In diverse Islamitische landen is de intifada tegen de plaatselijke tirannen uitgebroken.

Tunesië, Egypte, Jordanië, Syrië, Jemen, Bahrein en Iran staan op springen en er zijn in die landen ondertussen bij elkaar enige honderden doden gevallen onder de opstandige onderdrukte massa die niet meer dan normale burgerrechten wil en dan vraag ik mij af waar de linkse solidariteit met de onderdrukte Islamitische medemens toch is gebleven.

Ik heb nog geen massale solidariteitsoptochten van verontwaardigde figuren van GL, PvdA en SP op het Museumplein gezien en ook zijn Gretta, Dries, Harry en de overige beroepsantisemieten in geen velden of wegen te bekennen.

Kennelijk wordt de linkse verontwaardiging alleen opgewekt als er een Palestijn ergens binnen een straal van 1500 km van Israel van zijn fiets valt want dan is de wereld opeens te klein.

14 REACTIES

 1. Nee joh, ze vallen nu samen met de VVd eerder over de nieuwe “fietsbelasting”

  Ze zijn wel verdacht stil inderdaad de duizenbergjes van deze wereld

 2. @Rien [2]:

  Klopt Rien, er is wel iets meer aan de hand.

  Maar waar het in de oliestaatjes vooral om gaat, is dat alle oliedollars steeds bij de leidende families terecht zijn gekomen die daar dan weer een klein gedeelte van als aalmoezen aan de plaatselijke bevolking hebben uitgedeeld. Die bevolking had zo weinig te protesteren want wie bijt er in de hand die hem voedt?

  De laatste jaren zijn er echter ook veel oliedollars in de plaatselijke economieën gestoken die uiteindelijk als alternatieve inkomstenbron moeten dienen als de olie eenmaal op is. Men begint daar dus ook belasting te heffen.

  Dat maakt, dat mensen nu opeens op hun rechten gaan staan. Als je belasting betaalt wil je daar niet alleen iets voor terugzien, je wil ook enige invloed op de manier waarop dat belastinggeld wordt besteedt. Een soort democratie dus.

  Dat is uiteraard nooit de bedoeling geweest van de leidende families. Die zitten nu in een lelijk spagaat: belasting heffen en democratie toestaan in de hoop op de oude voet te kunnen voortleven (fat chance! zie onze Oranjes) of geen belastingen heffen en flink bezuinigen op hun eigen uitgaven. 😉

 3. @Likoed Nederland [4]:

  Afschaffen die VN.

  Elk slachtoffer is er een te veel, onafhankelijk van geloof of wat dan ook, vindt u ook niet ?

  Wat zou u er van denken, als iedereen zijn eigen boontjes moest gaan doppen ? Dus geen buitenlandse “hulp”, gefinancierd door gestolen belstingcenten, meer naar andere landen sturen, ongeacht welk land dat is ?

  U is er ook mee bekend, dat er diverse lieden/landen zijn die van twee walletjes eten en geld verdienen aan de ellende van beide zijden ?

 4. @Likoed Nederland [4]: Het gaat socialsten ook niet om de slachtoffers, maar om de daders. En dan alleen als het Joden of Amerikanen zijn. Voor de rest interesseert het ze niet, of kunnen ze geen oordeel geven want niet Westerlingen zijn normaliter in hun ogen altijd goed.

 5. Ik geloof al een tijd niet meer in z.g. linkse-of rechtse politiek, dat is alleen maar schijn, om de burgers te laten geloven dat ze in een vrije democratie leven. Daarnaast is het toch overduidelijk dat de media in handen is van diezelfde kliek. Ordinaire zakenlui, met meer liefde voor genot dan voor God. Ik wordt vaak gewoon misselijk van de manier waarop b.v. het NOS journaal het volk op een infantiele manier “wereldwijs” probeert te houden.

  Ratio [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Berandal [7]:

  Daarnaast is het toch overduidelijk dat de media in handen is van diezelfde kliek. Ordinaire zakenlui, met meer liefde voor genot dan voor God. Ik wordt vaak gewoon misselijk van de manier waarop b.v. het NOS journaal het volk op een infantiele manier “wereldwijs” probeert te houden.

  NOS is opeens privaat eigendom geworden? NOS in handen van zakenlui?

 7. “Tunesië, Egypte, Jordanië, Syrië, Jemen, Bahrein en Iran staan op springen”

  Naar mijn mening: Oproep in Iran is met zekerheid legitiem, de rest waarschijnlijk niet.

 8. Voor Egypte zijn toch echt meerdere solidariteitsoptochten geweest, o.a. in Amsterdam en Utrecht. Enkele daarvan zijn georganiseerd door linkse politieke partijen. Dus Van Kiel heeft niet goed opgelet.

  Kwalijker in zijn betoog is het gebruik van een ernstig smadelijke term als ‘beroepsantisemtieten’ voor een aantal activisten voor de Palestijnse zaak. Waarom zo zwart-wit? Je bent niet automatisch antisemitisch als je je het lot van een door zionisten onderdrukt volk aantrekt. Dat soort retoriek is puur bedoeld om de discussie dood te slaan, simpelweg omdat degene die de term gebruikt geen argumenten meer heeft.

 9. in NL dan, daar mag je niet je eigen staatshoofd, Burgemeester etc kiezen, vindt iedereen gewoon, in Egypte niet, moet ik ze nageven daar, op dat Talib plein of zo

Comments are closed.