Vandaag top-overleg Eu-opperhoofden waarop Duitsland-Frankrijk hun absolute dictatuur over de andere landen een stap verder zullen brengen. Alles in uw belang en om elke crisis in de toekomst onmogelijk te maken!
Dit staat wel niet op de agenda, maar Angela en Nicolas Sarkozy zullen hun plan tussen neus en lippen door gedurende de lunch een stap verder brengen.

In de hele EU belastingen gelijk trekken, overal de arbeidsvoorwaarden gelijkschakenel en de pensioenleeftijd overal op dezelfde leeftijd.
Dit om te beginnen!

De Vrijspreker noemde dit plan al enkele dagen geleden op “Totaalplan Merkel” . En u zult er hier nog wel meer over kunnen lezen.

Mogelijk zullen er vandaag dan heel wat politici van andere landen lekker stoer tegen zijn, maar ondertussen toch zoveel water in de wijn doen dat Angela/Nicolas tevreden naar huis kunnen en op de volgende opperhoofden vergadering dan spijkers met koppen kunnen slaan.

Voor de EU-top van vandaag is het nuttig het stukje uit EUobserver te lezen:

Franco-German pact proposes ‘hair-shirt’ union

Bent u ook net zo verbaasd als ik? Hoe heeft het zover kunnen komen?
Vraagt u zich dan ook af: “En wat kan ik nu doen?”

Zo ja, geef dan uwe reactie of antwoord bij een reactie hieronder.

34 REACTIES

 1. Er valt weinig tegen te doen als de meeste mensen pas achteraf beseffen, dat zonder zich er bewust van te zijn, zij bruut verkracht waren door de EU, terwijl ze even afwezig aan het wegkijken waren.

  Mischien dat de Fransen en Engelsen weer wat gaan demonstreren en staken, maar als ze het niet volhouden totdat de regeringen echt vallen, zal niemand hun volgen. Zo ie zo zal de meest profiterende landen minder moeite hebben met de EU, en dus mogelije opstanden tegenwerken.

  Als ik de mogelijkheid en geld had, zou ik nu vertrekken naar een ander land.

  Zé [11] reageerde op deze reactie.

 2. Geen soevereiniteit zonder separatisme. Het wordt nu echt te gek.

  Als we onze vrijheid en recht op zelfbeschikking liefhebben, dan rest ons niets anders dan afscheiding van de Politieke EU en wel zo snel mogelijk.

 3. Het verbaast mij vooral dat de andere 25 (of zo) landen zo gedwee alles accepteren wat de Franse en Duitse politici eisen. Om welke reden? Welke dreigementen worden er geuit?

  De wal zal het schip moeten keren, dus hoe harder het schip vaart hoe beter. Het zal wel een flinke klap geven.

 4. Zwitserland, alle banken en medische bedrijven zitten er, dus werk genoeg, lage criminaliteit en genoeg soevereiniteit. Wintersport en frisse lucht buiten de steden. Lage criminaliteit. Alles is wel redelijk duur, maar ze doen veel van hun aankopen in de buurlanden, want die zijn dichtbij en het is voor hun goedkoop. Goede infrastructuur, goed treinen net die redelijk goed rijden.

  Je kan kiezen. Linkerkant als je goed Frans spreekt. Geneve. Rechts als je beter Duits spreekt. Zurich. Oostenrijk doet het ook redelijk goed, dus ik zou voor rechts gaan.

  Als die hele euro onzin over is zal Zwitserland verder profiteren en ze hebben ook nog een grootdeel van het europese edelmetaal in hun kluizen.

  Niet allemaal gaan, hou een plekje voor mij vrij in de bergen van Graubunden. 🙂

  rakker [9] reageerde op deze reactie.

 5. Gelijktrekken van belastingen en profijtrechten zal niet lukken.
  Het gaat al niet lekker met de economie. Laat staan dat de arme landen hogere belastingen en uitgaven aankunnen. En als uitgaven in de rijke gebieden omlaag gaan, dan komen de belastingprofiteurs in opstand. Plan komt er echt niet.

