Gisteren vol met kreten van politici die de eenzijdige erkenning van Sarkozy van Libische opstandelingen veroordeelden en stoer verklaarden dat “wij” dat niet doen. Vandaag grote eenheid onder diezelfde lieden met een erkenning van de “Nationale Libische Raad”.  Uiteraard met de verklaring dat dit iets “heel anders” is.

 
Zie verklaring Rompuy in de Stentor over de verwelkoming, maar lees vooral het artikel van professor Tissen:

 

EU verwelkomt Nationale Raad Libië
BRUSSEL (ANP) – De 27 EU-leiders verwelkomen de Nationale Libische Raad, die het verzet tegen kolonel Muammar Kaddafi vertegenwoordigt. EU-president Herman Van Rompuy heeft dat vrijdag gezegd na een EU-top over Libië.

De EU-leiders eisen ook het onmiddellijke vertrek van Kaddafi, aldus Van Rompuy. ,,Alle EU-leiders zeggen het luid en duidelijk.

 “Zie vooral de laatste zin! 

—————————————————

 Prof. René Tissen:  “Europa besraat niet” 

 Waarin hij onder andere aantoont dat

-Sarkozy doet wat hij wil, waar hij zin in heeft
-“Nederland” helemaal niets te vertellen heeft
-“Wij” wel mogen betalen, en niet zo’n beetje:  50 miljard eura van de belastingbetaler.

 Hoe komen wij van die EU af? Hoe kan Nederland uittreden?

32 REACTIES

 1. De onrust in Noord-Afrika zou spontaan zijn ontstaan. Nu het Kadaffi lijkt te lukken die onrust de kop in te drukken moet er opeens ingegrepen worden door het Westen/NWO?

  Sarkozy is compleet de weg kwijt, wat is er toch zo geweldig aan ontevreden mensen die de straat op gaan? In Parijs krijgen de jongeren in de buitenwijken die een paar jaar terug voor enorme onrust zorgden toch ook geen plek in het landsbestuur als beloning?

  Ze zijn gek hier, of De Geit is gek, dat kan natuurlijk ook.

 2. Om het over die blödhammel, die nou aan Ferry Mingelen zijn excuus zit aan te bieden in plaats van aan Libië, maar niet te hebben.

 3. De onrust in Noord-Afrika zou spontaan zijn ontstaan.

  Nee…heus het is echt waar , al de territoriale schendingen die dat prutje kaalkoppen in uniform pleegden waren alleen om “eerbare” burgers te redden.

  Ik geloof dat er iets van 20 nationaliteiten rondsluipen in dat gebied….met het meest geavanceerde materiaal druk in de weer op zoek naar zielige ” eerzame ” BURGERS.

  Echt waar hebben ze gezegd op het HOERNAAL , ehn je weet het ; de roedel van Hansje Lahoer spreekt altijd de waarheid.

 4. Ben ik de enige die vind dat Sarkozy duidelijk leiderschap toont door gewoon zelfstandig in de wilde weg het juiste te roepen? 🙂

  Nederland heeft natuurlijk helemaal geen enkel nut in europa. Als je voor europa zou willen gaan, zou je de kleinere landen ook kunnen laten opgaan in de grotere tot dat je uit eindelijk een groot europa hebt. In dat geval sluiten wij natuurlijk aan bij de Duitsers. Ik zie dat wel zitten! Eigenlijk zijn wij verkapte Duiters en hebben ze uiteindelijk toch hun reich 🙂

  Aan de andere kant ben ik voor het totaal stoppen met betalen aan europa en totaal onafhankelijk verder te gaan. Wij bepalen zelf wel wat we willen. Dit biedt natuurlijk veel meer vrijheid. Sterker nog, ik bepaal het liefste ALLES zelf! Maar goed, dat is blijkbaar onmogelijk.

  Linksom of rechtsom, kijk eens wat wij voor minister presidenten gehad hebben: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_premiers_van_Nederland

  Wij zijn dit soort leiders niet gewend, bij ons moet alles gevraagd en/of besproken worden. Als we dan toch leiders nodig lijken te hebben, dan ga ik voor duidelijk beleid en duidelijke leiders.

  Sarkozy heeft gewoon gelijk, die kadafi is zo 2010, tijd om het land te bevrijden van deze dictator en KUDOS te scoren in de arabische wereld door volledig support te geven aan de rebellen. Als de Amerikanen maar niet mee doen, want hun naam is permanent verziekt in die regio 🙂

  snotter [8] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [13] reageerde op deze reactie.

 5. Nu weet ik waarom jan kees de jager, uit geen respect voor die kwal spel ik niet met hoofdletters, achter iedereen zijn spaarcenten aanzit: wederom moet er weer 50 miljard op tafel komen voor een dievenbende die ze de eu noemen zodat ze weer sinterklaas kunnen spelen ven uw geld.
  Wanneer doen we er iets aan, hoe dan ook.

