Vandaag verzorgt DeMorgen.be het LIVE Nieuws over Japan.

Om het volgende stukje nieuws moest ik toch echt even lachen: 

16u33: De Russische president Dmitri Medvedev heeft de Japanners uitgenodigd om te komen werken in Siberië en het uiterste oosten van Rusland zo lang de humanitaire crisis duurt.

 Dus de Japanners worden vriendelijk uitgenodigd om in de Goelag Archipel te komen werken! 

Hoe wrang kunnen (laten we aannemen) goede bedoelingen soms overkomen. Vooral het woord ‘humanitair’ is in dit verband ironisch.

9 REACTIES

 1. Hij heeft ze natuurlijk niet uitgenodigd om te gaan werken in eenn van de concentratiekampen uit de tijd van de Sovjet-Unie.

 2. Het grote voordeel van de Goelag Archipel is natuurlijk wel dat je geen belasting hoeft te betalen aan JK de J, dat je geen last hebt van proefballonetjes van geflipte PvdA’ers, en ik geloof ook niet dat achter elke struik een agent klaar staat om je te flitsen nadat hij je DNA en vingerafdrukken heeft afgenomen.
  De dwangarbeid daarentegen is dan natuurlijk wel weer wat minder plezierig.

 3. @Zé [4]:

  De bovengrondse kernproeven vonden op Nova Zembla plaats. Alweer o.a. Tsar Bomba, de zwaarste waterstofbom ooit, gedropt werd. De explosie was zo groot dat je op 100 km afstand derdegraads brandwonden zou hebben opgelopen. In Finland, een paar duizend kilometers verderop, zijn er ruiten gesprongen.

  Éen bom van het type Tsar Bomba in het Groene Hart zou genoeg zijn om de gehele Randstad voor lange tijd een zone of alienation te laten worden.

 4. Denkt de Vrijspreker dat het westen ook maar 1 haar beter is dan Rusland?

  Ik bekijk het nieuws op Al Jazeera, Russia Today, France 24 en(alledrie beschikbaar in Engels) en als laatste Telesur(zuid Amerika).

  Het nieuws van het westen staat bol van hoe ernstig onze leiders meeleven met mensen in Libie. We worden er weer net zo ingeluisd als met Irak. Ze wilden toen de Irakezen bevrijden omdat Saddam zo slecht was. Gevolg: 1,2 miljoen burger doden! Lang nooit zoveel als Saddam zelf vermoord heeft.
  Een documentaire hierover(genaamd No end in Sight) werd op Nederland 2 uitgezonden in Januari. OP woensdag avond 23:40-01:30!!!!! Als iedereen al in bed ligt en de kijkcijfers op zijn laagst zijn natuurlijk! Op gemist kun je bijna alles terug kijken, maar deze doc toevallig niet!
  Documentaire laat een verwoeste Irak zien waarin de overlevenden zichzelf als pechvogels zien en waar ze de doden als gelukvogels zien.

  Nu over Libie. Het westen valt Libie binnen omdat Khadaffi schijnbaar zijn volk bombarderen. (ik heb hier nergens beelden van gezien)
  Ik heb wel beelden gezien van Bahrein. Daar werd op de menigte geschoten. Maar daar gaan ze niet binnenvallen. In Ivoorkust en Sudan evenmin. Toen Israel in 2008 3 weken lang bommen op de Palestijnen gooide hoorden we ook niemand.

  Het westen geeft helemaal niks om mensenrechten, het wsten gebruikt deze termen om ons te misleiden. 2 precies dezelfde situaties worden totaal verschillend op het nieuws weergegeven. Naargelang er een westerse belang is halen ze er het volk en mensenrechten bij.

  De huidige wereld:

  -Banken en pensioenfondsen beleggen zwaar in wapens
  – onze leiders knijpen ons uit om wapens en oorlogen te finacieren
  -westerse wapens worden aan dictators, Rusland, Venezuela verkocht
  -Nederland is één van de grootste wapen exporteur ter wereld.

  Dit zegt maar 1 ding: niemand, geen enkel land of leider is uit op minder oorlog en vrede op deze wereld!!!! En wij met zijn allen werken voor deze psychopaten!!!!

  -Amerika bezet Afghansitan en beschermd de opiumteelt. De zogenaamde reden hiervoor is dat ze de boeren hun laatste inkomsten niet willen afpakken.Dit werd gewoon zo op het nieuws verteld en niemand valt hierover!!!!!!!!!!!!!!!! Afghanistan heeft misschien een paar duizend boeren en het westen lijdt onder miljoenen heroine verslaafden!!!!!!!!!!!!!!In Afghanistan is het volk ook half verwoest door deze drugs!!! EN wat doen onze militairen? De opium velden beschermen!!!!!

  Ik citeer Rafael Correa(president Ecuador) in een Franse interview op France 24: Sinds Amerika leger basissen in Colombnia heeft zijn de coca plantages alleen maar toegenomen.En dit terwijl ze er waren om de coca aan te pakken!!!!!

  Zé [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Zé [7]:

  Dank Je, maar ik wil er alleen maar mee zeggen dat ze wel weten wanneer ze zoiets uitzenden en dat het geen toeval is dat het niet op gemist opnieuw gekeken kan worden.
  Als Khadaffi of Ahmadinejad een scheet laat wordt het 10 keer herhaald tussen 1800 uur en 2100 uur. Maar zo’n documentaire laten ze op een doordeweekse dag om 23:40 zien.

  The war you don’t see is ook zo’n top documentaire.

  Zé [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Cyclope [8]: Hoi Cyclope. ik weet er alles van. Het is om te janken.
  Drugs die ooit in de oude culturen werden gebruikt om mensen in te wijden in de spirituele wereld om innerlijk te groeien, worden nu gebruikt om mensen te vernietigen.
  We worden al heel lang voor de gek gehouden.
  Kinderen leren op de lagere school geschiedenis uit boeken van 1999, en meer dan de helft zijn reeds achterhaalde leugens.
  Ik ga naar bed, ik heb er weer even helemaal genoeg van.

  Zé.

Comments are closed.