In het ingezonden artikel “Vrijheid van Meningsuiting” van gisteren wordt gesteld dat politici gedreven worden door eigenbelang en partijbelang.

Ieder mens, en dus ook politici, worden gedreven door eigenbelang. Er moet tenslotte brood op de plank komen. Het partijbelang dient het eigenbelang voor deze mensen, en is daaraan ondergeschikt. Het zijn net mensen zoals u en ik.

Is dat irritant ? Welnee. Het is alleen irritant als je je er door laat irriteren. Niks nieuws onder de zon. Draai het om, en doe er je voordeel mee: het is niets minder dan kennis; inzicht over de gang van zaken waarover vele anderen niet beschikken.

Het systeem is gebaseerd op “iets voor niets”. De politici zijn salespiepels wiens verkooppraatjes steen in brood laten veranderen. Dat is wat het volk ook wil, “iets voor niets”. Zolang het maar uit de zak van een ander betaald wordt. Zodra het uit de eigen zak moet komen, dan is Leiden in last. Het fiat-geldsysteem is daarbij een handige zaak; indien de belasting”inkomsten” te weinig opleveren om de centraal geplande “diensten” te leveren, wordt er gewoon geld bijgedrukt. Iets uit niets. Het wordt onderwezen tot in universiteiten toe.

Een ander mag vooral niet meer hebben, dat is niet eerlijk. Het moet “eerlijker”. Er is vraag naar dit soort “diensten” uit het volk; de politici bieden deze diensten aan. De oplossing is evident: zodra de vraag wegvalt, heeft de aanbodzijde geen werk meer. Politici begrijpen dat, al dan niet intuïtief, als geen ander. Men wil dat u gaat stemmen.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Ik stem NIET. Doet u met mij mee ?

30 REACTIES

 1. Denkt men hier dat als men niet gaat stemmen, er plotsklaps geen Provinciale Staten meer zullen zijn? Het is naief om te denken dat er nu ineens wel geluisterd word naar de bevolking, dus de vraag is: wil je een koers hebben van pappen en nathouden. Ik niet, dus ik stem PVV!

  Andre [5] reageerde op deze reactie.

 2. Ik stem niet en nooit meer.
  Ik geef mijn stem niet weg maar hou hem zelf, als ik mijn mening wil laten horen en mijn planen voor mezelf verwezelijkt wil zien dan doe ik dat ZELF WEL.
  zonddr geld van anderen.

  Als ik vanavond mijn nieuwe contract kan tekenen dan zweer ik, bij almachtige god of whatever, nooit meer zaken te doen met overheid, en er alles aan zal doen deze te schaden tot het beste van mijn mogelijkheden.
  Zonder de wet te overtreden natuurlijk, maar opinie is een machtig wapen.
  “the page is mightier than the sword”

 3. Zolang politici incompetente leugenaars zijn zal ik niet stemmen, en heb dat ook nog nooit gedaan.
  Tis altijd hetzelfde, waar je ook bent, mooie beloftes, en na de verkiezingen gewoon op de oude voet verder.
  Stem op jeZelf,en leef ernaar.

  Zé.

 4. Als we dan toch bezig zijn met die handel weg te werken laten we dan de tweede kamer ook niet vergeten. Daar kunnen minimaal 100 arbeidsplaatsen verdwijnen. De rest moet goed tot zeer goed dagelijks gecontroleerd worden want voor je het weet zitten ze weer achter de vrouwen [of mannen] aan. In fietsenstallingen en ambassade’s etc. Moeten we dus niet hebben. Er moet een beetje de schijn opgehouden worden dat deze nitwitten rolmodellen zijn. We laten ze dus controleren oftewel “monitoren” door de Melkertbanen die wegbezuingt zijn, verder mogen ze niet meer in het openbaar spreken ofzich vertonen. Kunnen al die politieke praatshows ook gelijk weg van de tv en kunnen er misschien fatsoenlijke programma’s gemaakt worden. Ze lullen toch maar uit hun nek. Scheelt gelijk weer 300 miljoen aan subsidies. En zo maken we Nederland weer beetje bij beetje gezond.