  Als alle ontrouw worden.

 6. @peetar [4]:

  Hitler wilde helemaal geen tweefronten oorlog. Hij heeft zelfs Hess nog naar de UK gestuurd om het met de Engelsen op een akkoordje te gooien als hij Rusland zou binnenvallen. Churchill en Roosevelt wilden immers ook van Stalin af.

  Om hun medewerking te krijgen had hij het Britse leger laten ontsnappen bij Duinkerken en heeft hij toen Göring de RAF de genadeslag kon geven hem opgedragen daarvan af te zien.

  Als Churchill niet zo stom was geweest om Hitler vervolgens te belazeren en hem in de rug aan te vallen dan hadden we nu allang in een verenigd Europa geleefd (welvarend, schoon, goed georganiseerd en uitsluitend bevolkt door dragers van de West-Europese cultuur).

  Dan hadden ook de Britten niet zo hoeven klagen over de verloedering van hun land.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Welthauptstadt_Germania

  Nico de Geit [15] reageerde op deze reactie.
  beek [17] reageerde op deze reactie.

 7. Nou als alle 27 “leiders” het erover eens zijn (waar kan dit dat lezen?), moeten we die schijnheilige jan-kees (zeg maar jc) maar eens gaan benaderen en vragen of hij Nederland nu eens een keertje gaat vertegenwoordigen en gaat stoppen met het in de ramsch gooien van Nederland en haar bevolking.
  Trouwens, die 2 door zich zelf benoemde figuren Van Rompuy en die Barrasso: ooit wel eens grotere idioot grijnzende figuren gezien? Ik niet. De “intelligentie” is van hun gezicht te lezen. En dat soort heeft een flinke vinger in de EU-pap. Zum kotzen. En jc is gewoon een puppet die als doel heeft de Nl-bevolking naar de kloten te helpen. Ben benieuwd waar die straks is als het hier in de EU misgaat. Dan is hij zeker “geschokt” zoals onze vertegenwoordigers zo vaak “geschokt” zijn. Maar ze zitten dan wel op een veilig plekje, dat dan weer wel.

 8. @Peter de Jong [13]:

  “een verenigd Europa (welvarend, schoon, goed georganiseerd en uitsluitend bevolkt door dragers van de West-Europese cultuur).”

  Dat gebeurde niet. De grenzen werden opengezet en mensen uit de derde wereld kwamen naar Europa. Die mensen nemen acht kinderen, terwijl veel autochtonen van voortplanting af zien.

  Er zijn twee mogelijkheden:

  A. Alles wat laag en mislukt is wordt opgeruimd.

  B. De blanke Europeaan als soort wordt binnen enkele generaties zeldzaam en sterft uiteindelijk uit.

  Mensen uit de derde wereld kwamen naar Europa om mee te liften op wat de blanke Europeaan tot stand heeft gebracht: aantrekkelijke welvaart. Het zou beter zijn om wat ten grondslag ligt aan die welvaart te exporteren. Welvaart maak je zelf, samen met anderen. Welvaart kun je in principe overal creëren, de welvaart van Europa is niet uit de lucht komen vallen.

  Hoe dan ook: de natuur regelt het uiteindelijk allemaal, vraag alleen niet hoe. Beter is het zelf tijdig maatregelen te nemen. Maar met de huidige machthebbers schiet het niet op, zij maken de problemen alleen erger, sterker: zij sluiten je op als je problemen benoemt.

  beek [18] reageerde op deze reactie.

 9. Vanwege de vele malen betere talenkennis van de Nederlanders, ten opzichte van Duitsers, Fransen en Britten die meestal slechts 1 taal beheersen, kan men ook overwegen Nederland de leiding te geven aan de EU. Maar het lijkt me dat we dan eerst de Staten Generaal moeten lynchen, alle Media redacties lynchen, alle studieboeken herzien enzomeer.

  Wij zitten zo diep in de shit, dat ik geen uitweg zie.

  Hub Jongen is zowat de enige Blogger in Nederland, die een eerlijke gast blijkt te zijn. Ik zou Hub Jongen wel vertrouwen als Stadhouder of zo. Maar probeer het niet Hub, u wordt neergeschoten als Fortuyn, mocht het u ondanks alle sabotages lukken kans te maken op 1 zetel.

  Die publicaties in de media zijn alleen maar propaganda en afleidings maneuvres. Trap er niet in. Hoe de EU politiek werkelijk werkt, is enigzins uitgelegd op deze websites:
  http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/
  http://www.youtube.com/user/ULTJECRUMPIE
  Marc Dutroux werkte vlak bij Brussel, zijn klanten. Zijn medeplichtige, Nihoul, was al na 5 maanden vrij, omdat ie niet op een lone gunman leek zoals Dutroux. Met zijn 7 huizen. Als je iets zinnigs wil zeggen over de EU politiek, dan kan dat enkel daar over gaan.
  De Zandvoort Video’s ofzo.

