Het Free State Project dat van New Hampshire een libertarische “staat” wil maken, vordert gestaag. Steeds meer mensen schrijven in en stellen dat ze in een “vrij” land willen wonen. Het is bekend dat zij dat op legale wijze willen realiseren.

Wil je er deel van uitmaken? Dan is deelnemen aan het Porcupine Festival van 20 – 26 juni 2011 een prachtige gelegenheid om meer gegevens te verzamelen en je mening beter , gefundeerder te vormen.

Als je gaat, zou je dan ook een verslag voor de Vrijspreker willen/kunnen maken?

2011 Porcupine Freedom Festival

June 20 – June 26, 2011

Roger’s Campground and Motel in beautiful Lancaster, NH

MEET ? MINGLE ? MOVE

Register Now!

Whether you’re already a Free State Project participant, simply considering it, or want to have a good time with fellow pro-liberty activists, PorcFest is the place to be this summer! This week long event is intended to showcase New Hampshire and the Free State Project community in a relaxed, social, and fun atmosphere.

Check out more details on the new PorcFest dot com!

Book your campsite at Roger’s Campsite and Motel, or call them and leave a message at 603-788-4885 and they will be in touch. Be sure to mention PorcFest for your 10% discount! (Please note, in order for the discount to be processed, if you book online, you will receive a cancellation email followed by a confirmation email. Sorry for any confusion, but it is the only way for Roger’s to apply the discount.)

10 REACTIES

 1. Zoals met alle dingen… kost nogal wat voor een vliegticket.
  Zou er zeker heen willen, sowieso om de staat eens te bekijken, hoe beter ik mijn vrouw over kan halen om hier als de sodemieter weg te trekken

 2. ***Bericht van de Moderator***
  Gelieve niet meer dan 5 internetlinks in de reacties te plaatsen.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  Is Nederland er trots op dat we een voorbeeld democratie zouden zijn ?
  Word wakker.
  Het TEGENDEEL is WAAR.
  Er wordt oneigenlijk gebruik van wetten en regelgeving door de huidige politici in Nederland gemaakt, zoals nooit tevoren.
  Enerzijds worden beloftes gedaan en kleine zoethoudertjes uitgedeeld, zoals het terecht verhogen van de snelheid naar 130 km en werd bij de verkiezingen gepretendeerd dat men MINDER zou bezuinigen dan andere partijen.
  Die belofte leek allereerst een opsteker. Echter al snel blijkt dat dit geld via een slinkse OMWEG stiekem en achterbaks uit de ACHTERzak van de doorsnee PARTICULIER wordt gehaald om op die manier doodleuk de staatskas te vullen.
  Tevens betichtte deze regering het vorige kabinet vaker van betutteling.
  Echter nu vindt er VALSE betutteling plaats en worden structureel EIGEN PERSOONLIJKE beslissingen van het volk AFGENOMEN en ook nog eens BEBOET.
  Leven we in soms een totalitaire staat ?
  Dit proces moet gestopt worden. Massaal protest moet er komen.
  De regering moet doodgewoon UITVOEREN WAT HET VOLK WIL in plaats van de mensen ALLES AF TE NEMEN.
  Zijn de heren en dames van de politiek vergeten dat we in een VRIJ land leven ?

  Hier is de regering in Nederland goed in gedurende de laatste kabinetten en zeker sinds het laatste rechtse kabinet en de Kredietcris ( lees de onderstaande weblinks en huiver ) :

  http://www.rtl.nl/%28/financien/rtlz/nieuws/%29/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/12/0325_1010_pensioenen_blijven_achter.xml

  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/03_maart/25/binnenland/nieuwe-bezuiniging-op-aow_uitkering.xml

  http://www.rtl.nl/%28/financien/rtlz/nieuws/%29/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/12/0323_1150_Hoogopgeleiden_verdienen_het_dubbele.xml

  http://www.rtl.nl/%28/financien/rtlz/nieuws/%29/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/12/0325_1700_kaz_bonus_fooi_of_belachelijk.xml

  http://www.fical.nl/artikel/Boetes_hoger_bij_te_laat_indienen_belastingaangifte/68/

