Met een kleine caranavalskater is het lastig om een vrolijk stukje te schrijven, zeker met de berichten van de afgelopen week; de marine kan niet vliegen ( in Libië) , DNB verbiedt ons verder om nog zaken te doen met bepaalde Libiërs. Nu de Libertarische versie:
Wanneer mensen/Nederlanders in spannende gebieden werken, krijgen zij daarvoor extra betaald en zijn zij vrij om wel of niet daar te gaan werken. Slim zou zijn om dan ook even te checken wat en hoe de evacuatieplannen zijn en wat er tegen gijzeling is verzekerd. Als de totale kosten, al of niet met bewaking dan nog zinvol voor werkgever en werknemer zijn, gaat dat project door. En zeurt er niemand over de risico’s want alles is vrijwillig aanvaard. Net als de vertegenwoordiger die 80.000 km pj rijdt en daar natuurlijk ook (vier keer) meer risico bij heeft dan de gemiddelde automobilist met 20.000 km.

Een fregat en nog zo wat boten door ons allen te laten betalen om drie of vier ( mislukte) acties per jaar te laten doen, is aanzienlijk duurder en inefficiënter, dan per keer een particuliere commando eenheid te laten betalen door de verzekeringsmaatschappij van de werkgever. Plus dat dan de kosten daar vallen waar ze horen, namelijk bij de degenen die het risico namen.

Wat is nu het voorspelbare gevolg van de mislukte Libië actie? Er komen nog meer protocollen en regels alvorens een helikopter mag vliegen, met als gevolg dat er niet meer gevlogen wordt en als er al gevlogen wordt, moeten er tig ondersteunende maatregelen worden genomen dat we twee maanden verder zijn en het probleem er ook niet meer is. Dat dat ook niet goedkoper wordt zal u duidelijk zijn. 

Dan DNB, die brieven uitstuurde dat de EU beperkende maatregelen had afgekondigd over een nieuwe sanctieregeling mbt tegoeden van personen rond Khadafi.

Tsjonge, ‘we’ doen jarenlang zaken met die Libiers, ondanks terrorisme, Lockerbie etc. en tegen de tijd dat Khadafi aan de verliezende? hand is, gaan we gauw sancties instellen. Waarschijnlijk om in een goed blaadje te komen bij het volgende regiem. Zo van zie je wel, ik was het ook niet met Khadafi eens.

Ben benieuwd wat er gebeurt wanneer Khadafi toch terugkomt aan de macht. Maar hypocriet is het wel.

In Libertaria doet zich dat probleem niet voor olie is olie, of die nu uit een socialistisch Venezuela, ondemocratisch Nigeria  of dictatoriaal Libië / Wit Rusland komt. Wel zullen consumenten mogen bepalen waar zij tanken en waar de benzine uit hun welgevallige landen betrokken wordt tegen al of niet hogere prijzen. Shell zal misschien kiezen voor duurdere olie uit Nigeria, en Tamoil blijft vrolijk goedkope olie uit Libië halen. Ieder zijn keus, maar laat anderen mij niet dwingen om bieten te eten omdat we geen olie meer uit Saudi Arabie mogen importeren.

22 REACTIES

 1. Wij hebben geen recht om het luchtruim van Libië te schenden. Sinds wanneer komt een helikopter 2 mensen halen? Jij en ik kunnen op het vliegveld gaan slapen totdat er een vlucht is geregeld. Geeft je te denken wie het waren die zo nodig door het leger moesten worden opgehaald. Wat deden zij daar?

  Nee, wij moeten daar weg blijven uit Libië. Uiteindelijk is het de schuld van de westerse wereld dat daar een dictator aan de macht kan blijven (zolang wij de goedkope olie maar krijgen).

  Ik doe hier niet aan mee.

 2. 2008: “Libya is interested in buying surface-to-air missile systems such as the S-300, TOR-M1 and Buk, as well as several fighter aircraft, dozens of helicopters and about 50 tanks, Interfax quoted the source as saying.” http://gulfnews.com/news/region/libya/massive-russian-arms-deal-for-libya-on-cards-1.137985

  S 300, Tor M1 – en het Westen wil een no fly zone instellen? Hoe willen ze dat handhaven zonder kleerscheuren?