 5. Ik stem ook niet. Wel gedaan, maar inmiddels boven het kinderachtige domhouden van de stemmer heengegroeid. Leuk om te zien dat groeiende aantallen mensen om mij heen ook niet stemmen

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 6. @Peter de Jong [10]:

  Peter, van uw argumentatie kan ik weinig anders vinden als dat u een verkeerde conclusie trekt:

  Hier uw reactie:
  “Als je wordt aangevallen, en dat is het geval als er andere kiezers de staatsmacht gebruiken om je zakken leeg te roven, dan mag je je verdedigen.”

  Conclusie: zou je dus voor een stem lokaal moeten gaan staan en een ieder binnen tredende persoon erop wijzen dat deze staatsmacht gaat misbruiken om geweld tegen u te initieren..
  Nobel streven..

  “In principe mag dat met alle middelen, maar omdat ik vooralsnog niet van plan ben een privé-oorlogje met belastingdeurwaarders uit te vechten, gebruik ik het bestaande kiesstelsel om mijzelf te verdedigen.
  Als ik stem op een partij die de overheidsmacht wil verkleinen en de belastingen wil verlagen, en ik tevens zoveel mogelijk mensen kan overtuigen hetzelfde te doen, dan ben ik niet immoreel bezig imho.”

  U gaat stemmen op een partij die ZEGT overheidsmacht te gaan verkleinen..
  Het zelfde als wat de VVD al jaren op het programma heeft..

  Leugens en bedrog.

  De hele pagina welke u verlinkt staat vol met leuzen, waarvan sommige “ok” klinken, maar gelooft u het zelf??

  Stemmen = Steunen !

  Heb dit weekend met mn opa zelfs hierover gesproken, hij is 86, erg fit, en vertelde het volgende:
  “Jonge je hebt helemaal gelijk, het maakt niet uit wat je stemt, er veranderd toch niets, in alle 60 jaar is het alleen maar van kwaad tot erger geworden..”

  Waarna ik de vraag stelde of er ooit ook maar IETS is uitgekomen van wat er op een zieltjes zoekende politieke agenda (u weet wel die voor de stem rondes) stond..
  kort en bondig antwoord: “Nee”

 7. @Andre [5]: Door niet te stemmen, stem je in wezen ook. En ook dan, of beter nog, juist dan help je anderen aan de macht die jouw koers gaan bepalen althans medebepalen. Derhalve is het altijd nog beter om wel te stemmen. Plus je geeft door te stemmen aan dat je formeel op zijn minst pro democratie bent. Ook al functioneert de democratie gebrekkig.

  Dijk [15] reageerde op deze reactie.

 8. Wat mij betreft: laat iedereen stemmen die wil stemmen en met het systeem meedoen. Heb je op de “winnaar” gestemd, dan moet je aan jezelf moreel verantwoorden dat je anderen graag jouw dwang oplegt. Stem je op de “verliezer”, dan moet je niet mekkeren dat je door anderen gedwongen wordt. Je hebt je stem (mandaat) weggegeven, dus die periode niet meer zeuren.

  Stem je niet, dan houd je jouw stem voor jezelf en kun je daar nog commentaar mee leveren. Bijvoorbeeld stukjes schrijven op Vrijspreker tegen de overheid.;-)

  Maar laat mij met rust, dwing mij niet, ik dwing stemmers ook niet. Als dat toch eens op deze manier zou kunnen…

 9. Stemniet.nl is helaas pro-democratisch. Stemniet.nl gelooft niet dat het huidige systeem democratisch is, en stelt daarom voor niet te stemmen.

  @bertus [12]:
  Als iemand weigert zijn onderdrukker te kiezen, helpt deze niet daarmee zijn onderdrukker in het zadel. Democratie is niet alleen gebrekkig, het is inherent corrupt en terminaal. Democratie is twee wolven en een schaap die samen gaan stemmen wat er op het menu staat vanavond.

  bertus [24] reageerde op deze reactie.

 10. Daarbij is de westerse democratie een grote oplichting..

  Hoe kan het zijn dat er bij verkiezingen een flexibele kiesdeler word gehanteerd?
  Niet stemmers worden nu keihard genegeerd..blijft maar een cijfertje bij de uitslag,

  De kiesdeler wordt getelt door het aantal zetels te delen door het aantal stemmen..

  Das natuurlijk oplichting en uitsluiting van niet stemmers..
  Zelfs ontnemen van stemrecht..
  Niet stemmers moeten worden vertegenwoordigd door lege zetels…
  Laatste 2e kamer verkiezing zou 36 lege zetels hebben opgeleverd.

