Iedereen die denkt de baas te kunnen spelen over een ander, zonder dat de ander ermee instemt, zal zich van propaganda en leugens bedienen om de ander er van te overtuigen dat hij zonder de offers slechter af zou zijn.

De man die zijn vrouw slaat. De bankier die de belastingbetaler dwingt mee te betalen voor zijn eigen falen en immoreel gedrag. Of Bos en De Jager, die onze kleinkinderen armoe laten erven, omdat we anders allemaal kapot waren gegaan.

Maar dus ook dictators zoals Mubarak, die waarschuwt dat Egypte zonder hem instort. Hij zegt dat het hem niet uitmaakt dat honderdduizenden mensen schreeuwen om zijn vertrek, het enige waar hij om geeft is Egypte! Wat is Egypte zonder zijn mensen vraag ik me af? Zoals iedere andere politicus, bedoelt hij te zeggen dat hij geeft om de macht. De absolute macht die bijna iedereen corrumpeert. Eenmaal ervan gedronken, en altijd een alcoholist.

Ik zie mannen op paarden en kamelen hakkend door Caïro stuiven. Mensen schreeuwen om vrijheid en vragen om onderdrukking met het label democratie. Goud, het geld van het verleden en de toekomst, wordt geroofd uit kluizen in Noord-Afrika. Bernanke en Trichet jagen de voedselprijzen op door geld bij te drukken en weten het zo te spinnen dat zombie-journalisten en politici speculanten de schuld geven. De wereld staat weer een beetje meer in brand.

Zoals Facebook en Twitter de ogen enigszins heeft geopend van jongeren in Noord-Afrika. Zo zal de Vrijspreker en soortgelijke sites ook de Nederlandse mens laten ontwaken uit zijn domme droom van consumeren, schulden maken en musicals kijken.

10 REACTIES

 1. Ik raak steeds meer overtuigd, dat als de Nederlander zijn ogen opent voor wat er gebeurd, deze dan toch alles gedwee toelaat, men is ziekelijk keurig geworden in een (egocentrich) sociale bewustwording, waarvan ik soms van moet walgen.

 2. Het AD schijnt eindelijk eens een artikel geschreven te hebben dat niet G Bush regeerde,maar bankers en elititaire lui.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/530223/2010/11/07/Niet-president-maar-elite-bestuurt-de-VS.dhtml

  Niet dat dit iets nieuws voor me was,maar dat een media het bericht.G Bush komt uit een familie wat bv de CIA heeft opgericht,geld witwaste uit auswitch wat verdiend werd door Kuhn&loebe.Preston Bush was de opa van G Bush wat een bandenverkoper was,en trouwde met een rijke dochter.Die gaven hem een baantje als directeur van de Unionbank,die geld witwaste via de nederlandse bank.
  Die beerput is nog smeriger dan wat de AD ons vertelt.

