Een bezoeker stuurde ons een petitie tegen de EU-Tax.

Deze petitie is een initiatief van Derk-Jan Eppink, Europarlementarier voor de Belgische Lijst DeDecker.

Ik heb de petitie getekend; hij is belangrijk genoeg,  ook al zou ik de tekst anders gesteld hebben. Die maximum 1 % is namelijk nog veel te hoog. Nederland (en ook België) moeten gewoon uit die EU stappen.

PETITIE TEGEN DE EU TAX

In tijden waarin de burgers in Europa de buikriem moeten aanhalen, wil de Europese Unie haar uitgaven verhogen.

De Europese begroting voor 2010 bedraagt 141 miljard euro. Veel Europese politici en EU-topambtenaren vinden dit een ‘schamel bedrag’.

Zij willen de EU-begroting opstuwen door de invoering van indirecte Europese belastingen, zoals een hogere bijdrage uit de nationale BTW, een heffing op CO2-uitstoot of heffingen op bancair en elektronisch verkeer.

Als Brussel zelf toegang krijgt tot belastingheffing is het einde zoek. Als de belasting is ingesteld, zal het tarief alleen omhoog gaan. De bureaucratie bepaalt wat de belastingbetaler betaalt. De belastingbetaler zelf staat schaakmat.

Laat de Europese Unie zich toeleggen op zijn hoofdtaken, zoals de interne markt, de eurozone of een gemeenschappelijk beleid inzake milieu, transport, immigratie en energieonafhankelijkheid. Maar er is geen enkele behoefte aan een immens subsidiesysteem, gefinancierd via een EU-belasting.

De EU is nu al niet in staat de gelden voor het Europees Sociaal Fonds, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Cohesiefonds fatsoenlijk uit te geven, bij gebrek aan overtuigende projecten. Beperk daarom het EU-budget tot maximaal 1 procent van het Europees Bruto Nationaal Inkomen (BNI).

Hoofdpunten:

 1. Geen invoering van directe EU belastingen of verhoging van nationale BTW bijdragen aan de EU !
 2. Beperking van de EU-begroting tot ten hoogste 1 procent van het Europees BNP en meer efficiënt gebruik van de bestaande middelen.

Zie  http://www.noeutax.info/nl/petitie-nl.html

4 REACTIES

 1. http://www.radio1.nl/mediaplayer/21365

  Om Eppink te beluisteren klik op de eerste radio-uitzending en luister op 23.00 minuten.

  Geloof je Hub dat een dergelijke actie, na het verraad van Lissabon, het gaat halen? Vind het trouwens niet prettig om mijn volledige personalia af te geven in de petitie. Ze vragen me net even te veel.

  Hoelang houden we onszelf nog voor de gek en denken we werkelijk dat we de EU kunnen stoppen? Die belasting komt er, hoe dan ook. De EU wordt vroeg of laat onze ondergang en laat het dan maar gebeuren, het moet schijnbaar eerst minder worden eer het weer normaal kan worden.

  kijk alleen hoe cristendemoncraat van Rompuy op zijn positie is gekomen. Hebben de mensen nog steeds niet door wie daar de macht heeft? En denken of geloven wij werkelijk dat we deze macht kunnen ondergraven? De krankzinnigen daar brengen ons naar de rand van de afgrond en dan geloven we ook nog dat ze naar ons luisteren of ons willen redden of dat we ze zelfs kunnen verhinderen deze taks er door te duwen? Het spel wat wordt gespeeld is zo helder en toch is iedereen ziende blind.
  reiny [2] reageerde op deze reactie.
  floor [3] reageerde op deze reactie.

 2. @reiny [2]:

  @floor [3]:

  Ik teken wel.

  Is men bereid domweg alles maar te accepteren? Dus teken, maar het aantal reacties op dit topic valt me tegen. Belastingbetalen is schijnbaar geen issue, onbegrijpelijk.

Comments are closed.