  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2010/09_september/03/binnenland/verkeersboetes-in-2011-fors-hoger.xml

  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/03_maart/25/binnenland/rijbewijs-wordt-mogelijk-vergunning.xml

  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/03_maart/25/binnenland/drankgeweld-wordt-zwaarder-bestraft.xml

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2011/03/prijs_pakje_sigaretten_naar_10.html

  http://kassa.vara.nl/actueel/consumentennieuws/artikel/nieuws/anwb-kritisch-over-puntenrijbewijs/?tx_ttnews%5BreturnOffset%5D=0&cHash=be771b35d64aea73d317ead882ada7c6

  laatst gewijzigd: 25-03-2011   10:10
  Pensioenen blijven achter
  De pensioenuitkeringen en -aanspraken worden dit jaar niet verhoogd. De zogenoemde indexatie, de mate waarin de pensioenen worden aangepast aan de gestegen lonen en prijzen, komt gemiddeld uit op 0 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse rondgang van De Nederlandsche Bank (DNB) bij de 25 grootste pensioenfondsen.

  Loon- en prijsstijging
  De pensioenen blijven daarmee achter bij de loon- en prijsstijging, die dit jaar op ruim 1 procent ligt. De pensioenfondsen hadden aanvankelijk de ambitie om de uitkeringen en aanspraken met ongeveer 1 procent te laten stijgen.
  Indexatie
  In 2010 bedroeg de indexatie nog 0,4 procent. De lagere percentages voor 2011 weerspiegelen dat de loon- en prijsstijging in Nederland in de afgelopen jaren is afgezwakt.

  Nieuwe bezuiniging op AOW-uitkering
  Het kabinet heeft nog een manier gevonden om te bezuinigen op de AOW. Die gaat niet meer in aan het begin van de maand waarin iemand 65 wordt, maar pas op diens verjaardag.
  NIEUWE BEZUINIGING OP AOW-UITKERING
  Foto

  Dat scheelt dus een paar dagen uitbetaling van de AOW. De maatregel levert de schatkist elk jaar 60 miljoen euro op. De ministerraad is akkoord gegaan met het voorstel.
  Een ander plan kan overigens geld gaan kosten. Eerder dit jaar kwam een voorstel op de agenda van de Tweede Kamer om de AOW-uitkering te verhogen. Daar wordt later dit jaar over gepraat.
  © ANP

  Hoogopgeleiden verdienen het dubbele
  Het inkomen van hoogopgeleiden was in 2009 bijna twee keer zo hoog als dat van laagopgeleiden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het CBS. Vrouwen zijn gemiddeld hoger opgeleid dan mannen, maar werken weer vaker in deeltijd, zodat hun inkomen lager is dan dat van mannen.

  Bruto
  Het gemiddeld bruto-inkomen van werkenden lag op ruim 36.000 euro. Een derde van de werkzame beroepsbevolking heeft een hbo- of universitaire opleiding afgerond en is dus hoogopgeleid. Ruim vier op de tien werkenden hebben een opleiding op middelbaar niveau afgerond. Zij hebben een mbo-diploma of hebben ten minste 4 jaar havo of vwo gevolgd. De rest is laagopgeleid.

  Vrouwen zijn gemiddeld iets hoger opgeleid dan mannen, aldus het CBS.

  Verschil
  Het inkomen van een laagopgeleide was in 2009 gemiddeld ruim 26.000 euro. Dat van een hoogopgeleide was met ruim 49.000 euro bijna twee keer zo hoog. Het verschil tussen laag- en middelbaar opgeleiden is volgens de onderzoekers beduidend minder groot dan tussen middelbaar – en hoogopgeleiden.

  Deeltijd
  Het CBS merkt verder op dat vrouwen vaker in deeltijd werken dan mannen, waardoor het inkomen lager is. Ook bij een gelijke arbeidsduur is het inkomensverschil tussen mannen en vrouwen echter nog steeds groot. Zo ligt het inkomen van voltijds werkende vrouwen ruim een kwart lager dan dat van voltijds werkende mannen. Een belangrijke reden voor het grote verschil in inkomen is dat mannen vaker leidinggevende functies hebben dan vrouwen. Ook werken mannen vaak in beter betalende sectoren.

