Plato heeft al eens geschreven dat “democratie over gaat in despotisme”. Dat komt doordat veel mensen op een gegeven ogenblik ontdekken dat ze weliswaar niet rechtstreeks mogen stelen, maar dat ze toch hun wensen vervuld kunnen krijgen door voor hun wensen te stemmen. Plato wist al dat democratie gedoemd is in een dictatuur te vervallen.

In Nederland en het Westen is bijna iedereen geïndoctrineerd dat “Democratie” de ideale vorm van samenleving is. Democratie is niet ideaal, maar er is geen beter systeem. Het is toch beter dan een dictatuur zou je denken? Democratie is een immoreel systeem . Als je dan rationeel beredeneert dan is het initiëren van dwang of geweld van de ene persoon op de ander toch immoreel, zou je denken. Vaak krijg je te horen dat je bij ons mag zeggen wat je wilt, maar klopt dat wel? Wij vinden dat wij een rechtsstaat zijn , maar dat klopt niet helemaal want de rechten van de minderheid moeten wijken voor de eisen van de meerderheid.

Waar het op neer komt dat in een democratie datgene gebeurt, waarvoor je in de Tweede Kamer minimaal eenenvijftig procent van de stemmen bij elkaar kunt ritselen. Dat ze rekening houden met de minderheid kunnen we beter maar meteen vergeten, dat komt nooit voor. In het begin van een democratie was de overheid alleen maar om de rechten op leven, vrijheid en eigendom van ieder individu te beschermen. Een minimale staat. Dat daar besluiten genomen worden met meerderheid van stemmen, is begrijpelijk en eventueel te accepteren. Maar later komen er zogenaamde “belangrijke onderwerpen”. Allemaal lofwaardige dingen waarmee die politici dan kans zien hun macht te vergroten als de staat voor die dingen gaat zorgen. En van daaruit gaat het verder.

We krijgen op die manier een “absolute democratie” waarin de overheid zich met ALLES mag en gaat bemoeien, en waar de politici hun kiezers van alles kunnen beloven en de kiezers dat maar al te leuk vinden. En de kiezer hoeft alleen maar te stemmen, en de overheid pikt alles van ze binnen, hun vrijheid wordt beperkt , en financieel worden ze uitgekleed . Deze macht om zich met alles te bemoeien wordt al zeer snel ontdekt door mensen uit het bedrijfsleven. Die maken daar dan ook gretig gebruik van door met de politici allerlei dingen in hun voordeel te regelen. Vergunningen en voorschriften die hun eigen producten bevoordelen en importheffingen op dezelfde producten uit het buitenland zijn normale trucs. Om dan van subsidies nog maar niet spreken. democratie wordt steeds meer corporatistisch.

De macht van de centrale politici gesteund door actiegroepen wordt op die manier steeds groter. Zo groot dat ze (corrupt) hun eigen agenda hebben en dingen doen die zij zelf willen. Daarbij hun kiezers zoet houdend met beloftes en leugens. De dictatuur is ontstaan en wordt steeds machtiger en dreigender.

Een recent voorbeeld is te zien in de manier waarop Balkenende de soevereiniteit van Nederland uitholde met het verraad van Lissabon. Toen het volk de kans kreeg NEE te zeggen tegen de EU- Grondwet, was men gefrustreerd en ging ritselen met andere EU-opperhoofden. Ze maakten diezelfde grondwet onleesbaar, met dezelfde punten er in, deden er een andere kaft om, en zonder het volk de kans te geven iets te zeggen werd het er door gedrukt. En het volk realiseert zich niet eens dat het onder een dictatuur leeft die alleen maar erger aan het worden is. Het ziet er inderdaad naar uit dat dit steeds erger wordt, totdat er voldoende mensen wakker worden en hun eigen persoonlijke vrijheid weer opeisen.

Ingezonden door Reiny

15 REACTIES

 1. Belgie is een voorbeeld van echte democratie om elke beslissing wordt tot op de bot gevochten (zie lange wapper).

  De repressie en dictaat politiek in NL is dictatuur.

  Jhon

 2. er is in feite geen verschil tussen een democratie en een dictatuur. In beide gevallen is er een kleine elite die zijn wil oplegt aan een grote groep slaven.
  Bij democratie zegt die elite dat ze luisteren naar het volk en bij de dictatuur zeggen ze dat ze de wil van het wolk uitvoeren.
  Het idee dat het gooien van papiertjes in een busje wat uitmaakt, is idioot. Het zijn mensen die geen probleem hebben met het bombarderen van mensen die ze nooit wat aangedaan hebben, dus het idee dat die wakker liggen van een papiertje in een bus, is op zijn zachts gezegd onwaarschijnlijk. Zoals Stefan Molyneux het noemt: Een ideeenbus voor slaven.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [5]:

  “Een ideeënbus voor slaven.”
  Ja, duidelijk.
  De kleine “elite” heeft dit instrument nodig om aan de grote groep “slaven” het idee te geven dat zij daarmee bepalen wat er gebeurt.