  Dat zou het in ieder geval al ietjes eerlijker maken..
  Maar ook dat is geen reden daarom maar op iets anders te stemmen.

  P.E. Middelkamp [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Doompie [16]: Zo is het. Ik wil mij (indien ik dat wens) vertegenwoordigd zien door een lege zetel, koud, zwijgend en dominant (grootste echelon).
  Hoe groter het aantal lege zetels hoe rustiger het wordt in dat parlement. Tot iedereen er gewoon het zwijgen toe doet.

 12. Hoe overleven we dit dan allemaal?

  Onze bestuurders hebben bedacht dat wij belasting moeten betalen om onze rechtstaat democratie te kunnen financieren en eerlijk te verdeling van de lasten en inkomsten te realiseren. Dat is redelijk en wij accepteren dat. Wel ontstaat er dan nadien een situatie die wettelijk en in democratie wordt opgelegd,en dat lijd tot een onoverzichtelijke situatie voor de inwoners. Voor alle duidelijkheid Den Haag regelt alle belastingen en heffingen, wat via belastingdienst ons opgelegd wordt, en aan regels gebonden is.

  Daarna komt de gemeente met meerdere belastingen waardoor het werkverschaffend is en er steeds meer ambtenaren komen die wij ook betalen moeten
  Ook de provincie gaat heffingen en regels opleggenen om het eenvoudig te houden ook nog Waterschappen die heffingen opleggen. Dan gaat men de overheid bedrijven en ziekenfonds privatiseren en ook daar worden de lasten opgeschroefd.en over alle andere zaken gaat men nu ook al milieuheffingen opleggen. Samengevat wij leven in een cultuur van aanslagen en heffingen die onoverzichtelijk geworden is.
  Effectieve kosten beheersing is voor de burger onmogelijk gemaakt door de onoverzichtelijke chaotische wijze van besturen. Tunnelvisie, en politici maken niet waar wat ze voor de verkiezing beloven. Ze verschuilen zich achter dat alles in democratie moet worden geregeld, en als ze hun toezeggingen aan de burger niet kunnen nakomen is het argument dat de meerderheid van de regering dit niet ondersteund. Wel een gemakkelijk argument.
  Onze financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden dankzij de toepassing van de Arbeidswet, de Auteurswet, de Horecawet, de Beurswet, de Loterijwet, Motorrijtuigenwet, de Warenwet, de Woningwet, de Drankwet, de Gezondheidswet, de Winkelsluitingswet, de Invalidewet, de Vestigingswet t/m de Ziektewet enz. enz. die op een weerloos publiek wordt losgelaten. Men heeft ons genoodzaakt te betalen ; Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Precariobelasing, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting , Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, BTW , verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting, en verder voor Tabaksaccijns, Benzineaccijns, Gedistilleerdaccijns, Zegelrecht, BPM, Registratierecht, Invoerrecht, Statistiekrecht, Reinigingsrecht waterschappen, en wat er nog meer aan rechten zijn. Wij zijn verplicht bij te dragen aan: WAO, AOW, AWW, WW, WWV, BTW en tal van andere weeën; alsook aan Ziektegeldverzekering, Ziekenfondverzekering en Autoverzekering..

  Wij betalen, Liggeld, Staangeld, Parkeergeld, Tolgeld, Sluisgeld, Schoolgeld, Inschrijfgeld, Lesgeld, Kijkgeld en Luistergeld. Wij worden verzocht of verplicht bij te dragen voor: Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding Astmafonds, Nierfonds, Leprafonds, Kinderbescherming, Geheelonthoudersbond, Rampenfonds en het Begrafenisfonds enz. Er wordt druk op ons uitgeoefend om als steun te dienen voor: het Rode Kruis, het Groene Kruis, Het Wit-Gele Kruis, Het Oranje Kruis en een regenboog van andere Kruizen. De regering en anderen die onze naam regeren, hebben het zo geregeld dat wij niet meer weten wiens eigendom wij zijn..