 6. @rakker [3]: Klopt: het paradijs bestaat niet. Maar je kan kiezen voor het minst slechte land. Ziehier een lijstje met mijn favorieten: Singapore, Panama, Uruguay en voorlopig nog Hong Kong. Gezien de geografie (ligging tussen 2 grote Moslimlanden) lijkt Singapore me toch niet optimaal (ofschoon het land an sich een heus pareltje is). HK valt (uiterlijk) over 37 in Chinese handen, dus als je tijdshorizon erg lang is, zou ik hier niet voor kiezen, maar ben je zelf al een jaar of 60 en denk je de 97 toch niet te halen, kan je ervoor gaan natuurlijk. Nadeel is wel het peperduur vastgoed.
  Zowel Uruguay als Panama zijn stukken goedkoper. In beide landen heb je voor eur 200k al een aardige flat in de hoofdstad met zicht op zee. Hoe groot hangt natuurlijk af van de precieze ligging en of het nieuwbouw is of een gebouw uit de jaren ’70 of zo maar in Montevideo bv. kocht een vriendin van me onlangs voor $200k een appartement van 85m2 met 2 slaapkamers, op de 9e etage met zeezicht in een splinternieuw gebouw met o.a. een gemeenschappelijk zwembad. Anderzijds kan je voor zo’n bedrag ook een ruimer appartement met zeezicht hebben van ca. 130m2 maar dan uit pakweg 1985 en zonder zwembad.
  In HK zou zoiets onbetaalbaar zijn (nou goed of toch makkelijk een kleine 2 miljoen kosten of zo).

  Scrutinizer [8] reageerde op deze reactie.
  Zé [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Scrutinizer [7]: addendum:
  oh, en als je er gaat rentenieren en niet wegens werk in de stad hoeft te wonen, kan je in een aangrenzende suburb aan nog veel belachlijker prijzen wonen. In Ciudad de la Costavind je soms villa’s met zeezicht voor minder dan $200k (ca. eur 150k) en voor dat geld heb je dan vaak 200m2 en 4 slaapkamers en een garage, op een perceel van 800m2 of soms meer.
  Het is echt te gek voor woorden, lijt het maar een van de verklaringen is dat ginds hypotheekfinanciering z.g.a. onbestaande is sinds de crisis van 2002. Huizen worden er in de regel cash betaald. Wat nou HRA? Er is niet eens H, dus geen HR, dus geen belastingsubsidie genaamd HRA.
  Maar dat houdt de prijzen dus in toom. Voor de gewone Uruguayaan is het misschien vervelend dat ie moet sparen tot ie een huis cash kan kopen, maar wie in NL zijn overgewaardeerde flatje van 3 ton (voor 120 m2 in een middelmatige buurt)verkoopt, kan ginds in de beste wijken een villa met zeezicht kopen. Echt waar voor $400k heb je er makkelijk een huis van 250m2 en 4 slaapkamers aan het strand in Montevideo zelf. En voor de helft van dat bedrag ook al als je het 20km verderop zoekt.
  Wie in 0031 een arme sloeber is, kan ginder riant leven. Althans wat vastgoed betreft. I.t.t. vele andere landen in de regio is het prijspeil voor dagelijks levensonderhoud er bijna even duur al bij ons. Aan de andere kant van de Rio de la Plata (in Buenos Aires, Argentinie) is het leven er stukken goedkoper maar … ook gevaarlijker. Moord en ontvoering zijn er dagelijkse kost, terwijl Uruguay de een heus “Zwitserland van Zuid-Amerika” is. Helaas dus ook qua (relatief) prijspeil.

  rakker [13] reageerde op deze reactie.

 8. @peetar [5]:

  Zwitserland(duitstalig kanton) heb ik ervaring mee, werkte er 10 jaar geleden. Kon helaas geen verlenging arbeidskaart meer verkrijgen. Staatsburgerschap aldaar verwerven is een onbegonnen opgave. De bevolking zit niet te wachten op buitenlanders en fortuinzoekers zoals toen mij bekend de “yoego’s” (vluchtelingen ex Yoegoslavië). Inderdaad criminaliteit is nihil, u hoeft bv uw wagen nooit af te sluiten. Verkeersboetes voor overdreven snelheid daarentegen… Zie het zo, Zwitsers zijn echte opportunisten, als ze geen baat meer aan je doen dan kan je ophoepelen. Je moet al zelf behoorlijk financieel beslagen zijn voor de deur op een kier wordt gezet om u toe te laten, verder dan een appartementje huren zal je niet komen. De rest is geromantiseerd.

