Nu de media bericht over een generaal die het een goed idee vindt om ‘drones’ boven Nederlandse steden te laten vliegen en verkenners burgers in de gaten te laten houden leek het me een goed idee om eens uit de doeken te doen wat een soldaat precies is en waarvoor hij getraind wordt.

Een soldaat is geen politieman! Een soldaat wordt niet getraind voor ‘vredesmissies’ (of politionele acties). Nee het beroep soldaat is totaal verschillend van elk ander beroep. Het is de soldaat’s baan om te doden of gedood te worden. Dit is iets dat geen enkel mens uit zichzelf kan of wil. Maar dat geeft niet, het is eenvoudig aan te leren als je maar op jonge leeftijd begint. De manier waarop is perfect weergegeven in de Canadese documentaire ‘Anybody’s Son Will Do’ uit 1983. Deze documentaire was zo schokkend voor ouders (én het Pentagon) dat deze haar best deed alle kopieën te doen verdwijnen. Onlangs is een kopie van de documentaire op Youtube verschenen.

 De documentairemakers volgen jonge mannen die ‘Basic Training’ ondergaan en ze vertellen ons als kijker bij elke stap van de training wat het nut ervan is. Elk detail komt aan bod. Waar dit uiteindelijk toe kan leiden in de echte wereld heb je onlangs kunnen zien toen de crew van een Apache helicopter een regen van 30 mm grote kogels op een groep journalisten (en daarna de arme ziel die ze hielp) liet neerkomen: “Alright, hahaha, I hit ‘em… Nice, good shooting….

Thanks”. LINK: http://www.collateralmurder.com/ Soldaten die burgers moeten gaan bespioneren? Een slecht idee!

 1  http://www.youtube.com/watch?v=DShDaJXK5qo

http://www.youtube.com/watch?v=qpeqHpyAwe0

http://www.youtube.com/watch?v=xx_xu5uD9iU

http://www.youtube.com/watch?v=N0EyKjKAEOM

http://www.youtube.com/watch?v=MfLE8FLszzU

http://www.youtube.com/watch?v=VLH5IVJLNgk 

Ingezonden door Eddy Willers

8 REACTIES

 1. Je vraag je wel eens af (in elk geval ik) welke agenda al die drones en gespioneer dienen.
  – Is de eUSSR iets van plan?
  – Is de familie van Mevrouw Amsberg ergens bang voor?
  – Zijn de ambtenaartjes op justitie bang dan hun ranzige hobbies bekend worden bij het grote publiek? (Zie klokkenluideronline.nl)
  – Is het wat anders?

  De agenda lijkt in elk geval te zijn: minder vrijheid, meer controle, iedereen is verdacht. Het soort beleid van een dictatuur.

  Het is in elk geval duidelijk dat de inwoners van NL als vijand worden gezien, niet bepaalde buitenlanders. Er worden bijvoorbeeld geen vingerafdrukken genomen van iedereen die vanuit het buitenland de NL grens over wil. Wel van elke Nederlander die hetzelfde wil.

 2. Ik las het ook. Misschien dat die verkenners in de struiken kunnen liggen voor de belasting’dienst’. Op het speelveldje hier achter staat een soort klimrek, daar zou mooi een mitrailleurspost in passen. Zodat de kinderen ‘veilig’ kunnen spelen onder het toezicht van een dolgedraaide, gedrogeerde Afghanistan veteraan. ’s avonds met de lokale jongeren een biertje drinken, wel de veiligheidspal er op denk ik, maar verder voorzie ik geen problemen.

 3. Ziekelijk. Dat dit ook gewoon geprogandeerd mag worden middels ‘aanlokkelijke’ reclames..op commerciele zenders..

  Trainingsmethode: Schieten op water meloenen. om te wennen aan de rode vloeistof die eruitkomt als je raak schiet….

 4. Worden mensen eigenlijk idioot geboren of idioot gemaakt vraag ik me af. In beide gevallen moeten deze idioten hun mond maar houden, indien er verder niets zinnigs uitkomt. Je ziet het ook in Amerika gebeuren. Volk is daar de grootste bedreiging. Hier inmiddels ook. Maar mensen, stemmen op een nieuwe partij is de enige keuze om iets te veranderen. Of worden hier in Nl de uitslagen ook gemanipuleerd? Wie garandeert dat het er hier eerlijk aan toe gaat in dit bananenland?

 5. Die drones zijn gewoon een vorm van automatisering uit het oogpunt van kostenbesparing. Je kan natuurlijk op iedere straathoek een agent zetten, maar dit is goedkoper.

  Om dezelfde reden hangt de halve UK vol met camera’s. Het is niet zo dat die beelden 24/7 in de gaten worden gehouden (door politiemensen of door AI software), maar omdat ze wel allemaal worden opgenomen is de pakkans nadat zich ergens een misdrijf heeft voorgedaan veel groter.

  En zolang je je aan de regels houd heb je de minste last. Mensen die in dictaturen in de gevangenissen gemarteld worden zijn altijd degenen die het meest tegen de regels zijn ingegaan.

  ===
  http://www.indymedia.org.uk/images/2004/05/292199.jpg

  Rien [8] reageerde op deze reactie.

 6. “Het is de soldaat’s baan om te doden of gedood te worden.”

  Als opstandelingen met een pantserwagen door de straten rijden, een normaal leven onmogelijk maken en het bezit van anderen met geweld innemen heb ik er geen moeite mee dat geweld te stoppen. Daar kunnen doden bij vallen maar dat is niet het doel. Het doel is de orde herstellen.

  In Libië worden huurlingen ingevlogen. Het gaat niet om kinderen maar om volwassen mensen die welbewust de keuze maken hun professionele kennis om te zetten in klinkende munt.

  Opmerkelijk dat overheden weer eens niet in staat zijn een goed product te leveren. Aan defensie worden bakken met geld uitgegeven, maar als het er echt om gaat moeten private bedrijven het vuile werk doen.

Comments are closed.