( Dit is een stuk geschreven in 2009.)   De oerknal, de recessie, het vergaan van de aarde, alles hebben wij gemist, maar de wereld is wel veranderd en het komende jaar is het jaar van de gewone hardwerkende man. Het wordt tijd dat het eens gezegd wordt wat er fout gegaan is, en dat de enige reddende groep van de samenleving de hard werkende man geweest is. Ondanks dat ze aan alle kanten geplukt en gevild zijn, hebben ze bewezen dat ze wel goed voor zichzelf kunnen zorgen.

Maar de super intelligente bestuurders van ons land, grote bedrijven en financiële instellingen hebben grof geblunderd  en bewezen dat ze niet capabel zijn om een verantwoord beleid te voeren. De enige juiste oplossing voor een goede toekomst is dat de gewone man van zich laat horen, en niet langer met zich laat sollen. Dan komt er een super 2011!

De overheid ondersteunt financiële instellingen en grote bedrijven, maar zorgt niet goed voor de gewone man. En juist deze groep van de bevolking kan ons land redden van een debacle. De gewone man ziet wel dat we met de prestigeprojecten zoals milieu hobbyisten uitgedacht hebben, totaal uitgebuit worden.
Andere landen zorgen dat er meer CO2 in de lucht komt en wij moeten het oplossen. Onze bedrijven kunnen niet meer concurreren doordat Europa in andere landen bedrijven steunt. En vergeet niet dat de mensen die zo hard roepen dat er geïnvesteerd moet worden in het milieu, het zelf niet kunnen betalen, doordat ze niet werken of niet gespaard hebben. Het is zo gemakkelijk om anderen op te laten draaien voor hun waanzinnige hobby. Wij vervuilen immers niet alleen de wereld, en willen en kunnen het ook niet alleen oplossen.

Kijkt u eens naar de gewone man, die heeft gewerkt gespaard of geïnvesteerd in zijn bezit. De mensen die een huis kochten en de financiering gewoon kunnen betalen hebben geen problemen. Enkelen alleen als ze zonder werk komen te zitten dan raken ze onschuldig in de problemen. Deze mensen moet je als eerste helpen! Zij hebben gemaakt dat wij de wereldproblemen hebben kunnen omzeilen, en niet in een gat vallen.

Dat hebben banken en onverantwoorde gokkers op de beurzen gedaan. Als de overheid de banken steunt en bedrijven storten in en er komen werklozen, dan is de bank ook weer de klos en dan zijn we nog verder van huis.

De bureaucratie moet aangepakt worden, daar komen wij niet onderuit. De politiek moet veranderen; deze mensen weten beslist niet meer waar ze mee bezig zijn. Gewoon doordraven en daar waar nu de problemen ontstaan niet naar kijken of links laten liggen, maakt het alleen maar erger. Ons land moet zorgen dat wij financieel in stand blijven, en daar moet je nu aan werken. Als ons land financieel gaat instorten kunnen wij anderen ook niet meer helpen. Sponsoring aan wie dan ook moet je stoppen. Zorgen dat mensen hun inkomen houden, dan blijft de economie gezond. De tijd van mooie sprookjes vertellen is voorbij, de gewone burger moet van zich laten horen, dan pas zullen wij het redden.

Erkenning voor de gewone man is op zijn plaats. Het bedisselen van de burger door de politici moet afgelopen zijn. Verspillen van kapitaal in overbodige projecten stoppen.

Zorg dat ons geld niet naar het buitenland verdwijnt. gezond verstand gaan gebruiken.  Berstuur volledig reorganiseren en minimaliseren. Betere controle op pensioenfondsen en kapitaal van de burger. laten wij oppassen dat democratie geen dictatuur gaat worden, bij het overnemen van banken en bedrijven moet je alert zijn. Het verraad van Lissabon roept ook vragen op. Onnodige belastingen en heffingen zullen ook moeten verdwijnen.

Nu maar wachten tot de burger van zich laat horen.
Zwijgen en iedereen zal denken dat je verstandig bent, vergeet het maar!

Ingezonden door Reiny

21 REACTIES

 1. Ik probeer even mee te denken aan onze stand van zaken.
  Een staatschuld van ca 400 miljard.We hebben aan bezit/eigendom als nederland de aardgasbaten.Dat is ca 20 miljard,waarvan de helft in handen is van shell/exxon.Vrijwel alles is geprivatiseerd.Als iedereen wat dan een meerderheid is van pakweg 70% NEE zegt en NEE doet tegen dit systeem,we problemen krijgen.Hoe gaan we die 400 miljard terug betalen.Hoe zal het nederland lopen,als het geen olie meer krijgt,omdat wij NEE zeiden tegen de bankers.
  De onrusten zullen starten en de lui die nu zogenaamd onze leiders zijn.of 1 ervan zal meer steun krijgen,omdat ons NEE meer voor nationalisme zal kiezen.Spanningen die door dat soort lui nog meer zal worden opgevoerd onderling.Bruggebouwers die de ware schuldigen zullen aanwijzen zal je niet horen.Je hoort alleen de verdelers.En zolang de media de massa controleert,ze ons ook elke richting zullen sturen wat enkel hun belang is.
  Die 70% haal je vandaag de dag niet.Zolang de midden klasse het nog goed heeft,er niks zal veranderen en wij alsmaar dezelfde leugens zullen aanhoren wat hun democratie betekent.

