Een artikel op FOK! toont een aardige paradox in het stuiverschrapen van vadertje staat. Leest de volgende quote:

Aan de actie deden zo’n zestig man mee van de politie, belastingdienst en het Bureau Ontnemingwetgeving Openbaar Ministerie, dat probeert crimineel verkregen geld naar de staatskas te laten vloeien.


Allereerst is het natuurlijk opmerkelijk dat vele tientallen agenten worden vrijgemaakt om groente te snijden terwijl daadwerkelijke boeven zoals inbrekers en oplichters vrij hun beroep kunnen uitoefenen. Daarop wil in dit artikel echter verder niet ingaan. Wat mij raakte was het feit dat er een Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie bestaat, naast de belastingdienst die zich ook uitsluitend met ontnemen bezighoudt.

Het blijkt zeer eenvoudig te zijn om eerlijk verdiend geld af te nemen, zo eenvoudig dat u er niet eens meer naar om hoeft te kijken. Uw werkgever neemt u deze nobele taak – verplicht – uit handen en zo wordt u een aanzien bedrag ontnomen. Het afnemen van crimineel geld blijkt echter een heel stuk lastiger te zijn. Het is dus aan te bevelen het criminele pad te bewandelen!

Een tweede punt van aandacht is dat dit criminele geld naar de staatskas terugvloeit en niet naar de slachtoffers. Dat is nogal logisch. Ten eerste zijn er bij wietkweken geen slachtoffers, dus die zijn ook niet te compenseren. Ten tweede is het natuurlijk bijzonder aantrekkelijk om deze afgenomen centen zelf te behouden en ze niet aan een stel dwazen af te geven.

Het blijft opmerkelijk dat eerlijk verdiend geld met een pennestreek kan worden afgenomen terwijl illegaal verdiend geld eenvoudig in de zakken van de wetsovertreder blijft. Nog een opmerkelijk punt is dat het voor de overheid lonend zou worden om criminaliteit te bevorderen teneinde de verdiensten af te romen, maar bij eerlijke mensen gaat dat veel eenvoudiger dus daar hoeven we voorlopig niet bang voor te zijn.

Libertariers der lage landen, wordt allen wietkweker!

12 REACTIES

 1. ‘wordt alleen wietkweker’ of allen?

  niets mis mee. de wetgeving die plantjes kweken illegaal maakt is immoreel en zeer schadelijk voor de samenleving.

  zorg wel dat je je eigen energievoorziening hebt en een vrijstaande woning/schuur. is niet libertarisch om elektriciteit te stelen en de buren meer risico te geven op brand.

  zou dit eigenlijk kwalificeren als het oproepen tot het plegen van een strafbaar feit?

  http://www.depers.nl/binnenland/229260/Arrestatie-om-oproep-op-internet.html

  Peter de Jong [4] reageerde op deze reactie.
  drfeelgood [12] reageerde op deze reactie.

 2. Ik denk dat het verstandig is een betaal- spaar- en beleggingsrekening te openen in een ver land als appeltje voor de dorst.

  De Bahama’s en Panama schijnen een bankgeheim te hebben. Thailand trekt me ook wel.

  Ik ben bang dat ik over een paar jaar zeg: ‘had ik maar dit of had ik maar dat gedaan’. Het Westen stort ineen, net als het Romeinse Rijk.

  Door vermogen bij meerderjarige kinderen of partner te parkeren (of daar vermogen te creëren) wordt het risico op inbeslagname door de staat kleiner.

  The Red Pill [5] reageerde op deze reactie.

 3. @The Red Pill [2]:

  Wiet kweken voor beginners! 🙂
  http://www.growshopalien.com/blog/wiet-kweken-deel-1/
  http://www.wietkweken.com/hoe-wietplant-fimmen/

  Denk om het brandgevaar!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/9232323/__Kleine_wietkweker_groot_brandgevaar__.html

  Wat levert het op?

  Kosten per plant:
  – apparatuur+installatie 50 euro
  – stekkie 20 euro
  – water+voeding 20 euro
  – licht+verwarming+ventilatie 10 euro
  Totaal 100 euro.

  Opbrengst per plant:
  – ca. 200 gram wiet, ofwel 600 euro (coffeeshop inkoopprijs is ca. 40 % verkoopprijs, dus verkoop 7 euro per gram is 3 euro per gram inkoop).

  Peter de Jong [6] reageerde op deze reactie.
  The Red Pill [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico de Geit [3]:

  wel goed beleggen dan of fysiek goud/zilver kopen. anders wordt het vermogen wat je na jaren ploeteren ondanks alle belastingen hebt gespaard alsnog weggeinflateerd (indirect gestolen) door de roverheden met hun ronkende geldpersen.

 5. @Peter de Jong [4]:

  ok ik ben overtuigd, ik heb mijn zolder ontruimd en ga voortaan door het leven als ’the Green Chill’

  moeten er niet teveel op dit idee komen anders gaat dat weer een prijsdrukkend effect hebben. ik stel voor dat de overheid komt met een keurmerk voor blownafide thuistelers en een restrictief vergunningenstelsel zodat ik mijn winstmarge op peil kan houden.

  hmmm, kennelijk behoort raaskallen ook tot de bijwerkingen.

  Peter de Jong [11] reageerde op deze reactie.

 6. @The red pill:

  @The Red Pill [2]:

  Oproepen tot een criminele daad strafbaar hahahaha, het moet niet gekker worden he.
  Ik roep alle Nederlanders hierbij op om onmiddelijk in opstand te komen en een publieke executie van alle verantwoordelijken van de chaos en wanbeleid in dit land.
  Dat is m.i. niet strafbaar te maken door een of ander fictief verzonnen administratief grapje genaamd overheid, dat is mijn PLICHT als mens!

Comments are closed.