  Meer over de Tor M1: http://defense-update.com/products/t/tor.htm

  Meer over de S 300: http://en.wikipedia.org/wiki/S-300_%28missile%29

  Met genoemde systemen haal je dus zo’n beetje alles uit de lucht dat je niet wenst. Misschien wil Rusland nog wel meer leveren, het gaat immers om verdedigingswapens en niet om aanvalswapens.

  Filmpje Tor M1:

  http://www.youtube.com/watch?v=nsIH87T00gk

  Er liggen voor de kust van Libië een behoorlijk aantal westerse oorlogsschepen, ‘om de westerlingen te evacueren’. Weinig nieuws daarover in de gecontroleerde media.

  —————————————————–
  Nato-Einheiten auf Kreta zusammengezogen

  Die USA und andere Nato-Staaten ziehen starke Einheiten auf dem großen Stützpunkt von Souda im Westen der Mittelmeerinsel Kreta zusammen. Wie griechische Medien und Augenzeugen aus der Region berichteten, sind bereits zwei große amerikanische Schiffe in der Bucht von Souda eingelaufen, darunter der Hubschrauberträger „USS Kearsarge“. An Bord seien rund 1200 Besatzungsmitglieder, darunter fast 800 Marineinfanteristen.

  Bron: bild.de

  —————————————————–

  Gaddafi und Chavez arbeiten an „Friedensplan“

  Die Regierung des libyschen Staatschefs Muammaral Gaddafi hat Venezuela mit der Auswahl der Länder für ein „Komitee des Friedens“ beauftragt. Der venezolanische Außenminister Nicolas Maduro sagte, er habe eine entsprechende Nachricht von seinem Kollegen erhalten. Darin heiße es, Venezuela solle alle notwendigen Schritte unternehmen, um Mitglieder für das Komitee auszuwählen und ihre Beteiligung an dem Dialog zu koordinieren.

  Bron: Bild.de

 3. Het S 300 systeem is het allernieuwste luchtafweersysteem dat verkrijgbaar is. Sinds kort werken de Russen samen met Samsung aan het S 300 systeem. Frankrijk gaat oorlogsbodems leveren aan Rusland. Geen oude troep maar het allernieuwste. Interessante samenwerking.

  Libië beschikt dus over een modern luchtafweersysteem als de bestelling uit 2008 inderdaad geleverd is. Ik denk niet dat Kadaffi zal aarzelen het in te zetten.

  Rusland is van mening dat de Tor M1 en de S 300 behoren tot defensieve wapens en ze daarom mogen leveren – het gaat niet in tegen internationale afspraken. Kadaffi heeft vast spijt dat hij niet wat meer gekocht heeft, misschien is er nog wat bijbesteld en onderweg – geen punt – als het geld maar alvast binnen is.

  —————————————————

  Het gedoe met die helikopter is nogal stom, maar ze wilden blijkbaar wel evacueren maar geen geweld gebruiken. Gevolg is dat de drie militairen daar nu worden vastgehouden. Als alles weer rustig is mogen ze vast weer terug naar huis. Voorlopig kunnen ze als schild fungeren. Misschien mogen ze in Kadaffi’s huis wonen als raketvanger.

 4. S300 systeem is niet het nieuwste. Ook Griekenland – toch een heuse NAVO-partner – beschikt er al jaren over. Het nieuwste systeem is de S500, maar deze is nog in ontwikkeling; de voorloper daarvan – de S400 – staat al opgesteld rond bijvoorbeeld Moskou.

  Interessant is ook dat Israel Kadaffi schijnt te helpen, dit vanwege een tientallen jaren oud verbond (zie onder).

  ISRAEL INTERVENES IN LIBYA…FOR GADDAFI!

  http://www.veteranstoday.com/2011/03/03/gordon-duff-israel-intervenes-in-libya-for-gaddafi/

  Nico de Geit [6] reageerde op deze reactie.

 5. ‘Wij steunen onze troepen’ staat op de Telegraaf.nl sinds enkele dagen in de linkerbovenhoek te lezen.

  Zij misschien, ik niet. De Navo bombardeerde in Servië bruggen waar de schoolkinderen op liepen. Wie gaat dan ook ’s ochtends in de spits een brug bombarderen? We hebben het over Nederlandse F-16’s, betaald door de Nederlandse belastingbetaler – ik dus. Ik distantieer mij daarvan.

