Ik schrok me wild toen ik na een halve dag zonder computer weer ging kijken wat er  ondertussen in de wereld gebeurd was. Uiteraard keek ik het eerst naar de mededelingen van onze heersers, en las:

“Nog maar ZEVEN Nederlanders die weg willen? Waar zijn al die anderen gebleven?”

 
 Maar al vlug bleek dat ze het niet ging om mensen die uit Nederland weg wilden, maar uit Libië.
De NL-overheid werkt hard om die mensen te helpen om Libië te verlaten.

 Ik vraag me af of Nederlanders in Nederland die het land willen verlaten ook geholpen kunnen worden?

Waar moet je daarvoor zijn?

6 REACTIES

 1. Ik vraag me af of Nederlanders in Nederland die het land willen verlaten ook geholpen kunnen worden?

  De nieuwe Nederlanders hebben hun eigen loket. Je kan remigratie premies krijgen als een van je ouders komt uit: Bosnië-Herzegovina, China (inclusief Hongkong en Macau), Griekenland, Italië, Kaapverdië, Kosovo, Kroatië, Macedonië, Marokko, Montenegro, Servië (Federale Republiek Joegoslavië), Portugal, Slovenië, Spanje, Suriname, Tunesië of Turkije. http://www.svb.nl/int/nl/remigratie/

  Je kan een bijdrage in de verhuiskosten krijgen en een maandelijkse vergoeding van al gauw 400 euro per maand. Hoeveel kan je zien op deze pagina http://www.svb.nl/int/nl/remigratie/bedragen_inhoudingen/hoeveel/index.jsp

  Alex [3] reageerde op deze reactie.

 2. Nederlanders die emigreren voelen zich doorgaans zeer opgelucht na hun vlucht.
  Van overheidshulp bij emigratie is geen sprake.
  Integendeel : de overheid pleegt emigranten met blauwe enveloppen te blijven treiteren.
  Het is geen eenvoudige zaak geheel van dit soort schadelijk en soms ruinerend drukwerk verlost te worden.
  Hugo van Reijen

 3. @Ratio [1]:

  Het is maar schijn, als teveel van de “Nieuwe Nederlanders” blijken weg te willen, dan stoppen ze meteen met de subsidie. (Dit terwijl de doel is van deze mensen af te komen.)

  Ooit was er zo’n subsidie voor Antilianen, deze was geschrapt toen ze merkten dat veel Antilianen weg gingen en dan niet alleen de uitschot maar heel veel van de productievere.

  Het belasting druk en het mensen jagen in schulden is wat de overheid gebruikt om de mensen binnen de grenzen te houden. Zonder schulden en met spaargeld, zouden aanzienlijk meer mensen weg gaan.

  Hoc Voluerunt [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Alex [3]:
  Daar lijkt het in iedergeval sterk op . Sinds Wouter Bos aan het roer is gekomen is van sparen bij mij binnen mijn gezin geen spraken meer.

  Als mijn vrouw nou ook eens overgehaald kan worden dan zit ik morgen in de states, of ik ga andere vrijsprekers achterna naar de oosterse landen, kan je nog lekkerder eten ook.

 5. En wanneer ik ook de verhuiskosten krijg en 400 eurie in de maand ben ik in Thailand (of ander Aziatisch land) stinkend rijk. Maar ik ben helaas een werkende Nederlander en mag alleen maar betalen.

 6. Sinds Augustus verhuist naar Brazilie. Ik geniet nog steeds elke dag. Maar zoals al aangegeven door een van de andere reaguurders, je krijgt geen cent jhe wordt nergens mee geholpen. Jawel bij het vragen van informatie wordt je de mogelijkheid geboden om een verzekering van de AOW af te sluiten om de jaren die je misloopt aan te vullen.

  Uiteraard als je vraagt wat die verzekering gegarandeert uit gaat keren dan lrijg je stamelend te horen dat het een recht betreft. Dus ik ben weg mag een “verzekering” af skuiten die niet gegarandeert gaat uitkeren. Dus ze willen je nog even een poot uitdraaien voor je vertrekt.

  Verder hebben de blauwe enveloppen inderdaad geen moeite om je de halve wereld over te achtervolgen.

  Het is jammer dat ik nog steeds familie in Nederland heb wonen anders zou ik er nooit meer terugkeren.

Comments are closed.