“Nederland” is door de politici aan de EU verkwanseld. Dat betekent handenvol belastinggeld betalen en gehoorzamen aan massa’s voorschriften en wetten. Maar daarvoor mogen “we” dan wel meebeslissen over de EU-begroting.

U weet natuurlijk dat in de vele jaren van bestaan de EU nog nooit een goedkeurende accountantsverklaring gekregen heeft. Er is veel te veel geld dat “verdwenen” is.

Maar daar komen (minstens) twee voordelen voor terug:

Ten eerste moet de eigen Nederlandse begroting eerst door de EU worden goedgekeurd voordat de Nederlandse volksvertegenwoordiging die mag zien.
Ten tweede mogen NL-politici iets zeggen over de EU-begroting.

Stel dat u als gespreksvoerder over die EU-begroting iets mocht zeggen met de kennis die u nu al hebt? Inderdaad, u hoefde er geen seconde over te denken om deze begroting af te keuren en te eisen dat eerst over het verleden de onderste steen boven moet komen. Pas dan praten we verder en tot dan betalen we zeker geen cent.

Geweldig, met die gedachte las ik met grote vreugde het volgende NOS bericht, waaruit kon blijken dat “wij” een held hebben die de hele troep gaat afkeuren:

NOS:

De Jager niet voor EU-begroting

Minister De Jager overweegt tegen de EU-begroting te stemmen. De Tweede Kamer vindt dat het te onduidelijk is waar het geld naartoe gaat. Ook volgens De Jager zelf is er van alles mis.

Volgens de Europese Rekenkamer kon van bijna 2 miljard euro van de Europese uitgaven niet worden vastgesteld waar het aan besteed is. Dat is veel meer dan een jaar eerder.

Maar toen kwam de teleurstelling, het NOS bericht gaat verder:

De Jager zal in elk geval niet vóór stemmen. Mogelijk onthoudt hij zich van stemming, zoals Nederland de afgelopen tijd vaker heeft gedaan.
De minister wil hierbij proberen samen op te trekken met andere landen.

De held veranderde in in lafaard!

5 REACTIES

 1. Nou ja, zodra een politicus “overweegt”, ga ik er al van uit dat het tegengestelde waar is.

  De hoogst haalbare verwachting van zo’n hielen likker en leugenaar als de Jager zou inderdaad kunnen zijn niet stemmen.. Maar let maar op, over 2 weken: De jager Toch akkoord met EU begroting..

  De titel zegt het al, de jager niet voor.. nuancering van TEGEN..

  Men overwoog ook niet aan de EU deel te nemen..
  Men overwoog tegen een missie naar afghanistan te zijn..

  Overwegen volgens de tweede kamer is uitstellen tot het toch aangenomen wordt..

  P.E. Middelkamp [2] reageerde op deze reactie.

 2. @P.E. Middelkamp [2]:

  Zoals ik al voorspelde, zie het nieuws van vandaag:

  “Met een gezamenlijke zetel hopen de Beneluxlanden een uitnodiging te bemachtigen voor de G20-top van de rijkste landen van de wereld, meldt het Financieele Dagblad dinsdag op basis van ‘goed ingevoerde bronnen’.

  Nederland werd dit jaar niet uitgenodigd voor de G20 in november, nadat vorig jaar bepaald werd dat Europa twee van zijn acht zetels moest inleveren.”

 3. bestuurders zijn voorspelbaar; onbetrouwbaar aan hun beloftes en toezeggingen.

Comments are closed.