zondag, 20 februari 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Lange hypotheek duurder door toezichtseisen,

uit IEX.: Nieuwe toezichtseisen drijven de kosten voor een hypotheek met een lange rentevaste periode fors op. De nieuwe regels moeten banken veiliger maken. Maar de gevolgen maken het opnieuw moeilijker voor consumenten om een hypothecaire lening te krijgen. Het is slecht nieuws voor de woningmarkt. (FD, p.1,14 feb)

Daar krijg je toch een hypo van!

Eerst wordt het je onmogelijk gemaakt om een hypotheek te krijgen, zie eerdere artikelen hier over op de Vrijspreker.nl Dan gaan ze het de banken met extra toezicht en kosten ook nog moeilijker maken, waardoor de rente en kosten omhoog gaan.

Blijft een vreemde zaak, want als al dat lenen met een huis als onderpand dan zo slecht zou zijn, waarom gaan die overheden dan onverdroten voort met steeds meer te lenen, met nul- onderpand en veel verwachting van de volgende generatie?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, Goed Geregeld
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bon Vivant schreef op : 1

  …, waarom gaan die overheden dan onverdroten voort met steeds meer te lenen,…

  Dat zijn diezelfde overheden en politici die vinden dat ‘wij’ moeten leren budgetteren en zo nodig om advies moeten vragen bij ‘Nibud’, vergelijkbare subsidieclubs en natuurlijk bij de overheid zelf.

 2. GB schreef op : 2

  Omdat het onderpand waarop de lening gegeven moet worden qua waarde een instortend kaartenhuis is in de toekomst?
  Meer toezicht is natuurlijk bullshit omdat het voorbij gaat het werkelijke probleem en dat is dat banken uit het niets gigantische hoeveelheden schuldgeld kunnen creeëren.

  De overheid staat natuurlijk buiten allen wetten als het om aangaan van onverantwoorde leningen gaat. Heeft iets met dwang en monopoliepositie te maken 😉
  Het overheidsspotje “geld lenen kost geld” is er alleen voor individuele leentokkies.

 3. The Red Pill schreef op : 3

  De NL overheid kan nog steeds tegen lage tarieven lenen omdat telkens weer blijkt dat de Nederlandse belastingslaaf zo stom/gebrainwashed is dat hij/zij maar blijft doorwerken ondanks het steeds zwaarder wordende juk. De makke slaven en hun kinderen zijn het onderpand.

  www.youtube.com

  Peter de Jong [4] reageerde op deze reactie.

 4. Peter de Jong schreef op : 4

  @The Red Pill [3]:

  Goede video! De vergelijking met de veehouder is treffend. Molyneux weet het altijd heel pathetisch te brengen.

  Statisten wijzen echter de onrechtmatige dwang af. Ieder land heeft het recht ingezetenen voorwaarden te stellen. En je kan altijd emigreren. 😉
  Bart [5] reageerde op deze reactie.

 5. Bart schreef op : 5

  @Peter de Jong [4]:

  En dat gaan we dan ook doen.