 10. @Peter de Jong [13]:

  ’t Is allemaal de schuld van Churchill. Zoals alles ook de schuld van Amerika schijnt te zijn, zelfs tsunami’s (kennelijk bestonder er geen tsunami’s voor de oprichting van de Verenigde Staten).
  Zonder Chrurchill zouden we hier leven in een ‘schoon’ (voor velerlei uitleg vatbaar) Europa.
  Geen wonder dat mensen een afkeer krijgen van sommig libertarisme. Dit soort praat gaan we dus gewoon dwaas rechts gebral blijven noemen.

 11. ***Reactie van de Moderator***
  Beek, u bent de laatste weken in meerdere posten weer aardig ad hominem aan het reageren en internet-trolgedrag uit te oefenen. In deze reactie tot 2 x toe iemands intellect te beledigen. U kent de regels hier langzamerhand: 3 strikes and you’re out. U mag dit als de eerste waarschuwing beschouwen. Gaarne inhoudelijk discussiëren, u bent hier te gast op een forum dat vrijheid nastreeft.
  ***Einde reactie van de Moderator***

  @Nico de Geit [15]:

  ‘De natuur’ aat zijn gang en dat is maar gelukkig ook, aldus De Geit. Totdat zijn eigen kinderen door ‘de natuur’ worden bedreigd natuurlijk.
  Zulk soort praat valt onder de neoemr ‘semi-intellectueel geneuzel’.
  Men filosofeert vanuit de luie stoel wat over ‘de natuur die zijn werk doet’. Maar men doet intussen zelf een heleboel om diezelfde ‘natuur’ te bestrijden. Bacterien worden gedood, giftig voedsel wordt gekookt, beschimmeld eten wordt weggeooid, ‘natuurlijke’ vrouwenroof wordt verhinderd, onkruid wordt verwijderd, natuurlijke koude wordt verdreven, men leert zijn kinderen geen natuurlijke paddestoelen te eten, enz.
  Als ‘de natuur’ zijn gang moet gaan, en dit ‘filosofisch’ wordt aanvaard, gaat het echter altijd om personen die men graag aan ‘de natuur’ zou willen overlaten.

  Die geiten, die zitten maar wat quasi-intellectueel te babbelen.

  beek [20] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [30] reageerde op deze reactie.

 12. Had ik voorheen nog hoop voor deze site, de laatste dagen is dit rap minder geworden gezien de reacties van sommigen.
  Begint steeds meer op Nu jij te lijken.
  Jammer.

  Zé.

  ( Jaja, kom maar op met meer geneuzel)

 13. @beek [18]:

  Ik ben toch volstrekt libertarisch bezig: ik kan niemand hier dwingen en ik initieer geen enkel geweld.
  ‘Vrij’spreken’ is kennelijk alleen voor de gelijkdenkenden.
  Overigens heb ik grote waardering voor het intellect van de heer De Geit. Sommige uitingen kan ik uiteraard onder de maat vinden.
  Dat zal wederzijds zijn.
  Ik denk dat de heer De Geit zich zelf eventueel wel kan verdedigen?

  beek [21] reageerde op deze reactie.
  Zé [22] reageerde op deze reactie.

 14. @beek [20]:

  Die Nederlandse libertariers zijn toch wel erg snel op hun teentjes getrapt. In Amerika gaat het er echt veel heftiger aan toe. Dat Amerika, dat libertarische voorbeeld. Zonder wetten immers, wordt de onderlinge strijd vooral heviger en directer.

  Zé [23] reageerde op deze reactie.

 15. @beek [20]: Ik denk dat de heer De Geit zich zelf eventueel wel kan verdedigen?

  Maar waarom elkaar aanvallen?
  Leid dat tot een vrije wereld?
  Is dat juist niet hetgeen wat wij graag via deze site zouden willen veranderen?
  Ik zie vaak discussies ontaarden in gebekvecht en elkaar beschimpen, onderuithalen en beledigen.
  De mens lijdt het meest door het leiden wat hij vreest.
  Vrijheid begint bij de Liefde, voor zichzelf, en vandaar uit voor elkaar, voor de ander.
  Ik merk dat deze staat van bewust-zijn voor velen te hoog gegrepen is op deze site.
  Jammer.

  Zé.

  beek [24] reageerde op deze reactie.

 16. @Zé [23]:

  Zeker.
  Maar dan niet net doen alsof je zo rationeel bezig bent!
  Het op de teentjes getrapt zijn is vooral emotioneel van aard.
  De schijn wordt echter voortdurend opgewekt alsof de echte libertariers steeds maar volgens rationele modellen zouden reageren.
  Dat nep-rationalisme, daar walg ik van.
  Dat noem ik dus pseudo-intellectueel.

