DE  KREKEL EN DE  MIER 
Het bekende verhaal toch een beetje anders.
Twee verschillende versies.
Met een verschillende moraal.
Speciaal voor onze Belgische bezoekers, die inmiddels een wereldrecord hebben als het gaat om de periode dat ze bezig zijn met de formatie van een nieuw kabinet.

OUDE VERSIE: De mier werkt hard in de hete zomerzon, bouwt een huis en legt wintervoorraden aan.

De krekel denkt dat de mier gek is en lacht en dartelt en danst en speelt de zomer door. 

Als de winter komt, heeft de mier het warm en is goed doorvoed.

De krekel heeft geen voedsel of onderdak met als gevolg dat hij sterft van honger en kou.

MORAAL VAN HET  VERHAAL  :

Neem je eigen verantwoordelijkheid op  !!

MODERNE  (BELGISCHE) VERSIE  :   

De mier werkt hard in de hete zomerzon, bouwt een huis en legt wintervoorraden aan.

De krekel denkt dat de mier gek is en lacht en dartelt en danst en speelt de hele zomer door.  

Als de winter komt, heeft de mier het warm en is goed doorvoed.

De krekel heeft geen voedsel of onderdak met als gevolg dat hij honger en kou heeft.

Dan organiseert de koukleumende krekel een persconferentie en eist te vernemen waar de mier het recht haalt warm en goeddoorvoed te zijn terwijl hij honger en kou lijdt. VRT, VTM, RTL, en VT4  zenden beelden uit van de bibberende krekel naast de mier in haar comfortabele woning met een voedselgevulde tafel. 

België is verontwaardigd door het scherpe contrast.

Hoe kan dit bestaan in een rijk land ?

Hoe kan een arme krekel zo lijden in een westers land.   

Kermit de Kikker verschijnt in Ter Zake met de krekel en iedereen weent wanneer ze zingen: “Het is niet gemakkelijk Groen te zijn.”‘ 

11.11.11  organiseert een betoging voor het huis van de mier.

Broederlijk Delen is ook aanwezig en scandeert: “Dood aan de uitbuiters.”  

Kardinaal LEONARD laat de groep neerknielen om een gebed aan God te richten voor het welzijn van de krekel  .       

Koning  Albert  veroordeelt de  mier  en stuurt verwijten naar  Premier Leterme, minister-president Peeters, de paus  en  naar Filip De Winter, Bart De Wever en Alexander De Croo  omwille van het noodlot van de  krekel.

Caroline  Gennez  en  Elio Di Rupo  schreeuwen in een interview met  Siegfried Bracke  dat de  mier  rijk is geworden op de rug van de  krekel.

Ze eisen een speciale taksheffing ten nadele van de mier om haar terechte deel te doen betalen.   

Uiteindelijk vaardigt het CGKR van Jozef De Witte, de Economische Gelijkheids- & Anti-mier Wet uit met terugwerkende kracht tot het begin van de zomer.   

De  mier  wordt bestraft wegens het onvoldoende tewerkstellen van niet-werkzoekende werkloze asielzoekers.

Als hij zijn boetes niet kan betalen, wordt zijn huis aangeslagen door de  Geheime Regerings Politie en aan de krekel gegeven.

Het verhaal eindigt wanneer de krekel en zijn dagplukkende vrienden de laatste restjes van het voedsel van de mier verorberen terwijl de regeringswoning waar hij in verblijft, en die zoals jullie zich zullen herinneren het voormalige huis van de mier was, rond hen verpulvert aangezien de krekel en zijn luierende vrienden weigeren het te onderhouden. 

Ondertussen is de mier door al deze beslommeringen ten onder gegaan in de sneeuw en wordt nooit meer gezien.   

De  krekel  wordt gedood in een drugsincident en het huis, verlaten en verkrot, wordt overgenomen door een bende spinnen die de ruïne en de eens voorspoedige en rustige buurt terroriseren.

Aangezien dit geen alleenstaand geval is, stort de hele Natie in elkaar en sleurt de hele vrije wereld met zich mee.

MORAAL VAN HET  VERHAAL:

Denk goed na bij de volgende verkiezingen. Ik laat jullie dit lezen, omdat ik denk dat jullie hard werkende mieren zijn en geen krekels. Zorg ervoor dat jullie dit doorsturen naar andere mieren.

