De Nederlandse super Autoriteit,  AFM, heeft beslist dat u geen goud meer mag kopen, of maakt het steeds moeilijker.

Dit bericht werd ons toegezonden. Ik kon het eerst niet geloven en heb er dus wat telefoontjes tegenaan gesmeten. Daarbij steeg mijn verbazing over hoe snel mijn vroegere verwachtingen bewaarheid werden. Hier volgt het artikel volledig om de lezer de tijd van een link te besparen:

AFM sluit grens voor goud

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt het buitenlandse bedrijven moeilijk om aan Nederlanders goud te verkopen.

Dit bericht kwamen wij tegen op de website van StocktradingNieuws

Het betreft nieuwe Nederlandse klanten van Goldmoney, een Engels bedrijf wat handelt in goud.

“Goldmoney heeft besloten om voorlopig even geen nieuwe klanten te accepteren die woonachtig zijn in Nederland of de Nederlandse Antillen. De directie heeft een brief van de AFM  ontvangen, als gevolg van het feit dat de AFM een richtlijn heeft veranderd die betrekking heeft op buitenlandse aanbieders van goudrekeningen. Het betreft hier een specifiek Nederlandse situatie, die zich in geen enkel ander land ter wereld voordoet.

Goldmoney heeft als policy dat het constructief wil samenwerken met de autoriteiten en heeft ons daarom gevraagd om niet verder hierop in te gaan. Op basis van mijn gesprek met de directie van Goldmoney, verwacht ik dat dit een tijdelijke maatregel is.” Tot zover StocktradingNieuws

DNB en AFM hechten aan papiergeld

De financiële autoriteiten in Nederland maken zich de laatste tijd behoorlijk druk om het goudbezit van Nederlanders. Vorige week nog de veroordeling van het pensioenfonds voor de glasindustrie, die op last van De Nederlandsche Bank binnen 2 maanden het grootste gedeelte van zijn goudvoorraad moet verkopen. DNB vindt het niet in het belang van de deelnemers om zoveel goud te bezitten. Zie ons artikel hierover. Ondanks dat goud van 2000 tot 2010 met een kleine 500% is gestegen, vinden de DNB en de AFM goud kennelijk een risicovolle belegging. Ter vergelijking; De AEX is in dezelfde periode met 56% gedaald.

Goud en Geld

Hieronder een verhaaltje, welke ons per e-mail werd toegezonden door Jack Hoogland, wat pijnlijk duidelijk maakt hoe het is gesteld met de wereld van GELD en GOUD.

In het jaar 1913 werd de Federal Reserve opgericht. En in dat jaar was de Amerikaanse dollar nog “as good as gold”. Je kon naar de bank gaan met bijvoorbeeld een biljet van $50 en dat daar inwisselen tegen 2,42 ounces goud. De Federal Reserve bestaat nu dus 98 jaar. In een artikel las ik een schitterend voorbeeld waarin duidelijk wordt hoe dramatisch de Federal Reserve in die lange periode is geweest voor de koopkracht van de Amerikaanse dollar.

Jan en Kees 1913

Het verhaaltje gaat over twee vrienden, Jan en Kees, die in 1913 ieder $100 bij elkaar hebben gespaard. Ze willen die $100 opzij zetten voor later. Jan graaft een kuil in zijn tuin en legt daar die $100 in. Kees gaat echter naar zijn bank, ruilt die $100 in voor 4,84 ounces goud. Hij graaft een kuil in zijn tuin en legt daar het goud in.

De achterkleinkinderen van Jan en Kees 2011

Nu is het 2011 en de achterkleinkinderen van Jan vinden die $100 in de tuin. Leuk. Die van Kees vinden echter die 4,84 ounces aan goud, die maar liefst $6000 waard is! De dollar heeft in 98 jaar Federal Reserve dus maar liefst 98% aan koopkracht verloren. En wat Kees in 1913 kon kopen voor zijn 4,84 ounces aan goud is exact hetzelfde als wat zijn kleinkinderen er nu in 2011 voor kunnen kopen.

Papiergeld verliest zijn waarde omdat de Centrale Bankiers teveel nieuw geld bijdrukken, zonder enige tegenwaarde. Bij goud is dat niet mogelijk. Daarom, heren van de bank, hecht ik toch meer waarde aan goud dan aan uw achteloos bijgedrukte papiertjes! Het is in de geschiedenis al meerdere malen voorgekomen dat, toen uw papiertjes niets meer waard waren, het goud wat de burgers toen in bezit hadden door u werd geconfisqueerd. Misschien wilt u ons deze keer voor zijn?

