Plaatje turvenWoensdagavond. De campingzender heeft als hoogtepunt “de 20 beste reclamespotjes”, het nieuws wordt gemarkeerd door een journaliste die voorlopig niet meer naar Egypte gaat en op NuJij is een heftige discussie gaande over een SP’er die op kosten van de samenleving zit te turven waar Geert Wilders allemaal tegen stemt. Wellicht een goed moment om mezelf eens voor te stellen. Ik ben immers nieuw als Vrijspreker.

Zoals velen hier had ik al jaren door dat er iets niet klopte in de maatschappij, maar wat het precies was, kon ik niet omschrijven. Laat staan dat ik wist dat er een naam bestond voor mijn onvrede. Uiteindelijk kwam ik terecht op MeerVrijheid (toen nog regelmatig onderhouden) en kreeg direct het bevrijdende gevoel dat een patiënt moet hebben als hij na 40 onderzoeken eindelijk de juiste diagnose te horen krijgt:  Opeens weet je wat je hebt, hoe het heet en ook dat je niet de enige bent 😀

Natuurlijk heb ik me vervolgens helemaal suf gelezen. Alle stukjes vielen als een puzzel in elkaar. Omdat ik eigenlijk best wel van het schrijven en reageren ben, zocht (en vond) ik Vrijspreker. Af en toe plaatste ik als gast een stukje en sinds kort heb ik iedere donderdag een ochtendshow om 8 uur.

Je zult me de eerste dinsdag van de maand vaak vinden bij de Libertarische Partij, vooral als er een interessante spreker is (zoals aanstaande maart). Zeker aan te bevelen, want je loopt zo maar de mensen die je inspireerden tegen het lijf (Frank Karsten, Henri Sturman, enz). Daarnaast werkt het best bevrijdend als mensen je visie beamen, in plaats van het bekende: “Heb je hém weer met zijn overheid“.

Ik ben een zogenaamde minarchist. Zo’n vogel die nog wel een uitvoerende (dus niet een bepalende) rol voor een kleine overheid ziet weg gelegd. Ik heb daar één bepaalde reden voor die ik jullie volgende week voor zal leggen.

23 REACTIES

 1. Hi Ron,
  Toeval bestaat (waarschijnlijk) niet. Dat blijkt maar weer.
  Ik las laatst een stukje van je en vroeg me al af of jij inderdaad de Ron Arends was die al jaren mijn websites host. Et violá.
  Leuk om te zien dat we behalve internet ook staatsinrichting en libertarisme als gemeenschappelijke interesses hebben.
  Welkom 🙂

  ***Vriendelijk hand uitsteken doet, want kent geen geheime minarchistische groeten***
  Ron A te A [7] reageerde op deze reactie.

 2. @Hoc Voluerunt [3]:

  Waarbij we ook meteen het beroepsveld van Hoc Voluerunt kennen…
  Nu alleen mijn ‘beroep’ nog en we weten alles van elkaar 🙂

 3. Ook namens mij een hartelijk welkom Ron!

  Ook ik ben werkzaam in de ICT, maar dan binnen R&D..

 4. @Truckdriver [2]:
  Yep, in maart alweer 11 jaar je beste vriend voor internet. Omdat ik ook de PvdA als klant heb, hou ik me op mijn eigen site maar gedeisd 😀

  @Hoc Voluerunt [3]:
  Wat is dat toch de laatste tijd met de IT’ers en libertarisme ?
  Daar gaf Bart Croughs (de schrijver en (hoe kan het anders) óók IT’er) laatst een schappelijke verklaring voor. IT’ers denken heel logisch, dat hoort immers bij hun werk. Als je dan ook nog eens politiek geïnteresseerd bent, kom je als vanzelfsprekend uit bij het libertarisme.

  Tevens de reden waarom er beduidend minder vrouwen in de libertarische wereld rondlopen. Jammer, want IT’ers staan weer niet bekend als communicatiewonders, en die heb je juist nodig om het woord te verspreiden.

  Op een dag staan echter ook de volgers op voor onze ideeën, en dan kan het hard gaan!

  @Andre [5]:
  Trollen eet ik al jaren met huid en haar op op NuJij.nl 😀

  @allen: dank u wel.

 5. Ah, ik zie dat je een bedrijf hebt (maxes.nl) dat aan domeinnaam registratie, webhosting en aan ontwikkeling doet. Daar was ik naar op zoek. Ik zal binnenkort wel even contact zoeken. Zo, heb ik even schaamteloos je bedrijf geplugt.

  Ik kijk uit naar je artikelen.

  Truckdriver [10] reageerde op deze reactie.

 6. Ook hier een welkom, Ron.

  *vingers kneuzen doet met moeilijke minarchistische handshake*

 7. @MG [8]:

  Zeker doen. Ben al jaren klant bij hem, tot volle tevredenheid.
  Zo, heb ik ook even schaamteloos reclame gemaakt.

  ***Pakt Encyclopedia Brittanica erbij; want vraagt zich af wat dat toch is met al die geheime minarchistische handshakes***

 8. @Ron Arends [13]:
  Zit alleen met klantenwerving en datacentre.
  Het begin kapitaal is lastig voor zoiets, als je nog geen klanten hebt en net bestaat en de diensten al ingeregeld hebt ben je al enkele duizenden euro’s nodig voor je kan beginnen.
  Banken zijn ook niet zo happig tegenwoordig.

