Dat salaris heb je helemaal niet nodig als je toch al 3.000 euro onkostenvergoeding per maand hebt. Daar kun je toch al aardig van leven?

Zie www.hbvl.be

9 REACTIES

 1. Het zou me dan niet verbazen, dat ze dan zeggen: “Kennelijk leeft u van uw onkostenvergoeding, dus dan kan die lager.”

 2. Die extra onkostenvergoeding was om meer personeel in te huren (haha). Wie gelooft dat? Deze EU moet toch echt snel in elkaar donderen. Mensen worden trouwens steeds wakkerder en zien dat op alle fronten de burgers grof worden belazerd en uitgekleed tot op de laatste cent. Hoe lang zal dit duren? Tot het water ze aan de lippen staat. Misschien is dat wel eens eerder dan menigeen denkt. Als dadelijk ook in Nederland de voedselprijzen uit de klauwen gaan lopen worden ze misschien eens wakker. De benzineprijzen zijn het al.
  De EU was trouwens een ideetje van Hitler (een groot Europees rijk) en dat idee hebben ze zo te zien 1 op 1 overgenomen. Er zijn maar een paar EU-leden die hun best doen, maar het merendeel zit er toch voor eigen glorie, macht, corruptie en de poen. Er wordt steeds meer macht naar de EU getrokken en de regeringen worden straks gewoon uitvoerder (zgn. controleurs)al hebben ze dat nog niet in de gaten. De stumperds.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. Ho,ho,ho,ik las ook dat ze nog 18.000 ontvangen per maand voor andere onkosten,dus een deel daarvan is salaris en een deel onkosten,In totaal hebben ze dus ongeveer 8000 onkostenvergoedingen en dat is absurd!Tegenwoordig denkt men gewoon het volgende: Word gewoon een politicus en je kunt graaien!En als het afgeschaft word geen probleem.Tot die tijd hebben ze een mooie villa bij elkaar gegraaid van de belastingbetaler!Dit is pure fraude met goedkeuring van de E.U.!

  Kemps [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Max [5]:

  hoewel ik begon als iemand die pro-europa was.
  (met name gevoed door mijn diepe haat tegen amerika en de wens EINDELIJK weer zelf de dominante macht in de wereld te zijn ipv tweede viool) is dat nu wel bekoeld nu ik zie dat men amerika nog STEEDS naar de hielen loopt, dezelfde fouten maakt als amerika deed.
  En idd ook nog eens BELACHELIJKE lonen erop nahoud.

  iemand stelde eens voor om de machtshebbers een loon te geven ter hoogte van de laagstverdiende in hun domein.. vond het wel wat hebben.
  Maar idd, 3000 euro is een prima loon, en ik zou de machtspositie zelf al genoeg vinden om voor 1800 te settelen.
  (ik heb meer machts, dan welvaartshonger)