  http://www.youtube.com/watch?v=aih4FxzdUgg

  John Buchanan deed ca 30 jaar onderzoek naar de familie Bush.
  Hij vertelde ook dat de bankers een NA-zi regime in amerika wilde instaleren in 1934.Dat soort dingen leer je niet op school.
  Het NA-zi’sme is nooit uitgeroeid geweest.Het kan morgen via Wilders bv,of een andere nationalistische partij weer ontstaan.
  De bankers hoeven alleen een seintje te geven,en een oorzaak zal een gevolg hebben,en het sfeertje is zo omgezet.
  Financieel hebben ze het westen compleet in hun zak.We hebben alleen schulden.Wereldwijd iedereen schulden heeft aan die bankers.Op een paar landen na dan.Iran bv.Of China.De strijd in de toekomst zal ook gaan om hen en ons.Je hoef alleen maar te kijken naar de olie prijzen en wat er nog uit de grond te halen is.Met de opkomst van china en vele andere landen,wat ook olie slurpt,de prijzen alsmaar zullen stijgen.Alles word gecreeerd door olie en is ook afhankelijk van de olie.Of nu de voedselprijzen alleen omhoog gaan door het gelddrukken betwijfel ik.Er zijn of kunnen meerdere redenen zijn.Slechte oogsten,wat de prijzen omhoog drijven.Misschien word de voedsel wel opgekocht door speculanten die daardoor de pris opdrijven door het niet te verkopen.Gevolg onrust.Gebeurde ook in frankrijk en rusland tijdens die revolutie’s,of wat de aanleg was voor die revolutie’s.Wat ik eerder denk is dat we een herhaling krijgen wat we hadden in europa.Wo2 zorgde ervoor dat het een europese unie werd.Nu is het midden oosten nog verdeeld over allerlei vazal staatjes.Als zij voor chaos zorgen,men na jaren zal smeken om een nieuwe orde.Maakt niet uit wat voor orde.Als het maar niet de islamorde is voor de bankers,wat het doel had om het kalifaat te breken.Zoals rome ook is gebroken in 1800.In 1900 werd het kalifaat verslagen.
  Het zal eenzelfde systeem zijn die wij ook kennen.Een zogenaamd democratisch bestel,wat bankers hun belangen dienen.
  Als je de hervormingen ziet wat elk land moet doorvoeren,wilt het een lening krijgen,we hard op weg gaan naar een communistische heilstaat.Met de liberalen en midden partijen wat zogenaamd de democratie is.En ietsje meer zijn in de animall farm als de andere dieren.G Orwell.
  Maar ze dienen het kapitaal.En niet het volk.

  Listo [5] reageerde op deze reactie.

 3. Lees: JPMorgan verder in opspraak vanwege miljarden fraude Bonus Goldman Sachs 12.6 miljoen …

  Fraude Fraude en nog eens Fraude ..

  Doch hoe kan een Bank nu frauderen en niet voor de rechter hoeven komen ….?

  JP Morgan, GoldMan Sachs, City Bank, Deutsche Bank ..de FEd, de ECB

  Dat is o..a dootr de wet aangenomen door Bill Clinton
  Clinton twee grote deregulerend mislukkingen waren de GLB en de Wet Commodities Futures Modernization Act van 2000 (CFMA).

  Vooral de wte CFMA is een vrijgeleide voor onbesuisd
  en onbeperkt handelen en traden

  De CFMAschepte bewust een”zwart gat ” in de regelgevend voor o.a. de credit default swaps (CDS) Futures opties en andere derivaten
  Handelen in derivaten werd juridisch onaantastbaar gemaakt .

  Een bank welke handelen in deze afgeleide producten op aandelen kan nooit meer juridisch worden veroordeeld of aansprakelijk worden gesteld voor veroorzaakte schade

  De titels en naam van deze wetten werden verkocht aan de burger als deregulerend en ‘modernisering’

  Dus een regulatie om deregulatie wettelijk vast te leggen

  City group, Gold man Sachs, JP Morgan alle banken werden en zijn nu legaal beschermd
  Geen rechter die hen nog kan veroordelen

  Als zelfs een rechter je niet kan veroordelen dan lach je, lach je, en handel je en fraudeer je dat t lieve lust is .

  Een lieve lust dat zie je aan Banken- de fed- de ECb Ing- Shell- Monsanto ..-Aegon -Ing.

  Ing en Aegon …elke polis welke je afsluit via ING dus Nat Ned RVS of Aegon is een woekerpolis …woeker..

  Waarom mag dit bedrijf woekeren legaal geen rechter die er om maalt..

  De hele Eu is een woekerpolis…. niet meer niet minder …
  Daar ben jij voor nodig het slachtoffer ..

  Ing AEgon die zijn meester die bepalen jij slikt en stikt ..
  Een GoldMans sachs en JP Morgan de FEd ECB doen t gelijke alleen op grotere schaal .

  Ing.. Aegon.. Ecb.. Fed kunnen en zullen dus nooit voor de rechter verschijnen voor welke woekerpolis dan ook ..

  tamso [6] reageerde op deze reactie.

