zaterdag, 26 februari 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

G 20: Weer meer controles

De vorige week hebben ze bij de G 20  afgesproken dat er nog meer controles moeten komen. Een besluit dat helemaal past in het straatje van “Merkozy” die dat plan al hebben gelanceerd in de EU. De reacties uit EU-landen waren verschillend, maar u zult zien dat in maart in de EU een deel van die controles en regels verder worden ingevoerd.

Zie onderstaand NOS bericht, waarin enkele markante puntjes vet gemaakt zijn.

G20 akkoord over monitoren economie
zaterdag 19 feb 2011,

Na ‘gespannen onderhandelingen’ hebben ministers van Financiën de G20-top in Parijs toch afgesloten met een akkoord. Ze bereikten overeenstemming over manieren om onevenwichtigheden in de wereldeconomie eerder te kunnen signaleren.

Doel is om te voorkomen dat onherstelbare schade optreedt. De wereldeconomie is bijvoorbeeld uit balans doordat China te veel exporteert. De VS consumeert juist weer te veel.

Verschillen
Door de nieuwe afspraken van de G20 kunnen begrotingstekorten makkelijker worden vergeleken. Ook een structureel handelstekort of juist een handelsoverschot kan duiden op aanstaande problemen.

Het akkoord van de G20 is een eerste stap om in kaart te brengen hoe groot de verschillen zijn tussen de landen.

 ————————————

Let vooral op de opmerking dat China TE VEEL EXPORTEERT !

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Belastingen, Economie, EU, Internationaal, Overheid, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. Jasper schreef op : 1

    Je kunt Chinezen niet dwingen om meer te consumeren, dus het land van de Zwaarlijvigheid moet gewoon meer gaan produceren. Is die wil er niet bij de Amerikanen, dan hebben zij daar last van (net als van die zwaarlijvigheid trouwens).

  2. Bon Vivant schreef op : 2

    Het lijkt wel een pleidooi voor een mondiale planeconomie (zoals ik het hier lees). Iedereen even arm en dun, behalve de kameraden van de staat.

    “Merkozy”: dat zou een leuk typetje zijn voor de muppetshow. Als tweekoppig monster…