  Tweede Golfoorlog: Een enorme regen kruisraketten op Bagdad. Enorm menselijk leed, en het uiteindelijke resultaat is schokkend: Irak is er erger aan toe dan tijdens het bewind van Saddam.

  Wat gebeurt er als je niet wilt buigen voor de internationale machthebbers die de hele wereld willen regeren? Dat is nu te zien in Libië. Ben benieuwd hoe het verder gaat. Kadaffi lijkt me iemand die zijn pistool leeg schiet voordat je hem te pakken krijgt. De laatste kogel bewaart hij voor zichzelf.

  @Rob [5]:

  “S300 systeem is niet het nieuwste. Ook Griekenland – toch een heuse NAVO-partner – beschikt er al jaren over.”

  Ik was iets te kort door de bocht, maar wat ik wilde zeggen is dat het geen oude troep is, dat de Navo rekening moet houden op zware verliezen als ze bemande vliegtuigen het Libische luchtruim insturen. Ik had moeten kiezen voor ‘de laatste generatie luchtafweer’ of zoiets. En Samsung werkt al sinds 1993 samen met het Russische Almaz. Dat de Grieken Russisch materiaal (S 300 / Tor M1) kopen verbaast mij ook.

  Nergens informatie daarover in de gecontroleerde media. Nergens info over wat er daar voor de kust ligt – met hoeveel kruisraketten, etc. En wat Libië in huis heeft of haalt.

  Is de burgerbevolking nu al van wapens voorzien?

  Peter de Jong [9] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.

 6. “Wat is nu het voorspelbare gevolg van de mislukte Libië actie? Er komen nog meer protocollen en regels alvorens een helikopter mag vliegen, met als gevolg dat er niet meer gevlogen wordt en als er al gevlogen wordt, moeten er tig ondersteunende maatregelen worden genomen dat we twee maanden verder zijn en het probleem er ook niet meer is. Dat dat ook niet goedkoper wordt zal u duidelijk zijn. ”

  Nou, ik denk eerder dat er veel modernere uitrusting nodig zal zijn. Dat is nu wel bewezen, niet waar ? Met moderner spul was dit natuurlijk nooit gebeurd. Denk dat er weer wat miljarden naar defensie zullen gaan op korte termijn.

 7. @Def [3]:

  Zou heel goed kunnen. Toen de Lynx de pickup op het strand bij Sirte deed had hij al andere trips naar Tripoli gemaakt:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/03/audio_lynx_malta.html

  Interessant is ook het verhaal van de twee gegijzelde Zwitsers, dat Brandpunt gisteravond bracht. Khadaffi slaagde er in om zijn van zware mishandeling beschuldigde zoon uit Zwitserland te krijgen plus 6 ton euro aan losgeld te incasseren voordat die twee (na anderhalf jaar) weer vrijkwamen:
  http://brandpunt.kro.nl/uitzendingen/2011-03-06/klauwen/index.aspx

 8. @Nico de Geit [6]:

  “Is de burgerbevolking nu al van wapens voorzien?”

  Gaddafi lässt Waffen verteilen

  Die arabische Zeitung „Al-Sharq Al-Awsat“ berichtete, Gaddafi habe am Sonntag in der Hauptstadt Tripolis Waffen und Munition an junge Männer verteilen lassen, die aus dem Kreis der Unterstützer seines Regimes stammen. Diese Männer hätten in mehreren Vierteln sinnlos herumgeballert, um Chaos zu stiften.

  Bron: http://www.bild.de/BILD/politik/2011/03/07/libyen-revolution-buergerkrieg/muammar-al-gaddafi-laesst-sein-volk-abschlachten.html

 9. De Telegraaf laat weten dat de Navo Awacs toestellen inzet om de activiteiten in Libië in kaart te brengen. Het lijkt me duidelijk dat dit een daad van agressie is. Libië heeft het recht de toestellen neer te halen zodra ze het Libische luchtruim binnenkomen.

  Gadaffi zal wel een draaiboek hebben klaarliggen. De verdediging van Libië is natuurlijk niet toereikend om een aanval van de Navo op den duur af te slaan, maar ze hebben wel de middelen om zich te verdedigen tegen een geringe aanval.

  Hoeveel kruisraketten hebben die Navo-schepen voor de Libische kust bij zich? De Navo als democratische dictator. NWO in de praktijk.

