” De wekenlange commotie binnen GroenLinks over de politietrainingsmissie in Kunduz lijkt zaterdag op het partijcongres in Utrecht met een sisser afgelopen. De grote weerstand onder de achterban tegen de missie en de instemming van de fractie met het kabinetsplan, bleek mee te vallen.”
Dit was bij het resultaat van de met veel poeha aangekondigde vergadering van de politieke GroenLinks.

Het besluit van de fractie werd niet afgekeurd maar alleen betreurd. Het kersverse fractieleiderschap van Jolande Sap kwam geen moment in gevaar.
Bij dergelijke politieke happeningen gaat het slechts summier over de zak zelf. Hetmoet immers voor een blind paard duidelijk zijn dat die half miljard belasting weggesmeten geld is.

Het gaat voor het grootste gedeelte om de macht in de partij en hoe die partij meer macht in het land krijgt.
Waardoor dan weer meer leuke baantjes voor hun aanhangers beschikbaar kunnen komen.

Interessant is misschien te vernemen of er iemand is die iets anders had verwacht?

Het lijkt namelijk zo superduidelijk dat dit in het slappe Nederlandse politieke bestel het resultaat zou worden? Het is dus in feite overbodig “niets nieuws”!

10 REACTIES

 1. Inderdaad een slappe hap daar bij die ex-pacifistische partij…

  Het is het handigst om politieke partijen als uitzendbureau’s voor hun leden te zien. Om meer dan overbetaalde banen (en het pensioen van kameraad Femke) draait het niet. Ik heb respect voor echte hoeren. Die verdienen hun geld zelf. Dit volk kan alleen maar teren op de portemonnee van de buren.

 2. @reiny [2]:

  De echte deksel op de neus bij groen links komt as verkiezingen.
  En als je wilt stemmen zonder dikbetaalde politici, SP.
  Gewoon normaal modaal salaris.

 3. SP? Het was Tatcher die zei:
  “You know what the problem is with Socialism?
  Eventually you run out of other people’s money”

 4. Voor mij erg onverwacht kwam Twan Huys (Nieuwsuur) gisteren met een principiële vraag aan Sap:

  TH: “Als u nu de kans had gehad om dit kabinet te laten vallen had u dan tegen gestemd?”
  JS: “Jazeker!”
  TH: “Dus deze missie is voor u geen principiële keuze en u laat het lot van de bevolking in Afghanistan afhangen van onze binnenlandse politiek?”
  JS: “Eh…”

  LOL 😀

 5. En de geruchten over G.Bush kloppen. Hij heeft zijn reis geannuleerd uit angst voor protesten en is bang om aangeklaagd te worden in Zwitserland. Aangklaagd wegens schending van mensenrechten.De Zwitsers mobiliseren zich om akties te voeren tegen Bush!

  Gerechtigheid!!!!!!!

  We gaan weer getuigen worden van de Oh zo eerlijke rechtssysteem van het westen.

  Nieuws die ik overigens al ruim 3 weken geleden gelezen had en nu pas in de kranten te zien is.

  Het duurt niet meer lang met de reguliere media, ze gaan eraan.

 6. Ook groen links heeft trouw gezworen aan de koningin, maar niet aan het volk. Had je iets anders verwacht van die lui die trouw aan de koningin zweren? Daar op dat vlak moet nog veel veranderen wil je een echte democratie krijgen. Leve de Republiek voor het Nederlandse volk zonder die paledijnen natuurlijk!

 7. Nederland is geen Afganistan. Slechts weing mensen beseffen dat het in die area anders toegaat dan in Nederland. Daar wordt het volk direct aangestuurd door zgn. Chiefs, die rechten en taken hebben ontvangen en hun eigen (diverse) milities hebben. In Syrie zelfs jongens van 14, 15 en 16 jaar, met de pistoolmitrallieur hangend op hun buik. Nederland traint aankomend nieuwe leden van milities in Afganistan. Politie zoals wij die kennen bestaat nauwelijks in dat soort landen.

 8. Gidsland Nederland.

  Foto’s van demonstrerende vrouwen in Caïro schetsen een beeld van een hartstochtelijke vrijheidsstrijd, die met hoofddoekjes om gevoerd wordt. Een lapje stof dat in feite model staat voor de wijze waarop deze strijd gevoerd dient te worden om de ware vrijheid in zicht te krijgen. Met helmen op zal dat nooit lukken. Vandaar dat de Kunduz-missie op voorhand tot mislukken gedoemd is. Vrijheid zal zij de Afghanen niet brengen, hoe mooi de benaming politie-opleidingsmissie ook klinkt. Pure volksmisleiding waar niet alleen wij-Nederlanders maar ook de Afghanen de rekening van gepresenteerd zullen krijgen. Gelukkig hoeft het zover niet te komen. De missie is immers nog niet vertrokken! Alle mogelijkheid voor onze geachte afgevaardigden om nog tijdig tot bezinning en inkeer te komen en de missie af te blazen. Een zuiver democratisch besluit, aangezien de meerderheid van het volk(!) tegen is! Daarnaast getuigt het van realiteitszin, getuige het feit dat er geen militaire oplossing voor Afghanistan is. Een besluit kortom dat het vertrouwen in de politiek ten goede zal komen, met alle positief maatschappelijke consequenties van dien, die niet tot onze landsgrenzen beperkt zullen blijven. Nederland als geloofwaardig gidsland.

 9. Het is de Russen niet gelukt,
  Het is de Engelsen niet gelukt,
  Het is de Amerikanen niet gelukt,
  Maar Kutte & Co. gelooft dat het ‘ons’ wel lukt.
  Hoe is dit mogelijk?

  Zé.

Comments are closed.