 4. Yup en de zwendel gaat gewoon door..het monetaire systeem heeft de macht..de crisis is voorop gezet, de bedrijven die het veroorzaakte, mogen het recht zetten..Wij van WC eend adviseren WC eend..

  Ook worden de bonussen weer rijkelijk uitgekeerd..

  http://www.fd.nl/artikel/21354943/bankbeloning-oude-niveau

  Bonussen van 100 tot 200% van het jaarsalaris..

  Jaarsalarissen van tussen de 100.000 en 200.000 euro’s..

  Allemaal geld wat niet bestaat. Waarvoor u en ik moeten betalen omdat we gedwongen zijn gebruik te maken van het geld systeem en banken..

 5. @tamso [2]:

  Goed artikel.
  Laat weer eens zien dat de vrije markt net zo corrupt zal zijn als het systeem dat we nu hebben. Precies zoals Zeitgeist ons vertelde.

  Er staat duidelijk dat het land wordt bestuurd door bedrijven,banken en militaire kopstukken.Regeringen voeren daar voor 100% uit wat zij bepalen. En hier zal dat niet veel minder zijn.
  Dit zou de ogen van libertariers toch moeten openen.Hier staat immers duidelijk dat regeringen maar een puppet zijn. En aangezien Nederland een puppet is van de VS…..

  En dan deze zin nog: Hetzelfde geldt voor Nederland, dat vroeger al kolonies leeghaalde en dat nu doet via het bedrijfsleven. Zo werkt macht.”

  En daar wil ik aan toevoegen, zo verdient men het meeste geld. Door corruptie. En zolang men de mensheid Hebzucht blijft inprenten zal deze wereld precies zo blijven zoals die is.

  De utopie van Libertariers zullen het probleem alleen maar verschuiven. Maar de wereld zal even corrupt blijven.

  Voor mij alweer een bevestiging dat zeitgeist het bij het juiste eind heeft. Simpelweg de staat de schuld geven is maar de helft van het gezwel aanpakken. De andere helft bestaat uit immorele banken en bedrijven.

  tamso [7] reageerde op deze reactie.

 6. @max29 [3]:

  Je moet bij de kern zijn en dat is de BIS.
  http://www.bis.org/cbanks.htm

  Deze is net zoals de paus in rome onschendbaar.Dat Clinton een act erdoor sluisde was niks anders dan formaliteiten opvolgen,wat de vorige ook weer moest doen.Alleen JFK wilde de macht terug geven door de dollar weer terug te koppelen aan de overheid.
  Ing en dat soort banken zijn dochter ondernemingen van de echte geldlener.Eerst het geld wat vanuit de BIS word gedrukt,en dan aan bv de nederlandse bank word geleend tegen een xaantal %,die het weer uitleent aan een Ing,of andere instantie/corperatie.En die het ook weer uitleent.

  Jp Morgan is net zo een schurk als de rockefeller,of andere banker.In 1913 officieel de FED in handen kwam van private bankers,waaronder de rockefellers,en de warburgs,opperheimers,rothshilds,etc.Jp Morgan leverde de olie aan duitsland,die de volgende dag london bombadeerde.En die ook nooit enige verantwoording hoeven af te leggen.
  Het is triest dat deze lui het werkelijk voor het zeggen hebben.

 7. @Listo [5]:

  Ook in deze wereld is de ideologie van zeitgeist een illussie,omdat wij gericht zijn op de olie,en geen vrije energie,of dat wij onafhankelijk zijn van het huidige systeem.
  Alles is stap voor stap wereldwijd in werking getreden en zal zo stap 3 inzetten.Albert pike geloof ik voorspelde wat er zou gebeuren,zodat zij de macht konden grijpen uiteindelijk wereldwijd om het geld af te schaffen en alles onder 1 bewind te krijgen.Stap 1 was de tsaar/ottomaanse rijk omver te werpen.Ook in azie werd er gestreden.Door het communisme en nationalisme het ottomaanserijk en russische rijk werd verslagen.Ook duitsland was een tegenstander,omdat zij echt een socialistisch beleid wilde invoeren.Je had allerlei machten in die tijd.Uiteindelijk kreeg je eerst een verdraaide socialisme,wat het communisme werd.En sindsdien ook als evil word beschouwt.
  Het leukeste hiervan is dat het europa die keuze kreeg opgelegt van de bankers/zionisten.Of het communisme,of het cristendom.Het communisme was atheistisch.