  En het werkt nog ook. Zelfs nu hoor ik nog vaak in discussies:”Daar hebben wij toch zelf voor gekozen”.

  Wat kunnen mensen met inzicht doen om een vrije samenleving te creëren?
  Er zijn veel wegen die naar Rome leiden.
  Zo ook de wegen naar vrijheid. Maar die leiden allemaal over het station “Meer mensen met inzicht”

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [6]: meer mensen met meer inzicht is idd een station waar we zullen komen. Het is te hopen dat op de weg er naar toe, geen grote hoeveelheden slachtoffers zullen vallen door mensen die alleen van de harde realiteit leren en zelfs dan nog niet.
  Ik denk dat de beste methode is om een consistent verhaal op te hangen. Consistentie hoort bij waarheid en iedereen weet dat. Omdat de zwaartekracht elke dag consistent aanwezig is, heb je geen zwaartekracht ongelovigen.

  Tony [9] reageerde op deze reactie.

 5. Het stuk wat ingezonden is door Reiny is voor mij een feit , ik roep tegen mijn familie al jaren dat het steeds meer en meer een dictaten staat aan het worden is waarvoor de loonslaven zoals zij heden ten dagen zijn , gebruikt worden in optima forma .
  Ikzelf denk niet in rechts of links , maar ik denk alleen in de richting van waar haal ik het meeste mijn voordeel als belastingbetaler vandaan , en deze stelling kan voor vele een handreiking zijn als de politiek daarmee ook zijn standpunten handhaaft , niet zoals het nu gaat met de ene concessie na de andere concessie te doen .
  Zoals het nu gaat valt er niet te kiezen , en heerst de verdeeldheid , voorbeelden zijn Afghanistan debatten wel of geen mensen sturen , of wel of niet de grenzen sluiten om de immigratie stroom of vervelende Oostbloklanden met aan het roer drankcriminelen buiten de deur te houden .
  Of een politieke partij zoals de VVD die verkondigd het geld te halen bij Jan met de pet i.p.v. het te gaan halen bij de banken criminelen of de goed gevulde jongens ( Old Boys Network )die toch echt verantwoordelijk zijn voor alle krediet en economische crisis , dan heb je als Jan met de pet stemmer echt boter op het hoofd als je een stem uitbrengt op zo’n partij , die alleen fors wil bezuinigen bij het klootjes volk , en de bedrijven openlijk loopt te beschermen en te verkondigen hen met rust te laten , m.a.w. graai maar raak jongens , mijn vrienden bescherm ik wel maar het klootjesvolk mag ervoor opdraaien .
  En zolang een media , de TV of krant massaal hieraan geen gehoor geeft , en steeds maar weer de verkeerde vragen stelt , om maar naar hun smoel te praten anders gaat het mes erin in media land , zolang als deze weg bewandeld word en de burgers bewust op het verkeerde been word gezet gaat het woord democratie totaal mank lopen en veranderd het zomaar in dictatuur .

  Tony [10] reageerde op deze reactie.
  reiny [14] reageerde op deze reactie.

 6. @pcrs [7]:

  Omdat de zwaartekracht elke dag consistent aanwezig is, heb je geen zwaartekracht ongelovigen.

  Inderdaad.
  Er zijn wel eens mensen die zeggen dat er geen “objectieve” of “universele” waarheid is.

  Meestal reageer ik door te stellen dat ze van het dak moeten springen om hun mening te testen.

  Ik ben van mening dat ‘democratische’ heersers winnen m.b.v. het ondergraven van taal. Door zoveel belangrijke woorden te ontdoen van hun werkelijke definitie, en onderhevig te maken aan interpretatie, krijg je het Orwelliaanse.
  En als taal betekent wat je wil dat het betekent, kunnen mensen zich uiteindelijk niet meer verdedigen, omdat de waarheid voor hen dan niet langer meer bestaat.

  Dat is dan ook precies dat vrijheid van onderwijs een van de belangrijkste punten zou moeten zijn voor het libertarisme. Als kinderen enerzijds verplicht worden naar school te gaan, en anderzijds het onderwijs in handen is van een elite die er belang bij heeft dat kinderen niet zelfstandig op rationele wijze kunnen nadenken, kunnen ze hun eigen totaal verwarde schapenleger creëren. Zo worden de non-agressieve wapens bij burgers uit handen genomen.

  Dat is dan ook de reden dat ik hier altijd zo hamer op rationele consistentie. Op het maken van zuivere argumenten. Als je de gecorrumpeerde taal gebruikt van de machthebber zul je de strijd altijd verliezen.
  Dan zul je niets substantieels kunnen zeggen, omdat je argumenten gebruikt die net zo makkelijk tegen je kunnen worden gekeerd.

 7. @Rinus [8]:

  die alleen fors wil bezuinigen bij het klootjes volk

  “Bezuinigen” is een politiek eufemisme voor “minder van andermans geld over de balk smijten”.