 10. AWACS vliegen op grote hoogte buiten het Libische luchtruim en kunnen vandaar alles in de gaten houden. Geen schending van het luchtruim.

 11. Voor alle mensen die het nog niet snappen hier een korte uitleg.

  Als er wereldwijdt over bezuinigingen op defensie wordt gesproken breken er spontaan opstanden en oorlogen uit.

  De nieuwe manier van regime change gaat via twitter en facebook waar onze eigen balkenende al zoveel reclame voor heeft gemaakt zodat iedereen zijn hele hebben en houden online ging zetten.Oke al deze info over wie wat waar wordt langdurig opgeslagen bij de nederlandse stasie archieven maar dat terzijde.

  Je stuurt een volkomen voor zijn missie ongeschikte heli van de marine naar de geboorte plaats van hoge baas van libie.De MIVD of hoe heten ze bij de marine…zou naast alle profi intell tools ook makkelijk even kunnen googlen op de streek en plaatsnaam om er zo achter te komen dat het ten alle tijde het laatste bolwerk van libie zal zijn.

  Het is niet geheel toevallig dat onze mooie blonde pilote ruim voor deze inzet al op tv is verschenen.Het dpet me denken aan de bevrijding van Jessica Lync in Koeweit of irak.

  Maar de gevangehouding van deze 3 marine mensen is ook een leuk aanleiding om straks in het kielzoch van de Amerikanen Libie binnen te vallen.Iedere Nederlandse burger is er immers voor om onze jongens en meiden te redden uit de klauwen van iemand die tot 2 maanden geleden een grote vriend van het westen was.

  Dus met andere woorden het kabinet is op oorlogpad en de stevige bezuiniging op defensie wordt omgezet in een budget uitbreiding die grenzeloos wordt.Maar dat grenzeloze budget gaat ons net als de VS inzake irak en afghanistan het huishoudboekje kosten.

  We weten al jaren dat er eens een strijd zal losbarsten om de aardse rijkdommen als olie en gas.Maar wie nu vooruit en een stukje achteruit kijkt weet nu zeker dat die strijd al is begonnen met de eerste golf-oorlog.

  Dus gaan onze ik bedoel uw belastingcenten straks ook in een aanval op libie zitten .

 12. Wij steune onze troepen valt er telkens op de site van de Telegraaf te lezen maar wonder boven wonder kun je juist op deze artikelen niet reageren.

  Zo kun je dus niet reageren met het idee dat men opzettelijk op deze amateuristische de evac missie wilde uitvoeren.Iedere militair zal u kunnen zeggen dat we voor dit soort acties niet voor niets speciale eenheden hebben.

  Kortom met wil met de gevangenschap van deze heli bemanning steun onder het nederlandse volk verschaffen voor een totale invasie in Libie.

  Maar wie tot 10 kan tellen zou zomaar tot de conclusie komen dat we opnieuw voor onszelf een tweede Irak gaan schapen.Een weerstand die nog jaren kan aanhouden met bermbommen en aanslagen zoals we die reeds kennen van het journaal.

  Maar het scenario van een nieuwe bevrijdingsactie naar het voorbeeld van de redding van Jessica Lynch.Zullen ze daar als gtst kijkers nu zo makkelijk intrappen.

  Kijk d etelegraaf heeft er baat bij dat er een nieuwe oorlog uitbreekt dan hebben ze weer wat anders te schrijven dan de gedachten kronkels van Geert Wilders.

  Dus als we nou volgende week in oorlog zijn met libie heeft dat land in princiepe ook het recht om hier het boemerang effect uit te proberen.Het referen aan de Rotterdamse haven was niet toevallig na mijn mening.

  Kortom straks moeten we allemaal op herhaling en wordt de dienstplicht weer ingevoerd.Dt lost gelijk de nieuw veroorzaakte jeugdwerkeloosheid op.Er is alleen 1 groot probleem.Bij deze oorlog kunnen er wel eens in de eerste week 200 nederlandse doden vallen en daar zitten wij niet op te wachten maar ja defensie budget gaat wel omhoog dus dat is weer goed nieuws voor de haagse heren in het groen.