  Wat zijn de echte oplossingen.Die zijn er niet.Je kan van alles denken en bedenken en uitvinden,maar zolang het geld,of wat geld genoemd word in handen is van bankers,je niks zal kunnen veranderen in het westen/wereld.En ook ons materialistische denken kan niet zonder hun monopolie positie op alles waar wij afhankelijk van zijn gemaakt.
  Of je nu op die stemt,of op de andere.Jij doet mee mee deze hoax.Het eigen belang is het probleem.Dat moet ons belang worden voor allen,en niet voor een elitaire bende.Wat alles beslist.Zolang wij in die materialistische hoax zitten die er tijdelijk is,want olie is niet oneindig.je ook niks kan veranderen.We hebben het nog te goed om onze ouwe gewoonte’s te verliezen.Totdat er geen andere keuze meer is.
  dan zijn we 30/40 jaar verder.Of mischien wel over 10 jaar.Niemand weet exact wat er in de grond zit aan olie,omdat alleen die goedkope olie zo goedkoop mogelijk willen houden,om hun eigen economie draaiende te houden.
  De enigste oplossing vind ik voor jezelf is niet klakkeloos die lui volgen,wat ze ons voorhouden.Ook al kan je er niks aan veranderen,je er zelf probeert er niet aan mee te werken.Op welke manier dat mag zijn.
  Groepjes stichten lost ook niks op,omdat het dan vooral om de interne macht gaat.Als iedereen nog in de waan zit met ambitie’s,je ook als eerste aan je ego’tje denkt.En een leider zal ook die ambitie hebben,waardoor het een ego’tje word.En we dan met hetzelfde probleem zitten,waar je voor streed.
  Laten we eerst onszelf bevrijden,voordat we denken aan iedereen.Tegen zoveel eigenbelang je niet kan strijden.

  Rien [19] reageerde op deze reactie.

 2. Zo superintelligent zijn onze bestuurders helemaal niet eerder
  kortzichtig en hebberig.
  Zo wou Deutsche bank de ABN Amrobank over nemen maar nee Bos wou dit niet en zadeld het Nederlandse volk liever met een staatschuld van 30 miljard op!
  Hier nog een par interessaante links.
  http://www.z24.nl/economie/artikel_199609.z24/EU_en_IMF_lenen_5_miljard_aan_Roemenie.html

  http://www.z24.nl/analyse/artikel_199623.z24/Jan_Luiten_van_Zanden___Argentijnse_crisis_in_Zuid-Europa_.html

  Dus veel goede hoop is er niet.

 3. We hebben een pensioentegoed van rond de 1 biljoen euro.
  1.000 miljard met elkaar dus. Ook de lijfrenteverzekeringen die zijn afgesloten belopen met elkaar ettelijke honderden miljarden euro’s.

  Daarin zit een latente belastingverplichting in.
  mijn voorstel is die belastinglatentie naar voren te halen en nu tegen fixe tarief te incasseren van bijv. 30%. Bij de uitkeringen later zijn dan netto en/of wordt het fixe-tarief dan t.z.t verrekend met het werkelijke tarief.

  Dan zijn we in één keer van onze staatsschuld af en niemand verliest er wat op. De pensioenfondsen hoeven minder te beleggen, hun verplichting neemt dus de verminderde belegging leidt niet tot onderdekking, dat gaat geheel neutraal.

  wie o wie neemt deze suggestie over in de politiek.
  ik vermoed dat het ten allen tijde zal worden geblokkeerd omdat we in de schulden moeten blijven. Dan is de gewone man te chanteren.

  Ik pleit er evenwel voor dat Nederland een vrijhaven wordt en blijft zoals dat in vroegere eeuwen was voor het geloof en nu voor het kapitaal en de overheersing van het IMF kan zijn.

  reiny [4] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 4. @ VRIJSPREKER

  Eigenlijk grappig verhaal, ondanks de ernst en de brede
  invalshoek van uw betoog. U spreekt van ONS land, ONZE bedrijven, ONS geld … Wat denkt U dat zoal nog van ” ONS ” is ? Waarom nog verzet plegen als U heel goed weet dat eigenlijk
  niets meer van ONS is.
  Dit is mijn mening natuurlijk. Iedereen wil het zo goed mogelijk
  voor zijn kinderen om ze een toekomst te geven, schrik voor de recessie van de komende jaren die iedereen als een heet
  hangijzer boven het hoofd hangt. Laat mij een lang verhaal kort maken; wij verworden grotendeels zoals de ‘lage klasse-chinezen’ van NU. Hoge werkdruk voor minimaal loon, onder toezicht van
  een sterk politie- of ander controleapparaat. Stapsgewijs zien
  we het doembeeld verschijnen en willen ” ons ” ertegen verzetten. maar hoe ? Is het wishful thinking om zich te verwikkelen in een nieuwe rechtvaardige klassenstrijd? Die kleine rijke minderheid in
  ” ons ” land verkeert in extase en staat te trappelen om de successen van het ” economisch china ” als voorbeeld-natie te kopiëren. De wereld als één grote vrijhandelszone met een overkoepelende toezichtsfunctie. Wie weet… De globalisatie van de wereld in een verbloemd formaat. Om te besluiten met een uitspraak van één of andere profeet:
  ” ik ben niet van deze wereld… ” en hij was meteen verlost van zijn schuldprobleem.