 9. Triest om het gewoon voor onze ogen te zien gebeuren, en er niets aan kunnen doen..
  of zoals Nigel Farage het zo mooi verwoorden (maar dan over de ondergang van de Euro):

  “Het is alsof je kijkt naar een auto ongeval in slow motion..”

  Dit is de tweede stap van politieke integratie van alle EU lid-staten.

  Stap 1 was het verraad van Lissabon, ofwel de grondwet. Nu de regeltjes enigsinds gelijk zijn, en binnen nu en zeer afzienbare tijd ook de belastingen, gevold door afbreuk, ofwel levellen, van (alle) sociale voorzieningen, en dan komt het excuus, tja de landen zijn nu zo identiek…vul maar in..

  De afbreuk van sociale voorzieningen gebeurt ook al in Nederland..
  Zie de ontwikkelingen omtrent AOW, pensioenvoorziening, ziektenkosten enz. Maar ook in Duitsland komt dit proces al op gang, daar beginnen ze met de zorg..

  Pijnlijke waarheden..??

 10. @Scrutinizer [8]:

  Beste, ik zie dat je reeds goed bent geïnformeerd in je keuze van voorkeurlanden. Ik vermoed dat ik je reacties op andere webstekjes al ben tegengekomen. Indien u onder diezelfde naam reacties plaatst, dan weet ik dat u een uitgebreide kennis bezit en naar goed inzicht interpreteert. U begrijpt dat beslissingen in real life niet hetzelfde zijn als met de teerlingen werpen in een “monopoly” waarbij je langs start opnieuw kunt kapitaliseren met startgeld. Genomen beslissingen kunnen behoorlijk tegenvallen, laat staan het herroepen van handelingen zoals de aankoop van onroerend goed in den vreemde. Let op ik oordeel niet, wie het zwartgallig ziet en gelet op het westers model van bankieren moet zien dat het kapitalisme mogelijk of misschien op zijn laatste benen loopt. In het doemscenario zou veel kapitaalwaarde verloren kunnen gaan… Natuurlijk wie risico-appetijt heeft, en nog wil gokken… misschien naast de kwestie?

  Scrutinizer [19] reageerde op deze reactie.

 11. Alles gelijktrekken? Dacht het niet.Als dat gebeurt is Europa vanaf volgende week Egypte. En dat begint dan in Frankrijk. Tenminste 1 volk die niet alles pikt in dictatoriaal Europa.Ze staan na de laatste pensioen verhoging nog steeds op scherp en Spanje, Italie en Griekenland zullen snel volgen als ze die nog eens gaan verhogen.

  Eigenlijk hoop ik dat ze zo’n fout zullen begaan.

  Hub Jongen [15] reageerde op deze reactie.

 12. @An [14]:

  “En dat begint dan in Frankrijk. Tenminste 1 volk die niet alles pikt in dictatoriaal Europa.”

  Zou dat zo zijn? Over de verhoging van de pensioenleeftijd hoor je toch ook niets meer?

  Ik vrees dat er in Brussel vandaag weer volgende stappen worden gezet tot meer macht naar Brussel.
  Bvb EU-belasting? Let vandaag maar op!!

  Zie o.a. http://euobserver.com/9/31749 over wat de voorzitter van het EU-parlement nastreeft.

  Uiteraard alles in uw belang!!

  An [16] reageerde op deze reactie.

 13. @Hub Jongen [15]:

  De straten hebben daar , als ik me niet vergis, bijna 2 weken lang blank gestaan van de mensen. Als zij die mentaliteit niet hadden gehad ,hadden ze nu op dezelfde pensioenleeftijd gezeten als wij.In Spanje stonden de straten ook blank, en er was al een hoop geweld. Ik denk dat in Europa ook iets aan het broeien is en dat er niet veel meer nodig is om de bom te laten barsten.

