Er komt weer een libertarische wereldconferentie. Nog kortgeleden waren deze conferenties er jaarlijks, maar na het overlijden van ISIL-president Vince Miller kwamen die niet meer echt van de grond.

Het is nu de bedoeling om deze goede en prettige gewoonte weer nieuw leven in te blazen, om te beginnen dit jaar al. 
 Er is nu een wereldconferentie gepland op Vulcano, één van de Eolische Eilanden, pal ten noorden van Sicilië.

En wel van maandag 29 augustus tot vrijdag 2 september 2011 (3 dagen)

Conferentie, alle maaltijden, hotel:
549,- euro p.p. (2 pers. per kamer)
699,- euro p.p. (1 pers. per kamer)

 Aansluitend aan de conferentie is het mogelijk te boeken voor een driedaagse boottocht.

 Het is beslist de moeite waard om serieus na te denken over een deelname en het ontmoeten van libertariërs vanuit de hele wereld.

 Mijn vrouw en ik zijn naar een groot aantal van deze conferenties geweest. Ze waren een bron van inspiratie. Wij genieten nog steeds van wat we daar geleerd hebben en de wereldwijde vriendschappen die we er aan hebben overgehouden.

 Binnenkort komen meer gegevens over sprekers en programma.

9 REACTIES

 1. Ik kan er helaas ook niet gaan, met mijn huidig financiele situatie.

  Maar waarom op een vulkaan, wat als het uitbarst?

 2. Geweldige locatie! Vulcano! Wat mij betreft wordt dat eiland binnenkort een onafhankelijk land. Il regno di Vulcano. Een prinsdom, vorstendom of republiek is ook goed. En meteen daarna ook nog Lipari, Salina, Stromboli, Filicudi, Alicudi en Panarea als onafhankelijke landen. En ook: Ustica, Marettimo, Favignana, Levanzo, Pantelleria, Lampedusa en Linosa. En dan hebben we het enkel nog over de eilanden rondom de Siciliaanse kust.

  Ischia, Capri, Procida, Ponza, Ventotene, Palmarola, Zannone, Giannutri, Giglio, Elba, Pianosa, Montecristo, Capraia, Gorgona én alle eilanden rondom Sardegna, waaronder het voormalige koninkrijk Tavolara, onafhankelijke landen.

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [5]:

  Inderdaad en dat recht wordt maar niet toegekend. Een goed voorbeeld is het koninkrijk Tavolara, dat geen onderdeel van het koninkrijk Sardinië vormde en in feite buiten de nieuwe Italiaanse staat (jaren ’60 van de 19de eeuw) bleef. De onafhankelijkheid van Tavolara is aanvankelijk weliswaar door Italië erkend, maar uiteindelijk is het land geruisloos Italiaans gebied geworden.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Tavolara

 4. @Scrutinizer [7]:

  In verenigingsverband mag erg veel (ook wapengebruik).

  Wietteelt is in de EU alleen legaal als het voor eigen gebruik is. Je mag daarvoor 5 wietplanten in je tuin hebben. Je kan echter ook een vereniging oprichten waarvan de leden ieder 5 planten laten telen. Daarmee kan je de coffeeshop van de vereniging bevoorraden. Die coffeeshop is alleen toegankelijk voor leden. In Utrecht gaat de gemeente zoiets uitproberen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/9238356/__Legale_wietteelt_in_Utrecht__.html?sn=binnenland

  http://www.lesscrime.nl/home/images/pdf/coffeeshop_naar_cannabis_club_beleidsversie_sec.pdf

 5. @Scrutinizer [7]:

  Belastinggelden zijn wel de grondvesten waar de overheid op rust. Als er helemaal geen belastingen waren, zou ik niet weten waar een overheid van zou moeten bestaan.
  De vele belangrijke zaken die jij noemt zouden dan automatisch niet meer door een overheid geregeld kunnen worden. Een groot deel van die problemen zou in een vrije (libertarische) maatschappij niet bestaan.

Comments are closed.