In de Amerikaanse staat Utah is een wet aangenomen die goud en zilver als wettig betaalmiddel accepteert. Nu papiergeld steeds waardelozer en riskanter wordt, kan dit een belangrijke stap zijn in de richting van echt geld. Veel politici zullen daar tegen zijn, want met dit geld kunnen ze niet zo zwendelen als met papiergeld.

De munten kunnen gebruikt worden voor de waarde van de hoeveelheid goud/zilver die ze bevatten. Niet voor de er op gedrukte getallen.

Deze stap kan in heet Amerika, en daarna over de hele wereld,  het beleid van overheden t.o.v. valuta’s sterk beïnvloeden. En dit zal de prijs van goud/zilver nog verder drastisch doen stijgen. Maar eerst moet de gouverneur zijn handtekening nog zetten!!
Op dit ogenblik is de goudprijs $ 1410,-  per ounce en steeds meer adviseurs zien de prijs gemakkelijk stijgen naar $ 1500 en binnen twee jaar naar $ 2000.-

 Colorado erkent goud/zilver al vele jaren als wettig betaalmiddel en in nog 12 andere staten wordt aan de erkenning gewerkt.

 Voor een groot deel van de twintigste eeuw was Amerika op de goudstandaard totdat president Nixon in 1971 “het goudloket sloot”. Daarna kon de inflatie pas goed beginnen en daalde de dollar met grote snelheid. Net als de valuta van andere landen.

 Geld maken op papier uit dunne lucht is zo gemakkelijk dat politici gemakkelijk aan de zwendel toegeven. Dit is een hoofdreden waardoor er nu wereldwijd een crisis is. Waar die eindigt, is nog spannend, maar de kans dat dit leuk is, is wel heel gering.

Na Giekenland en Ierland staat nu Spanje aan de afgrond.  EU-politici praten vandaag over vergroting van het steunfonds. De Nederlandse overheid, met vooroplopend Jan Kees de Jager, heeft in dat fonds al 50 miljard euro van de belastingbetaler gestopt. Daarmee kan hij gemakkelijk de grote Piet uithangen; er protesteert toch niemand van zijn ondergeschikten.

 Meer over de legalisatie in Utah  

Een goed  artikel:  ” De vonk die de goudprijs zal doen ontbranden…….“  kunt u vinden in EdelmetaalPlaza waarin zelfs een prijs van $ 5000.- als grote mogelijkheid wordt aangetoond.

 Conclusie:
Het advies dat we op de Vrijspreker al jarenlang verkondigen, namelijk dat het verstandig is om een deel van je reserves in goud/zilver te hebben, wordt steeds dringender.

U kunt ook helpen door te trachten de NL-politici te brengen tot openheid over “onze” goudvoorraad. Zorg voor meer steun bij de eis waar nu al 772 personen achter staan. Nog een dikke 200 en we gaan de petitie lanceren. Doe mee, teken en laat tekenen!

 

20 REACTIES

 1. In de jaren ’80 kon je Krugerrands kopen bij de Amro-bank.

  Muntjes van 5, 10, 25 en 100 gram lijken me wel handig.

  Het zal de andere kant wel opgaan: alleen nog maar pinnen. Kunnen ze met een druk op de knop je geld afpakken, net als met Kadaffi.

  Waarom worden de tegoeden van Tamoil bevroren – zomaar zonder proces? De westerse maatschappij is niet anders dan een bananenland.

 2. @peetar [1]:
  Allez proficiat, U heeft al uw geld reeds afgehaald? Ik begrijp steeds minder van deze crisis en nog minder van de klokkenluiders die continue waarschuwen voor de “papierhandel” van overheid en banken. Stel u in de plaats van rijken en kapitalisten, die vluchten nu massaal in goud en zilver? Zien ook zij wel de bui hangen, wetende dat ze morgen weer arm zullen zijn? Of bestaan hier andere beweegredenen die gewone stervelingen niet mogen weten.
  1/ Einde fiat = hyperinflatie
  2/ Fiat = QE1, QE2, QE3, QE4, QE5, QE6, ……………………….
  3/ Goud? Zilver?
  Een nieuwe goudstandaard? Zijn we dan eindelijk verlost van rentepolitiek?
  4/ Grondstoffen, energie, (slaven)arbeid?
  als nieuwe parameters om rijkdom te verwerven
  5/ Uitbuiting* en een nieuw soort mondiaal socialisme/ communisme?
  * met nog minder zeden of zelfs totaal onzedelijk gedrag?
  6/ verdere economische verschuiving van welvaart naar het oosten?
  7/ iedereen gelijk en ondermaats statuut arbeiders/ bedienden binnen de grenzen van verdere globalisering (overal vrijhandelszones)
  of helemaal zonder statuut (cfr dagloner/ freelance)–> peak werkloosheid
  8/ zware criminaliteit?
  enz, enz…
  Het ponzi scheme of geld/ schuldpiramide is de absolute macht ! Goudbezitters zijn rebellen en vijand van de gevestigde orde.
  Geef uw mening hoe u het systeem voor de rest van uw leven wil ontlopen zonder belasting te betalen? argumenteer

 3. vrijspreker heeft gelijk de elite heeft ons besodemieterd en zelf investeerden zijn in goud,zilver,diamanten,en onroerend goed en zelfs land word opgekocht door de elite.