Geplakt uit <http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/02/afm-sluit-grens-voor-goud/>

Mensen, het gaat nog sneller dan ik gedacht had. De dictatuur over u groeit in een onvoorstelbaar tempo.

Je moet nu echt zorgen dat je je spaarcenten veilig stelt en die ergens in een buitenland veilig bewaren.

Adviezen voor andere lezers zijn zeer welkom.

40 REACTIES

 1. Volgens het NOS nieuws van maandag 14 feb 2011 is het in Amerika nog slechter gesteld met de crisis dan dat u hiermee met dit stuk bedoeld , 16000.000.000.000, zegge , zestienduizend miljard dollar is de begrotingsschuld al opgelopen in de VS op het jaar 2011 , de rente van dit astronomische bedrag kan heden ten dage niet eens opgehoest worden , de banken nog even gauw de bonussen aan zijn graaiers uitdeelt op de valreep voor de failliet verklaring van de VS , Ben Bernanke nog een noodgreep doet op de dollar persen en 24/7 deze daadwerkelijk laat draaien , wij eigenlijk niet wachten waarmee de boel klapt met hyper inflatie maar wanneer , en dat het dan zeer denkbaar is dat er een nieuwe Gold rush ontstaat waar massaal de vlucht naar goud genomen word .
  Goud is gebleken een waardevast middel te zijn die all over the world verhandeld kan worden en als een betaalstandaard zich staande houd .
  Als een AFM zich ook al hiermee gaat bemoeien word het stilaan tijd dat men goed uit zijn ogen moet gaan kijken en opletten wat er met u en mijn spaarcentjes gebeurd voordat je er niet eens meer bij kunt komen of word geconfisqueerd , en wat voor regeltjes de nieuwe dictators van het parlement en de EU in petto hebben , om het geld rond te pompen in een bodemloze put die met een net woord noodfonds inhoud van honderden miljarden euro’s die gestolen ( gejat )worden van het volk aan verkeerde bezuinigingen , om omvallende landen nog staande te houden en tijd te kopen voor een vallend beleid waarbij Europa in feite ook failliet is en niet meer zijn schuld terug kan betalen , je kan nu eenmaal niet ongelimiteerd geld lenen op leningen en blijven lenen op schuld , deze piramide stort op een gegeven moment ook in en daar helpt de geldpers 24/7 van de ECB ook niet bij .
  Het goud zal hier ook een snel geliefd middel zijn om in te vluchten , maar deze rijkdom is maar voor een paar rijken met VVD en CDA machtshebbers bestemd , anderen mogen de broekriem aanhalen en mag gaan bezuinigen wat zij hebben verkwanseld en vergokt op de beurs , ik ben zeer benieuwd waar de keuze zal liggen bij de provinciale staten verkiezingen , of men dom volhard en blijft stemmen op de VVD en het CDA om als uitzuig loonslaaf gebruikt te worden zodat zij de witte boorden criminelen hun vakantie en luxe leventje kunnen bekostigen en handhaven , of uit de schulp kruipt en het lef ( of ballen ) toont om een sociaal en eerlijk beleid te willen hebben met een groot SP aan het roer en een totaal andere richting op gaan met een nog steeds welvarend land om het opnieuw op de kaart te willen zetten waar welvaart voor een ieder een dimensie kan zijn om zich op te kunnen richten .
  Een PVV in een genuanceerde vorm en een SP met een luisterend oor , zij zullen goede partners zijn als zij hun sociale gezicht weer terug halen en de Henk en Ingrid of Jan met de pet weer hun beloftes gestand doen en het voor hun gingen waarmaken dat het socialer en rechtvaardiger kan in dit land .

 2. In het kader van vrij verkeer van goederen binnen de EUssr, zal men het moeilijk echt kunnen verbieden.

  Weet iemand wat er gebeurd is met het goud dat het glas-pensioenfonds verplicht moest verkopen?

  Overigens wel fijn, dit soort ongevraagd beleggingsadvies van de charlatans van DNS en AFM. Alles waar zij tegen zijn, moet je dus hebben! “Leuker kunnen wij het niet maken…”

 3. Na de btw-verhoging op zilver, het “verbod” om in goud te beleggen voor pensioenfondsen en nu dit, ga je denken dat er zowaar een beleid is met betrekking tot goud en zilver.