  Als ze nu weer met een pensioenverhoging komen blijft het echt niet bij 2 weken. Dan krijg je toch echt een andere manifestatie. Ik vrees dan voor een herhaling van wat er in de wijken van ST Denis is gebeurt een aantal jaren geleden.
  En terecht, Change zal niet vanaf onze pc gebeuren. Het kan wel de oorzaak zijn maar uiteindelijk zal er ook gevolg aan gegeven moeten worden. Dat bewijst Egypte nu wel.

  Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.

 14. @An [16]:

  “En terecht, Change zal niet vanaf onze pc gebeuren. Het kan wel de oorzaak zijn…….”

  OK, maar je moet de invloed vanuit de pc niet onderschatten. We zitten in een “oorlog van ideeën”.
  Eerst komt het idee, daarna kan actie volgen.
  Daarom essentieel dat de “goede” ideeen bekend en begrepen worden. “Goede” = feitelijke en morele.

  Dit is ook het belang van de Vrijspreker als een van de weinige die consequent daaraan werkt.

  Zé [18] reageerde op deze reactie.

 15. @rakker [13]: Dank, Rakker, voor het compliment. Weet niet op welke site je doelt, maar de kans is groot dat ik het ben (bv. op de Tijd en Econoshock).
  Ben uiteraard al wel ter plekke geweest, na eerst een uitvoerige deskstudie. Doel is ook om met ouders en al mee te verhuizen. Met het oog daarop hebben we o.a. zaken als (prive) hospitalen, health insurance, en ja zelfs bejaardenzorg (!) onder de loep genomen. Wees gerust dat we niet over 1 nacht ijs gaan (maar goed, ook ik kan me uiteraard alsnog vergissen).

  Verder is de keuze overigens niet louter financieel.
  Uruguay is zowat het meest Europese land, niet slechts van Latijns-Amerika, maar zelfs van de wereld, immers in de EU waan je je hedentendage eerder in Noord-Afrika, toch? Welnu, in Uruguay lijk je wel terug te keren naar het Europa van pakweg de jaren ’70 maar dan met internet en mobiele telefonie.
  Wat verder meespeelt is de fiscaliteit (o.a. geen lijkenpikkerstaks) en veel minder regulering oftewel meer vrijheid.

  Tenslotte en dat is iets waar menigeen onvoldoende bij stilstaat: voor ons is zelfs China beter dan de EU.
  Huh? Echt? Ja, voor de Chinezen welicht niet maar het punt is dat de overheid die je het meest moet vrezen, de eigen overheid is. Die kan immers overal mee wegkomen zonder dat er een haan naar kraait. In het buitenland riskeren de locale autoriteiten een diplomaieke rel als ze je al te onheus behandelen zoals vals beschuldigen en zonder proces opsluiten. In eigen land daarentegen ben je wat dat betreft eerder vogelvrij verklaard.
  Nu hangt het wel mee af van om welk land het gaat en China is misschien een slecht voorbeeld omdat het almaar groter en machtiger wordt en zich binnenkort zo arrogant kan opstelen als de VS (denk aan Guantanamo).
  Maar een klein landje als Singapore, Panama of Uruguay denkt wel 2 keer na voor ze een buitenlander zomaar opsluiten.
  Een ander voordeel van in het buitenland wonen is dat je paspoort dan niet werd uitgegeven en zomaar kan worden ingetrokken door de overheid waar je in het dagelijkse leven mee te maken hebt (bv. inzake belastingen).
  Als je in eigen land woont en je hebt een of ander geschil, en ze vorderen je paspoort in, dan kan je niet eens meer weg en zit je a.h.w. als een rat in de val, simpelweg omdat je elders zonder paspoort niet wordt toegelaten (OK, binnen de EU wel, maar dat wordt steeds meer 1 land waaruit je dus weg wil).
  Dus ook al is pakweg China geen echt geweldige plek voor Chinezen (zeker niet als het eigenlijk Tibetanen zijn), voor jou bv. is China misschien wel beter dan NL of B.
  Maar als je dus toch weggaat, waarom dan niet eerst goed nadenken waarheen? Welnu, als ik dat doe en vervolgens ter plekke poolshoogte ga nemen (gedetailleeerd met o.a. oog voor health care en bejaardenzorg en dus niet alleen zon, zee, strand en goedkoop onroerend goed), dan komt volgens mijn criteria Uruguay naar voren als een topper. D.w.z. als een van de minst slechte plekken op aarde 😉
  Niettemin, kan ik me uiteraard vergissen en als je een of andere concrete aanwijzing/waarschuwing hebt, ben ik uiteraard een en al -dankbaar- oor naar je inzichten.

