Wil een belastingconsulent uitstel voor aangifte voor een klant vragen, dan moet dat tussen 11 en 30 april.

Echter

Iedereen moet vóór 1 april zijn aangifte indienen.

Dat is dus weer goed geregeld.

 Van de website van de belastingdienst:

De Uitstelregeling belastingconsulenten in de praktijk. In de volgende hoofdstukken leest u hoe u gebruikmaakt van de uitstelregeling. Nadat u om uitstel hebt gevraagd, gaan wij uw verzoek beoordelen. Voldoet het verzoek aan alle voorwaarden, dan krijgt u van ons een inleverschema met de nieuwe inleverdata van de aangiften.

Een verzoek om uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting moet u doen vóór 1 mei 2011. U kunt dat schriftelijk of digitaal doen. Digitaal aanvragen is mogelijk vanaf 11 april 2011. Let op! Hebt u niet voor 1 mei uitstel aangevraagd, dan loopt uw cliënt het risico een herinnering te krijgen,  eventueel gevolgd door een aanmaning.

13 REACTIES

 1. Zoals Hans Sibbel zegt: “Ze kunnen het wel leuker maken, maar dat doen ze niet. Want het zijn hele nare mensen die daar werken.”

  Maar ik zie belasting betalen als een noodzakelijk kwaad. Wie moet er anders die hele deodorant mijdende lakendragende herenigde berber familie uit allochtonie van geld voorzien? Die moeten we toch opvangen? Dat zijn de mensen die ons uit de vergrijzing gaan helpen?

  🙂

 2. Heb zojuist weer een rekening van de gemeente rotterdam ongvangen van 453,32 euro voor afvalstoffen belasting.
  Is dat normaal voor een 1-persoons huishouden? Ik moet er wel bij zeggen dat het voor 2010 en een deel 2009 is.
  En daar komt de rioolbelasting van 128,04 euro bij. Dat is voor een student echt heel veel geld.

  fuqua [10] reageerde op deze reactie.

 3. Door je niet in te schrijven op een nieuw adres voorkom je een grootdeel van dit soort belastingen. Beste is om voor altijd bij je ouders ingeschreven te blijven. 🙂

  Maar is misschien lastig met stufi enzo.

 4. Zo kan je ook voor de helft van de prijs in een vrijstaand huis wonen (recreatiewoning). En na een tijdje word je vanzelf gedoogd.

  Wat is Nederland toch een mooi land.

 5. Zo kan je ook voor de helft van de prijs in een vrijstaand huis wonen (recreatiewoning). En na een tijdje word je vanzelf gedoogd.

  Dat hangt er vanaf, of je er voor of na 1 november 2003 woont. Daarna wordt het niet meer gedoogd.

 6. Ja dat is het mooie als je je hebt laten wegjagen van een park, dan vis je achter het net wat vergunning betreft. Weer een voorbeeldje dat het loont om schijt te hebben aan de onzinnige regels in Nederland.

  Nu is het 2003, maar als je zo’n huis hebt kan je ten allertijde blijven zitten. Dit is het begin van totale gedooging.

 7. We kunnen het niet leuker voor u maken, wél moeilijker. Mijn belastingaangifte was dit jaar weer een stuk ingewikkelder dan vorig jaar, doordat er weer allerlei nieuwe regels aan te pas zijn gekomen.

 8. dit soort dingen is denk ik bedoeld om je het idee te geven dat ze bij de overheid dom zijn, zo dat de onderdanen niet doorhebben dat ze slecht zijn.

Comments are closed.