“De Belgen” zijn wereldkampioen om te leven zonder een formele regering!

Zij hebben hiermee al bewezen dat het mogelijk is om zonder regering 250 dagen in vrede door te leven. Alles gaat gewoon door, en er komen geen nieuwe wetten.

Onze hartelijke felicitaties.

Ik ben benieuwd hoe lang ze dat nog volhouden. Zou best voor altijd kunnen want het privé leven blijkt dus al bijna een jaar lang zijn eigen problemen te kunnen oplossen.

Duidelijk is ook de reactie van politici en media uit andere landen. Nederland voorop.

Moet je zien hoe minachtend en denigrerend ze doen. Knijpend van de angst dat de Nederlandse kiezer straks zegt dat ook hij geen politici nodig heeft om zijn eigen leven te leiden.

Wat zouden wij kunnen doen om dit record te verbeteren?

13 REACTIES

 1. Ook zonder regering blijven alle bestaande wetten natuurlijk gewoon van kracht. En blijven alle bestaande wetsdienaars natuurlijk gewoon hun werk doen.
  Er is niks gebeurd waardoor alle bestaande wetten plotseling ongeldig zouden zijn geworden.

 2. mag ook belgie feliciteren van deze kant. wel interresant om te zien of het werkt zonder regering. maar dit is vrees ik toch niet echt een goed voorbeeld want is niet echt een staat zonder regering maar meer staat met een regering bevroren in de tijd ..

  helaas, weten we nog niet of het echt werkt ..

 3. @reiny [5]:

  Dat is volstrekt tegen de langjarige trend van bestuurlijke schaalvergroting (zie ook de samenvoeging van gemeenten, provincies, en de grotere invloed van de EU).

  Het is een geldkwestie. Zowel de Vlamingen als de Walen willen Brussel hebben, omdat die stad een belangrijke aanjager van de economie is en je er grote politieke invloed kan uitoefenen.

  Als je het de Friezen zou vragen of de inwoners van de gemeente Slochteren (met hun aardgasbel) zouden ze ook liever vandaag dan morgen een deelstaat vormen.

  Het effect van federalisme is dat je het gebied en het aantal mensen dat onder een bepaalde inkomensherverdeling valt kleiner maakt.

  Uiteindelijk kom je dan uit bij een land dat nog slechts gemeenten, steden of wijken (gated communities, VVEs) kent waarbinnen gedwongen inkomensherverdeling plaatsvindt.

  Van daar is het nog maar een kleine stap naar volledige financiële onafhankelijkheid van ieder individueel gezin c.q. iedere individuele burger.

  http://www.libertarianfaq.org/index.php?title=Federalism

  Libertus [8] reageerde op deze reactie.

 4. Huilende pubers leken het wel,

  Zo zagen onze Tweedekamer leden van de oppositie partijen er gisteren ook wel uit, en dat net voordat ze een weekje met vakantie zouden gaan. Bedroefd, verdrietig en vernederd voelden ze zich, en dat is nu juist ook het gevoel wat de gewone burgers zo vaak heeft doordat de Kamerleden dwars tegen de wil van de inwoners zaken aan ze oplegt waar ze het totaal niet mee eens zijn. Het is een gevoel alsof een deurwaarder in naam de Koningin je huis leeg wil halen en je wilt dat de Koningin even langs moet komen om dat te voorkomen. Maar helaas werkt dat zo niet en moet je genoegen nemen met de deurwaarder, en zo moeten de Kamerleden nu even genoegen nemen met een Minister die afgevaardigde van de Coalitie is.

  Als de Kamerleden een Minister niet meer respecteren waarom zouden de burgers dat dan wel moeten doen, terwijl de burgers al geen begrip meer op kunnen brengen voor de Kamerleden die een gekozen regering om zeep willen halen gewoon uit principe en antipathie tegen één persoon die de regering ondersteunt. Hoever zijn deze dames en heren van de oppositie partijen gezonken in het politieke moeras waar ze in opereren. Een schaamteloze vertoning en niet om aan te zien, maar je gaat er niet om huilen of met je voeten stampen op de grond, want je bent tenslotte geen puber meer.

  Peter Kampen.

 5. @Peter de Jong [6]:
  De ware reden waarom wij van de Walen af willen is omdat zij zo op ons neerkijken.
  Je hebt geen idee hoe het is om als Vlaming in Brussel iemand aan te spreken. Men kijkt je zelfs niet aan!
  In Brussel leg ik daarom steevast een Hollands accent in m’n spreken. Het klinkt voor geen meter, maar die franstalige trapt er wel in. Toch spijtig dat je op zulke manier een vriendelijk antwoord moet bekomen.

  Ironisch genoeg is het zo dat die Walen nóg veel liever van ons zouden splitsen dan wij van hen. Maar dat gaat nauurlijk niet omdat er jaarlijks zo’n 10 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië wordt verscheept.

  Bovendien zijn er schandelijk oneerlijke verschillen, zoals deze;
  Als ik te snel over de autoweg scheur, dan wordt de helft van m’n bekeuring gelijk naar Wallonië geflitst. In Vlaanderen staan meer dan 1300 flitspalen, in Wallonië minder dan 100

  Het is die typisch Franse elitaire houding die ons zo tegen de borst stoot. En ja, natuurlijk gaat het ook om geld. Maar ook om respect, en dat krijg je niet zomaar. Dat moet je verdienen.