  Listo [21] reageerde op deze reactie.
  Listo [23] reageerde op deze reactie.

 16. @Zé [10]: Neen, ik zei $200k dus eerder 150.000 euro voor een gloednieuw appartement van 85m2 op de 9e etage met zeezicht en met een zwembad voor de bewoners van het gebouw. Montevideo is geen Katwijk maar een grootstad. Dus in Nederland zou je dan denken aan een flat op de dijk in Scheveningen of Kijkduin in een gebouw met een zwembad. Probeer maar eens of je dat voor minder dan 500.000 kan vinden.
  Stel dat het slechts dat zou kosten (en ik vrees nog meer) dan doe je een voordeel van 350k. Zonder huur of aflossing kom je jaarlijks wel rond van 20k dus als je inteert op je geld, kan je zowat 17,5 leven van het prijsverschil. Maar … als je uitgaat van een rendement van -zeer bescheiden- 3% per jaar na belasting kosten en inflatie, dan duurt het ca. 23 jaar eer je door je centen bent.
  Nog ietsje meer en je kan permanent rentenieren, iets wat in NL toch niet echt binnen bereik ligt.

  Zé [22] reageerde op deze reactie.

 17. @Scrutinizer [19]:

  Ik heb vreselijk moeten lachen om je definitie van de EU en dat Uruguay meer Europees is als Europa.En ik ben het totaal met je eens. Ik zou zo niet weten waar je een vergissing maakt wat betreft Uruguay.
  Al zijn de prijzen van onroerend goed toch wel aan de hoge kant daar.Maar ja, daar staan wel een paar hele mooie dingen tegenover.

 18. @Scrutinizer [19]:

  Misschien een tip voor je. Ik geloof dat Brazilie enorme hoge spaarrentes heeft.Ik geloof boven de 10%, maar daar moet geloof ik wel belasting over betaald worden. Ik geloof zo’n 4%.
  Nou weet ik niet of inwoners van Uruguay zomaar een rekening mogen openen en ik geloof dat er wel wat nadelige regeltjes zijn. Zoals je kunt lezen gebruik ik vaak het woordje geloof :-). Maar wel de moeite waard om even na te trekken dacht ik zo.

  Ik wil dit allemaal niet met zekerheid zeggen want het is informatie die ik een aantal jaren geleden op internet gevonden heb. Het kan dus zijn dat het niet klopt en de rentes kunnen flink gezakt zijn.
  Ik meen dat ik dit gelezen heb op een blog van Nederlanders die in Brazilie wonen, en die hadden het toen over spaar rentes van 12%, waar je dus nog een 8% aan over hield na belasting.

  Maar misschien is het wel hetzelfde in Uruguay.

  Scrutinizer [32] reageerde op deze reactie.

 19. Koop een schip, en ga ermee buiten de territoriale wateren liggen.
  Als je genoeg scheepjes hebt, die zich bij je aansluiten, heb je toch een leuk landje op zee.

 20. Vluchten?
  O, leuk, dan blijf ik hier met de Marokkanen.
  Ik hoop dan, dat er ook nog wat Antillianen blijven hangen, die gedenken tenminste nog de legendes van de nuchtere Hollanders.

  Wat volgens mij moet gebeuren is dit:
  1. Protesten tegen de Papistische Antichristelijk Heidense Zon(de)dag, zodat iedereen op de eerste dag van de week gaat werken, inplaats van luieren.
  2. Verbieden van Katholieken om te stemmen, want de CDA is al zo lang ik weet de machtigste partij in dit land, door de synthese positie in hun Hegeliaanse Dialectiek. De Christen Democraten hebben ook Hitler en Mussolini aan de macht gebracht in Duitsland en Italie, je kan van de in inquisitie industrie vanalles verwachten.
  3. Verbranden van Willibrord Bijbels. Op een begrepen manier dan, beter ze netjes te vervangen door een Jongbloed vertaling of zo.