 4. Ik denk dat het moment nog komt dat er een goudstandaard komt bij de belastingbetaling, maar niet bij loon. Dat was bij de implosie van het Romeinse rijk immers ook zo.

 5. De Katholieke Kerk is ons in hoog tempo aan het uitmoorden.

  Maar goed, ik zag hetzelfde nieuwsbericht als dit op xandernieuws, waar ik ook na vele commentaren, meer nog dan hier, moest vermelden dat Nederland in de jaren 50 zilveren dubbeltjes, kwartjes, guldens, rijksdaalders had. Commentaren hier laten zien, dat de mensen geen idee hebben van wat er speelt achter de schermen, wat de werkelijke agenda is, wie hier aan de macht is. Ik zal me best doen zo veel mogelijk informatie te geven in 1 commentaar:

  1. Het CDA, dat is de partei van de Katholieken, is door haar links/rechts positie altijd in de coalitie.
  2. De Volkskrant is het enige landelijke nieuwsblad dat officieel Rooms Katholiek is.
  3. Moslims werden in Nederland in hoog tempo geimporteerd, sinds de kerken leegliepen in de jaren 1960.
  4. De Katholieke Kerk heeft hier samen met Hertog Alva vele duizenden mensen vermoord met de bloedraad, omdat deze mensen illegaal een Bijbel in hun eigen taal drukten.
  5. Erasmus van Rotterdam toonde aan, dat de Katholieke Kerk de Bijbel vervalst had, door de Bijbel uit Byzantium, dat ook uitgemoord was door Islam, te vertalen, en naast de corrupte vertaling van de RK kerk te plaatsen, zodat iedereen de leugens van Rome kon zien.
  6. De Islam krijgt tonnen subsidies in Nederland, maar de RK Kerk miljoenen subsudies. Mijn inforatie en websites echter worden aangevallen, gecensureerd, doodgezwegen. Ziet de arrestatie van Gregorius Nekschot in 2009 ter illustratie. ook de moord op Theo van Gogh heeft dergelijke censuur tot doel, waarbij “hofstad groep” duidelijk niet verzonnen is door moslims. Wie wel, moet ik dat nog uitleggen?
  http://www.hofkerk.nl/
  7. Ons ras wordt in hoog tempo uitgemoord, met zogenaamde loverboys.

  7 items misschien leuk om me te eindigen. (c) Iedereen heeft toestemming dit commentaar als artikel elders te plaatsen. Vernader wat u wil.

  Ik zag een commentaar hierboven de Volkskrant citeren, de multiculturele samenleving. De Volkskrant beoogt een Rooms Katholieke agenda, met een linkse cover. Bevrijdingstheologie. Maar ook verschillende andere woorden in commentaren zijn propaganda woorden. Bananen land verwijst naar Rooms Katholieke dictaturen, begonnen door de Conquistadores, de Franciscanen, de Dominicanen. Pedofiel Netwerk begint in Rooms Katholieke weeshuizen.

  Ik geef de Katholieken niet de schuld, ik vertel alleen wat ik weet dat zo is. Alle media en scholen ontkennen dit, ze ontkennen ook dat Adolf Hitler en Benito Mussolini Rooms katholieken waren. Toch is het zo.Iinplaats van ontkennen of grappig vinden, kan u beter even controleren of het juist is, want het is ernstig. Het is niet mijn bedoeling een grap te vertellen. Ik heb dit ook niet verzonnen, maar wat de kranten schrijven wordt wel degelijk verzonnen, hun doel is informatie tegenhouden inplaats van informeren. Als u meent dat dit niet juist is, vertelt u mij dan wat Dutchbat deed in voormalig Joegoslavie. Of waarom ze in Afganistan of Irak aan het moorden zijn. Als ulieden doorgaat met ongeinformeerd te blijven, dan komt er op bepaald moment een leger zoals Nederland nu in Afganistan en Irak, wat de Marokkanen komt versterken. de Marokkanen hebben ook Generaal Franco ondersteunt met 40000 huurlingen, toen Spanje in opstand kwam tegen de Rooms Katholiek kerk. (1936-1939) Generaal Franco was Rooms Katholiek. Katholieken hebben geen moraal, want als ze stelen of moorden gaan ze biechten, zodat ze geblackmailed kunnen worden of gebruikt voor achterbalse moorden en diefstal door derden.

  vrijeradikaal [14] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [16] reageerde op deze reactie.

 6. @beek [12]:

  En alle zegen komt van boven , of van diegene die zegt namens “hem(?)” te regeren.

  De z.g. “niet bestaande” president van Europa MOET een katholiek zijn.