  http://www.youtube.com/watch?v=ijEXO9QTKS4&feature=related

  Benjamin Freedman gaf een speech in 1961,die onze media nooit en te nimmer zal uitzenden.Dat is de waarheid waarom wo1 en wo2.Wat het gevaar was en hoe het verlopen is destijds.

  Een zeer leerzame speech,omdat echt duidelijk word waarom wo1 en wo2 uitbrak.

  Ik wilde alleen laten horen dat bankers en selfmade joden het europa een keuze gaf.Dat wij geen keuze’s hebben,maar dat er gekozen word.Als je niet mee wilt doen,ze je wel in een oorlog verwikkelen.Of binnenlands,zoals een burgeroorlog,of een buitenlandse oorlog.Of als eerste regime change.In europa het altijd al marionetten geweest zijn.Of dat rechts het overnam,zoals in spanje/italie/yougoslavie/duitsland/engeland en wo2 starte.Toen ook werd communistisch/socialistisch links vervolgd door rechts.
  En nu kan er alleen een regime ontstaan die ge-regeert worden door bankers,danwel enkel hun belangen behartigen.dat noemen we de democraten.Net zo corrupt als een afghaanse warlord.Alleen de onze is gedoogd.

  Listo [8] reageerde op deze reactie.

 8. @tamso [7]:

  Ja , dan kunnen we gerust stellen dat alles een illusie is, maar dat leidt tot niks.Als je 500 jaar geleden iemand had verteld over de wereld waar we nu in leven zou hij je ook verteld hebben dat dat een illusie is.

  Feit is gewoon dat het een puinhoop is op de wereld, en de antwoorden van Stefan geven mij ook geen voldoening. Wat zeitgeist voorstelt is helemaal nooit eerder geprobeerd.Stefan schildert dat af door voorbeelden op te noemen van mislukkingen van pogingen een wereld zonder geld te creëren. Hij noemt daar mooie voorbeelden van en verteld daarbij haarfijn hoeveel doden daarbij zijn gevallen.

  Maar hoeveel geldsystemen zijn al er al omgevallen met miljoenen doden tot gevolg?
  Hoeveel moorden zijn er jaarlijks om geld?
  Hoeveel oorlogen zijn er geweest om olie/macht(en dus geld)
  Hoeveel immorele daden gebeuren er dagelijks om geld?
  En het allerergste, hoeveel miljarden mensen leven in grote ellende omdat ze buitengesloten worden in dit systeem?

  Hier gaat Stefan ook maar even voor het gemak aan voorbij.

  Stefan zijn systeem zal de rijken alleen maar rijker maken en de arme armer.Precies zoals nu al het geval is. Het enigste verschil is dat de rijken niet meer geïrriteerd zullen zijn over politici. Ze zullen nog rijker worden, dat is het enigste wat zij willen.Je lost dus helemaal geen probleem op maar je verschuift het.

  Dus eigenlijk zou je dan maar niks moeten doen, want uit iedere systeem kun je wel dingen aanhalen die niet goed zullen zijn.Er bestaat simpelweg geen perfect systeem. Maar mij is het duidelijk dat we nu één van de slechts denkbare systemen hebben die bestaat.Mensen die dat niet vinden kijken alleen maar in hun eigen tuin. Maar globaal is er toch echt iets goed mis.
  Feit is wel dat het tijd wordt dat de hele wereld eens dagelijks fatsoenlijk te eten krijgt.
  Dat had al heel makkelijk mogelijk geweest met alleen het geld al van de Afghanistan oorlog.Zeitgeist noemt daar ook mooie voorbeelden van. Met dat geld hadden we prachtige dingen kunnen doen op deze aardbol. Maar de mens kiest voor destructieve daden, keer op keer.

