Ik heb vanmiddag zo’n halfuurtje naar de toespraak van Khaddafi geluisterd en ik kan niet anders concluderen dan dat de man een volslagen idioot is.

Er zat geen enkele logica in zijn gezwets zodat het nogal een genante vertoning werd.

Dat zie wel meer bij oudere socialistische dictators en dat toont duidelijk aan dat socialisme een levensgevaarlijke ziekte is die zwaar hersenletsel veroorzaakt.

Hitler was er ook zo een net als Mugabe, Castro, Honnecker, Ceaucescu en Saddam Hoessein. En tegenwoordig hebben we Hugo Chavez van Venezuela en die knakker in Noord-Korea, net als Khaddafi allemaal wauwelende waanzinnigen.

Opvallend is dat deze figuren in hun jongere jaren formidabele persoonlijkheden moeten zijn geweest anders waren ze nooit aan de macht gekomen en aan de macht gebleven en moet het wel de slopende werking van langdurig socialistisch denken zijn die ze tot  hersenbeschadigde zwakzinnigen heeft teruggebracht.

19 REACTIES

 1. Klopt.
  Mooie reactie die ik ergens las: ‘Als de man niet zo’n schurk was, zou ik hem als clown willen contracteren.’
  De man staat allang bekend als een gek; wel een gevaarlijke gek.
  Net als die Chavez, die een welvarend land als Venezuela met al zijn ‘kunnen’ in het verderf weet te storten.

 2. Irak is niet bepaald vooruit gegaan na het verdwijnen van Saddam. In Zuid-Afrika gaven de blanke dictators de macht over aan zwarte dictators. Het werd er niet beter op. Ben benieuwd hoe het verder gaat….

 3. Waar kan ik die toespraak ongecensureerd kijken? Volgens Kadaffi beheersen ‘de zwerfhonden’ de media, stel dat hij gelijk heeft….

 4. Als deze volslagen idioot weg is, komt er dan een volslagen normaal islamitisch mens voor terug?

 5. Ik vraag me af hoe dergelijke opstanden zouden verlopen in een geprivatiseerde maatschappij. Als mensen rotzooi willen trappen is dat hun zaak, maar niet in ons flatgebouw, niet in ons winkelcentrum, niet in ons stadscentrum, niet hier, niet daar. Misschien kunnen ze ergens een veldje huren om rotzooi te trappen.

  Het lijkt me duidelijk dat je geen respect hoeft te hebben voor mensen die ons winkelcentrum slopen of onze wijk kapot maken. Die wijk of dat winkelcentrum is van de bewoners, een pensioenfonds of wat dan ook. Eigendommen van anderen dien je te respecteren, niet te vernielen.

  Iemand die eigendommen van anderen vernielt omdat hij ontevreden is over zijn plaats in de maatschappij is een idioot en kan maar beter gestopt worden.

 6. De meeste dictators worden gefinancierd door westerse overheden en jou en mijn geld om op die stoel te kunnen blijven zitten.
  Wat dat betreft heet Ron Paul en Zeitgeist addendum wel gelijk.

  Als je handelsverboden op een land legt, moet je immers wel de dictator kiezen die deze ook hanndhaafd, ongeacht wat die bevolking doet.
  Is dit niet een gevalletje “Charles de Montesquieu ” ?

  (ben nu bezig met het audio boek ” The Law” erg boeiend. )

 7. Nooit eerder opgevallen dat wijze mensen nooit op de stoel van een politicus of regeringsleider gaan zitten?????????????

  Zé.

 8. “Opvallend is dat deze figuren in hun jongere jaren formidabele persoonlijkheden moeten zijn geweest, anders waren ze nooit aan de macht gekomen en aan de macht gebleven”.

  Ik denk dat het juist figuren zijn die in hun jonge jaren al uitgekozen en gemanipuleerd zijn (Mind Control; drugs) en daarna op hun pluche stoel zijn gezet.

  Zie o.a. ook Clinton, weliswaar niet genoemd in het artikel, maar wel degelijk gecontroleerd:
  http://www.youtube.com/watch?v=t3duEgdlkug

  en Bush (W.):
  http://www.youtube.com/watch?v=MPyjfRB-VeE

 9. Deze man deugd al jaren niet en kon onder bescherming van westerse landen zijn gang gaan. Daarom vind ik dat alle besuurders die zich in het verleden en nu ingezet hebben om deze man in het zadel te houden ook schuldig zijn aan alle moorden die deze man gedaan heeft. Ver over de landsgenzen was hij medeplichtig aan moorden, Dus ook de bestuurders van nederland moeten zich maar eens achter de oren krabben..

  Zé [12] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.

 10. @reiny [11]: “Dus ook de bestuurders van nederland moeten zich maar eens achter de oren krabben..”

  Dat kunnen ze niet!
  Als ze wisten dat ze oren hadden, zouden ze immers ook kunnen luisteren…….

  Zé.

 11. @IIS [14]:

  Gaddafi mag een domme hond zijn, maar het bloedgeld en olie wat het Westen van hem in dank heeft aangenomen maakt van menigeen een nog grotere hond. Of kan men het gewoon zien als gezond en nuchter zakendoen beschouwen?

  Wat er verder nog van het Midden-Oosten terechtkomt is een vraag, Dat Gaddafi dit niet gaat overleven lijkt me duidelijk.

  De vraag is wat er zal gebeuren met het Midden-Oosten? Zal men het verder islamatiseren. Zal men het ontginnen om klaar te stomen als nieuw afzetgebied voor multinationals? Is het toekomstig oorlogsgebied en zullen wij van onze ‘bondgenoten’ gedwongen worden om ons te wapen tegen het nieuwe gevaar? Als het Midden-Oosten is schoongeveegd, zullen we dan nog lachen?
  Alex [19] reageerde op deze reactie.

 12. nou libertariers aller landen verenigt u!
  kansen genoeg momenteel in de landen rond de middellandse zee om er jullie libertarische heilstaat te stichten.
  wel eerst ff met elkaar afspreken dat je geen geweld tegen elkaar mag gebruiken hoor….

 13. Amerika heeft Libie ooit gebombardeerd.
  Als Amerika dictators verdrijft, bemoeit Amerika zich te veel.
  Als Amerika niets doet, zit een dictator er ‘dankzij’ het westen.
  Makkelijke kritiek.
  De olie is van levensbelang. Het duizelt je als je gaat nadenken voor welke producten wij olie nodig hebben. Zonder olie stort het hele economische bestel en de welvaart helemaal in. Uiteraard wil geen regering zoiets niet voor zijn verantwoording nemen.

  beek [18] reageerde op deze reactie.

 14. @beek [17]:

  De dubbele ontkenning was natuurlijk niet de bedoeling; de laatste zin wordt : Uiteraard wil geen regering zoiets voor zijn verantwoording nemen.

 15. @IIS [15]:

  Mischien wordt alles klaar gezet voor een derde wereld oorlog.

  Zoals het nu gaat denk ik dat het systeem waar we nu in leven aan het afbrokkelen is, het kan niet lang meer stand houden. Alles wat nu in Noord Afrika gebeurd kan mogelijk morgen ook hier in Europa gebeuren.

Comments are closed.