 5. Zakkenvullers.

  De kredietcrisis heeft ons in een stevige greep. Banken vallen om, huizen zijn aan de straatstenen niet meer kwijt te raken en werkloosheidscijfers stijgen als een raket. Heel de wereld kreunt en steunt onder de recessie. Heel de wereld? Nou, er is een dorpje dat dapper weerstand blijft bieden. Het is gelegen in België en het heet het Europarlement. Daar gaat het namelijk nog crescendo met de economie. Met dank aan de 500 miljoen Europese belastingbetalers. Laten we de huishoudboekjes even naast elkaar leggen. Over de uwe hebben we geen inzicht, over die van de Europarlementariërs wel. Nu wisten we wel dat het een goedbetaalde luizenbaan is, maar dat je na één ambtstermijn sowieso miljonair bent, was voor ons ook een verrassing. Komt ie dan hè:
  Tot groot verdriet van de Europarlementariërs is de salariëring onlangs teruggeschroefd tot het salaris van een Kamerlid in eigen land. Nederlandse Europarlementariërs moeten het dus doen met 92.899,87 euro op jaarbasis, exclusief eindejaarsuitkering. Inderdaad, een fooi. Maar gelukkig hebben de Europarlementariërs nog een aantal andere fiscale voordeeltjes. Taal- en computercursussen worden door u bekostigd. En natuurlijk betalen we ook hun reis en verblijfskosten.
  Alles graties
  Verder genieten Europarlementariërs een gratis (nou ja, door u betaalt) ongevallenverzekering, alsmede een gratis reisverzekering en levensverzekering. Ziektekosten? Gratis, voor zowel Europarlementariër zelf als zijn of haar familieleden. En dan niet zo’n lullig basispakketje. Neen, alles wordt vergoed: brillen, contactlenzen, tandartskosten, hydrotherapie, modderbaden, aerosoltherapie en accupunctuur.
  Zelfs wanneer Europarlementariërs het veld moeten ruimen, behouden zij tot maximaal twee jaar bovengenoemde voordeeltjes. Inclusief de geneugten als EU-kortingen in restaurants, cafés, bibliotheken en telefoonkosten.
  Pensioen? Natuurlijk, maar dan wel tegen een speciaal gereduceerd EU-belastingtarief (13 tot 17 procent afhankelijk van familieomstandigheden). Want alleen idioten dragen 52 procent belasting af aan schatkistbewaarder Wouter Bos.
  Inflatiecorrectie van 34 procent
  En dan is daar natuurlijk altijd nog de mogelijkheid een familielid in te huren als assistent. Kun je gewoon declareren en tot 2014 mag je je partner in ieder geval op de loonlijst laten staan. Extra inkomsten door deze truc speciaal? Zo’n 60.000 euro op jaarbasis. Daarnaast mag je nog gewoon een secretaresse inhuren en een paar onderzoekers. Misschien iets voor de kiddo’s, wanneer deze geen zin hebben in een krantenwijk. Je hebt immers 190.000 euro op jaarbasis te verdelen voor zijn hofhouding. Was overigens iets lager, maar de EU heeft in vijf jaar tijd een inflatiecorrectie van 34 procent! toegepast.
  Reiskosten? Declareren die handel. Dealtje sluiten met lokaal reisbureau en wekelijks een duur ticket declareren terwijl je in werkelijkheid gebruik maakt van low cost airlines als Easy Jet en Ryan Air. Doet iedereen, dus waarom ook niet? Daarnaast mag jaarlijks 3750 euro worden gedeclareerd voor reisjes wereldwijd, wanneer je maar kunt aantonen dat het iets te maken heeft met het Europees parlement. Je declaraties invullen op een subtropisch eiland is werk, dus legitiem.
  Bezemkast als kantoor +45.000 euri
  Daarnaast heeft iedere Europarlementariër recht op twee volledig gemeubileerde kantoren op uw kosten en een kantoor in het land van herkomst. Dat mag gewoon de bezemkast thuis zijn, waarvoor je vervolgens wel even 45.000 euro declareert. Gratis wonen dus, betaalt door u.
  Europarlementariërs krijgen voorts 267 euro per dag als onkostenvergoeding. Bonnetjes hoeven niet te worden overlegd. Dus wekelijks even afstempelen in het Euro parlement en declareren. Uitgaande van de 40 weken per jaar dat er wordt vergaderd levert dit toch weer mooi 75.000 euro op.
  Bij elkaar opgeteld ontvangt een gemiddelde Europarlementariër jaarlijks 416.000 euro aan salaris, onkostenvergoedingen en pensioen. Een termijn, van vijf jaar, levert dus dik twee miljoen euro op. Of zoals de Times schrijft: met een beetje goeie financiële adviseur hou je jaarlijks dik 200.000 euro op, wat neerkomt op een miljoen per ambtstermijn. Zonder rente.
  Ja, opeens weet je het, je wordt Europarlementariër! Of zoals David Craig van The Times stelt: “I soon realised that the EU project and the institutions have been hijacked by an arrogant, self-serving and undemocratic elite, which has become increasingly isolated from and disdainful of the people who pay their considerable salaries, expenses and pensions – us.” Geef die man een prijs ofzo…

 6. graaien jongens van de elite he pak wat je kan zou ik zeggen verrijk je jullie bastards,deze politici die de boel besodemieteren dienen bespuugd te worden criminelen zijn het.vrijspreker ik voer het idee in om belasting te heffen voor het volk op de elite.dit zooitje uitvreters leeft van onze centen een schande zeg ik u een schande down met dit gajes he want dit is te gek voor woorden.

 7. Hier is maar één woord van toepassing: SCHAAMTELOOS!
  Omdat de meeste mensen in Nederland geen honger kennen, komt men (nog?) niet in opstand, maar het wordt langzamerhand wel tijd.
  Hebben deze mensen wel door dat diegenen die hun voedsel verbouwen vaak onder de kostprijs werken? De mensen die hun huizen bouwen in één jaar minder verdienen dan zij in twee maanden? Wie geeft hun dit recht? Ja, juist, wij!
  De bedoeling waar dit alles uit voort komt was heel goed. Zorgen voor elkaar, risico’s delen, geen oorlogen meer, maar het hele systeem is langzamerhand verworden tot een … nou, eigenlijk heb ik er geen woorden voor, zo smerig vind ik het.
  Ondertussen hebben allerlei groot gegroeide industriën en instanties toegang tot besluitvorming, zij hebben geld om te lobbieën, de gewone man komt er echt niet meer door (zie burgerinitiatief duurzame energie) en dan vraagt men zich af waar de kloof tussen burger en politiek vandaan komt?

Comments are closed.