De NOS deelt mee:  Oostzee voor tweederde bevroren   De Oostzee is door de aanhoudende kou steeds verder dichtgevroren. Van de 450.000 vierkante kilometer oppervlakte is intussen tweederde in ijs veranderd. Dat is sinds het midden van de jaren tachtig niet meer gebeurd, zegt het Finse meteorologische instituut.
Op de Oostzee bij Finland kun je met een auto over het ijs rijden.  Toegevoegd: vrijdag 25 feb 2011,

Ook de dikte van het ijs is, met vijftig tot zestig centimeter, uitzonderlijk. Op veel plaatsen kunnen ijsbrekers niet meer worden ingezet. Daar waar het nog wel kan, worden de ijsbrekers continu ingezet. Door de harde wind hebben zich ijsschotsen gevormd van soms wel twintig meter hoog.

Snelweg
Het ijs reikt tot aan de kusten van Zweden, Finland, Rusland, de baltische staten en Polen. Bij Estland is een snelweg van 26 kilometer over het ijs gemaakt naar een eiland voor de kust.

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/221524-oostzee-voor-tweederde-bevroren.html>

 Commentaar overbodig!!

14 REACTIES

 1. Dat komt omdat de Aarde opwarmt Hub! Kou is warmte. Alleen nieuwe belastingen kunnen de wereld nog redden van de ApOcAlyPS. Zoals inmiddels is aangetoond door een lamme en een blinde wetenschapper…

 2. normale verschijnselen in een periode over een langere tijd worden nu als bijzonder vermeld
  boelshit ,de aarde koeld af..punt

 3. Dat we bedrogen worden is zo langzamerhand wel bekend bij menigeen, maar er zijn mensen die er geld aan verdienen en die zullen het nooit accepteren. Wat denkt u van de mensen die grof geld verdienen aan winbuilen handel CO2.

 4. “Bij Estland is een snelweg van 26 kilometer over het ijs gemaakt naar een eiland voor de kust.”

  Die arme oude Öselsvenskar, die ineens van de ene overheid afgesneden waren en de andere toebehoorden.

 5. De zon is halverwege haar levensduur. Op het eind wordt ze een rode reus die alle planeten in de buurt zal verwoesten. Lang voor die tijd zal de zon al zover zijn opgezwollen dat de aarde als een pinda zal worden geroosterd.

  Urgenter is dat het water uit de oceanen langzaam weglekt in de aardmantel. De planeet Mars schijnt vroeger net zo’n waterplaneet te zijn geweest als de aarde, maar daar deed zich hetzelfde voor. Omdat Mars veel kleiner is dan de aarde is het daar nu al droog.

  Verder bestaat de mogelijkheid dat bij het omkeren van het aardmagneetveld (gebeurt eens in de zoveel tijd) het niet direct weer terugkeert. De zonnewind heeft dan de gelegenheid om de atmosfeer weg te blazen.

  Nog urgenter is een astroïde-inslag met de kracht van enkele miljoenen atoombommen.

  Allemaal redenen om te zorgen dat we hier zo snel mogelijk weg komen. 😉

  ===
  http://www.youtube.com/watch?v=fLgSKv2P-ow
  http://simulator.down2earth.eu/
  http://www.purdue.edu/impactearth

  wlad [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Peter de Jong [5]: je maakt je zorgen om niets, je vergeet namelijk dat we een socialistische overheid hebben en die weet alles en kan alles en die zal het probleem van de stervende zon en omkerend aardmagnetisme en weglekkend water ongetwijfeld met een passende belasting oplossen.

  Je kunt dus rustig slapen, hoor.

 7. aL IN DE JAREN 80 WAREN WETENSCHAPPERS HET ER OVER EENS DAT DE AARDE AFKOELDE DOOR HET STIL KOMEN TE LIGGEN VAN DE STROMING DIE VAN NOORDPOOL TOT ZUID CIRCULEERT EN TERUG OVER DE ATLANTISCHE ZEE
  sorry voor caps.

  Dit was gebaseerd op feiten en objectief onderzoek.
  Niet het ” wetenschappelijke” kaliber van ” wij willen bewijzen dat de aarde opwarmt en dat de mens de oorzaak is” start nu maar een onderzoek.

  Je conclusie moet uitgaan van het onderzoek wat er aan vooraf ging, niet onderzoeken voor een bepaalde conclusie.
  \zelfs een hypothese moet een gedegen basis hebben .
  Dat is NIET het geval bij global warming.

  Dat daargelaten, dan helpt belasting ook niet!!!

  Of gaan alle ambtenaren het geld pinnen en omzetten naar een grote waaier om de Co2 en warmte de atmosfeer uit te wapperen.

  prutsers.

 8. Owja. dat was ik vergeten.

  Global warming heeft als het er al is, wat zeer te betwijfelen valt, geen oplossing door mensen.
  http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2003/07aug_southpole/
  Als zelfs mars opwarmt.
  http://apod.nasa.gov/apod/ap080523.html
  ALS ZELFS JUPITER opwarmt!!!

  WTF!! denken een stel bearocratische zwetsende pennenlikkers er aan te kunnen doen, door belastingen te heffen op enkele autotjes die nog niet eens 2% van de totale CO2 uitstoot zorgen.
  De natuur stoot dit massaal uit!

  Ik kan hier zo ongelofelijk kwaad om worden, je hebt geen flauw idee.
  Niet alleen hebben de politici logica van de kinderen gestolen door slechte school.
  niet aleen hebben ze onze vrijheid ontnomen.
  Ze hebben nu zelfs de wetenschappelijke methode van onderzoek gekaapt.

 9. De olieramp in de Golf van Mexico (en vooral de poging de olie op te ruimen met chemische middelen) schijnt als gevolg te hebben gehad dat de golfstroom is gestopt. Vandaar, de ijzige omstandigheden hier.

  Of dat waar is of niet weet ik niet. Wel vermoed ik dat als het vermeende gestopt zijn van de golfstroom naar buiten wordt gebracht dat de opwarming van de aarde de schuld krijgt.

  Doompie [14] reageerde op deze reactie.

 10. @pien [12]:

  Niet helemaal correct. De Golf stroom heeft invloed op oceaan leven en aanvoer van “vers” water, maar veel minder, wat wel(heel erg lang) werdt gedacht, met de landse climaat.
  Google maar eens op gulf stream myth.

Comments are closed.