  Als jij de server hebt, kan ik wel wat maken binnen jou netwerk en kunnen we misschien onderlinge afspraken maken.

  Je weet dat er een forum is
  http://www.vrijspreker.nl/wp/forum login met je VS gegevens.
  Kunnen we misschien eens verder praten.

  Als ik kan zorgen dat jou bedrijf die diensten kan bieden en in stand kan houden, cooperation is the key toch.

 9. @Hoc Voluerunt [17]: Precies. Ik ook. Ik zeg dan ook steeds dat ik ideologisch anarcho-kapitalist ben, doch pragmatisch minarchist, want de hele wereld bekeren zal ons toch nooit lukken en gezien zodra er 1 land is dat grenzen heeft, er de facto een een tweede is (nl. de hele wereld rond dat ene land) met eveneens een grens, lijkt het me realistischer om minarchist te blijven en een kleine doch net voldoede grote legermacht te behouden. Dat neemt niet weg dat ik puur ideologisch het AK volledig onderschrijf en inzie dat dit beter zou zijn dan minarchisme. Alleen is minarchie wellicht (ergens en niet noodzakelijkerwijze in NL of VL) nog wel een haalbare kaart en (per definitie wereldwijd) AK simpelweg niet. Maar zoals gezegd: ik erken dat AK op zich wel te prefereren valt boven minarchie.

  Liberty 5-3000 [19] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [21] reageerde op deze reactie.

 10. @Hoc Voluerunt [17]:

  Dan pas kan het, tot die tijd doe ik het even op de minarchistische tour.

  @Scrutinizer [18]:

  Alleen is minarchie wellicht nog wel een haalbare kaart en AK simpelweg niet.

  Er bestaat niet zoiets als 1 sigaret in de avond. De verslaafde moet volledig afkicken om de wereld door een andere bril te gaan zien.
  Voor minarchie kunt u gewoon in het verleden kijken naar het meest succesvolle minarchistische experiment.
  De USA. Welke in zeer korte tijd is uitgegroeid tot de grootste onderdrukkende staat ter wereld.

  beek [20] reageerde op deze reactie.

 11. @Liberty 5-3000 [19]:

  De grootste onderdrukkende staat ter wereld?
  U maakt een grapje.
  Mensen willen over het algemeen niet vluchten naar onderdrukkende staten. De wens naar de de VS te vluchten is echter wereldwijd nog steeds aanwezig.
  Sterker: tal van onderdrukte volkeren hebben nog steeds die USA als lichtend voorbeeld voor ogen.
  Maar helaas blijken de vijanden van deze USA nergens voor terug te deinzen (denk aan 9/11). Dan moet ook een USA burgers gaan controleren, aangezien sommige ‘burgers’ in staat blijken zich op te blazen temidden van vrouwen en kinderen.

 12. @Hoc Voluerunt [21]:
  Zolang iedereen zijn kinderen mept, mep ik ook.
  Anders is een goede opvoeding niet haalbaar en kan mijn kind niet meekomen in de wereld.
  Wat een absurde logica en alleen maar mogelijk door een mentale knik in denkwijze van het persoonlijke domein naar het publieke domein.
  Voor de trol van nr 20:
  Het leven in Rome is inderdaad te prefereren boven het leven onder het juk van Rome.
  Empathische disconnectie.
  Totaal te verwachten bij iemand die in een voorkeursbehandeling voor mensen met een bepaald irrationeel denkbeeld in de wereld gelooft.
  Verwerpelijk.

  beek [23] reageerde op deze reactie.

 13. @Liberty 5-3000 [22]:

  De ’trol’ van nummer twintig: dit is het laatste wat een libertarier als Liberty weet te zeggen: je bent gewoon een trol, die men verder niet wenst te voederen (behalve als men denkt de zogenaamde trol te kunnen aftroeven).
  Misschien kan Liberty eens uitlegen wat het JUK van de USA is?
  Intussen haalt hij zijn eigen libertarische stokpaardjes en filmpjes, voortdurend helemaal uit dat zogenaamde ‘juk’ van die vrije USA!
  En dan kan deze Liberty het toch weer niet laten het christelijke geloof erbij te slepen, dat voorkeuren belooft voor de ‘eigen’ mensen.
  Dat libertariers eenzelfde neiging hebben (denk aan het ’trol’-benoemen) vergeet hij voor zijn gemak natuurlijk maar even. Libertariers blijken ook op dit blog, op de man te mogen spelen, waar mij dat op een reprimande of zelfs een ban komt te staan.

  Eveneneens vergeet deze LIberty dat iedereen wordt uitgenodigd te geloven in de beginselen van de christelijke leer.
  Na je dood dan niet gaaan jammeren dat ‘je het niet hebt geweten’.
  Intussen breng ik in de herinnering dat het deze Liberty nog nooit gelukt is overwegende tegenargumenten tegen het chtistelijk geloof in te brengen.’
  Al zijn pogingen daartoe zijn elke keer weer volledig mislukt.

Comments are closed.