Midden in allerlei commoties gaat de prijs van goud, zoals verwacht, maar door met zijn stijging.

Vanmorgen bereikte de prijs van een troy ons in Amerika weer eens een “all time high”. Namelijk $1448,60.
Op zich ligt dat natuurlijk niet aan goud zelf. Dat is maar een metaal, al is het dan wel een metaal dat iedereen graag wil hebben, en daardoor is de vraag groot in verhouding met het aanbod.

 KITCO  (US_handel in edelmetalen) verklaart dan ook de stijging uit de steeds zwakker wordende dollar. En datzelfde geldt ook voor de euro. Geen wonder als je ziet in welk tempo overheden geld maken uit dunne lucht!
Steeds meer mensen stellen hun spaarcenten dan ook veilig door in ieder geval een deel om te zetten in goud. En waarschijnlijk is omzetten in zilver nog verstandiger.

 Het wordt ook steeds belangrijker dat er eens openheid komt in “onze” goudvoorraad bij de DNB. Het is belangrijk om de werkelijke toestand te weten, om straks niet op te schrikken omdat het niet klopt. We hebben toch openbaarheid van bestuur?

 De weg naar die openheid kunt u proberen te bespoedigen door het meedoen aan een Petitie. Al 775 personen gingen u voor. Nu nog 225+ en de petitie kan gelanceerd worden.

Weet u wegen om meer mensen te laten tekenen? Breng het dan op gang en/of laat het weten in een reactie hieronder.

—————————————————————————–
Heb je de petitie al getekend?
 
http://openheidovergoudvoorraad.petities.nl/

Heb je nog ideeën hoe we nog meer handtekeningen kunnen krijgen?
——————————————————————————

10 REACTIES

 1. Goud? Moet je zilver zien!

  Niemand denkt toch dat DNB nog fysiek goud heeft? 🙂
  Ik niet in iedergeval.

  Wat dacht je van een petitie om AFM zo snel mogelijk te laten settlen met goldmoney.com. Het anti goud beleid van Nederland is te ziek voor woorden.

 2. Goud presteert in dollars goed, omdat heel toevallig de dollar misschien minder waard wordt? Wat zal goud doen als de dollar weer stijgt? Euro-goud vs dollar-goud doet het wat rustiger aan, misschien is het tijd dat de euro door de knieën gaat, als ik naar de grafiek kijk dan zal er normaliter eerdaags in Europa ‘iets’ moeten plaatsvinden. Hoe ze het aanpakken weet ik niet, maar de tijd lijkt rijp voor de euro om op de slachtbank plaats te nemen. Ik gis natuurlijk, want zeker is dat niets zeker is en niemand weet naar welke kant de vlooien zullen springen. Ik krijg geen hoogte meer van het spel dat momenteel wordt gespeeld, maar dat goud meer waard wordt lijkt me simpelweg het gevolg van wereldwijde ontwaarding van geld. Het zal me niet verbazen als eerdaags de zeepbel voor commodities gaat klappen, goud lijkt me dan toch weer iets stabieler t.o.v. andere (edel)metalen.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [2]:

  ” maar dat goud meer waard wordt lijkt me simpelweg het gevolg van wereldwijde ontwaarding van geld. ”

  En wat is dan de logische conclusie?
  Ik voeg me bij heel veel anderen (ook deskundigen) die dan concludren dat je beter wat ounces goud kunt hebben dan papieren dollars of euro’s.

  Later krijg je er dan zeer waarschijnlijk veel meer papier voor terug.

 4. Niemand weet of de euro eerst gaat, of toch eerst de dollar of misschien de gbp of nee de yen.

  Wat je wel kan zien is dat alle landen tot over hun oren in de schulden zitten en elkaar helpen met nog meer schulden. Verder zie je wereldwijde inflatie.
  Tot slot zie je duidelijk dat mensen niet meer naar de dollar grijpen als er onrust is. De dollar is dus wereldmunt af. Kijk naar de dollar index.

  Speculatie van zowel de investeerders als de banken duwt de koersen heen en weer, maar het is net als met stoelen dans, als de muziek stopt voor een van de munten, dan moet je zitten anders is je plek ingenomen.

  Als jij denkt dat de dollar weer gaat stijgen, dan moet je kopen. Ik zie de index eerder richting de 70 bewegen en dan plop, gaat het licht uit.

 5. Is Libya being bombed by bloody U.S. Zio thugs because Gaddafi wants to introduce gold dinar?

  Since gold yuan coinage was announced by China, talks about the gold standard had been brought up in the Middle East. The main initiator of non-payment in dollars and euros is the Leader and Guide of the Revolution in Libya, Colonel Muammar Gaddafi. He called on Arab and African world to adopt a single current – the gold dinar.

  http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2011/03/22/13882.shtml

  Interessante invalshoek…

  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.

 6. Geen goud, maar hout.
  Ik zie hier in de Franse bossen alsmaar containers met Franse eiken en beuken stammen naar China gaan, zomer en winter.
  De Franse staat is bezig haar domeinen te verkopen aan particulieren, maar eerst worden alle bomen dikker dan 20 cm gekapt.
  We zeiken over het regenwoud in Zuid Amerika, maar zien niet wat er hier gebeurd.

  Zé.

 7. Goud moet eigenlijk gezien worden als een barometer voor vertrouwen in de samenlevening. En omdat we in een overheidsdictatuur leven, dus het vertrouwen in de overheid.
  Een stijgende goudprijs betekend dat wereldwijd het vertrouwen in de overheid afneemt.
  Dat zal nog wel een tijdje zo doorgaan.

 8. Als de dollar steeds minder waard wordt, dan blijft de goudprijs constant. Goudadepten geloven niet in fiatgeld, maar rekenen zich er vervolgens wel rijk in.

  “Niemand denkt toch dat DNB nog fysiek goud heeft?”

  Misschien een beetje voor wanneer men schoolklassen rondleidt in het bankgebouw, maar verder is het zinloos. Het zou ook maar iets van 10 miljard waard, terwijl het nationaal inkomen met gemak het 50-voudige is.

 9. Je kan idd beter nix, nog minder in cash hebben. Beter om het in iets te hebben wat een waarde heeft. Goud/Zilver, grondstoffen. En aandelen van bedrijven die de mogelijkheid hebben om hun prijzen met de inflatie mee te laten stijgen. De rest is eigenlijk verlies.

 10. @Rob [5]:

  “gold dinar”

  Het lijkt me handig gouden munten te hebben die je op eenvoudige wijze om kunt wisselen tegen plaatselijke valuta.

  Waarom zijn die er niet?

Comments are closed.