  Ik beschouw de EU als een sabotage op de Benelux.
  Luxe Bene

  Listo [26] reageerde op deze reactie.

 21. @Geus [25]:

  En bedankt! Ik ben Katholiek. Heb nooit gestemd en zal het ook nooit doen.Heb dus geen moeite met dat verbod van jou. Maar Bijbels verbranden? Is dat weer zo’n libertarische uitvinding? Het wordt steeds gekker op deze site. Ik lees net het artikel ‘lang leve Mubarak’ af en nu lees ik dit.
  Wat een raar volk hier…..Godsdienst boeken verbranden, dictators toejuichen. Volgens mij moeten jullie lekker met zijn allen naar Noord Korea of zo.

  Geus [30] reageerde op deze reactie.

 22. @Zé [11]:

  Om de oceaan over te steken met een gezin, heb je geld nodig, om ergens te gaan heb je geld nodig, zelf de vluchteling uit Afrika heeft een vermogen voor zijn doen nodig gehad om te vluchten uit zijn land.

  Als ik met mijn gezin uit Nederland zou willen vluchten, naar een land waar ik denk meer door de staat met rust gelaten te worden, heb ik geld nodig om daar te komen.

  Alleen keuzes maken en ervoor gaan is niet genoeg, om er voor te gaan heb ik geld nodig (stelen zou ook kunnen maar dat gaat tegen mijn principes in). Voor eten moet er betaald worden, voor onderdak ook, en ook de reiskosten. Als ik op het moment niet eens een ticket voor mijzelf kan betalen, laat staan voor mijn andere gezinsleden, hoe kom ik van deze stuk land weg, uit Europa? Ik kan niet zo goed zwemmen, en op loop afstand zie ik niet een land waar ik denk, dat er goed wonen valt, waar je geen last hebt van overijverige overheden en de EU.

  Zolang het me niet mogelijk is om meer geld binnen zien te krijgen dan de kosten van levensonderhoud en wat de overheid ook nog eens inpikt, ben ik helaas gestrand hier, samen met anderen die het financieel minder hebben.

  Ik heb niet eens genoeg om met mijn gezin naar Ierland te verkassen, een plek waar ik acht dat men wat meer besef en drang naar vrijheid heeft. (ieder geval minder belasting) Nadeel is het is in EU en wordt door deze EU de afgrond ingewerkt, maar ja kan hoe dan ook niet daar heen. Ben zo’n slechte zwemmer dat ik zelf de kanaal niet over zou kunnen zwemmen, en mijn zoon heeft zijn zwemdiploma nog niet.

 23. Wan beleid is ook een beleid net als in chaos leven ook een methode is om te overleven. Maar een andere vorm van besturen zou welkom zijn.

 24. @Listo [26]: O, u bent Katholiek? Nou, ik ook, aldus uw geloof in papieren aflaten. Waarom had u Johannes Paulus 2 niet netjes begroet, toen die Nederland bezocht? Het Vatikaan was erg kwaad, toen u Nederlandse Katholieken deze antichrist niet kwamen begroeten!

  Benito Mussolini heeft in 1929 het Vatikaan aan de Paus geschonken, dus het Fascisme promoot Katholicisme. Wat heeft u daarop te zeggen paap? De Katholieke Hertog Alva de Toledo heeft, dankzij steun van Koning Philips 2 honderd duizenden mensen vermoord hier in Nederland, omdat ze een Bijbel hadden en inkeken. Wat heeft u daarop te zeggen paepke?

  Verder beschuldigt u mij, vals als u dan zelf bent, van dictatuur doctrines. Moet ik dat opvatten als een demonisering van mijn persoon? Wat u wilt paapke, maar daarbij wil ik dan toch met terechte klem wijzen op een zeker verschil tussen Tirannie en Dictatuur. Tirannie is wat wij niet-katholieke Nederlanders hebben te verduren hier van de media en hun Satan Generaal, vanwege de Democratie. De Tirannie van de technisch gemanipuleerde meerderheid!

  Listo [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.