uit IEX.: Nieuwe toezichtseisen drijven de kosten voor een hypotheek met een lange rentevaste periode fors op. De nieuwe regels moeten banken veiliger maken. Maar de gevolgen maken het opnieuw moeilijker voor consumenten om een hypothecaire lening te krijgen. Het is slecht nieuws voor de woningmarkt. (FD, p.1,14 feb)

Daar krijg je toch een hypo van!

Eerst wordt het je onmogelijk gemaakt om een hypotheek te krijgen, zie eerdere artikelen hier over op de Vrijspreker.nl Dan gaan ze het de banken met extra toezicht en kosten ook nog moeilijker maken, waardoor de rente en kosten omhoog gaan.

Blijft een vreemde zaak, want als al dat lenen met een huis als onderpand dan zo slecht zou zijn, waarom gaan die overheden dan onverdroten voort met steeds meer te lenen, met nul- onderpand en veel verwachting van de volgende generatie?

5 REACTIES

  1. …, waarom gaan die overheden dan onverdroten voort met steeds meer te lenen,…

    Dat zijn diezelfde overheden en politici die vinden dat ‘wij’ moeten leren budgetteren en zo nodig om advies moeten vragen bij ‘Nibud’, vergelijkbare subsidieclubs en natuurlijk bij de overheid zelf.

  2. Omdat het onderpand waarop de lening gegeven moet worden qua waarde een instortend kaartenhuis is in de toekomst?
    Meer toezicht is natuurlijk bullshit omdat het voorbij gaat het werkelijke probleem en dat is dat banken uit het niets gigantische hoeveelheden schuldgeld kunnen creeëren.

    De overheid staat natuurlijk buiten allen wetten als het om aangaan van onverantwoorde leningen gaat. Heeft iets met dwang en monopoliepositie te maken 😉
    Het overheidsspotje “geld lenen kost geld” is er alleen voor individuele leentokkies.

Comments are closed.