Maak jullie geen zorgen dat dit bericht eventueel bij krekels terecht zou komen. Zij zullen dit toch niet begrijpen.

12 REACTIES

 1. Is het in Nederland zoveel anders? Je hebt alleen de term ‘racisme/racist’ vergeten in je verhaal. Zonder die is het soosjalistiese sprookje niet compleet.

 2. De moraal van het verhaal :
  verkiezingen? Ieder die bij wijze van protest-stem ageert ziet dat zelfs een minieme positie-verandering van het establishment onmogelijk is. In B noemt men dat cordon sanitair. Vergeet niet dat de “Waalse krekels”, ons “Vlaamse mieren” internationaal afschilderen als fascisten en xenofoob. De musicerende krekel is niet alleen een profiteur van onze werklust, hij maakt ook opportunistisch en dwangmatig gebruik om de mier te benadeligen in zijn Vlaamse identiteit. Typisch Belgisch natuurlijk.
  PS Het uithangbord van vreemdelingen-haters is het laatste wat je kan overkomen om je welvaart naar de knoppen te helpen, een impasse voor de Vlaamse politicus die beducht is voor incorrecte uitspraken.

 3. Dank voor het gratis stemadvies.
  Maar op welke partij moet ik dan stemmen??
  Volgens mij blijven de “mieren” van onze samenleving de grote netto betalers van onze verzorgingsstaat, ook bij zogenaamd liberale partijen als de vvd.

 4. Rijke krekel met veel vermogen koopt grote waterbedrijf in arm land vol straatarme mieren. Rijke krekel verhoogt vervolgens water tarief enorm en gaat veel water exporteren naar rijke westerse landen.
  Arme mieren hebben vervolgens in hun eigen land geen toegang meer tot water omdat het te duur is en rijke krekel exporteert het liever. Arme mier zag in het verleden op dezelfde manier zijn natuurlijke Gas reserves verdwijnen naar het buitenland. EN dat terwijl arme mier zichzelf nog met hout moet verwarmen.
  Gelukkig pikken de arme mieren het niet meer. Het asociale imperialistische westerse gedrag wordt met man en macht tegen gehouden. Waardoor arme mieren weer toegang hebben op HUN eigen water uit HUN eigen land. Rijke krekels(ING,Bechtel, Edison) gaan vervolgens is Asia of Africa op zoek naar een volgende slachtoffer. Want wat hun niet gelukt is met Boliviaanse water is hun wel gelukt met olie,diamanten en honderden andere grondstoffen.Het IMF komt hun steeds weer ten hulp. Voor het westen bestaan gewoon geen woorden. Wij zijn het walgelijkste volk dat ooit bestaan heeft. Van alle armoede op de wereld zijn wij hoofdzakelijk verantwoordelijk.Chaos en dictaturen worden op sluwse wijze in stand gehouden door onze ware leiders.Landen in problemen worden letterlijk geplunderd door de werkwijze van het IMF. Bijna alle grondstof bronnen van arme landen zijn in westerse handen. En dit terwijl het volk daar uithongert

  Europa en de VS plunderen nog net zo hard als 300 jaar geleden. Uit het zicht van al onze media zijn wij de mensen die het meeste mensenrechten schenden. Het westen is verantwoordelijk voor het afzetten van velen democratieën en het in stand houden van vele dictaturen. En wij houden dit in stand met zijn allen. Omdat wij tot het meeste geindoctrineerde volk ter wereld behoren.

  Peter de Jong [5] reageerde op deze reactie.
  bertus [6] reageerde op deze reactie.

 5. @cyclope [4]:

  “Arme mieren hebben vervolgens in hun eigen land geen toegang meer tot water omdat het te duur is en rijke krekel exporteert het liever”

  In een vrije markt zijn gedwongen monopolies niet mogelijk. Een gedwongen monopolie zorgt voor een hoger prijsniveau dan normaal. Dit trekt nieuwe aanbieders aan die onder deze prijs zullen gaan zitten. De markt zal voor de lagere prijzen kiezen en het monopolie houdt op te bestaan.