  De hele natuur van de mens wordt zwaar verziekt door geld.Dat is mijn conclusie als ik naar de aardbol in zijn geheel kijk.

  Wat in dat filmpje ook steeds naar boven komt is vrijheid. Daar gaat het hun om. Jezelf bevrijden van banken,regeringen en alles wat corrupt is. Ik kan nergens iets opspeuren van dwang en corruptie in hun systeem. Daarentegen zal de vrije markt precies hetzelfde in stand houden als wat we nu al hebben.De prikkel om te presteren en om te hebben, met alle ellendige gevolgen van dien die we allemaal maar al te goed kennen. Ook al gebeuren ze ver van onze bed af.

  Zeitgeist biedt een oplossing aan die inderdaad als utopie klinkt.
  Ik denk ook niet dat dit haalbaar is en het is meer een droom dan iets anders.
  Dat neemt niet weg dat alle problemen die zeitgeist noemt, tot in detail kloppen.
  Dat vind ik schitterend aan deze film, want iedereen kan vinden wat die wilt maar zeitgeist benoemt wel de dingen zoals ze zijn. En dat heb ik op deze wereld nog niet veel mensen zien doen. De meeste zijn nog steeds bezig dit gedrag goed te praten.

  tamso [9] reageerde op deze reactie.

 9. @Listo [8]:

  Het is wat ingewikkelder,dan dat het is.Of je doet mee,en we kunnen nog genieten van deze zogenaamde vrijheid,wat alleen gecreeerd word door het stelen van de grondstoffen van de ander.Iets vrijwillig aan een ander geven,is het niet en zal het ook nooit zijn.Die olie wat de welvaart bracht voor het westen kon ook in handen vallen van het oosten.Wij hebben dan deze luxe te danken aan het jatten ervan.Maar die olie is niet oneindig.En met dat elke welvaart die het nodig heeft ten onder zal gaan.De sterkste pakt het.Of wij,of het midden oosten zelf,of azie,rusland.
  Wij zijn diegene die al die artikelen kopen wat hen zo rijk maakt.Onnodige prut voor de heb.Daar hebben we ook TV voor die ons hersenspoeld om maar te kopen.We hebben er zelf aan meegewerkt en nu zullen ook andere landen eraan meewerken.Ook zij willen dat hebben wat wij hebben,en uiteindelijk stort het hele systeem in,omdat het er niet meer is.Met dat ook het hele geldsysteem.
  Het kan wel eerlijker en rechtvaardiger.Ik geloof dat noorwegen of een ander land in het noorden juist veel minder geweld en crimminaliteit kent,omdat daar alles veel eerlijker verdeeld is en en een veel minder groot gat heb als bv in Nl waar 8% steenrijk is.
  Maar men moet niet kijken naar een armoede,of dat je wat minder centen verdiend.Desondanks we het goed hebben.Je moet kijken naar je rechten als individu,en je mede zeggen schap wat er niet is.Geld is alleen om te overleven.Wat je er verder mee doet is een eigen keuze.Maar uiteindelijk zal niks genoeg zijn en wil je altijd meer en heb je nooit genoeg.