  Aangezien je in Nederland ook niet meer zomaar goud bij je bank kan kopen (in België kan ik dat nog wel bij mijn huisbank), kom je al snel bij goldmoney terecht. Ik ben daar overigens erg tevreden over.

 4. Het is crimineel gedrag van deze instanties, het staat gelijk met het afpakken van een drenkeling zijn redings boei.

 5. De enige hoop die mensen in Europa kunnen koesteren is dat het zaakje volledig failliet gaat. Zolang dat niet het geval is, zal men fiscaal uitgeknepen worden tot de laatste druppel. Dit om het rondpompen van monopoly-geld te kunnen voortzetten. Je kunt het faillissement natuurlijk bevorderen door massaal te gaan staken of in opstand te komen, maar die hoop is ijdel zolang er nog geen honger is en mensen nog in hun auto’tje kunnen rondrijden.

 6. Van de GoldMoney site:
  “Netherlands & Netherlands Antilles

  Due to a review on the rules applicable to the sale and storage of precious metals, we are currently unable to accept applications from Dutch residents.”

  Op BullionVault (gehuisvest in Engeland) kan ik zo vlug niets ontdekken.

  Straks komen ze het zilverwaar nog halen..

  Ook een beetje vergelijkbaar met Egypte trouwens, die alleen het internetverkeer naar het buitenland afsloot, terwijl toch iedereen daar afhankelijk van is.

 7. Even doorgestuurd naar de ambtenaartje hier.
  Wanneer zetten we de guillotine klaar zodat er koppen gaan rollen?
  Wanneer wordt dit ingeslapen volk eens wakker.

 8. Moeten de mensen die goud hebben gekocht zich dan geen zorgen maken? Waar kan je straks nog heen met je goud als de markt op slot zit en men nergens nog het goud ‘discreet’ kan verkopen. Ik was er al bang voor en dit zal wel niet het laatste verbod zijn.

  Of AFM moet iets weten wat ze ons niet wil vertellen, namelijk dat goldmoney net als bijv. icesave oplichters zijn.

  Ik heb geen ervaring met goldmoney of andere kanalen, maar het lijkt me toch niet onmogelijk om via reguliere weg ergens in NL nog aan goud te komen, als dit werkelijk niet meer mogelijk is dan mag men zich op zeker dubbel zorgen gaan maken over de waarde van geld.
  IIS [9] reageerde op deze reactie.
  Eertje64 [27] reageerde op deze reactie.

 9. Ik heb AFM zojuist gesproken en men verzocht mij de vragen op de mail te zetten:

  Geachte,

  Naar aanleiding van ons telefoongesprek zojuist stuur ik u, zoals afgesproken, deze mail.
  Op verschillende sites wordt gemeld dat AFM nieuwe goldmoney accounts niet meer toestaat, bijvoorbeeld:
  http://www.stocktradingnieuws.com/goud-zilver/goldmoney.html

  Ik ben zelf een (tevreden) gebruiker van goldmoney en ik verzoek u mij verder te informeren omtrent uw standpunt.
  Indien u kennis heeft dat er iets met goldmoney “aan de hand zou zijn”, dan hoor ik dat graag.
  Indien u daar geen bijzondere informatie over heeft, maar goldmoney accounts gewoon onwenselijk vindt, dan zou ik graag weten om welke redenen dat dan is.

  Met vriendelijke groet,

 10. @IIS [12]: Bij een totaal verbod zou je dat wel kunnen meemaken. Hoewel ik begreep dat bij de gouddiefstal in 1933 in de VS, de gehoorzaamheid maar 20% was.

 11. On-ge-loof-lijk. Wat verwacht DNB en de AFM? Dit misschien?

  “Possibility of Gold Breaking to New Highs”
  http://tinyurl.com/4w248gm

  Zonder motivatie ook nog! Het wordt steeds enger hier in NL!

 12. @Ivor Biggun [13]:

  Daar moest ik ook vaker aan denken; ik denk niet, dat mensen goud aan de straat zetten, wanneer het evenveel opbrengt als oud papier.

