongen herverdelen van de verpaupering.

  We kunnen iemand van de troon knikkeren, maar dat is geen garantie voor veranderingen. Tegelijkertijd zal er vanuit de basis druk moeten komen; niemand kan toch bezwaar hebben tegen een uitvoerend recht op zelfbeschikking? Ik vrees dat bij heel veel mensen een soort angst is ontwikkeld door manipulerende invloeden van buitenaf. En zich niet beseffen dat ze gevangenen zijn van een systeem dat ze zelf in stand houden.

  De “boven ons gestelden” spelen het spel (nog) goed.

 3. Kunnen we niet met zn allen gewoon niet meer stemmen? Als er maar genoeg mensen zijn die niet stemmen, en dus niet blanco maar gewoon niet, dan zou er geen enkele verkiezing meer geldig zijn en zullen ze vanzelf gedwongen worden om de gehele nep-democratie op de schop te gooien.

  Het zal allemaal vast niet genoeg zijn om dingen echt te veranderen, maar het zou op zn minst een goed signaal zijn dat we ons niet langer laten neppen.

Comments are closed.