 17. @beek [24]: Maar dan is dat toch jouw keuze?
  Vergeet never ever dat er in elke strijd, elke oorlog nooit winnaars zijn, iedereen, elke partij verliest, omdat het nooit te nimmer leidt tot samen-leven, samen-zijn of/en samenwerken.
  Dat moge onderhand duidelijk zijn.
  Vrijheid ontstaat vanuit Liefde voor het leven an sich. Easy.
  Voor elkaar, ook hier, op deze site.
  Denk en voel daar eens echt over na.
  Be Nice.

  Zé.

  beek [27] reageerde op deze reactie.

 18. @Zé [26]:

  Nee.
  In een strijd zijn er verliezers. Verliezers die tot inkeer kunnen komen. Verliezen hoeft niet erg te zijn: we verliezen allemaal regelmatig en leren vervolgens daarvan.
  We kunnen zelfs de verliezende partij verkiezen: het christelijk geloof heeft dit in haar beginselen.
  Waarheid staat vast. Onwaarheid dient helder aan het licht te worden gebracht.
  De feiten bewijzen dat het leven een strijd is.
  Het leven is niet vanzelf maar goed.

  Be nice?
  Nee.
  Men kan vriendelijk zijn voor de medemens, maar zeer onvriendelijk voor de leugen.
  Op dit geschreven forum resteert niets anders dan vriendelijk of onvriendelijk te zijn ten aanzien van gedachten.
  Men kent de personen immers niet.
  Daarom zijn reacties niet ad hominem.
  Zij zijn altijd op het geschreven woord gericht.

  Zé [28] reageerde op deze reactie.
  Zé [29] reageerde op deze reactie.

 19. @beek [27]: “Verliezers die tot inkeer kunnen komen.”, Dus wint men, immers draagt het bij tot groei van je bewust-zijn.
  De makke van het opgedrongen christelijke geloof is de dualiteit.
  God is Liefde, daar bestaat geen duivel, slecht zijn of duisternis.
  In het heden is het leven juist wel vanzelf goed, de keuze daarin mag je zelf maken.
  Dat reacties op het geschreven woord zijn gericht, beaam ik. Dat is precies waar ik telkens mijn nek over breek op deze site.
  Jammer dat we elkaar niet ‘in the flesh’ kunnen ontmoeten.
  Jammer dat sommige zich veilig voelen vanachter een toetsenbord en een beeldscherm.
  Jammer ook om afgerekend te worden als men zijn kwetsbaarheid toont.
  Liefde, waarheid, vreugde.
  Meer hebben we echt niet nodig.

  Zé.

 20. @beek [18]:

  “‘De natuur’ gaat zijn gang en dat is maar gelukkig ook, aldus De Geit.”

  De Geit schreef: ‘Hoe dan ook: de natuur regelt het uiteindelijk allemaal, vraag alleen niet hoe. Beter is het zelf tijdig maatregelen te nemen.’

  Zolang de mens onderworpen is aan natuurwetten is hij deel van de natuur, of hem dat nu bevalt of niet. Het feit dat we medicijnen zoals antibiotica en penicilline hebben betekent niet dat we geen deel meer zijn van de natuur.

  Een goede belediging maakt iemand over zichzelf aan het twijfelen. Ik twijfel niet aan mijn intellect, dat is boven gemiddeld. Ik ben iemand die te weinig hooi op zijn vork neemt, probeer die maar eens aan het twijfelen te krijgen.

  Als ik een pseudo-intellectueel ben, waar is dan de echte intellectueel? Die zijn zeker allemaal Joods of zo? Bejubeld door een Joodse commissie, gekozen door een Joodse jury, bekroond met een Joodse prijs terwijl de Joodse media luid applaudisseert vanwege dit bijzondere Joodse talent. Nee, het is niet waarschijnlijk dat De Geit ooit een dergelijke eer ten beurt valt, eerder slepen dat soort Joden en hun overkoepelende organen De Geit voor de rechter.

  Off topic:

  De Parijse mode-ontwerper John Galliano beroemde zich altijd op zijn Joodse afkomst, en hij is hartstikke homo. Een Joodse homo dus. Zit hij dronken in een bar en brabbelt wat Joodse onzin over Hitler en Joden, wordt hij ontslagen en hangt hem mogelijk een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd.

  Een Joodse homo zit zwaar bezopen in een bar en zegt ‘Ik hou van Hitler’ om te vervolgen met ‘smerige Jood’. ‘Antisemitisme’ roept de gehersenspoelde massa. Veel mensen kunnen blijkbaar alleen maar in begrippen denken. Antisemitisme = fout. Anne Frank = goed.

Comments are closed.