 13. Kaddafi waarschuwt voor inmenging in Libië

  TRIPOLI – De Libische leider Muammar Kaddafi heeft dinsdag gedreigd dat buitenlandse inmenging in Libië grimmige consequenties zal hebben voor de veiligheid in Noord-Amerika, Europa en het Middellandse Zeegebied. Hij zei dit tijdens een telefoongesprek met de Griekse premier George Papandreou, meldde het Libische staatspersbureau Jana.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/9223044/__Kaddafi_waarschuwt_inmenging__.html?p=31,1

  Het is vrij simpel: richt Europa of de VS een ravage aan in Libië dan richt Libië hetzelfde aan in Europa of de VS. Als Kadaffi zijn rekeningen betaalt is veel mogelijk. Er zijn altijd wel mensen te vinden die in staat en bereid zijn een ravage aan te richten voor een paar miljoen euro’s – of zelfs minder.

  De Navo/NWO heeft niets te zoeken in Libië.

  Kadaffi heeft lange tijd gehad om na te denken waar het pijn doet en wat de mogelijkheden zijn voor een tegenactie. Zoals eerder betoogt: Kadaffi lijkt me iemand die zijn geweer leeg schiet voordat je hem te pakken krijgt, de laatste kogel bewaart hij voor zichzelf. Liever dood dan slaaf.

  Denk nog maar een keer aan het bloedbad van Ruby Ridge en Waco en waar de NWO toe in staat is.

 14. GEACHTE VRIJSPREEK VRIENDEN IK ZIE NET IN EEN AANKONDIGING OP NEDERLAND 2 BIJ NIEUWSUUR DAT PETER SCHOONENWOLF MEEPRAAT OVER DE GEVANGEN GENOMEN HELI BEMANNING IN LIBIE.

  WIE ZICH IN DE ZAAK VAN PETER SCHOONENWOLF VERDIEPT KOMT ERACHTER DAT DEZE MAN SAMEN MET WAT COLLEGA´S DEEL HEEFT UITGEMAAKT VAN EEN OFFICIEEL NIET BESTAANDE MISSIE.MET ANDERE WOORDEN KIJK NAAR DE UITZENDING EN VRAAG JE AF WAT DE OVEREENKOMSTEN ZIJN TUSSEN EEN NIET BESTAANDE MAAR WEL UITGEVOERDE MISSIE EN DE KNULLIG OVERKOMENDE INZET VAN DE MARINE HELI EN DE ZWAKKE TOT DOMME INFO DIE JE MET GOOGLE HAD KUNNEN VERIJKEN TOT BATLLE NIVEAU

  zandhapper [22] reageerde op deze reactie.

 15. Krijgen we straks in Oost Libie straks hetzelfde scenario als in Kososvo.In dat geval wordt de No-Flyzone misbruikt door NAVO-partners voor illigale wapenleverancies aan de rebellen zoals met dat bij het UCK heeft gedaan.

  Kijk voor de uitgebreide uitleg via YOU-TUBE onder de titel The brooklyn albanian connection.Inmiddels zijn en aantal afleveringen niet meer online beschikbaar maar er is voldoende bewijs voor door het westen gesteunde terreur.

  In de afleveringen zien we de huisleveranciers van het UCK op wapen en materieel gebied.Op de campagne inzamelingsacties voor de verkiezing van John Kerry zien we de UCK leden op rij Holebrook,Wesley Clark,en madelyn albright de hand schudden met opmerkingen als lang niet gezien en hier is het veiliger etc.

  Maar wat nog duidelijker aangeeft welke hand de NAVO in het UCK had is dat de UCK vlag op diverse NAVO locaties in Nederland en in uitzendgebied opduikt als zou je om een volwaardig NAVO lid zijn.

  Met andere woorden we gaan een nieuwe uitzending tegemoed die de bezuinigingen zogenaamd noodgedwongen gaat omzetten in een verdubbeling van het defensie budget.

 16. @zandhapper [20]:

  Nou Peter Schoonewolf heeft schijnbaar zijn schade vergoeding inmiddels ontvangen en deed zich in de uitzending voor als een gewone ex-militair die toevallig gevangen genomen was door de Serven.

  De achtergrond van zijn geheime officieel niet bestaande missie is totaal niet ter sprake geweest.

  Maar zoek even op zijn naam op YOU-TUBE etc als die info nog beschikbaar is.

  Zo zie je maar iedereen is te koop dus ook ik met een nieuwe baan bij defensie.Ik kan nog steeds goed koffie zetten dus ook libische koffie.

Comments are closed.