  Peter de Jong [9] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Libertus [8]:

  Ik geloof graag, dat de normale omgang tussen Vlaamssprekenden en Franstaligen bijzonder stroef gaat door de culturele verschillen.

  Dat zijn zaken die maak je als Vlaming natuurlijk dagelijks mee en dat gebrek aan respect is zeker zo belangrijk als de financiële aderlating richting Wallonië.

  Het plan om België dan maar op te delen in 4 deelstaten is op zich prima, maar hoe krijg je dat er ooit door als zowel de Vlamingen als de Walen Brussel niet willen opgeven?

  En wat willen de Brusselaren? Zich bij Wallonië aansluiten? Zo ja, hoe stellen ze zich dat voor (Brussel ligt geheel in Vlaanderen)? En zo nee, is een Brussel á la Washington DC dan wel levensvatbaar?

  Hoe denken de Vlamingen overigens over een eventuele aansluiting bij Nederland?

 7. Hee Libertus alles ok en hoe is het met de poezen thuis 🙂 ?

  Het is niet zomaar een geldkwestie, er komt ook veel emotie bij kijken.

  Grappig is dat Vandelanotte met zijn vierstatenplan er haast vanzelf ook bij moet komen dat dat dan “Belgica Foederata” moet gaan heten. Wat in de 17de eeuw de naam was van de Verenigde Nederlanden.

  Het is ook erg liberaal/tair want kleine staatjes hebben minder macht en moeten met elkaars wetgeving concurreren omdat stemmen met de voeten makkelijker wordt (en zeker voor bedrijven) dus dit plan heeft – na onafhankelijkheid – wel iets aantrekkelijks.

 8. Hoe denken de Vlamingen overigens over een eventuele aansluiting bij Nederland?

  Veel Vlamingen dromen stiekem van een soort ideale zelfvoorzienende staat, soeverein, onafhankelijk van de rest van de wereld. Een staat die bulkt van de rijkdom,
  wetenschappelijke kennis, vrijheid, ongebonden aan pacten en internationale bemoeienis. Een soort vrijstaat. Wij denken dat wij genoeg know-how in alle disciplines van de economie en wetenschap hebben verworven om een ultramoderne super-maatschappij te creëren. Deze wil bij de Vlaamse bevolking is sterk aanwezig, een soort utopische vooruitgang om de rest van de wereld kilometers achter ons te laten. Vlaanderen genereert een besteedbaar budget die op vandaag enkel dient om verplicht solidair en respectloos te herverdelen. De underdog met een enorm potentieel. Natuurlijk mag Vlaanderen niet de USA, Frankrijk, Nederland … – naar de kroon – steken. Al de oordelen ten spijt die ons internationaal verketteren om een vooruitstrevende natie te worden.

  Bon Vivant [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Libertus [8]:
  Misschien kunnen de Walen Engels spreken in Brussel? 😉
  Net als de Franse toeristen in Amsterdam. 25 jaar geleden werdt je door die lieden nog schaamteloos in het Frans aangesproken en verwachtte men vanzelfsprekend antwoord in vlekkeloos Frans, maar de laatste keer dat ik dat mee maakte is heel lang geleden (en heb ik in het Engels geantwoord).

  @rakker [11]:
  Ik mag toch aannemen dan men in Vlaanderen er niet op zit te wachten om de arrogante idioten in Brussel om te ruilen voor arrogante idioten in Den Haag? Als vrijstaat-Vlaanderen er ooit komt, ga ik er denk ik wonen.

 10. Beste Libertariërs,
  Als Vlaming en ervaringsdeskundige kan ik de afwezigheid van een regering niet toejuichen. Deze verkapte staatsgreep is reeds sinds 2007 aan de gang en betekent een ernstige aantasting van de wetten op de vrije mededinging in overheidsaankopen. De top van deze corrupte pyramide ( Kon. Hof ) kan zich als een volwaardige dictatuur schaamteloos verrijken, er is toch niemand die hier nog op toeziet. Daar was het de Walen en de adel altijd al om te doen geweest. Aangezien er bij de benoemingen van ambtenaren minstens tweetaligheid en in Europese context ook een gedegen kennis van het Engels is vereist, wensen zij het politiek systeem eeuwig te kunnen omzeilen. Deze caroussel begon met de splitsing van BHV dat door het grondwettelijk hof gevonnist werd, maar waar de Walen aan aantal voorwaarden wensen aan te koppelen die opnieuw een ongrondwettelijk precedent creëren. Om telkens opnieuw een taal-caroussel te kunnen gebruiken als hen dit uitkomt en incompetente, want ééntalige ambtenaren te kunnen benoemen, waardoor deze ongrondwettelijke olievlek verder uitbreid. Als tegenzet zouden de Vlamingen een E-gouvernement dienen te creëren, welke wel grondwettelijk zou zijn en overgaan tot een democratische “putsch”. De media zijn echter te lam om het volk correct in te lichten en de enige plaats waar ik nog een objectief oordeel vind over deze politieke kwestie is hier. Kunnen we niet samen een E – republiek oprichten ? Een Benelux – republiek ? Met 22 miljoen hardwerkende Nederlandstaligen kan dit echt niet fout gaan.Groeten.

Comments are closed.