De Nederlandse super Autoriteit,  AFM, heeft beslist dat u geen goud meer mag kopen, of maakt het steeds moeilijker.

Dit bericht werd ons toegezonden. Ik kon het eerst niet geloven en heb er dus wat telefoontjes tegenaan gesmeten. Daarbij steeg mijn verbazing over hoe snel mijn vroegere verwachtingen bewaarheid werden. Hier volgt het artikel volledig om de lezer de tijd van een link te besparen:

AFM sluit grens voor goud

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt het buitenlandse bedrijven moeilijk om aan Nederlanders goud te verkopen.

Dit bericht kwamen wij tegen op de website van StocktradingNieuws

Het betreft nieuwe Nederlandse klanten van Goldmoney, een Engels bedrijf wat handelt in goud.

“Goldmoney heeft besloten om voorlopig even geen nieuwe klanten te accepteren die woonachtig zijn in Nederland of de Nederlandse Antillen. De directie heeft een brief van de AFM  ontvangen, als gevolg van het feit dat de AFM een richtlijn heeft veranderd die betrekking heeft op buitenlandse aanbieders van goudrekeningen. Het betreft hier een specifiek Nederlandse situatie, die zich in geen enkel ander land ter wereld voordoet.

Goldmoney heeft als policy dat het constructief wil samenwerken met de autoriteiten en heeft ons daarom gevraagd om niet verder hierop in te gaan. Op basis van mijn gesprek met de directie van Goldmoney, verwacht ik dat dit een tijdelijke maatregel is.” Tot zover StocktradingNieuws

DNB en AFM hechten aan papiergeld

De financiële autoriteiten in Nederland maken zich de laatste tijd behoorlijk druk om het goudbezit van Nederlanders. Vorige week nog de veroordeling van het pensioenfonds voor de glasindustrie, die op last van De Nederlandsche Bank binnen 2 maanden het grootste gedeelte van zijn goudvoorraad moet verkopen. DNB vindt het niet in het belang van de deelnemers om zoveel goud te bezitten. Zie ons artikel hierover. Ondanks dat goud van 2000 tot 2010 met een kleine 500% is gestegen, vinden de DNB en de AFM goud kennelijk een risicovolle belegging. Ter vergelijking; De AEX is in dezelfde periode met 56% gedaald.

Goud en Geld

Hieronder een verhaaltje, welke ons per e-mail werd toegezonden door Jack Hoogland, wat pijnlijk duidelijk maakt hoe het is gesteld met de wereld van GELD en GOUD.

In het jaar 1913 werd de Federal Reserve opgericht. En in dat jaar was de Amerikaanse dollar nog “as good as gold”. Je kon naar de bank gaan met bijvoorbeeld een biljet van $50 en dat daar inwisselen tegen 2,42 ounces goud. De Federal Reserve bestaat nu dus 98 jaar. In een artikel las ik een schitterend voorbeeld waarin duidelijk wordt hoe dramatisch de Federal Reserve in die lange periode is geweest voor de koopkracht van de Amerikaanse dollar.

Jan en Kees 1913

Het verhaaltje gaat over twee vrienden, Jan en Kees, die in 1913 ieder $100 bij elkaar hebben gespaard. Ze willen die $100 opzij zetten voor later. Jan graaft een kuil in zijn tuin en legt daar die $100 in. Kees gaat echter naar zijn bank, ruilt die $100 in voor 4,84 ounces goud. Hij graaft een kuil in zijn tuin en legt daar het goud in.

De achterkleinkinderen van Jan en Kees 2011

Nu is het 2011 en de achterkleinkinderen van Jan vinden die $100 in de tuin. Leuk. Die van Kees vinden echter die 4,84 ounces aan goud, die maar liefst $6000 waard is! De dollar heeft in 98 jaar Federal Reserve dus maar liefst 98% aan koopkracht verloren. En wat Kees in 1913 kon kopen voor zijn 4,84 ounces aan goud is exact hetzelfde als wat zijn kleinkinderen er nu in 2011 voor kunnen kopen.

Papiergeld verliest zijn waarde omdat de Centrale Bankiers teveel nieuw geld bijdrukken, zonder enige tegenwaarde. Bij goud is dat niet mogelijk. Daarom, heren van de bank, hecht ik toch meer waarde aan goud dan aan uw achteloos bijgedrukte papiertjes! Het is in de geschiedenis al meerdere malen voorgekomen dat, toen uw papiertjes niets meer waard waren, het goud wat de burgers toen in bezit hadden door u werd geconfisqueerd. Misschien wilt u ons deze keer voor zijn?

Geplakt uit <http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/02/afm-sluit-grens-voor-goud/>

Mensen, het gaat nog sneller dan ik gedacht had. De dictatuur over u groeit in een onvoorstelbaar tempo.

Je moet nu echt zorgen dat je je spaarcenten veilig stelt en die ergens in een buitenland veilig bewaren.

Adviezen voor andere lezers zijn zeer welkom.

40 REACTIES

 1. Ik heb vanmiddag nog even naar Goldmoney gebeld, ze bevestigen het en zijn nog wel met juristen bezig. AFM, wil invloed hebben en GM was er nogal cynisch over.

  PS, AFM heeft nog niet op mijn mail gereageerd.

 2. Tja, ben toch benieuwd welke kant dat goud op gaat wanneer de crisis echt los barst.
  Gezien het feit dat de de ongelimiteerde stroom gratis geld eens op gaat drogen, door inflatie of hoge(re) rente, zou die zogenaamde “recovery” wel eens ernstig tegen kunnen vallen.
  En dan gaan alle bubble’s nog maar eens klappen, incl. die van de commodities.
  Cash is King dan zullen we maar zeggen, dus niet al te lang vast houden dat goud.

