Hoe gek socialistische dictaors kunnen worden blijkt uit het volgende (gelukkig onschuldige) voorval.

Khaddafi zat in een groepje lagere officieren dat in 1969 via een staatsgreep de macht in Libië naar zich toe trok, hij had toen de rang van kapitein wat een lage officiersrang is.

Hij vond de rang van kolonel wel wat hebben en heeft zich daar in zijn verdere carrière mee getooid terwijl hij nooit echt kolonel is geweest.

Kolonel is overal een middel-hoge militaire rang maar niet de hoogste, dat zijn o.a. de diverse soorten generaal zoals luitenant-generaal (Israel) en kolonel-generaal (Rusland) of veldmaarschalk (Egypte).

Khaddafi had dus een dilemma, hij wilde graag kolonel zijn maar ook de hoogste officier in Libië en heeft dat toen opgelost door de rang van kolonel de hoogste in het Libische leger te maken.

Alles is mogelijk als je het volledig voor het zeggen hebt.

13 REACTIES

 1. @Liberty 5-3000 [2]: omdat Libië momenteel nogal in het nieuws is, denk ik. Zo te zien zijn er al enige duizenden doden gevallen.

  Wel erg voor die mensen maar het betekent wel dat ze in die landen de komende paar tientallen jaren allemaal met elkaar bezig zullen zijn en Israel met rust zullen laten en dat vind ik wel belangrijk. Nou nog Syrië en Iran en dan is het feest compleet.

  Alex [6] reageerde op deze reactie.

 2. hebben ze dan niet eens met elkaar afgesproken om geen geweld tegen elkaar te gebruiken in Libie?
  onbegrijpelijk… ik snap er werkelijk niets van…
  lol

 3. @Wladimir van Kiel [3]:

  Denk dat we in Europa ook verbereid moeten zijn voor Opstanden. Genoeg gekke leiders hier, bijvorbeeld die gek in Italie die tevens goede vrienden is van de gek in Libie.

  In Griekenland zijn ze op het moment (gisteren in iedergeval) weer lekker bezig.

  In Ierland is men ook onrustig. Portugal en Spanje kan ook explosief worden. Het is niet alleen Noord Afrika waar men niet tevreden is. Van de zuiden waait het op naar de Noorden.

  beek [8] reageerde op deze reactie.

 4. Rijden er straks weer Duitse tanks in die regio?

  “Jetzt schickt Deutschland mehrere Kriegsschiffe vor die Küste Libyens, um bei der Evakuierung deutscher Bürger zu helfen!

  Das große Versorgungsschiff „Berlin” sowie die Fregatten „Brandenburg” und „Rheinland-Pfalz” seien mit etwa 600 Soldaten an Bord unterwegs nach Libyen. Sie sollten in wenigen Tagen dort eintreffen.”

  Bron: http://www.bild.de/BILD/politik/2011/02/24/libyen-proteste-unruhen-laesst-der-irre-dikator/oel-pipelines-in-die-luft-sprengen.html

 5. @Alex [6]:

  verbereid
  Opstanden
  bijvorbeeld
  iedergeval
  de zuiden
  de Noorden

  Deze Alex heeft moeite met spelling , maar schijnt precies te weten hoe de wereld in elkaar steekt, en begint ook snel ’troll’ te roepen.

  (deze reactie is een verdiend antwoord op jouw ’troll’ roepen)

 6. Niet anders dan onze koningin dus, Keizerin van Insulinde, Barones van Goeree tot Overflakkee, Jonkvrouwe van Amsberg, Prinses van Lippe-Biesterfeld etc. etc. etc. Zelfs in de wetteksten wordt het niet serieus genomen, op een nette manier staat er “blablabla”.

  “als sergeant Bouterse hetzelfde had gedaan, dan waren de lijntjes wel lekker kort geweest”

  Die had wat minder last van de rang; de sergeant was toch die oude vent met zijn snor, deden het ook goed als verkenners.

 7. Als Gaddafi totally nuts is zoals men beweert dan neem ik aan dat zodra hij overziet dat de weg terug is afgesneden en hij geen kant meer op kan, hij nog wel ergens een knop heeft om op te drukken om zijn leven en dat van miljoenen anderen te eindigen in een gigantische Hiroshima achtige apocalyps…Dan zou het beeld van een krankzinnige leider prachtig omlijsten met de bom der bommen als een soort finishing touch….Als je toch voor gek wordt uitgemaakt en iedereen jarenlang van de gek heeft mogen profiteren, dan zou de gek ze nog op een leuk vuurwerk als afscheidscadeau kunnen trakteren.

  Kemps [11] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [10]:

  Ik gok de kans niet groot dat Khadaffi omver word geworpen.

  -Hij is MEDOGELOOS in zijn onderdrukking enerzijds.
  en..
  -Hij strooit rijkelijk met geld om de burgers tevreden te houden..
  -Het leger staat achter hem
  -Hij bezit genoeg geld om huurlingen in te huren als dat niet meer zo is

  Hij heeft idd wel een paar uitspraken in zijn jaren gemaakt die ik “gestoord” zou noemen.. net als onze op zich fraaie gast in zuid amerika, die haity meteen aan HAARP wijte…
  (than again.. misschien zit er toch een kern van waarheid in, gezien de macht van media alhier..)

  Zijn hobby om een tent mee te nemen, en zijn “gewaagde” kledij zijn nog wel amusant.. (eens niet de zoveelste lul in pak)

 9. @beek [12]:

  Als we beseffen dat deze Khadaffi praat en doet onder invloed van drugs, hoeven we daarmee zijn gedrag niet noodzakelijk aan ‘de overheid’ te wijten. Ik ben de man met de kennis van dit feit echt anders gaan zien. Veel valt in feite op zijn plaats: de man leek regelmatig op een onbeholpen en gekke popster; intussen ken ik dus de verklaring daarvoor.

Comments are closed.