  Bonussen, fooi of belachelijk?
  ”De bonus die Jan Hommen van ING zou krijgen is internationaal gezien een fooi”, aldus head hunter Chris de Groot in de Kijker aan Z. ”Onzin”, zegt Jacob Schoenmaker. ”Voor Jan Hommen 100 anderen, voor hem geldt gewoon de Balkenendenorm”.

  Klik verder voor de Kijker aan Z: Als je loyaliteit wilt, dan koop je maar een hond

  Concurrentie
  De Groot en Schoenmaker zijn het totaal oneens over bonussen. De Groot verwijst naar de internationale concurrentie: ”als je niet genoeg betaalt, gaan goede mensen naar het buitenland. Bij Barclays en Deutsche Bank krijgt de top het 3 tot 5-voudige van wat Hommen bij ING gekregen zou hebben. ”Schoenmaker is het hier absoluut niet mee eens. ”Hommen krijgt nu al een basissalaris van 1,3 miljoen euro. Hij zal er hard voor werken, maar dat mag ook wel voor een dergelijk salaris. Dat hij zich toch een bonus wilde toe eigenen getuigt van een gebrek aan realiteitszin en een gebrek aan feeling met de maatschappij.”

  ‘Geen terp’
  De Groot vindt dat je moet oppassen dat je een onderscheid maakt tussen staatsbedrijven en vrije banken. Anders lopen mensen weg naar vrije banken of naar anglosaksische bedrijven. Je bent onderdeel van een internationaal systeem, dat kun je niet veranderen.” We zijn geen Groningse terp in een Europees landschap”.

  En verpleegsters?
  Schoenmaker geeft aan dat je in Londen weliswaar een hoger salaris krijgt, maar de levensstandaard is er een stuk slechter. ”Je zit er met je hoge salaris in een driekamerappartement, met je roommate, je werkt 80 uur per week en je hebt geen priveleven. In Nederland woon je in een villa en heb je een veel beter leven. Voor Jan Hommen 100 anderen die voor 1,3 miljoen euro met chauffeur zijn baan willen. Je hebt absoluut andere goede mensen, het is gewoon een cultuur geworden. Waarom betalen we een verpleegster niet meer, die kan toch ook naar een ander ziekenhuis?

  ‘TomTom wordt niet gered’
  ”ING is wél een bedrijf dat aan het staatsinfuus ligt. Als Harold Goddijn, oprichter van TomTom zichzelf een bonus toekent, chapaeu. Hij heeft het bedrijf opgericht en hij geeft veel mensen werk, maar hij wordt niet gered als de conjunctuur even tegenzit. Financiële instellingen zijn eigenlijk een nutsvoorziening.

  Balkenendenorm
  Schoenmaker: ”de hele essentie van bonussen is, als het goed gaat , dan krijg je een bonus, maar als het slecht gaat, dan wordt je gered met belastingeld . Er is geen sprake van marktwerking, Hommen is gewoon een ambtenaar, dan denk ik eerder aan de Balkenendenorm. Hij krijgt al zeven keer de Balkenendenorm als basissalaris, dan is hij toch echt van de pot gerukt dat hij nog 6 keer de Balkenendenorm als bonus zichzelf willen toe eigenen.”

  ‘Ouderwetse continentale systeem juist fout?’
  De Groot werpt tegen dat je je kunt afvragen of het Angelsaksische systeem fout is, of het ouderwetse continentale beloningssysteem niet juist fout is.

  Boetes hoger bij te laat indienen belastingaangifte
  Sinds 1 januari dit jaar is de maximale boete die de Belastingdienst mag opleggen bij het te laat inleveren van je belastingaangifte meer dan verviervoudigd.

  Dit is dus niet mis. Heb je voor 1 april straks je aangifte niet ingeleverd dan kan dit een boetebedrag betekenen van maximaal 4920 euro.