  Over zeitgeist die ik ook gezien heb,ik de idealen goed vind.Ik geloof ook in de fantastische dierenwereld,wat dit leven op aarde een paradijs maakt.En dat wij die moeten beschermen.Van dat is er weinig over gebleven en met de komst van de olie het alleen maar versnelt is.Ik geloof niet meer in een point off return.Of een zondvloed,wat in het verleden gebeurt is,zal het leven opnieuw doen starten.Anders zitten we met dit gedrag zometeen alleeen nog met mensen,die alleen nog elkaar kunnen opvreten,omdat al het andere opgevreten is.Je enigste doel is eten om te overleven.Dan kunnen we allerlei ideologie’s en visie’s bedenken over een goeie god,maar je leven bestaat uit eten of gegeten worden.Als er een GOD zou zijn het tergelijk een duivel was.Er is alleen door de mens een wet verzonnen,wat orde creeerde.en erna vele en vele andere wetten.Ironisch is het wel.De bijbel/quran vertelt dat de GOD een apart wezen is wat de mens heeft gecreeerd,om het te belonen of te straffen op deze aardbol,maar laat deze aarde zometeen over aan kanibalen.Een beetje toekomst kijken welke richtingen het op zou kunnen gaan.En geen van alle loopt goed af.Er zullen altijd slachtoffers vallen en net zoals in de jungle de sterkste zullen overleven,

 10. Veel reageerders hier hebben zinnige standpunten en films als Zeitgeist zijn mooi en inspirerend maar desalniettemin een utopie.
  Kijk we hoeven niet als heilligen te leven maar we moeten een systeem creéren dat grootmachtsmisbruik uitsluit. En geld is op zich niet het probleem zoals sommigen beweren want als contant geld verbannen word en alles digitaal word dan hou je het zelfde probleem + het zal nog meer verergeren omdat bankiers dan helemaal vrijspel hebben. En zwart werk is dan verleden tijd als alles via betaalpasjes zou gaan lopen,en dan is alles helemaal 100% te traceren. Maar een probleem van deze tijd is hebzucht en grootheidswaanzin hoe meer grotere Unies onstaan hoe meer machtsmisbruik en corruptie er zal zijn.Je ziet dit met Amerika en met de Europese Unie wij betalen nu ook voor landen die het zelf niet zo nouw nemen met de begroting en wetten. Macht corrupteert,maar absolute macht corrupteert zeker!
  Maar wij hadden hier in Europa veel harder moeten protesteren toen de tweede poging om de Europese grondwet in te voeren via achterkamertjes politiek er doorheen kwam via de Lissabon Treaty.
  Maar laten we eerlijk zijn we zitten liever met onze volgevreten pens voor de buis of pc na werktijd en willen ons vooral niet teveel inspannen dat moet een ander maar voor ons doen.
  Deels komt dat ook door het sterk doorgevoerde individualisme in onze maatschappij. In Frankrijk leeft de saamenhorigheid meer als bij ons ons zware tijden daar had je bos nappings het kipnappen van je baas die jouw en je collega`s wou ontslaan naar jaren trouwe dienst. Niet dan ik nou zo`n Sarkozy fan ben maar hij wou de autobedrijven[Franse] wel een bailout geven maar dan moesten ze de productie wel in Frankrijk houden. zulke zaken zie je die slappe zakken die hier in de regering zitten nog niet gauw doen die prijsen liever de linkse Eurpparlementariërs die ons steeds verder in een keurslijf laten dwingen en zelf met een mooi loon aan de haal gaan en vervroegde pension uitreding!
  En dan had die slappe zak van Balkenende het ook nog wel eens over de VOC mentaliteit,laat me toch niet lachen.
  We staan er treurig voor onze banen en lonen worden overgeheveld naar lageloon landen of de lonen worden drastisch verlaagd. En ondertussen wil de Europese unie het aantal landen nog steeds uitbreiden en ook visumplicht voor landen als Bulgarije,Kosovo en Albanië afschaffen.
  Kortom het word er niet beter op.
  En al dat gelul en gejank over vrije markt ze kunnen mijn rug op.
  aleen de rijke en hoog opgeleiden profiteren daarvan de gemiddelde arbeider gaat alleen maar achteruit met de flexibilisering en het opengrensen beleid van de arbeidsmarkt.
  http://www.z24.nl/economie/artikel_199335.z24/Nederlanders_zijn_de_soep-_en_zeepkoningen_van_de_wereld.html

Comments are closed.