 13. Goud kopen is nog steeds mogelijk. Zelf doe ik het via de KB group. Hebben de eigen mijne. Produceren, vervoeren alles zelf. Kortom hebben alles in eigen hand. Goud dat gekocht wordt kan kosteloos worden opgeslagen in Zwitserland. Maar ook thuis worden bezorgd zodat men het fysiek in handen heeft. Geregistreerd op naam en in 194 landen een wettig betaalmiddel. Kb-group handelt onder de naam Swiss gold. Voor degene die een kijkje willen nemen http://www.swissgold.info/micha-brandenburg/index.php?site=startseite&lang=en

 14. @Charles [17]:
  Precies: als je baartjes koopt van gecertificeerde makers, zit je veilig. Het past allemaal prima in een envelopje, dus…

  Bij Prakken is het ook gewoon betrouwbaar zaken doen.

 15. Hallo, ter Uwer informatie :

  Op grond van het bepaalde in art. 26 van de Noodwet Financieel Verkeer is de Minister van Financiën overigens bevoegd om “….voorschriften te geven ten aanzien van [. .] het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen”. Daarmee bestaat er dus nu al een wettelijke grondslag voor een Nederlandse tegenhanger van de befaamde Executive Order 6102 van Franklin D. Roosevelt uit 1933, waarmee Amerikanen werden gedwongen hun goud in te leveren……

 16. En dat terwijl Rutherford heeft aangetoond, dat een goudatoom vooor het grootste deel leeg is. Wat zijn die autoriteiten een stel middeleeuwers. Ik zal maar geen foto maken, als ik langs het gebouw der AFM kom, anders eindig ik nog op de brandstapel als bliksemmaker*.

  * zie album “De duistere diamant”

 17. N.a.v. die Noodwet heb ik Amsterdamgold.com (Willem Middelkoop) vanavond eens gemaild, in de verwachting pas morgen of zo antwoord te krijgen. Wat schetst mijn verbazing toen er al heel snel een reactie binnenrolde. Bij deze:

  In de Noodwet Financieel Verkeer is een bepaling opgenomen onder Artikel 26 waardoor het “vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen” mogelijk is in crisissituaties. Toch heeft dit “vorderen” de afgelopen eeuwen in de praktijk nooit plaatsgevonden in ons land, nog elders in Europa, voorzover ons bekend. Wel heeft de Amerikaanse President Roosevelt in 1933 bepaald dat Amerikaanse burgers geen fysiek goud meer mochten aankopen, anders dan voor een muntenverzameling. Ondanks dit verbod, dat tot 1974 van kracht bleef, is er nooit sprake geweest van een jacht op het goud in privebezit. Wie toch geen enkel risico wil lopen doet er mogelijk goed aan zilver in plaats van goud te kopen, aangezien dit edele metaal niet in art.26 wordt genoemd.

  Willem Middelkoop

 18. de elite heeft goud,zilver,land,off shore banks enzovoorts gekocht met zwart geld,belasting geld,en geld gedrukt via persen uit dunne lucht we zijn besodemieterd door de nwo,iluminati,en groep bilderberg.mubarak deed het ook in egypte maar hij is dan ook onderdeel van de nwo.

 19. Beste mensen,
  Geen paniek in de tent. Of er iets met Goldmoney aan de hand is betwijfel ik. Goldmoney is gesetteld in Zwitserland, de strenge Zwitserse wetgeving is van toepassing.Het heeft dus een volledige Nederlandse insteek. In China wordt de bevolking door de staatsmedia juist opgeroepen om harde assets te kopen. Harde assets zijn dus altijd verkoopbaar. De wereld is verdeeld in twee kampen, ter enerzijde zij die het huidige geldsysteem probeert te handhaven en ter andere zijde zij die een ander geldsysteem wensen. Met alle mogelijke -en onmogelijke middelen wordt getracht het huidige geldsysteem te handhaven, de gehele westerse wereld stevent af op een bankroet.

 20. In plaats van het in de tuin te begraven neemt de 3e broer keer op keer staatsobligaties.
  De rente is niet constant, maar ik heb voor het gemak maar even 4% per jaar genomen, daar heeft het lang op gestaan. 98 jaar geld laten groeien via staatsobligaties van 4% levert 46 keer zoveel op.

  Om na 98 jaar $100 over te houden hoef je slechts met $2.14 te beginnen. Dat is diezelfde 98% waarde verandering die in het artikel staat.

  Robert de Winter [39] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.