  Tony Blair is overgegaan naar dat “warme” geloof , ze zijn hem momenteel bezig klaar te stomen voor zijn nieuwe functie.

  Hoc Voluerunt [16] reageerde op deze reactie.

 7. @Geus [11]:

  1. Het CDA, dat is de partei van de Katholieken, is door haar links/rechts positie altijd in de coalitie.

  Het CDA buigt niet naar links en het CDA buigt niet naar rechts ( Van Agt ).

  Nee…..ze gaan door de knieën ( Wim Kan ).

  2. De Volkskrant is het enige landelijke nieuwsblad dat officieel Rooms Katholiek is.

  Jip en Der Telegraaf on-officieel ( maar wie heeft de Telegraaf in bezit?…..juist!) .

  Volkskrant v.s. Der Telegraaf perfect Hegeliaans dialect : these versus anti-these ……wie is dan de synthese …Wilders?

  3. Moslims werden in Nederland in hoog tempo geimporteerd, sinds de kerken leegliepen in de jaren 1960.

  Jip hoe achterlijker hoe liever…het hele Rifgebergte leeggehaald en neer gepleurd in de oude volkswijken in Nederland.

  En dan z.g. tewerkstellen in een industrie die toch al in Nederland op zijn laatste benen loopt , zoals textiel , scheepsbouw en landbouw.

  En dump ze vooral in oude volkswijken en steek er geen vinger naar uit en laat het gisten ….en zorg ervoor de de IMAMS (priesters) in dit kruitvat nog even lekker gaan stoken en radicaliseren.

  Nou dan heb je straks een Wilderiaanse reden om binnen te treden.

  Probleem….reactie….oplossing.

  4. De Katholieke Kerk heeft hier samen met Hertog Alva vele duizenden mensen vermoord met de bloedraad, omdat deze mensen illegaal een Bijbel in hun eigen taal drukten.

  De brandstapels roken nog na in Europa.

  5. Erasmus van Rotterdam toonde aan, dat de Katholieke Kerk de Bijbel vervalst had, door de Bijbel uit Byzantium, dat ook uitgemoord was door Islam, te vertalen, en naast de corrupte vertaling van de RK kerk te plaatsen, zodat iedereen de leugens van Rome kon zien.
  6. De Islam krijgt tonnen subsidies in Nederland, maar de RK Kerk miljoenen subsudies. Mijn inforatie en websites echter worden aangevallen, gecensureerd, doodgezwegen.

  Jip ik heb al eens gezegd ( oh zo vaak) pak een A4 en schrijf eens op wie jij ziet in opinie makend Nederland , je zal er achter komen dat er plus/minus 1000 tot 1500 mensen de “opinie” van Nederland verkondigen.
  Genoeg om een kleine “sociëteit ” mee te vullen.

  Ziet de arrestatie van Gregorius Nekschot in 2009 ter illustratie. ook de moord op Theo van Gogh heeft dergelijke censuur tot doel, waarbij “hofstad groep” duidelijk niet verzonnen is door moslims. Wie wel, moet ik dat nog uitleggen?

  Prachtig zoals dit door de stam der Medea is opgevoerd……schitterend.

  http://www.hofkerk.nl/
  7. Ons ras wordt in hoog tempo uitgemoord, met zogenaamde loverboys.

  Nee hoor daar heb je de medische stand voor.

  Hoc Voluerunt [16] reageerde op deze reactie.

 8. In het tijdperk van de gulden was goud toch ook de helft waard van wat het nu waard is? Kijk eens wat de dollar toen waard was en wat die nu waard is.

  Vroeger……. op school leerde ik nog dat de goudwaarde meestijgt en daalt met de heersende valuta.

  Hoc Voluerunt [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Geus [11]:
  Het gaat hier over goud hoor….. niks katholieks aan, waarom in eens zo offtopic?
  @vrijeradikaal [13]: @vrijeradikaal [14]: @anoniem [15]:
  en weer een prachtig topic gekaapt door het onderwerp geloof.

  @anoniem [15]:
  Dat leerde wij ook maar dat is al lang niet meer zo .
  op de een of andere manier heeft het begrip ” Fiat” zijn weg niet gevonden in de schoolboeken.
  zou ook logisch zijn omdat zelfs een kind kan weten dat als je geld aan niets koppelt en dus enkel papier is, dat het hele systeem zo corrupt als de neten is en geld dus niets is dan een overheids papiertje zonder waarde.

  Ik hoop dat dit doorgevoerd wordt, dan gaan we verhuizen.

  waren er in 2012 geen verkiezingen daar? waar Ron Paul ook enorm populair uit de bus komt?

  anoniem [18] reageerde op deze reactie.

 10. @Hoc Voluerunt [16]:

  @anoniem [15]:
  en weer een prachtig topic gekaapt door het onderwerp geloof.

  Nou had in begrepen dat hier serieus wordt gediscussieerd en dat er geen plaats is voor getrol.

  Alweer mis.

Comments are closed.