 3. @Gouden Tientje [31]:

  Maar natuurlijk, die nationale nieuwszenders werken met een eerlijk prioriteringssysteem van nieuwsberichten. Helaas kun je de nieuwswaardigheid niet afmeten aan het feit of lekkere Eva, Sacha of Astrid je het om 20:00 in je huiskamer komen vertellen. 0,5% belegt in goud of houdt goud aan, dus het slaat niet in als een bom bij de Nederlandse bevolking. Deze twee stappen, samen met de pensioenstap jegens het Pensioenfonds voor de Glasindustrie laten zien, dat de AFM niet van mening is, dat goud maar een grondstof is.

 4. Ach Gossie dé schuld 1600 miljárd?

  Arm kereltjé toch das 1,6 triljard en minder dan enkel de jood dov zakheim via het pentagon uit Amerika´s Zakken roofde.

  En Vóór de israelische Terreuraanval op het WTC hadden Onderzoekers in Dat Gebouw al tot 15 Triljard Kunnen Vinden aan geroofde Geld en Waarden nog af gezien dat de joden alle Goud naar israel gesleept hebben.

  Wát té Denken Ván de decennia al durende chronische tooftochten der joden in Dit Landje Al via zelfs ook de bealstingdiensten Ván Ons roven en onder hen zelf her verdelen?

  ÒF Wié Dacht JIJ Dat de EU opgezet hebben en Ons er Triljardenhoogten mee beroven al decennia en er israel ván hebben op gebouwd inclusief atoomwapens bij een geroofd?

  De triljarden global warmingscams dé artificiele economische recessies dé oilscams including roofoorlogen dé aanslag op het BP Platform dé al meer dan 100 miljard kostende holocost hoax dé alternatieve energiehoax de Gasbel en isolatiehoaxes dé kernfusiehoax dé griepprikhoax etc etc etc ???

  Komt nog bij dat de banken door hun initiele opzet Geen Schuldeiser Máár Debiteuren Zijn.Ze heben nooit geen dekking gehad en hebben nooit naar Wérkelijke Waarden verrekend.
  Ze zijn de Volken en Landen Vele Vele Triljarden Schuldig Van eeuwen en Dan de Rente Nog.

  Zélfs Alle Ons Heden áán gesmeerde schuldenlasten ZIJN HÙN SCHULDEN!

  Vilseledd [37] reageerde op deze reactie.

 5. BTW Deze dwang tegen de pensioenfondsen on Hun Goud Beleggingen af te staan Kon Wel eens Weer de zo veelste hónds brutale beroving door de joden zijn.ABP is al door hen beroofd van Vele Vele Miljarden via Misbruik Ván overheden en ook via afgesproken stockmarketraids met de heer ed nijpels.

  Buitendien zitten joden heel de Geschiedenis al zelfs bloedig achter Goud en Waarden aan.Van in de oorlogen grootscheepse overvallen op Goud en Goudtransporten tot oorlogen er om aanleggen zo als de 1900 Zuid afrikaanse Boerwars.Na die oorlog hadden de Mensen Niets Meer en de joden ALLE Mijnen Goud Zilver Diamant en Uranium.

  Dé afm heeft Jááárenlang sektelid joodse mafia doctors van leeuwen een zwaarst geval Crimineel en Terrorist als leiding gehad in al de decennia dat het land mét de privatiseringen door ze werd Léég geroofd en hij met zijn vette pens nooit Niéts Zág en ook geen bankenfraudes óf leegloop van het Land aan Geld en Waarden Óf zelfs maar de stille Criminele overnames van bedrijven en contracten door joden en israel!

  Joy Wij Schuld áán hén?

  Zélfs de wetgevingen is door joodse mafia bezet en wordt groots tegen de Bevolking Misbruikt Alsmede Hele Kudden Kinderen.

 6. @Onschuld [35]:

  Het enige -ljoen, dat ook ver-ljard kan worden is miljoen; de betekenis is dan 10^9. Als “triljard” 10^21 moet voorstellen, dan zou dat betekenen, dat er een schuld van 10^21/7·10^9 = 1,43·10^11 alias 143 miljard per wereldburger is.

 7. Als je je geld wilt omzetten in fysiek goud en zilver moet je zo wie zo niet bij goldmoney zijn.
  In NL zijn er genoeg betrouwbare handelaren waar je de oel fysiek kunt kopen en vervolgens de schat in je tuin kunt begraven…
  Stal je je geld bij goldmoney moet je nog maar zien hoe je de boel fysiek in handan gaat krijgen tzt en wat voor enorme uitleveringskosten dat gaat geven.

  Naast de live Goudprijs & Zilverprijs, kun je hier ook de Historische Goudprijs & Historische zilverprijs volgen.
  Bekijk die grafieken maar goed en bedenk dan wat je liever hebt, bullshit van de ECB, of bullion in de kluis.

 8. Beste Patricia,

  volgens mij is goldmoney gevestigd op de kanaaleilanden.
  “Copyright © 2001-2011 Net Transactions Limited (Jersey, British Channel Islands)

  GoldMoney is the Registered Business Name of Net Transactions Limited which is regulated by the Jersey Financial Services Commission under the Financial Services (Jersey) Law 1998.”

  Wanneer je wenst in fysiek goud te gaan beleggen zou ik gewoon even kijken op de site van de gold council:
  http://www.gold.org/investment/why_how_and_where/where_to_invest/

Comments are closed.