  Wij zijn , verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan,gecontroleerd, gezuiverd, ingesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, ingelicht, voorgelicht, opgelicht en heen en weer geschoven. Wij hebben tot nu toe ons leven doorgebracht met het invullen, uitschrijven, overschrijven, halen en bekrachtigen en tekenen van formulieren. Wij hebben reeds honderden malen verklaard, dat we geboren zijn en ja, waar en wanneer. Maar men schijnt ons niet te geloven, omdat men ons voor allerlei folteringen nodig heeft. Voor actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen zijn wij een onuitputtelijke bron te vormen voor het verschaffen van G E L D en het bevredigen van iemands tegenwoordige en toekomstige wensen en behoeften van het menselijk ras.
  Wij zijn verplicht een Energie Keurmerk aan te schaffen voor als wij ons huis willen. verkopen.

  Zé [19] reageerde op deze reactie.
  reiny [26] reageerde op deze reactie.

 13. Ik zou alleen stemmen op een leeg zetel partij, eentje die belooft en zweert om de stoelen leeg te houden.

  Dit zie ik niet gebeuren, dus ik stem niet meer.

  Door te stemmen doe je mee met het spel van de overheid, en kan je niet meer klagen over de spelregels van hun spel.

  Door niet te stemmen kan ik mij ontrekken van de verantwoording van de keuzes van de overheid, immers ik support de overheid niet met mijn stem. Niemand kan tegen mij zeggen, dat ik er zelf gekozen heb voor de overheid dus moet ik maar schikken in hun beleid. Hoewel mensen gaan vanuit dat je gestemd hebben, dus zullen ze dat toch nog zeggen, maar dan geef ik hun een gepast repliek.

  Ik stem niet, alle partijen die hebben maar praatje en de daden zijn puur uit eigen belang.

  Degene die PVV noemen als een alternatief, vergeet niet dat de vorige verkiezing zei Wilders nog met zijn grote mond dat de AOW leeftijd niet bespreekbaar zou zijn, nog geen dag na de verkiezing was het plotsklaps bespreekbaar. Dit is politiek voor je, een ware poppenkast spel. Alle partijen zijn hetzelfde socialistische gedrocht.

 14. Ik zeg het nogmaals: blanco stemmen!
  Tijdens verkiezingen voor de gemeenteraad, Europese Unie et cetera kan er ook blanco gestemd worden. Een blanco stem wordt in Nederland wel meegerekend in het opkomstpercentage, maar heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen.

  Bij verkiezingen wordt een blanco stem vaak als een duidelijker protest gezien dan onthouding van stemmen. Wanneer iemand zich onthoudt van stemmen is dat vaak omdat hij gewoon niet geïnteresseerd is in politiek, terwijl mensen die blanco stemmen dat juist wel zijn.
  Wikipedia

  Doompie [22] reageerde op deze reactie.

 15. @Doompie [22]:

  Het is vaak ook mogelijk om op blanco LIJSTEN te stemmen. Die zetels moeten wel degelijk worden toegekend.

  Het probleem, dat de laatste jaren in NL speelt is de grote mate van polarisatie. Het is vaak 50/50 wie er wint.

  Kiezers gaan dan voor de grootste club van hun eigen richting. Die staat dan tegenover de grootste partij van de andere richting. Kleine partijen (en blanco lijsten) zijn daarvan de dupe.

  http://www.lijstblanco.nl/?page_id=249
  http://www.burgersinactie.nl/
  http://www.lijst14.nl/

 16. @Dijk [15]: Dat klopt, maar je krijgt, ook al ga je niet stemmen, toch wel te maken met een onderdrukker. Door te stemmen, kun je voorkomen dat je te maken krijgt met de grootste onderdrukker. Dus stem zou ik zeggen. En ondersteun daarmee de minst erge.

 17. Als 51% van de stemgerechtigen niet stemmen dan kunnen ze niet beweren dat ze bestaan recht hebben, 51% blanco stemmen kunne ze hun bestaan recht behouden omdat immers genoeg mensen de overheid erkennen om de moeite te doen om te stemmen.

  Blanco stemmen is alleen een teken dat er geen partij is dat men steunt, maar de overheid steunt men opzich dan wel.

  Niet stemmen geeft aan niks te zien in de overheid, dus geen ondersteuning.

 18. Je kan beter thuis blijven, want nederland is doodziek van de corruptie en de democratie stelt geen moer voor. Je krijgt alleen een rekening van de schoenmaker als je schoenen versleten zijn van het lopen naar je stem bureau! Kijk maar eens wat die bakellende van zijn EU referendum gemaakt heeft en zo is het en niet anders. Ik stem niet meer op die hottemetoten!

  Zé [29] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.