 5. @reiny [304]:

  Huub : GRAAG !!!!!!

  stuur een brief naar alle kamerleden én de pers zodat ze er niet omheen kunnen !!!!! Je zult hier heel hard over moeten roepen omdat het anders weggemoffeld wordt.
  Iedereen die iets van pensioenen snapt weet dat dit heel goed kan en bovendien, niemand wordt er ook maar één cent minder van, behalve dan de banken natuurlijk.

  Ik heb het overigens al via een 1e kamerlid van de VVD in de financiële fractie van die partij laten doorgeven maar die wilden er niet van weten omdat ‘de pensioenfondsen dan nóg meer in de problemen zouden komen’.
  Zulke mensen begrijpen dus helemaal niet dat dat niet waar is want omdat er minder verplichtingen zijn hoeft er ook minder reserve te worden aangehouden en verandert de dekkingsgraad helemaal niet.

  Het zal -denk ik- een kwestie van politieke onwil zijn als de kamer hier niet over zou willen praten. Jan Kees de Jager zal er al helemaal niet over willen praten want die is alleen maar nog veel harder doorgegaan op het pad van Wouter Bos door NL te compromitteren met garanties op leningen van anderen. De AFM en DNB zullen hevig verzet gaan voeren om drogredenen omdat zij hun authoriteit van het IMF krijgen en tegen uiterst dikke salarissen, bonussen en pensioenen worden ‘omgekocht’ om de agenda van het IMF uit te voeren. Als we WILLEN, dan KUNNEN we !!!!

  Er wordt NIETS maar dan ook NIETS aan het pensioen van de werknemers onttrokken. Alleen de belasting van later wordt nu alvast geheven. Daarmee besparen we 10 tot 15 miljard euro RENTE !!

  reiny [8] reageerde op deze reactie.

 6. @reiny [309]:

  daarom niet meer de pensioenfondsen en verzekeraars laten beleggen met belastinggeld toch? Ben ik het mee eens.

  hoe denk je de kamerleden te kunnen informeren dan?

  en Huub, wat kun jij doen?

 7. @Zé [313]: Enige maanden geleden had ik een groot stuk over hypotheekrente aftrek in de Telegraaf staan, Alle kamerleden benaderd en velen reageerden persoonlijk maar durven niets te ondernemen, partij politiek!!
  Elsevier had het ook bekeken en ondanks dat ze het wel zagen zitten werd het niet uitgedragen. Maar ieder keer als ik ze prikkel geeft komt er wat beweging. Zend al jaren geregeld stukken naar een dagblad onder ingezonden stukken en dat werkt zeker wel, politiek heeft angst voor de media. Stem verlies daar zijn ze bang voor. Maar uiteraard is het ook een soort humor om wakker te blijven. Groet en dank voor reactie.

 8. @Sven [315]: Hoi Sven,ja dat valt mij ook op, op verschillende topics, trouwens.
  Ik ben van mening dat als je er voor zorgt dat je weinig nodig hebt, je een rijk mens bent.
  Weinig (geld) nodig hebben creëerd immers vanzelf meer tijd om te leven en dus meer vrijheid.
  Het is bezit wat ons beroofd van vrijheid.
  Het brengt je in ieder geval meer dan een hoop onnodig geneuzel over wanneer je een echte libertarier bent, niet dan?

  Groet, Zé.

 9. In de politiek draait alles om geld en macht en als je ze laat gaan verkopen ze al je vrijheden aan europa. Het geld is geen doel maar een middel om het systeem te veranderen, daarom reageer ik daar in iedergeval wel op. Prive is geld voor mij totaal onbelangrijk.

 10. @Sven [315]: Als het u mocht helpen zich vrijer te voelen, mag u me gerust uw hele vermogen schenken. Kijk, zo altruistisch ben ik dan weer wel.

 11. @Rien [319]: Hartelijk dank Rien voor het doorsturen van jouw website.
  Ik ben in la France reeds 15 jaar bezig met een dergelijk intiatief, en hetgeen op jouw website staat is een hartelijk verwelkomende aanvulling.

  Stay strong, Zé.

 12. @Rien [319]: “”Laten we eerst onszelf bevrijden,voordat we denken aan iedereen.”

  Inderdaad, vanuit onze eigen verworven vrijheid, volgt al het andere vanzelf.

  Zé.

Comments are closed.