Buitenlandse Zaken van Amerika stelt vast:

in Caïro regeert het poedeltje van Mubarak.

Red: En “WIJ” staan daar achter, want “ons” superhoofd van Buitenlandse Zaken EU, Catherine Ashton, heeft dat namens “ons” verklaard. Zie ook: **)

Steeds meer gerenommeerde Arabische kranten melden de laatste uren, dat de gevluchte Egyptische dictator Mubarak ondanks heftige ontkenningen, ondertussen zijn weg naar een Duits ziekenhuis gevonden heeft

Volgens de Egyptische krant Al Masry Al Youm (»Egypte vandaag«) zou Mubarak reeds in Baden-Baden gesignaleerd zijn. Ook de in Bahrein verschijnende krant Al Wasat meldt dat Mubarak vanuit het emiraat vertrokken is naar Duitsland. Het voltallige personeel van de vermaarde Max Grundig Kliniek in Baden-Baden is sinds enige dagen paraat. Verloven zijn ingetrokken, want men is in volle afwachting van de komst van de gefortuneerde patiënt. Officieel doet men uiteraard of zijn neus bloedt; hij zou gewoon nog in Egypte zijn.

Maar ondertussen gaat er wel een beerput open, die van de smerige oorlog, geïnitieerd door de legerleiding.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft de nieuwe Egyptische minister van defensie van de kersvers aangetreden junta, Generaal General Mohammed Tantawi, in een interne memo »Mubaraks poedeltje« genoemd (»Mubarak’s poodle«). Althans, volgens de zender ABC-News die stelde, dat Tantawi door en door corrupt is en tot aan zijn oren verbonden met de kliek van Mubarak.
Tantawi heeft al laten weten, dat hij onder omstandigheden vrije verkiezing in september zal gaan blokkeren, om zo de macht van de junta  langer te laten duren. Het Egyptische leger, zo is duidelijk geworden, heeft de afgelopen tijd met meer dan 300 agenten van de mobiele eenheid of als geheime agent ingezet de anti-Mubarak-demonstranten aan te vallen met brandende objecten. En bovendien besloten een vlucht van Mubarak met zijn hele familie naar het V.A.R. te faciliteren.

Het leger weigert ondertussen, gevangen genomen politieke tegenstanders van Mubarak vrij te laten. Dit in tegenstelling tot politiek gevangenen uit de provincies die wel uit de gevangenis zijn ontslagen. Het wordt duidelijk dat de legerleiding klip en klaar achter Mubarak blijft staan en er niet aan denkt, de macht uit handen te geven in september.

Ondertussen is het voor een gemiddelde Egyptische  Blogger, die hartstochtelijk achter de revolte in Egypte stond wel duidelijk geworden, dat de nieuwe machthebbers rond Tantawi, in Washington begroet worden als  »Mubaraks poedel« die uiterst bruikbaar is als marionet voor Amerika – en vooral voor Israel. Tantawi is, zodra hij de macht gegrepen had, meteen met de Israëli’s gaan telefoneren en heeft hen beloofd, dat het vredesverdrag niet  ter discussie zal staan. Dat maakt de Amerikanen en de Israëli’s natuurlijk blij. Minder blij zijn die Egyptische bloggers. Zij zien met toenemende zorg, dat zelfs de vakbonden het uit hun hoofd laten om te gaan demonstreren. Ze beginnen het beklemmende gevoel te krijgen, dat zij slechts een pion waren in de volksopstand. En dat hen nu een oor wordt aangenaaid.

Ingezonden door Gijs van Meeteren Vertaling
Bron: http://kopp-verlag.de : Udo Ulfkotte
© 2011 Das Copyright dieser Seite(n) liegt, wenn nicht anders vermerkt, beim Kopp Verlag, Rottenburg

———————————

**)  EUobserver: The European Union appears to have endorsed the role of the army as “guardians” of the “transition process”, while paying “tribute” to protesters for their “calmness”. The priority now, Brussels believes, is on regional stability.

“We respect the decision Mubarak has taken to stand down. We have witnessed scenes of people entering [Tahrir] Square by their hundreds and thousands,” EU foreign policy chief Catherine Ashton told a hastily arranged press conference on Friday evening (11 February).

The EU has high expectations of the army, the ‘guardians’ of the transition process

“I pay enormous tribute to the calm way people have conducted themselves,” she said.
“To those charged with guardianship of the transition process, we have high expectations that they will deliver to the people,” she added, addressing the army.

1 REACTIE

  1. En staan we hier dan ook nog van te kijken? Ja, als je de gecontroleerde pers met de hype van “democratie” met ondersteuning van tafelgeleerden van Clingendael achterna loopt, dan geloof je dat er iets moois aan het gebeuren is…..was. De goedgelovigen zullen met een kater ontwaken.

    De Egyptische revolutie is gekaapt, maar niet door de moslim broederschap, waar iedereen de stuipen mee op het lijf werd gejaagd. Door de poedel van Mubarak? Ook niet, Mubarak was zelf een uiterst meegaande en goed gedresseerde poedel.

    http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/02/11/leermoment-de-egyptische-revolutie/

    Het plein moest leeg en is leeg; geen denken aan, dat het leger toelaat, dat het weer volstroomt.

Comments are closed.