  Bezuinigen is dus in wezen een goede zaak. Het zorgt ervoor dat een overheid niet meer via de rechterhand uitgeeft, dan ze via de linkerhand hebben gestolen.
  Want als ze dat wel doen worden de schulden die ze maken ook weer op de burger verhaald.

  Het probleem met “bezuinigingen” is dat het niets zegt over het geld wegharken bij mensen, want ondanks bezuinigingen blijft dat wegharken van geld gewoon doorgaan.

  Er moet daarom niet slechts “bezuinigd” worden, er moet gewoon minder geïnd worden. Als je minder geld int, kun je ook minder over de balk smijten.

  De term “bezuinigen” is dus niets meer dan een afleiding van het werkelijke probleem.

 8. Democratie is nooit ‘echt’ geweest en kan ook nooit ‘werken’.
  De ergste dictatuur is een hypocriete dictatuur!!

 9. Het verschil tussen een dictatuur en democratie zit hem in de arbeidsproductie.Dictaturen noemen wij het nu,maar in die tijd was het normaal.Een rusland kent ook niet anders,en een afghanistan ook niet.Een taliban is ook het enigste wat er orde kan brengen.
  Maar een talibanner is niet koopziek,die alsmaar zijn quran erbij zal pakken.Het systeem zal ook niet passen in ons systeem.Geen coloborators,die hun systeem willen invoeren.
  Na wo1 we een europa kregen,wat in handen was van bankers.
  In rusland zij een communisme opzette,om zelf vooruit te lopen.De tsaar was nog rijker als de bankers.Ook het midden oosten achterlijk werd gehouden met nationalistische denkers,wat de islam moest breken in het midden oosten.
  Aan een democratie waar je geen controle heb,je niks aan heb.
  Een dictatuur weer wel.Een Stalin was ook een wall street/bankers muppetje,wat door terreur het volk onderdrukte.
  En vanaf 1905 russen deporteerde naar siberie.
  De industrie bloeide op in europa,en men werkte harder door de ideeen wat liberalen/democraten ons voorhielde over onze democratie.Het idee dat je wat kan bereiken,werkt beter dan dat je uitzichtloos weet wat je elke dag te wachten staat.
  Daar is waar het om draait.Om de produktie van de bevolking.Nu is china met zijn 1 miljard inwonders aantrekkelijker,omdat ook china omgevormd is,van communistisch naar kapitalistisch.
  De tekorten zullen nu ontstaan,omdat wij niet meer nummer 1 zijn in de wereld,of nummer 2.De wereld veranderd,en ook de economie zich verplaats naar andere opkomende landen.
  Onze zogenaamde democratie is nu zich aan het openbaren.Dat alleen elitaire lui zullen beslissen voor hun achterban,ondanks dat ze het er niet mee eens zijn.De hardnekkige blijven braaf stemmen.Het is een gemaakte maatschappij,wat ook weer zo afgelopen kan zijn,als de economie instort.En dat is het een zichtbare dictatuur,om de macht te behouden.

  Wij de hypocrieten willen niet inzien dat dictators ontstaan zijn door bankers.Door onszelf dus.

 10. Het communisme deporteerde de russen,wat een tegenstander was van de bolsjewieken,stalin kwam aan de macht na de dood van Lennin.Geloof 1924.Het communisme werd gefinancieerd door wall street en bankers.Wat als doel had om de tsaar zijn macht te pakken,om er een bankwezen te vestigen wat de tsaar niet wilde in die tijd.
  En nog een paar duistere geheimen,wat ze van plan waren daarzo.
  Dankzij het zionisme met hun bolsjewieken.

 11. @Rinus [8]: Dank voor deze reactie, ik schrijf veel over politiek om mensen te overtuigen dat het anders moet en probeer ze wakker te maken, en zelfs daarbij moet ik consessies doen aan mijn principes om mensen te motiveren hunstand punt dat politiek werkt en goed is laten vallen.
  Dat is voor iemand die altijd een vrijvogel geweest is niet altijd leuk maar het gaat er om mensen tot andere inzichten te brengen. Dat is net zo moeilijk als iemand van zijn geloof afpraten, waar ik overigens noooit aan begin want dat is hun vrijheid van mening.
  Vrijwillig gevangen in de ban van een zweverige instelling.

 12. Je hoort ze zeggen dat wij in een individuele samenleving leven met de ik cultuur. Mooi niet dus, wij leven in een collectief harnas. Zo moet je als gele je aan de max snelheid houden, maar ook de kleine witte dwerg. De frauderende bankmedewerker die de belasting oplicht wordt net zo hard gepakt als een winkeldiefje. Iedereen moet gelijk zijn, en dezelfde wetten worden in ons gepropt.

  De gelijkschakeling is begonnen en wie de geschiedenis kent weet dat het miljoenen doden heeft opgeleverd.

Comments are closed.