  “Europa en de VS plunderen nog net zo hard als 300 jaar geleden”

  In een vrije markt zijn onvrijwillige eigendomsoverdrachten helemaal niet mogelijk. In een vrije markt is immers volop concurrentie. Als de voorwaarden van de een je niet bevallen ga je gewoon naar een ander. Van plundering, uitbuiting, etc kan dus nooit sprake zijn.

  ===

  * Johan Norberg / Channel 4 – Globalization is Good (2003 video)
  http://video.google.nl/videoplay?docid=5633239795464137680

  cyclope [7] reageerde op deze reactie.

 6. @bertus [6]

  Snap niet wat je zegt.
  Van mij krijg je alle gelijk die je wilt. Wens je veel succes en geluk met je gelijk.

  @Peter de Jong [5]:

  Globalisering heeft ervoor gezorgd dat multinationals zo machtig zijn geworden. Zij bepalen wat er op deze wereld gebeurt. En niet de regering zoals jij waarschijnlijk denkt. Wie financiert die politieke partijen denk je? Bekijk eens welke posities opgestapte politici hebben ingenomen afgelopen 2 jaar.

  Peter de Jong [8] reageerde op deze reactie.

 7. @cyclope [7]:

  Je verward kapitalisme met corporatisme (politici die hun ondernemersvriendjes van dienst zijn en omgekeerd).

  Multinationals kunnen alleen zoveel macht krijgen als zij regeringen in hun broekzak hebben. Regeringen hebben immers juridische en militaire macht om mensen te dwingen.

  In de 19e eeuw konden arbeiders worden uitgebuit door plaatselijke industriëlen, omdat de lokale bestuurders de concurrentie buiten de deur hielden. Dat is nu nog steeds het geval binnen de grote handelsblokken (VS, EU, JAP, CN). Met tariefmuren, steunmaatregelen voor de eigen industrie en specifieke wet- en regelgeving probeert men de eigen industrie te beschermen tegen buitenlandse concurrentie.

  En als regeringsmacht plaatselijk ontbreekt, of als politici zich niet met onderdrukking willen associëren, gebruiken multinationals hun eigen huurlegers. Die kunnen zij slechts financieren doordat hun klanten in de westerse wereld geen alternatieve aanbieders hebben.

  Dit is allemaal een direct gevolg van de door de overheid gereguleerde markt. In een vrije markt kunnen er geen kartels bestaan en zijn problemen als uitbuiting, ongezonde werkomstandigheden, beperkte keuze, milieuvervuiling, etc. niet mogelijk.

 8. Hee ik heb een nieuw woord gevonden: ‘negativisme’, mischien is dat wel de sleutel tot links denken. Altijd op zoek naar een negatieve interpretatie of aspect van een bepaalde gebeurtenis.

 9. Ik kan de heer Martens het bijbelboek Spreuken 6:6, 7 en 8 aanbevelen (hoewel hij dit wel tegengekomen zal zijn, in zijn studie betreffende het verwerpelijke van de bijbel):

  ‘Ga tot de mier, gij luiaard! Zie haar wegen en wordt wijs.
  Dewelke geen overste ambtman noch heerser hebbende, haar brood bereid in de zomer, haar spijs vergadert in den oogst.’

  Hoewel socialisten ook graag mieren en bijen als voorbeeld namen als zij de zelfregulerende kameraadschap wilden promoten.

 10. De mier leeft in kolonies, individualisme bestaat niet, soms worden individuele mieren opgeofferd voor het geheel, elke mier werk hard, zonder dat voor zichzelf te doen, ze doen dat immers voor de kolonie.

  In dat opzicht tonen mieren precies waarom socialisme beter werkt dan kapitalisme.. alleen is de prijs daarvoor dus dat het begrip “ik” of “individu” verdwijnt en we dus meer iets krijgen als “wij zijn de mensheid, weerstand is zinloos” een collectief bewustzijn ipv een individueel.

  Doompie [12] reageerde op deze reactie.

 11. @Kemps [11]:

  Foute interpetatie..

  Voor mieren werkt het precies zo als met een school vissen..
  Elke vis beweegt PUUR UIT EIGENBELANG. Ze verschuilen zich achter elkaar om niet opgegeten te worden..

  Maar omdat elke vis dat doet, maakt het de groep sterk en erg lastig vangbaar voor rovers..

  Niet andersom !!

Comments are closed.