  Voor particulieren is de boete de eerste keer 226 euro maar bij herhaling kan dit oplopen tot 984 euro.

  Voor ondernemers is het meteen raak namelijk meteen tot 2460 euro boete betalen.

  Je ontvangt hierover overigens wel eerst een brief en daarna nog een extra aanmaning. Vul je aangifte dus op tijd in en als je het toch vergeet houd je post in de gaten.

  Toch blijkt dit wel weer een duidelijk maatregelen van de overheid om wat extra centjes uit de belastingbetaler te snoepen. Het is dan ook de vraag of het slim is om zo dit beleid strikter te maken nu net in een economisch moeilijke tijd door te voeren.
  29-01-2010 10:01

  Verkeersboetes in 2011 fors hoger
  Te hard rijden, bellen in de auto en door rood rijden worden zwaarder bestraft.
  VERKEERSBOETES IN 2011 FORS HOGER
  Foto

  15% omhoog
  Ook de boetes voor andere verkeersovertredingen gaan volgend jaar opnieuw omhoog, met 15%. Dat heeft de ministerraad besloten.
  Schatkist
  De maatregel moet de schatkist ongeveer 50 miljoen euro opleveren. Het kabinet hoopt ook dat het bijdraagt aan een veiliger verkeer.
  Veiliger verkeer
  De verhoging gaat gelden voor álle verkeersovertredingen, maar er zal extra gecontroleerd worden op overtredingen die gevaarlijk zijn voor de verkeersveiligheid, zoals niet handsfree bellen en met alcohol op achter het stuur zitten.
  2008
  Twee jaar geleden gingen de boetes al met gemiddeld 20% omhoog. Vorig jaar kwam daar zes euro administratiekosten bij voor kleine overtredingen.
  ANWB
  De ANWB noemt de verhoging van de boetes tegenstrijdig. Volgens de bond waren er afgelopen jaar juist minder verkeersongelukken.

  Rijbewijs wordt mogelijk vergunning
  Het Openbaar Ministerie wil dat er een nieuw rijbewijs komt. Dat zou een soort vergunning moeten worden die wordt ingetrokken als een automobilist te vaak in de fout gaat.
  RIJBEWIJS WORDT MOGELIJK VERGUNNING
  Foto

  Wie bijvoorbeeld twee keer binnen vijf jaar wordt betrapt met drank op achter het stuur, raakt zijn rijbewijs een half jaar kwijt. Maar die straf kan ook langer worden, tot anderhalf jaar.
  Het kabinet komt binnen een paar maanden met een voorstel. De ministers Schultz van Haegen en Opstelten hebben nog geen besluit genomen over een nieuw systeem voor het rijbewijs.
  © ANP

  Drankgeweld wordt zwaarder bestraft
  Plegers van geweld die gedronken hebben of drugs hebben gebruikt, krijgen een hogere straf.
  DRANKGEWELD WORDT ZWAARDER BESTRAFT
  Foto

  Dat schrijft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer. De Kamer had de minister gevraagd dit soort geweldsdelicten harder aan te pakken.
  Onder invloed
  Bij bijna een derde van de geweldsdelicten is drank of drugs in het spel. Meestal is er te veel gedronken. In bijna de helft van de gevallen gaat het om zwaar geweld.
  Gebiedsverbod
  Naast hogere straffen kunnen plegers voor bepaalde plaatsen een drank- of een gebiedsverbod krijgen. Met die maatregel zou de kans op herhaling worden verkleind.
  Hoeveelheid
  Hoeveel iemand moet drinken of snuiven om een zwaardere straf te krijgen voor geweld, is nog niet duidelijk. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat daar nog op studeren.

  VRIJDAG 25 MAART 2011
  Home
  Alles
  Showbiz
  Raar
  Sport
  Crime
  Bin
  Gadgets
  Foto

  Jongetje, weet jij wel hoe slecht dat is voor je portemonnee?
  ‘Prijs pakje sigaretten naar 10 euro’
  Antirookorganisatie Stivoro heeft weer eens van zich laten horen. De organisatie wil dat de prijs van een pakje sigaretten omhoog gaat. Niet met een paar cent verhogen, maar gewoon bijna verdubbelen.

  Een pakje nicotinestaven van een gangbaar merk zou rond 10 euro moeten gaan kosten. Nu kost een pakje rokers nog ongeveer 5 euro. KWF Kankerbestrijding steunt Stivoro in het voorstel.
  De rokersgestapo komt met het plan na Europees onderzoek naar tabaksbeleid. Nederland scoort volgens de onderzoekers van de Association of European Cancer Leagues middelmatig als het gaat om beleid om roken tegen te gaan. Volgens KWF en Stivoro helpt maar één ding: de prijs van tabak in één keer fors verhogen.

  G. Hoevenaars | 23-03-11 | 13:59

  ANWB kritisch over puntenrijbewijs.
  kritisch over puntenrijbewijs

  Datum:
  vrijdag 25 maart 2011
  Categorie:
  Auto & Vervoer
  Trefwoorden:
  rijbewijs
  Het streven om verkeershufters aan te pakken is prima, maar een rijbewijs afpakken zonder dat de rechter daarin een rol speelt, gaat te ver. Dat liet de ANWB vrijdag weten in reactie op kabinetsplannen voor een vorm van puntenrijbewijs. Het rijbewijs moet volgens de regering een soort vergunning worden die wordt ingetrokken wanneer een automobilist te vaak in de fout gaat.
  Volgens de ANWB heeft het puntenrijbewijs in het buitenland niet echt vruchten afgeworpen. ,,De effecten zijn op langere termijn niet aantoonbaar. Het schrikeffect is na een half jaar weg”, aldus de organisatie.

  De ANWB is kritisch omdat in het voorstel alleen strafpunten worden uitgedeeld voor de zwaarste overtredingen die onder het verkeersstrafrecht vallen. Door rood rijden valt daar niet onder. Je krijgt er alleen een boete voor.

  “Overtredingen niet ‘gekoppeld'”
  ,,Het kan voorkomen dat iemand heel vaak door het rode licht rijdt en dan wordt gepakt voor het veroorzaken van een ongeluk bij het rijden door rood. Deze bestuurder kan bij de rechter volhouden nog nooit eerder door rood licht te hebben gereden. De overtredingen in de verschillende systemen worden namelijk niet aan elkaar gekoppeld”, geeft de ANWB als voorbeeld.

  De mobiliteitsorganisatie stelt een ander systeem voor om verkeershufters aan te pakken. Bij elke volgende overtreding zou de boete met 50 procent moeten worden verhoogd. Al het gevaarlijke weggedrag moet dan wel worden geregistreerd.

  ,,Kortom wanneer iemand zich vaker schuldig maakt aan gevaarlijk gedrag, worden de boetes steeds hoger. En maakt iemand een dusdanige ernstige overtreding dat hij of zij voor de rechter moet komen, dan kan deze met het inzicht in de herhalingen, beslissen het rijbewijs te ontnemen”, stelt de ANWB voor.
  ANP

 3. @Hub Jongen [6]:

  Link moet gewoon werken, Hub. Roger adverteert met low bug levels. Vond ik wel grappig. 😉

  Lijkt mij verder een prima camp site, ca. 50 mijl van Boston. Goedkoop ook: $25 (18 euro) per nacht voor een tent en een motelkamer vanaf $78 (56 euro) per nacht. Retourtje Brussel-Boston met KLM of Delta voor ca. 476 euro incl. tax, excl. toeslagen.

  ===
  http://rogerscampground.com/

 4. Lijkt mij sowieso leuk om eens naar NH te gaan, daar een maand rond te reizen, mensen leren kennen, kijken of ik daar kan werken. Ik ben wel een beetje ambivalent over PorcFest, op foto’s zie ik uiteindelijk toch (te) veel dikke Amerikanen met korte broek, t-shirt en heuptasje.

  Hoc Voluerunt [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.